Чувствам се беден като постоянно се сравнявам с приятелите си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се беден като постоянно се сравнявам с приятелите си
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3645 пъти
Здравейте , аз съм момче на 15 години и имам много странен проблем. Мисля , че имам някакъв комплекс или не знам какво , че съм беден, а всъщност знам че не съм. Родителите ми имат средни възможности. Живеем добре , но може би от хората с които общувам .. Попринцип съм в такава компания на как да кажа деца на много заможни родители бизнесмени. И като гледам какъв е техния живот и го сравнявам с моя се чувствам беден :(.

Те не ми се подиграват за това че имам по малко възможности от тях, напротив те са много добри и ме приемат какъвто съм , но аз не се приемам:(. Искам да съм като тях , просто малко повече. Родителите ми ми осигуряват всичко. Както споменах живеем доста добре но в сравнение с приятелите ми не е така. Като излизаме да си купуваме дрехи например аз си купувам 1-2 неща а те изкупуват целия магазин.. Сега моля ви не ме обиждайте , че съм алчен и т.н. И аз не знам защо се чувствам така.

ЧМоля ви дайте ми някакъв съвет , не искам да сменям компанията , защото те са ми истински приятели може да са богати , но са много добри :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: dd21607f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така като теб.. не знам какво да те посъветвам, освен да спреш да се сравняваш с тях.. може да е яко наистина да можеш примерно като влезеш в един магазин да си купиш всичко, което ти хареса, без да трябва да избираш 1-2 неща, които най-много ти харесват заради ограничения бюджет, но това не е най-важното, мен също ми се иска.. гледам да си спестявам пари от каквото и да било, примерно баба ми ми даде, леля или някой роднина изобщо, от излизанията, от където е възможно и ако се уговорим с приятели да пазаруваме например, взимам си спестените пари и искам от нашите да ми дадат колкото могат повече и пак ще имаш повече пари отколкото по принцип.. пък може и да си намериш работа, познавам момче, което на твоите години си беше намерило за лятото работа и си спести парички.. може би не дадох най-големите съвети, но недей да се сравняваш с тях - те може да имат пари сега и да харчат наляво надясно да си угаждат, но ако им се случи някой ден да са като нас (много хора са така, не сме само ние) може да им се стори трудно да се оправят с парите, а ние знаем какво е и сме се научили за кое да харчим, за кое не и т. н... Успех :)
Момиче, 18 години

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1afad85aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитай се да не виждаш нещата така. Всички сме различни-едни по-бедни, други по-богати. Има деца, по-малки от теб, които няма какво да обличат и ядат, затова се радвай на което имаш и спри да се сравняваш с приятелите ти. А и това, че са по-богати и че не те подиграват е добре-истински приятели са, понеже повечето богати младежи гледат да се изфукат с парите си и да създадат комплекси, у тези, които нямат техните възможности!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e1bc9f9ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Извинявай, но ми звучиш като момчешки вариант на "кифла". Я се стегни, колко много деца и 1 дреха не могат да си купят, но жалкото е, че такива като теб не го осъзнават... :(

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8a4ba8d8d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Винаги търси възможност в проблема. Превърни комплекса в стимул. Когато пораснеш, стани богат. Противно на повечето мнения, не е толкова трудно да станеш богат, по-трудно е след това да не се развалиш. Просто развий качества на богат, сега си млад, тъкмо имаш време да се развиваш. Чети бизнес блогове, трупай знания, интересувай се, формирай начин на мислене и някой ден ще си богат.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fb31dae4b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Абе я да не ти пука. Малко деца имат такава възможност да са сред богати, но добри хора, трябва да се кефиш за това, а не да се съжаляваш. Нямаш техните възможности, но ги имаш като приятели. Много по-добре ще ти е с тях, от колкото с някви селяни, които дрънкат само глупости :)

Соня

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 35b3f1416e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Виж сега ти не се сравняваш с тях, а сравняваш родителите ти с техните. Както го чета така го разбирам. Но когато пораснеш ще разбереш, че тези пари се печелят с много труд и ще осъзнаеш, че богатите родители са изстискали много пот от дрехите си, за да са такива. Така че не завиждай, не знаеш кой с колко е платил!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 31263e90ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 ти май живееш в някой минал век. Повечето бизнесмени и богаташи разполагат с пари, МРЪСНИ пари. Ясно ви е как се изкарват с 'мръсен труд'. Но има и богати, които изкарват парите си с чест и труд. И те са рядкост. За съжаление е така несправедливо в днешна България.
Номер 5 а ти какво искаш да кажеш с израза си 'някви селяни' - селяни по произход или селяни по морал? Надявам се да е второто, защото иначе си в голяма грешка. Аз живея на село, родителите ми са доста богати, учени и умни. Пълна отличничка съм и съм най-интелигентната и възпитаната от всичките ми градски връстници. Да не говорим, че на ден разполагам с толкова пари, с колкото разполагат всички от класа ми взети заедно. Живея в имение и нашите карат джипове и сменям телефоните си през месец Та случайно нещо против хората от село ли имаш?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 10141f0bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И да искаш сега не може да имаш техния живот. Така е в живота, едни са по-бедни, други по-богати. Твоите родители толкова са постигнали, толкова са ти дали. Родителите дават всичко за децата си :) За това учи, като пораснеш да започнеш някакъв хубав бизнес и един ден ти да си от богатите родители :) Желая ти успех и не се натъжавай заради приятелите ти, щом те те разбират и те приемат защо ти самия се съжаляваш?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: aeee4f4fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Спри да се сравняваш. Сравнението убива всичко. Както българите като тръгнат да се сравняват с германците и се чувстват нещастни. Ама не се сравняват с индийците естествено. Сравнението трябва да се унищожи сред българите, щото е най-големият враг на доброто съществуване. За съжаление още от малки ни почват, сещам се моите родители как ме питаха "ами еди кой си колко има на това контролно? " и почват да ме сравняват с някакъв съученик... и ме караха да се комплексирам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2ddd9834ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7 по-полека с филма само. И вземи порастни малко. Не си фантазиарй толкова :) П. С. Личи си, че си от село, нищо лично :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: dd4629069f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Oк, аз съм от село. На 15 съм, момиче. Това не значи, че съм невъзпитана и глупава. Само да ви кажа - има разлика между селянин и селяндур ;)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 31263e90ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, ела ми на гости, ако искаш. Ще ти се да си фантазирам. Не че се хваля с предния си коментар, но е така. И да те попитам по кое си пролича?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bdc3dc9ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Почвай да учиш и стани и ти богат. Просто е.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 87f1eef0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   №7;12 - как кое си пролича. От село била пък в имение живее. Да бе добре. На мен баща ми като държи една от най-големите компании в България та какво? Пак не живеем в имение та вие. Имения в нашата страна няма. Те струват към един милион нали баща ми пита даже и по телевизора са ги казвали. Майка ми искаше да го купуваме, ама тате се отказа и сега ще взимаме в Англия някаква къща дето била огромна, а аз и брат ми даже не сме я виждали. Как ще разполагаш с толкова пари колкото класа ти взети заедно, а си от село? На мен ми дават на ден по 20лв за училище, а на теб повече. Щом сте толкова богати какво правите в село тогава? Личи си, че си фантазираш. Хайде аз мога да ти докажа, че не си измислям ще си снимам къщата отвън и отвътре (в София където е) и ще ти пратя снимката, ами ти как ще докажеш? Не можеш нали. И споко мога да разбера коя снимка е свалена от нета и коя е снимана с камера и качена на компа. За това не се хаби. От село пък богати ще има да си мечтаеш. Сменяла през месец телефоните си, че защо през месец нали сте толкова богати? Наистина те питам. Брат ми в момента е с три телефона. Трябвали му един да говори, един да влиза в нета и един да се хвали. Не го разбирам това дете и телефоните мога да си снимам всичките и да ти пратя снимки, а ти? Ай де снимай ги да видим какви си сменила? Отличничка, а не можеш да пишеш тц тц.

Подкрепям №10




Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5383341b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 7, Аз съм номер 6. Не знам какво целиш с такива хейтърски коментари, но очевидно е време да спреш да сееш омраза, защото тук читателите не я толерират. Аз просто изразих своето мнение по въпроса и не съм се опитал да определя кои са мръсни пари и кои са чисти, а просто казвам на автора на статията, че има проблеми със самочувствието си!! Между другото подкрепям номер 10- наистина си личи, че си СЕЛЯНДУР!!!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 027f8a6127
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   ХАХАХ Падналото ангелче ли какво си личи си че си с много глупави расъждения като на някой къщата му била в село значи отзначава че има малко пари хахах дообре явно незнаеш как стоя нещата в бг то 1 милион? че това да не са ного пари за къща тука един познат само ажто парка в къщата която му е в село му е толко хаха като било моми4ето от село и значи техни нямали пари хаха точно понеже познавам много богати хора и сичките си направиха къщи големи по селата щото е по гот сети ли се са

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 87f1eef0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   №16 изумена съм от правописа ти аз едва успях да разчета написаното от теб. Не го казвам за да те обидя, но си погледни малко граматиката и вземай уроци по български.

Един милион е най-евтиното имение за България има и по един милиард, но не в това е въпроса. Явно "богатите", който познаваш нямат кой знае колко пари. Повярвай ми, баща ми ги знае богаташите в България наизуст почти със всички поддържа приятелски отношения. Можеш да изброиш имената на "Богаташите", който познаваш (и фамилиите) с радост ще кажа на баща ми да ги провери той ще ги познава със сигурност.

Наясно съм колко струват къщите по селата. Богати там НЯМА и никога не е имало. То хората за една минимална заплата се изселват покрай най-близките градове ти ми говориш за богати селяндури. Разправяй ги тия на друг, като ги познаваш кажи им имената де, тате ще ги знае на 100%.


А да разбрах, че са писани фалшиви коментари от мое име. Не знам в коя тема. Искам да ви кажа да престанете живейте си вашият живот, а не този на другите. Оценявайте това, което имате, защото един ден ще е прекалено късно.

И още нещо брат ми е на девет години и без проблем може да ти каже колко струват именията в България, а ти дето със сигурност си по-голяма от него не знаеш ха. Извинявай, ама е смешно. Не си измисляйте, говорете с факти, защото лъжата рано или късно ще излезе на яве, а истината си остава такава. Не бих си позволила да лъжа за живота си, мога и да докажа думите си както казах без проблем.




Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dc3825fda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Евала, че иамш такива приятели които те приемат какъвто си. Какво като те си купуват повече неща? Помни, че има хора които нямат пари за хляб, а ти си купуваш 1/2 неща, което не е зле. Изпадала съм в ситуация да се трябва да искарам цяла седмица с десет лева в джоба.
Можех да звънна на баща ми да му поискам пари поне да се прибера, но не го направих, знаеш ли защо Паднало Англече? Вика му се гордост. Не съм някаква глезана да се налага да се кряи зад гърба на родителите си. И честно, казвам го с ръка на сърцето си, предпочитам да живея така отколкото като вас, .

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 603fba2c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Мило паднало ангелче ти си ужасна лъжкиня. Аз съм от Америка и дойдох в Българя. Искам само да ти кажа че и моето семейство е богато. Аз имам седем iphona и много добре знам колко струва едно имение в Българя. Колко басейна има и колко стаи има. Купувала си си маркови дрехи. Ми то навсякъде ипа:handm'dolce gabana:G и много другаде. Баща ти давал по 20 лева и те е карал да ги изхарчиш а ни ти купува коте. Аз виждам мама и тате 1 на година зящото работят в Америка и Париж. Живея със сестра си и баба ми в имение в края на София. Дали не лъжеш

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d588649514
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Чувствай се беден само ако си беден на ДОБРИ ДЕЛА а не на дрехи и телефони. http://www. pravmladeji. org/node/1743

Разбери че талантите и богатството са от БОГА и на който повече е дадено от него повече ще се изисква. Не напразно е казано 'по лесно е да влезе камила в иглено ухо отколкото богат в царството небесно' Това не е защото парите сами по себе си са проблем но хората които ги имат често мислят само за собствените си удоволствия а не за това как да угодят на БОГА и да помогнат на БЛИЖНИЯ.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 91a6d32e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Хехехе, събрал се тука целия елит на България- едната със седем iphon-а, другата живее в Америка, на третата баща й държи най-голямата компания... Дечица, отивайте да си учите уроците и да си пишете домашните и някой ден може и наистина да се сбъднат мечтите ви! До тогава спрете с филмите, че сте смешни доста :)!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a10d552a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   До номер 3 момчето просто иска съвет, а ти го нападаш. Помогни му. А относно темата приятелите ти нали те приемат такъв какъвто си. Не се притеснявай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker