Почти нямам дрехи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Почти нямам дрехи
преди: 11 години, 13 дни, прочетена 4422 пъти
Здравейте. Момиче на 15 съм. Гледам как всички са обвързани, а аз не. И това няма как да стане - имам 2 блузи :( Получавам джобни, но тях ги харча за закуска в училище. Не мога да спестявам. Трябва да се грижа за външния си вид, но не съм от заможно семейство. Не си харесвам и косата-стърчи, колкото и да я сресвам, къдрава е. Нямам пари за лакове, гелове и т. н. Та, проблема ми е - никога няма да си намеря гадже по този начин-да се обличам с 2 блузи и да ходя със стърчаща коса :( Помощ....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 12 дни
hash: fe7a157d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти сама си заела позицията на жертвичка, която е много удобна, защото не изисква да правиш каквото и да е от твоя страна, вмето да помолиш вашите да отидете в магазин втора употреба някой път или да си спестиш пари за желаните неща от закуски. Закуска човек и от вкъщи може да си носи, между другото.
Ако продължаваш така ще се събудиш на 30 г. с твърдения като „нямам работа, защото....., не съм образована, защото...., имам провален брак, защото“
Всичко зависи от теб! Стегни се!

П.П. Не разбирам все пак какво имат общо дрехите, лаковете за коса с връзката с момче. Който ще ходи с теб заради дрехите и косата, явно не те обича. Такъв ли човек желаеш?

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 88ff516361
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прекалено много значение отдаваш на връзката външен вид-дрехи и външен вид-гадже. Значи има бедни момичета много красиви и приятни личности, те са с гаджета. Има богати и скучни, облечени без вкус и мръсни, които са сами. Разделяй нещата, макар че според мен аз те разбирам какво искаш да кажеш, но не си го обяснила правилно с думи.
Малки съветчета - ако си млад човек има прекрасни възможности за коса като твоята, съвсем късо по момчешки можеш и сама да се подстрижеш, ако е наистина къдрава, няма да личи, че има кривини, много е секси и можеш да сложиш някакви обеци, каквито имаш /ако носиш/, ще ти отварят лицето. За дрехите -предполагам, че имаш интернет у вас, ами откажи се от него временно и парите за сметката дай за няколко парцала във втора употреба, има страхотни запазени неща за младежи, няма да ти излезе повече от 10-15 лв? Поддържай се чиста и усмихната, това привлича погледа много повече от всякакви дрехи, имаш и младостта си, какво повече? На твоята възраст повечето от поколението на родителите ти не бяхме кой знае колко богати, но не сме останали по този повод сами, нали?
Но като най-важно, ти просто нямаш самочувствие и вероятно общуваш с някакви надути лъскави празноглави патки? Подбирай си компанията и не позволявай глупости да ти замъгляват съзнанието! Не всяко момиче може да има гадже още на 15, можеш да го срещнеш и на 17 или дори на 20, толкова ли е фатално? По-важното е да имаш истински приятели да себе си, а на мен ми се струва, че си сама, защото иначе нямаше да пишеш тук. Замисли се от кого и от какви хора взимаш пример и с какви хора се приравняваш, смени си средата ако трябва. Според мен проблемът ти се корени именно в това. Лятото е вариант да работиш някъде, попитай в училището си, ще те насочат, можеш да продаваш сладолед и да изкараш дребни за някоя дрешка?

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 7140946963
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Към номер 1 -момичето е право, че няма да си намери гадже заради това. Наистина не е хубаво да й гледат само дрехите, но на днешно време е така. Повечето хора, които познавам гледам първо дрехите, косата, телефона на човек, а после вече характера му. Помоли ваще да попълнят молба, че ти разрешават да работиш и лятото започни някаква лека работа примерно в заведение или раздавай рекламни брошури и накрая да месеца си купи дрехи. Не се хвърляй по моловете, защото там е скъпо. Аз примерно намерих един магазин за дрехи внос от Турция и блузите са по 7-8лв, потниците по 8, а дънките по 21. Да ти кажа честно са хубаво качество и са все едно от мола и са готини. Потърси такъв магазин и си накупи много неща, вземи си преса за коса, за да я изправяш, за да не стърчи. Някакъв по-евтин лак примерно и готово. То е ясно, че няма да събереш за нещо марково, но е важно просто да си купиш хубави и нови неща. Не се отчайвай, а направи нещо по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 12 дни
hash: 750ed9ac0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям №1, облеклото и прическата неямат връзка с любовните несгоди. Дори да имаш два гардероба блузки и да ходиш всеки ден на фризьор това не ти гарантира гадже.
Вероятността родителите ти да са те оставили само с две блузи е много малка, така че предполагам имаш само две модерни скъпи блузи. Прическата можеш да оформяш сплетена или вързана за да не стърчи, всичко зависи от твоята фантазия както за облекло така и за прическа.

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: bfb1458dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Милата, да ти имам проблемите! Намери си оправдание, че нямаш гадже. Да ти кажа, мойто гадже, което сега ми е мъж, го забърсах на село, не бях мила косата си от 2 седмици, бях с къса ризка от ученическите години на майка ми с 2 останали копчета (и тениска отдолу) и панталон втора употреба. Ако от сега си такова мрънкало, цял живот ще бъдеш нещастна, не заради обстоятелствата, а заради мрънкането си. Не можела да спестява - не че не можеш, а не искаш!

 
  ...


...
преди: 11 години, 12 дни
hash: b4c210a919
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   To N1 е казал каквото трябва. Ама ще го повторя с едно изречение:
Ако някой ще те харесваи ще ходи с тееб заради една блуза... олеееее

 
  ... горе^
преди: 11 години, 12 дни
hash: b4c210a919
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   някак-си не мога да повярвам, че имаш 2 блузи. Да не би да живееш в социален дом. Но дори и така да е, след като излезеш оттам се опитай да се интегрираш да си намериш работа, после да се изучиш (макар и задочно), ще се справиш. А във втора упшотреба има дрехи по 1-2 лева (и то хубави, целиятми гардероб, и на дететео ми е оттам), трябва само да хванеш хубава промоция. А и едва ли мъжете ще те харесват само заради дрехите, които носиш. Ако е така, бягай от такива

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 0e5d0c2387
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Аз никога не съм искала от родителите си пари за дрехи. Само, когато почва училището и то не много. Много пъти съм стояла гладна на училище. Другите си закусват, а аз си купувам само кафе за 50 ст. (дават ми 2 лв).
Примерно днеска-Купих си само 2 кафета, сега имам 1 лв. утре ще правя същото, само че ще си купувам едно кафе и солети и ще ми остават 1. 20.
Аз понякога пазарувам от втораа и кво от товаа, койй знае това освен сестра ми? никойй. Закусвам понякога вкъщи, ако не, оставам си гладна само само, за да мога да си купя дрехи. Не харчи много това мога да ти кажа!!

Д. 13.

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 48f4ae0b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това, че нямаш пари, може и да е в твоя полза, макар да не го осъзнаваш. Познавам хора оплешивели от лакове и гелове. Вместо гел може да ползваш вода и захар. Но не смятам че това е проблем и никой няма да те хареса, защото нямаш гел. Бъди по-изобретателна, вместо да мрънкаш. Като ученичка имах един единствен чифт дънки и 2 блузи. като изперях дънките трябваше да нося долнище. Но ухажори не са ми липсвали никога. Идва лято може да се хванеш някъде на работа сезонно. Моята коса също е къдрава, когато е къса наистина стърчи, но можеш да ползваш и споменататта захарна вода. Когато е дълга не стърчи така и се сресва по-лесно. Стегни се, знам че не е лесно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 12 дни
hash: ebea1c9c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Номер 1-прав/а си! Но нали знаеш, че външният вид играе първата роля. За да се харесаш на някого, ти трябва да изглеждаш добре. Никое момче не би си позволило да е с момиче, което няма дрехи и коса, за която си личи, че не са полагани грижи. От там идва и ниското самочувствие, което е отблъскващо.

 
  ...

...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 9120614bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Бедни, ама имате пари за компютър? ! .... Ще се радвам да ми изясниш това.

Иначе, напълно споделям мнението №1...

~JenHewitt~, 15 г.

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: f5019e5ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Значи ходиш на училище само по блуза, без гащи, панталон, чорапи и обувки? Гола само по блуза, ок. Ха ха ха.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 12 дни
hash: 71bd289d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Във втора употреба има много хубави дрехи :) Аз си купувам дрехи от там и никой не разбира, че са от там аз съм момче на 14 :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: 5002441647
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   И аз едно време бях така. Майка ми не ми купуваше сутиени, бикини, чорапи. Имах две блузи и имах 2 чифта обувки - зимни боти, с които ходех до април и летни сандали, с които ходех като е топло. А тя се обличаше хубаво иначе, гардероба й пълен беше, и парфюми имаше, и всяка година на почивка по два пъти ходеше. И всички си имаха приятели, гаджета. А мен ме беше срам да изляза, защото нямах с какво да се облека и обуя. Бикините ми бяха износени и носех един стар сутиен на майка ми - пера, нося, пера, нося. Много се зарадвах, когато порастнах и си получих първата заплата - почнах да си купувам дрехи и съответно се появи първото гадже. Обаче съжалявам за изпуснатите тийнейджърски години, от които ме лиши майка ми.
Някой тук те е посъветвал да си купуваш дрехи от втора употреба - ами купувай си, там има хубави дрехи и много хора дето имат пари да си купят скъпи дрехи, си купуват именно от втората употреба. А са по-евтини дрехите там. Прави си сандвичи за училище, а джобните спестявай. И кажи на вашите, че имаш нужда от някои неща - балсам за коса, лак за коса, лак за нокти, гланц за устни, гривничка, пръстенче (не злато и сребро, а от магазините за готини джунджурийки). Не им искаш айфони и таблети да ти купуват, а неща, които са важни за всяка една млада дама, каквато си ти, но не можеш да се почувстваш такава. Всъщност някои от нещата можеш и сама да си ги купиш със спестените от закуски пари - тези, по-дребните, а не дрехите. И да се облечеш, да сложиш блед цвят лак на ноктите си, един гланц на устните, да си направиш косата както искаш, гривничка, пръстенче и обеци да сложиш, и да идеш с някоя приятелка на разходка, та може и по един сок да пиете някъде. И ще видиш колко е хубаво така :) Но обясни го на вашите! Ти не си капризна, другите имат толкова много неща, ходят по почивки и всеки ден са с различни чанти и дрехи, често сменят телефоните си. А ти искаш просто да си поддържана, като не държиш да имаш някакви скъпи дрехи, а просто да се чувстваш добре в кожта си, дето се вика. Айде успех!

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: fe7a157d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От номер 1
Вижте, просто съм била в положението на Авторката, и до скоро си бях, защото до преди 4 г. и учих редовно, и работих, самоиздържайки се и нямах никакви пари. Не само носих дрехи втора употреба (и още го правя понякога), но и бяха малко и ги носих с години. Обувки имах три чифта - ботуши (скъсани и пропускащи), маратонки и чифт за лятото. Ако единият чифт се скъса, лепя, обущат и така, докато съвсем не може да се носи. Обувки втора у-ба не съм имала де.
Като ученичка беше същото, тогава пък износвах дрехи от сестра ми -точно 2 блузки и 1 чифт дънки, за лятото 2 тениски имах и чифт панталони, 2 рокли, бикини и бельо си купувах от стипендията за успех. Имах и 1 яке от сестра ми, което носих 5 г (цялата гимназия). Първият ми работодател даже ме съжали и ми отпусна 250 лв. бонус за дебело палто и дрехи, защото зимата нямах подходящи дрехи.
Попречи ли ми това на личния живот? Изобщо! Напротив, дори се пазих от мъжете и нямаше оттърване. Важното е не количеството, а да си винаги спретната, да ти стават дрехите и да гледаш да си чиста.
Балсам за коса и козметика можеш да си купиш от закуските. Аз ползвах най-евтините, което не ми попречи да имам прекрасна коса. Дори на 17 г. почнах да се боядисвам сама и до ден днешен имам страхотен цвят на косата и сама се правя. За поддръжка отделям към 20 лв. на месец (дори по-малко), за фитнес давам повечко и за дрехи, но вече работя, омъжена съм и мога да си го позволя. Въпреки това знам жени, които носят десет пъти по-скъпи дрехи и дават луди пари за солариуми, козметика и фризьори, но мъжете се отвръщат от тях.
Всичко е въпрос на нагласа. Ако си позитивна и търсиш решения, вместо да се смяташ за жертвичка, нещата ще се оправят. Самосъжалението няма да ти помогне със сигурност.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 дни
hash: de8b47abd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   И кво от това, че нямаш дрехи? Хубавия кон и под скъсан чул се вижда! :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: ba69f1e197
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Аз съм в АБСОЛЮТНО същото положение като теб, авторке. Няма какво да се лъжем - спасение няма...
И тези, които твърдят, че външният вид не пречел на това да си намерят гадже, се лъжат изключително жестоко... Вие ще харесате ли човек, ако го виждате цяла една година с едни и същи дрехи, които попринцип са си гадни и му личи отдалеко, че не е от вашата класа - без да ми отговаряте, знам че отговора ще е НЕ, няма защо да се лъжем... ;)

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: 4d08319290
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Хей, момиче, аз също съм на петнайсет... Нашите не са особено богати, а и аз предпочитам да си давам парите за хобита, екскурзии, готини книжки и разходки с приятели. Дрехите си ги купувам повечето от един доста свестен магазин втора употреба, почти нови, изпират се хубаво и ето-имаш си готини дрехи. А и външния вид зависи доста от стила, вкуса и по-малко от самите дрехи. А косата... Аз познавам момичета с естествено-къдрава коса, които не полагат много грижи за нея, а им стои добре.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 дни
hash: 44146a85f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Измисля някаква прическа за косата си. Майка ми е много къдрава и я сплитам, много добре и стои и не стърчи. Може да я изправяш и да я връзваш. Не знам от кой град си, но ако си от някой голям град отиди в магазин Мания, 2ра употреба е. Не, че нямам възможност, но напослеък само от там пазарувам. Страшно готини тениски има по 3-4 лева. Гладувай един ден, но си купи някоя :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker