Когато нещо те тревожи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Когато нещо те тревожи
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 1823 пъти
Пише ви студент в университет за национално и световно стопанство (УНСС) първи курс. На 19 години добре изглеждащ млад вече заформящ се мъж с трезво мислещо съзнание не съм лишен нито от грижи нито от внимание – родителско, роднинско, женско, приятелско и тн. Напълно нормален съм, но има нещо, което ме тревожи ужасно много. Това нещо е косата ми, напоследък много взе да окапва и да оредява за съжаление съм наследил лош ген от към плешивите си роднини двамата ми дядовци, баща ми и вуйчо ми.

Мисълта обаче, че оплешивявам толкова рано ме умопомрачава не мога да приема това, което ми се случва. Оплешивяването ме кара да се чувствам изключително подтиснат и не ми дава мира – често не мога да спя, изпадам в паника, отчаяние и както сами се досещате удря много здраво върху самочувстието на един младеж. Всеки отстрани би си помислил и казал че това са най-малките ми грижи и може би е прав, но мисълта, че оплешивявам ме стресира не мога да мисля нормално не мога да се храня нормално с мъка се въздържам да не изпадна в някаква депресия и постоянно си налагам в съзнанието, че ще се оправя, че ще намеря начин да се справя с това и няма да се оставя това да ме пречупи.

Трудно успявам до момента признавам си, дори не знам дали успявам изобщо. Та приятели пиша това защото искам да споделя с някого може би ще изпитам някакво облекчение. За проблема ми не съм говорил много може би се досещате само с най-близките си. От около 5 месеца ползвам Миноксидил за тези, които не са чували - това е лекарство против оплешивяване, което спира косопада и възтановява изгумената коса. Силно разтревожен съм обаче, че при мен не даде никакъв резултат нито спря косопада нито поникна нова, дори може би се влоши състоянието на косата ми още повече, което е логично щом не е спряла да капе. За сега нямам оголени места но имам разреждане в задната част на главата (темето) и от скоро наблюдавам и изтъняване в двата края на челото, което е напълно нормално мъжко оплешивяване. На 19 години е малко трудно да приемеш, че вече оплешивяваш, трудно е защото не може с лека ръка да се разделиш с нещо, което си имал цял живот и като гледаш как бавно но прогресивно се разделяш с косата си е изключително депресиращо вярвам, че много хора разбират за какво говоря. Имах и продължавам да имам огромното желание да си направя трансплантация на коса за да мога да я сгъстя преди да стане очевидно, че олисвам темето.

Операцията обаче е много скъпа и в България не дават особено голяма гаранция за успешен резултат особено, когато не е паднала цялата коса. Четох, че когато правят трансплантация на коса при наличеието на друга има вероятност да не прихванат присадките и дори да навреди на останалата коса има опастост и от белези, които могат да попречат при евентуална следваща такава процедура. Въобще изобщо не е особено обнадеждаващо да хвърлиш един куп пари и на края да не получиш това, за което си си платил. Друго нещо ми дава надежда и кураж и да не се отчайвам. Преди около седмица четох в един сайт, който цитира вестник „стандарт” мисля, че беше не че е важно.. пишеше, че учени са открили лек срещу оплешивяване и начин да блокират дехидротестостерона, който се натрупва в горната част на главата и запушва главичките на космените фуликули – това е причината за оплешивяване и това лекарство щяло да излезе през 2014г. сега просто уреждали с коя фармацефтична компания да продават. Тази информация я има и в друг сайт, но там пишат, че лекарството щяло да излезе до 5години. Ще видим силно се надявам и това ми дава надежда дори да призная само на това разчитам за сега.. това е моето евентуално спасение и избавление от тези мъки, неспокойство, разбито самочувствие, настроение и тн. Може би в много очи излглеждам като разглезено недоносче истината е че съм доста суетен, харесвам се как изглеждам или поне се харесвах преди да се комплексирам, че оплешивявам така прогресивно. Сега много хора ще кажат, че жените не гледат това или, че това е последното нещо което гледат в един мъж, може би сте прави, но аз самия не мога да се приема така аз самия нямам същата самоувереност като преди. Това ме тормози най-много. Просто искам косата ми да оздравее и да се сгъсти така както беше преди не искам да се бръсна гола глава искам да мога да се радвам на младостта си. Вероятно на никой не е приятно да види момче на 20 21години вече плешиво... ИСКАМ ДА МИ СЕ ОПРАВИ КОСАТА, ИСКАМ ДА ОЗДРАВЕЕ!

Благодаря на тези, които са прочели всичко това просто исках да си излея душата и да ми олекне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: c3fb20e2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз на 16 г. почнах да се бръсна, щото косата ми оредя, ти на 21 се притесняваш, че някой ще ти направи проблем затова, че я нямаш!
Да ти имам проблема.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3c60ed3f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се отчайвай приятелю, горе главата

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8a6ad14288
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хей, не се отчайваш толкова заради едната коса. Купи си Хининова вода и бадемово масло. Първото ускорява растежа и действа противопърхотно, а второто има много близък състав до човешката мазнина и има укрепващо и сгъстяващо действие върху косата. Мажи се често преди лягане, но бъди търпелив - видими резултати ще има след месец-два. Двата продукта ще ти струват не повече от 4-5 лв. Успех и по-спокойно!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 94d19d077a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ми то не е много за хвалене това, че нищо друго не те интересува, освен оплешивяващата ти глава. Въпрос на житейски ценности. Хайде, тука сме анонимни, ама пред хора не те съветвам да ги демонстрираш. Че е срамота. Да ти се обяснява няма смисъл, няма да разбереш. Ти живееш заради косата си и външния си вид. И аз мога само от сърце да те съжаля.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bba4bb0be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Така единственото с което мога да ти помогна е това....

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8f7fa47ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ми ако нямат ефект всички процедури, винаги можеш да си обръснеш главата. Моят приятел започна рано да си губи косата и я обръсна. Сега е още по-секси и от преди.... Та мисълта ми е- не се скапвай-това е просто коса. Ако беше жена щеше да бъде много по- лошо

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker