Проблем с неговия етнос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблем с неговия етнос
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2381 пъти
Никога не съм се чувствала толкова ядосана, несигурна, може би дори ограничена.. От страна на родителите ми..
Та - в 9 клас съм, не съм си имала приятел, отличничката на класа, имам прекрасни приятели и въобще не съм от онези момичета, на които им е фикс идея да се "гаджосат" с някого. Родителите до този етап са ми дали всичко - възпитание, култура, един добър живот, който повечето мои връстници нямат.. Ужасно съм им благодарна за което, уважавам и обичам родителите си неописуемо много!
Дотук добре.. да, но ето какъв е проблема - движа в една компания с приятелите си откакто се помня и в нея има едно момче, което харесвам (това не е от край време). С него сме нещо като най-добри приятели, е - естествено, че крия чувствата си. Той е мил и внимателен, не се води бройкаджия и тн. Проблемът е, че семейството му е българо-мохамеданско/помашко. Това въобще не променя маниерите и манталитета му, той дори изповядва християнската религия. Имаме изключително хубави моменти заедно и някак си... неусетно се влюбих в него (ако на тази възраст мога да говоря за истинска обич)
Наскоро просто исках да споделя с родителите си, защото съм свикнала да го правя ии започвам да си мисля, че направих много голяма грешка. Единствената им лоша черта е, че са големи националисти и имат навика да съдят за човек главно по етноса, към който се причислява даденият човек. Развикаха ми се, казаха ми че е нямало никакъв проблем да съм в приятелски отношения с помак, но да се подценявам и да се "влюбвам" в такъв било пълна простотия. Били са под нивото на българите.. А странно защо аз не мога да намеря нещо по-различно у него, в сравнение с другите наши връстници? Имам в предвид - обикновени тийнейджъри сме, нищо повече, нищо по-малко..
А бях започнала сериозно да се замислям за признание пред него... малко ме е страх, че родителите не одобряват чувствата ми. Другото е, че дори и да му кажа е възможно да не ми отвърне със същото, така че, не разбирам защо ми направиха такъв проблем... Та те дори започнаха да ми ограничават времето с него.. Не знам как да постъпя, той започва да ме разпитва какво ми е (явно си личи, че нещо ме мъчи). Въобще, защо трябва в една свободна държава, хората да живеят с предразсъдъци, причинени от етническия произход на хората, религията им и тн...?
Родителите ми са ми дали всичко, може би ще проявя самовглъбеност ако не ги послушам, но вече чувствам как съм станала прекалено зависима от тях... Ще очаквам съветите Ви :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4389380739
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Родителите ти си нямат и най-елементарно познание по етноси и история. Вземи им да гледат „Време разделно“. Помаците не са от друг етнос, това са потурчени БЪЛГАРИ. Аз съм израстнала с такива. 99% от приятелите ми са такива и само смесени бракове на последък и проблеми нямаме. Дори зет ми е такъв - не го харесвам по други причини. Помаците са си чисти българи и стига с глупости. 21 век е! Няма да имаш проблеми с момчето иначе. Те се смятат за българи и много ще се убиди, ако не го наречеш българин или недай си боже го наречеш - помак!!!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d0a0f40d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   не виждаш нищо по-различно, защото няма! помаците се смятат за българите с най-чиста кръв, защото са приели доброволно исляма и турците са ги оставили намира. но дори и турчин да беше - ако е добър човек, не виждам къде е проблема.
успех!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 82f05c5b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   А пък побългарените сърби се наричат софиянци, врачани, перничани, благоевградчани, македонци. Русенци и видинчани пък са побългарени румънци.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 39648ec494
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Понякога родителите са прави, вярно в повечето случай, но дали сега твойте са?
Погледни нещата от страни, влюбване в момче от мюсюлмански произход е доста рисковано, защото за стабилна, здрава, дългогодишна връзка трябва да се има всичко в предвид.
Как се нареждат жените в мюсюлманско семейство? Как се възприемат кандидат снахи от български произход в него? Какво иска мюсюлманин от българското си гадже и дали ти би могла да му го дадеш? Ако правиш секс с него от любов, дали това ще се възприеме като любов от мюсюлманските му роднини? Дали момче от мюсюлмански произход възприема християнка насерьозно, като потенциялна съпруга, или просто за опитно зайче за секс? Защо момичета мюсюлманки, не стават гаджета с български момчета?
Според теб той не се различава от другите момчета българи, но в мюсюлманската религия негативите са за жените, мъжете са си като българите имат същите права в семейство. Жените в мюсюлманско семейство нямат същите права и това на младежа му е втълпено от малък.
Така че родителите на момичета понякога са прави. Вероятността мюсюлманско момче да се откаже от българка заради религия роднини и куп др неща е огромна. Над 95% от момчетата мюсюлмани вземат чесна мюсюлманка за жена, а българските им гаджета остават само като сексуален опит в живота.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5eb2c103d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Преди време и аз бях националистка, точно като твоите родители и не понасях хора от ромски, турски или помашки произход. Един ден се влюбих в помак, но аз чак в последствие разбрах, че е такъв и той очакваше да го скъсам, но ние продължихме да сме заедно и това ни най-малко не ме спираше. Родителите ми мислеха, че сме просто приятели, защото не вярваха, че мога да се влюбя в човек с такъв произход. Връзката ни беше, като всяка друга. Според мен не би трябвало да се отказваш от нещо красиво само заради етноса. Твоите родители може би няма веднага да те разберат или дори няма никога да могат, но човек винаги е с такива предрасъдаци, докато не му се случи и на него. Дай пример на баща си, че ако майка ти е помакиня дали той би я зарязал и същото обясни и на майка си. Постави ги в неудобна ситуация и действай. Надявам се всимко да си дойде на място. :)
D.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 88e3223f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Както каза 3...
Номер 4, ти не прочете ли, че момчето е приело християнската религия. Макар, че аз лично ненавиждам религиите - вярвам в Бог и светлите същества, вярвам в идването на Исус, но не съм християнка, не ходя на църква и прочее.
Авторке, ами ако това момче също те обича и случайно е любовта на живота ти? Аз попринцип смятам, че истинските връзки не са ученическите, но пък имам и такива познати :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6d231dce0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   :))))))))))))))))))(
Ставай на 18 и по-далеч от тях!!!

Те самите как могат да докажат, че са българи по произход? !
:))))
Самоопределят се като такива...
и са доста ограничени, ако мислят, че само етноса определя превъзходството на един индивид над друг... |:(
Така че - бягай при първа възможност!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker