Къщичка за бездомни животни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Къщичка за бездомни животни
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 4946 пъти
Здравейте на всички! Аз (15 год. момиче) и приятелят ми (20 год. ) обичаме и уважаваме животните и ни хрумна 1 идея. Мислим да направим къщичка за кварталните бездомни животни и събираме идеи. Нямаме много финанси, обаче искаме да е топла и голяма колибката. Също така гледаме и да не може да се мести и да е здрава, защото има много безсърдечни хора на този свят. Не ни мислете, че си нямаме работа и не ни се учи, просто ни е жал за животните. Все пак идват дъждове, студове и сняг, а и има много малки котенца с малък шанс. Има 1 добра женица, която ги храни и им прави къщурки от найлон, обаче на 1 по-силен вятър и са се развалили. Болна е, социално слаба и надали може да направи някоя здрава колибка. Затова моля ви, кажете ми някои идеи за това как може да я направим. Имаме няколко идеи, но може и по-добри да чуем тук.


Молим админа да публикува това, защото се нуждаем от помощ, а и е за добра кауза!

Благодаря предварително на всички обърнали внимание!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 88e295004d
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

1.   Използвайте за стени стари автомобилни гуми, натъпкани хубаво с пръст.
- Няма да ти струва и една стотинка, освен малко бензин да пообикаля приятелят ти по автосервизи и т.н. да ги събере. С радост ще му ги дават, защото в България рециклирането и изхвърлянето им е по принцип трудно.
- Изолацията от такива тухли ще е страхотна.
- Една такава "тухла" ще е толкова тежка, че няма бутане - нито от недоброжелатели, нито от вятър, нито от нищо.

Покривът може да се направи от стари палета (каквито 100% могат да се намерят по складове), а "керемидите" - пак от гуми, но нарязани на ленти.

Прилагам две снимки, взети случайно от интернет:
- http://redoubtreporter.files.wordpress.com/2010/08/earthship-lede.jpg - стена от гуми. Снимката е от проект наречен "Earthship", където строят къщи изцяло от рециклирани материали.
- http://www.recyclart.org/wp-content/uploads/2011/06/tire-roof.jpg - керемиди от автомобилни гуми. Забележи как се припокриват! Такъв покрив просто няма как да протече, каквото и да става.

Единственият проблем на идеята е, че ще има много вдигане на тежко и много труд. Но пък няма да ви струва никакви пари, а крайният резултат ще изглежда изключително колоритно и оригинално. :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2a34c99148
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Много добра идея. Възхитена съм, че има толкова добри хора все още. Подкрепям ви много. Може би нещо като дървена къщичка и вътре да има храна, вода и нещо мекичко (например някое меко одеяло). Но има много лоши хора, които ще я използват примерно като видят някое коте може да хванат и да го измъчват, убият, застрелят и тн. Затова по-добре да е на скришно място или на някое недостъпно за хора с таен вход за вас (не, че знам такова). Надявам се да осъществите идеята си :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5762ca88c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Нямам идеи, само ви предупреждавам, че къщата не трябва да е твърде голяма, за да не дразни някои гадни съседи, и трябва да предразположите котките да живеят там. Да не да я направите, а те да не искат да влезят в нея. Но вярвам че ще се погрижите и ще успеете. Пиша ви, защото ви се кефя и желая успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6608aac1a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Студиопорът задържа топлина и пречи на студения въздух да влезе вътре. Нещо като изолация но не е скъпо. Може както каза номер 1 с тухли да го направите и да сложите студиопор върху тухлите, тоест да го залепите.. нещо такова. Сложете нещо меко храна и водя нека седят вътре за да са по топли

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 31aa581c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   От авторката:
Благодаря на всички! Скоро идеята с тухлите и гумите ще бъде скоро осъществена!

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bd01db0e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Малко биеш на онези жени които приютяват в къщата си над десетина котки и живеят с тях до края на живота си. И ги кръщават с разни луди имена като Саймън, господин Пъбълс или Граф Хертфлик или нещо подобно. Няма как да спасиш всички бездомни животни, но съм сигурен че знаеш това. А и дори да ги спасиш каква ти е гаранцията, че утре няма да го блъсне кола. А като си се размислила за животни - всички мислите за котки. А кучетата какво са?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 864969e612
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Питайте някой възрастен (мъж разбира се!!! ), например баща ти или пък учителя по труд и техника: то има ли такъв в гимназията, маи не; но имам в предвид някой на "живо" и по- подробно да ви обясни как, пък и откъде да вземете материалите.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4dcf0d1015
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Mоже да използвате стара метална сушилня за съдове на два етажа. Покриваш я със найлон отвсякъде, но оставяш все пак някоя дупка. Постилаш с нещо мекичко и слагаш СУХА котешка храна вътре, за да влязат. Отстрани подпираш с тухли, за да не се разпадне и готово! И аз бих помогнала така на животните! Браво и успех!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d01b030512
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Потърсете на английски - Stray Cat Shelters - има стотици идеи и ръководства за евтини и бързо сглобяеми къщи (убежища) за котки през зимата (сигурен съм, че има ръководства и за кучешки убежища, просто аз съм си "коткар" и това търся:) )

Независимо, какво сглобявате, има няколко важни принципа:
- Къщата да не е прекалено голяма (напр. колкото кучешка колиба), защото тогава котките няма да могат да я "отопляват" с телата си. Не трябва да е и прекалено малка, защото тогава ще се чувстват притиснати.
- Никаква вода в котешката къща - разлива се лесно и мъркащите ще трябва да спят във влагата.
- Не постилайте хавлиени кърпи или одеала, защото отнемат топлината от котешкото тяло и ефектът от убежището ще е по-скоро отрицателен. Вместо това, като постелка, потърсете слама или в краен случай нарежете на ситно стари вестници. Принципът е, че котките обичат да се заровят в тях и така запазват топлината си.
- От време на време проверявайте сламата или вестниците и ако не са сухи ги сменяйте.
- "Входът" на котешката къща също не трябва да е много голям, за да не излиза топлината. Ако може да измислите някакво ПВЦ капаче, което да пада, след като котката влезе или излезе - най-добре.

Един пример за котешка къща, която се сглобява за няма и час:
Трябват ви ножица, макетно ножче, широко тиксо, 1-2 големи найлонови чувала (от тези за боклук, напр. 70 - 120 литра), голям кашон, рулетка за измерване, стиропор (продава се на плоскости и струва нещо като 2-3 лв. за 100 х 50 х 5 см плоскост - една такава ви върши чудесна работа).

Идеята е, че кашонът е къщата, найлоновите чували се превръщат във външна изолация, а стиропорът - във вътрешна.

Мерите и режете парчета стиропор, които пъхате по стените на кашона. Ако ги премерите правилно, даже няма да има нужда да ги лепите за кашона – те ще се подпират взаимно. Ако кашонът отеснее от стиропора, можете да облицовате само пода и две от страните, които са перпендикулярни или дори само пода. Идеалният вариант е да облицовате всичко отвътре - под, стени и таван. Така получавате почти перфектна вътрешна изолация.

Изрежете отвор за входна врата, а след това изолирайте отвън с торбите за боклук, като ги лепите с тиксо. Входът на къщата не трябва да бъде нито много голям, нито много малък. Някои котешки строители препоръчват 15 х 15 см, но все пак се съобразете и с конкретните размери на бъдещите обитатели.

От стиропора можете да направите крачета, така че къщата да не лежи директно на мократа земя. Постелете пода със слама или ако не можете да намерите, нарежете на малки парченца стари вестници – също вършат добра работа. В никакъв случай не постилайте одеала или кърпи, защото отнемат от топлината на котешкото тяло.

Готово! Сега поставете новопостроения билдинг там, където се навъртат бъдещите новодомци, но все пак нека да е на максимален завет. За да не отлети леката конструкция при един по-силен вятър я затиснете с бетонна плочка или няколко по-тежки камъка. При тази операция все пак внимавайте, да не смачкате жилищната сграда.

George-The-Catoholic

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ef106b3035
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отворът на къщичката трябва да е малък, за да не влизат кучета, ако е за котки. Все пак трябва котките да са в безопасност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker