Как да имам по-развита фантазия ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да имам по-развита фантазия ?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 1974 пъти
Здравейте. Моля редакторите да одобрят моята история! :) Благодаря ви предварително.

Здравейте. Аз съм момиче на 12 години и реших тази година да се запиша на актьорско майсторство. Записах се и вече съм ходила само на две репетиции и сега когато сме нови ни карат да правим ''етюд''. Етюд означава ''аз в дадената ситуация'' и ни дават да си измислим. Това е било вид 'упражнение' за каква фантазия имаш, а аз нямам никаква фантазия и днес учителката говореше, че не можеш да излизаш на сцена или да си актьор без да имаш никаква фантазия. Това е вярно и моята фантазия никак не е развита.

Ако можете да ми кажете някакви идеи как да я развия или нещо? :( Моля ви помогнете ми!! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6330e5e950
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С визуализация. Дори в руските олимпийски спортисти ги тренират с комбинация от физически тренировки и визуализация. Т. е. карат ги всяка вечер преди заспиване да си представят по няколко минути точната техника на изпълнение на съответното упражнение и техника в спорта. Оказва се, че мозъкът не прави разлика между физическо и мислено изпълнение на техниката. Така че ако половин час си представят точното изпълнение на техниката, все едно са тренирали половин час.

Но това развива и дясното иначе пасивно полукълбо на мозъка. То започва да визуализира все по реалистично, т. е. развива фантазията както казваш.

Отпусни се и остави умът си сам да разкрива картини пред теб. Ето едно примерно упражнение:

Изберете подходящо време, седнете изправени, краката стъпили здраво на пода, отпуснете мускулатурата на раменете и шията. Направете дълбоко вдишване. Представете си, че вървите по селски път под ширналото се синьо небе. Чувате звуците на природата и усещате ветреца в косите си. Чувствате се щастливи и свободни. Движейки се по пътя забелязвате тичащи към вас деца. Те приближават. Как реагира на това сърцето ви?
Ето, децата са пред вас. Колко са? Как изглеждат? Това момчета или момичета са или смесено?
Поздравявате всички. Разкажете колко щастливи ги виждате. След това влезте в контакт с едно конкретно дете. Това, което ви е най-симпатично. В него или в нея има послание за вас. Написано е в очите на детето. Ще можете ли да го прочетете? Какъв е смисълът му? Посланието носи енергията, от която точно сега имате нужда. Разпознайте енергията, която ви носи вътрешното дете и не я анализирайте. Просто благодарете на детето и оставете образа да си отиде.
Усетете отново под краката си твърдата земя и дишайте дълбоко няколко минути.

трябва да се включат възможно най-много сетива. Усещай ароматите, вятъра, звуците, цветовете...

Докато все още нямате тренинг, ще ви е трудно да си представяте толкова много неща едновременно. За целта ще ви кажа един трик. Когато си представяте всяко нещо детайл по детайл и сетиво по сетиво, си казвайте на ум всяко едно от тях, което чувствате и правите в представите си. Например докато се „настанявате” удобно в луксозната седалка си кажете: „Сега се настаних удобно в меката и удобна седалка”. После „хващайки” волана, си кажете: „Усещам волана в ръцете си”. След като „се огледате” наоколо, опишете обстановката: „Времето е ясно, щастливи хора се разхождат, наоколо има модерни и красиви сгради със симпатични дръвчета пред тях, улиците са чисти. ” В началото може и да не ви се получава толкова реалистично, но не се обвинявайте, защото е само въпрос на време да свикнете и да започнете да се вживявате истински.

Ако сметнете за необходимо, можете първо да потренирате самата визуализация, преди да преминете към същността. Ето една примерна програма за тренировка. Разгледайте някоя снимка, след което си затворете очите и се опитайте да възпроизведете в представите си всичко. Ако в един момент се затрудните, погледнете отново снимката за кратко и си допълнете детайли от образа. И така докато не възпроизведете снимката едно към едно. Тренирайте това с различни снимки, докато го усвоите добре. Няма прието време, за което трябва да стане. Може да са минути, може и седмици.

Следващият етап е същия като първия, но с тази разлика, че вместо снимка имаме обект. Например опитайте се да възпроизведете химикалката си, като я въртите и оглеждате в мислите си. Третият етап е като втория, но всичко това се прави с отворени очи вместо със затворени. При четвъртия етап се опитваме да се представим вътре в самата картина все едно, че сме там, но не се гледаме от страни, а през собствените си очи виждаме обстановката в детайли. Дори трябва да чуваме всички шумове, да усещаме ароматите, да усещаме допир и т. н. Накрая, при последния етап трябва да добавим само движение и емоция – да си представим как се разхождаме наоколо и изпитваме съответната емоция.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 11fd223dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я да те питам мила, ти книги чела ли си през живота си? Или си прекарваш дните гледайки филми и играейки игрички online. Фантазията се развива, когато четеш книги или когато твориш, когато мечтаеш за безумни неща и си представяш всякакви ситуации. Ако смяташ, че гледайки тъпо в една точка и повтаряйки "ама аз искам да имам фантазия" ще станат нещата, просто не си познала.
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 094406bb78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   3 неща. Чети, слушай музика(каквато и да е)ни играй(не на компютъра, а с играчки). Знам че звучи странно, но това помага. Успех.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f74abae1cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора :

Благодаря на първия коментирал! :))

А за втория :
Да чета книги. Всяка вечер и понякога през деня. И филми гледам, защото ми казаха, че и те могат да ми помогнат. И не не играя ''игрички'' нямам време за това.
Също и постоянно рисувам. Това е вид творение :) Представям си много често и мечтая също много често.
Знам, че да гледам в една точка и да си казвам ''ама аз искам да имам фантазия'' няма да станат нещата, но просто писах, за да ми дадете още идеи, а не да ме критикувате, че не съм била чела книги, че съм играла ''игрички'' и т. н. :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: fe2fa0150a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   С четене на книжки! Телевизията ни дава всичко смляно и точно за това спряхме да използваме въображението си. А като четеш книга, искаш или не, се опитваш да си представиш как изглежда главния герой, как точно се движи, как звучи гласът му и т. н. и ето че започваш да използваш фантазията си.
Да другия вариант е както казва номер 1. Заставаш сама в стаята и започваш да си фантазираш, че това не е твоята стая, а стаята в омагьосан замък, а ти си принцеса отвлечена от зъл магьосник... или каквато там история искаш. И започваш да си представяш как изглеждаш, как изглежда кулата на замъка, с какво се занимаваш докато чакаш принца да те спаси... лесно е! Ей сега мога да ти съчиня цяла история. Въпросът е един път да се научиш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker