От пубертета ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

От пубертета ли е?
преди: 11 години, 25 дни, прочетена 2715 пъти
Аз съм момиче на 15 години. Изглеждам добре, имам добри оценки, родителите ми са изключително разбрани. В началото на зимата без причинно се появи тежест и притеснение в гърдите. Вечерите не можех да заспя, треперих. Изведнъж излезе и някакъв страх от смъртта (за мен, за близките ми). Нямам идея как се получи това, понеже не ми се е случвало нещо изключително емоционално или лошо. Ходих на психиатър, предписа ми хапчета. Не мисля че е от хапчетата, но проблемът ми отшумя. Сега отново ми се случва напрежение, притеснение, челото ме стяга. Много се плаша да не откача изведнъж и от тази мисъл още повече се притеснявам. Дали е възможно? Имам две теории защо това ми се случва-едната е, че съм прекалено чувствителна и срамежлива, и изобщо не се разнообразявам. Еднообразието направо ме убива. Втората идея е, че това е заради пубертета. Ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 25 дни
hash: 0ecac8b9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е от пуберитета, а е леко нервно заболяване. Не ходи на психиятър, а на ПСИХОЛОГ!!! НЕ СЕ ТЪПЧИ С ХАПЧЕТА, те помагат ВРЕМЕННО. Единствено с психоанализа ще се оправиш ДЪЛГОТРАЙНО.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 2255de591a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Възможно е и да е от пубертета! Аз например преди се страхувах да седя сам! Не можех и минутка да седя сам! Но с годините напълно го преодолях! Дано стане като с мене! Успех :)

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 3bf312b814
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Рязка смяна на настроенията - може да е от хормоните, но може и да е заболяване, за което не предполагаш. Иди на лекар-невролог.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 24 дни
hash: be6fb67e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Една позната има същия проблем чувства напрежение и е страх от всичко почти.. аз имах такова гадно е но на мен ми казваха че от пубертета се е появило. Просто всичко се оправи щом се разсеех намерих нови приятели и всичко се оправи.. ходих на невролог /иди и ти както казва номер 3 / той каза че е нормално наистина било от хормоните, настроенията ми се сменят, страх, напрежение, вълнение, радост и обратното и т. н... Попринцип и аз съм чувствителен човек лесно се разстройвам, мога лесно да се разплача ако нещо ме нарани но би трябвало след няколко години да се оправят тези неща.

 
  ...
преди: 11 години, 24 дни
hash: a5a6cd303e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Все едно аз съм го писала това. Миличка преди една година бях по абсолютно същия начин с тази разлика, че тогава бях на 13. Всичко дойде от матурите, които ми предстояха и първоначално си мислех, че е от стреса, но след това цяло лято продължи. Ходих по лекари, правех си най-различни изследвания, докторката каза, че било от това, че не ям, но в крайна сметка се оказа, че това са си чисто и просто хормони и е от пубертета. Истината е, че не ми се вярваше, че само от някакъв си пубертет може да ми се случи всичко това, но ето, че сега нещата се оправиха. Естествено понякога ги има моментите на паника особено преди да изляза на сцена (занимавам се с пеене) и понякога се страхувам все още от смъртта и такива подобни неща, но всичко зависи от теб. По едно време изгубих всякаква надежда и един вид си бяха казала, че ще се откажа и ще изперкам, но се случи най-хубавото ми нещо в живота и се влюбох. Оттам започнаха всички тинейджърски вълнения и съвсем забравих за притесненията и така нататък. Така че спокойно, не мога да ти дам никакъв съвет, но мога със сигурност да кажа, че това е от бурния растеж през който минаваш. Не пий никакви хапчета, защото не си луда, всичко идва от хормоните. Просто в моментите на стрес се опитай да се успокоиш с музика или с нещо, от което ти става по-добре. В моя случай, когато за пръв път ми се случи държах ръката на баща си и бях прегърнала кучето си, така че не се плаши, всичко ще отмине ;)

 
  ...


...
преди: 11 години, 22 дни
hash: fec5963b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Абе я с приятелите отидете някъде и се разбийте направо хаха малко купон, веднъж се живее, живейте както трябва!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker