Един друг свят на богаташи ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Един друг свят на богаташи ...
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2731 пъти
Здравейте, аз съм момче на 17 години. Преди няколко месеца се преместих в едно частно училище в София, защото е много добро образованието. Искам да споделя с вас мъките си. Чувствам се ужасно. Мама цяла година се скъсва от работа, за да ми плати таксата, за да уча, а аз постоянно съм унижаван и мачкан от съучениците ми (които са богати). Не се издържа. Знам, че ще ми кажете най-важното е да учиш, гледай себе си и т. н. Да, но не е така. Човек не може да се отпусне и да учи ако няма приятели, ако няма хора с които ей така да си поприказва. Тук е все едно един друг свят, на който аз НЕ принадлежа. Много ми е гадно, не знам какво да правя. Съучениците ми се возят в скъпи джипове, деца на най-различни богаташи са. Да, ясно е, че аз не съм за там, но какво да направя, от това зависи моето бъдеще. Опитвам се по всякакъв начин да се сближа с тях, но те само ме използват да им напиша някое домашно или нещо такова и после ме захвърлят... Дори ми предлагат пари, като им напиша домашното, унижават ме, отбягват ме ;( Да, сега ще попитате за баща ми, мама и тате са разведени от 1 година, не се виждаме с него, той ни забрави, намери си друга жена. Хора, моля ви помогнете ми, дайте ми някаква надежда, има ли някакъв начин да съм като тях ;( Моля ви ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: c5f91ae296
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се предавай!!! Имал съм досег с такива "богаташчета" и знам за какви боклуци става въпрос! Послушай ме и не се отказвай от ученето залади тези боклуци! Ако имаш телефон или MP3 си пуни неква музика или филм, ако не драскай нещо в тетрадката, докато свърши междучасието!! Тея като завършат по голямата част ще пропилеят парите на майка си и баща си и няма да стане нищо от тях, докато ти ще успееш в живота, защото в него успяват само хора като теб, които са преминали през адски трудности, за да получат това, което искат! Жткажиш ли се заради тях, все едно майка ти се е трепела за нищо, още малко ти остава да завършиш!!! Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1db213ff68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   -Вземи и си вдигне самочувствието!
-Да не ти пука!
-Не ти трябва тези деца богаташи няма да ви влезна положението ви!
-Върви все едно да не ти пука и вдигне си самочувствието!
УСПЕХ!!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7e075895a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Те като тях няма да ставаш! Това са хора завладяни от парите и властта, които за забравили какво е да си нормален. Те виждат, че не си като тях и си мислят, че могат да правят каквото си искат с теб, защото са свикнали така. Не им позволявай, покажи им, че може да нямаш пари, но си повече човек от тях. Ти пари ще имаш, щом учиш в най-доброто училище рано или късно успехът ще те сполети. Но ще си бил и от другата страна и ще запазиш моралните си ценности, а те ще си намерят майстора или пък един ден ще осъзнаят в какво са се превърнали и ще съжаляват за това, но виче нищо няма да могат да променят.

Само да добавя че съм момиче, на 14 съм и съм може да се каже добре осигурена, но никога не съм унижавала и тъпчела другите защото те също са хора като мен.
И тук ще направя един извод: Не всички богаташи са такива, аз винаги съм търсела доброто в хората и ще те посъветвам да намериш някои долу-горе като теб с, които да си бъдеш приятел, но запомни! Никога няма да стане така, че всички да те харесват просто го приеми и да не ти пука.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8a00012aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Момиче на 16 съм и при мен е така. Не съм като тях затова и аз съм постоянно мачкана и унижавана. Нямам смелостта да им се опълча и си стоя тихо в ъгъла. Но макар да нямам приятели като мен, уча и се моля един ден да постигна нещо в живота. Знам че ще успея защото съм упорита, и ако имам добро материално положение със сигурност няма да съм като тях. Аз ценя това което имам и няма да позволя парите да ме променят.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fe46763ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Извинявам се, че ще ти кажа истината, но децата не те делят, ти се делиш от тях. Ти им завиждаш за джиповете и скъпите неща, те проблем с теб нямат. Бъзикат те, защото виждат, че от това се нараняваш, нараняват те защото ти ги нараняваш, като ги гледаш лошо или коментираш тъпо, тяхното богатство. Научи се да не приемаш нещата навътре, бъди непукист. Те теб приемат такъв какъвто си, ти не ги приемаш такива каквито са и това ти е проблема. Ако сега ги попитам за теб, ще ми кажат ааа нашия "Иван" /от нашия клас/ те те приемат за техен, а ти ги делиш от себе си "богаташчетата".
Живял съм сред по богати съученици, на кафета те са събирали от всеки, от джобните пари, да ме черпят безалкохолно, за да съм с тях на една маса. Това отношение не се дължи на факта, че са богати, или че аз съм бил беден. А на това, че аз ги приемах за равни с малко повече от моите възможности, не съм се срамувал от евтините си маратонки и дрехи, както те не се хвалеха на съучениците за джиповете на бащите си.
Богатите хора не си мерят цената на якетата за разлика от бедните. Те приемат якето като яке и не им пука каква е цената, но когато видят някой да им завижда на имането започват да се майтапят с него.
Преди 2 години ходих на гости на източно германец, е вярвай ми /защото аз още не мога да повярвам/, той ме почерпи вино и след като отпих, ми показа касовата бележка, колко било скъпо виното, богат човек никога не би ми показал бележката от магазин, би ми похвалил качеството на виното, но не и цената.

Така, че не говори, дори не си помисляй, че не си за там. Просто промени начина си на мислене, не завиждай, не дели съучениците си според парите им. Не търси каква е разликата, а обърни внимание на приликата, между вас, компютърни игри, сайтове и др. Ако те ходят в мола не отказвай да идеш с тях, разходката в мола е безплатна, пробата на дрехи също, ако ходят по кафета все за един чай пари имаш, надявам се.
Съжалявам, но такъв е живота, ти трябва да се приобщиш към тях, не очаквай те да мислят като теб. Хората сме социални същества и си променяме начина на живот и мислите според околните, ти сега имаш наоколо такива деца, е ти трябва да се приобщиш.
Ако си от село и учиш в града с гражданчета, нали няма да очакваш да говорите на теми за растенията и животните на село, за овцете родили близначета, кога се сади пиперът. Няма да объсждате тези теми, защото те интересуват само тези, които са от село, хората в града въобще не се интересуват от това и никога не биха го коментирали, биха сметнали темата за тъпа, независимо че и те ядът агнешко и пипер.
Дадох ти няколко различни примера, ако поне един от тях разбираш ще е добре за теб.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ec910e362b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   не им обръщай внимание и те спират при мен се получи дори сега полувината ми клас ме защитава и полувината момчета ме харесват

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: dcd383fb19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей!
Да, не си като тях, и по-добре! Повечето от тези деца, да не кажа всички, разчитат на родителите си и на техните финанси. Тези деца няма да научат всички тези житейски уроци, които ти ще научиш за в бъдеще! И мога да ти кажа, че ти си по-богат от тях, по душа!
А иначе, просто гледай да си намериш някой по-свестен, не всички са надути и се държат зле. Гледай да не влизаш в конфликти, стой на страна от хора, които не ти допадат и лека полека все ще намериш някой приятел, спокойно! :)

УСПЕХ!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker