Как да се справям с депресията?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се справям с депресията??
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2193 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 15.
Допреди 2 години, бях тъжна, нещастна. Нямах приятели, бях аутсайдерът на класа, имаше много конфликти и интриги и почти всички от моя клас ме мразеха. Справях се. Не се режех. Не мисля, че съм имала депресиятатогава, защото не бях много добре запозната с болестта. Не плачех много. Всъщност не плачех. Нямаше кой да ме подкрепя. И затова не плачех. Не можех да споделям с майка си, защото не можех да и се доверявам както и сега не и се доверявам. Изпитвах тъга. Мъка, болка, но не плачех.
Станах 8 клас, намерих приятели, станах щастлива. Но се карах с родители ми, доста.
Края на 8 клас изпитвах много гняв. Бях много ядосана. Гневна. Цела съм че гневът разяжда човекът. Тогава бях тъжна и плачех. Направих една глупост. Рязах се, за което съжалих.
Ако не всеки месец то на 2-3 месеца има един период от 4 до 6 дни, в които съм тъжна, нямам желание за нищо и още много признаци на депресията.
Станах 9 клас. В началото отново бях тъжна. Странното е, че бях тъжна винаги вечерта. А през учебно време бях с усмивка и не мислех за лошото и за тъгата. Бях тъжна в началото на 9 клас, и си направих тестове от интернет за депресията и установих, че имам умерена депресия. Появява се много рядко. нА 2-3 МЕСЕЦА ЗА 4 ДО 6 ДНИ.
Въпросът ми е как да се справям с депресията?? И това ли е депресия?? . Чета този сайт от скоро и съм чела почти всички рублики с депресиите и си направих тестове с депресии в интернет, и четох доста информация. По-важният ми въпрос е :Как да се справя с нея?? Появява се на няколко месеца веднъж. Тогава съм слаба. Не много сбала, но слаба. А аз мразя това чуство. Мразя да съм слаба. Обичам да съм силна.
Как да се справя с деприсеята?? Аз спортувам, излизам, гледам си уроците, имам приятелки. Но как да се справя с нея??
Благодавя Ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: d6b416f547
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това не е депресия. От личен опит ще ти кажа какво е. Депресията те поглъща. Или не се усмихваш, или постоянно се криеш зад фалшива усмивка. Уморен си. Не искаш да правиш нищо. Даже ти е трудно да станеш от леглото. Мразиш себе си. Мислиш, че си безполезен. Мисли за самоубийство. Постоянно. Или не можеш да спиш, или спиш много. Или ядеш много, или почти не ядеш. Всичко ти е безполезно. Не намираш смисъл в нищо. Ето това е депресия. Мислите те преследват не един-два дена, или пък седмица, а месеци, година, две, три, повече. И в някои от случаите няма измъкване.
Много е глупаво да използваш болест за описване на моментно състояние. Всеки има такива моменти, даже и най-щастливия човек на света.
Слушай музика, излизай с приятелки, учи, когато се почустваш така.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 44de771cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Контрлирай себе си.. какво имам предвид.. Ти говориш все едно за 4-6 дни в месеца губиш контол ад чувствата, емоциите и настроенията си, а това че се чувстващ субект на собствения си разум е зле, това е причината според мен. Вярно е че има добри и лоши дни, но едва ло лошите ти дни идват на веднъж през определен период от време... а и дори в лошите дни човек просто прави грешки не че тъжен. Повярвай си, че ти контролираш емоциите, ти и твоят разум избирате как да реагирате на заобикалящия Ви свят, което значи, че ако постигнеш добър самоконтролц ще се справиш с това твое състояние... излез и тичай, спортувай, излез с приятели, бъди сред хора, слушай музика която те прави щастлива... готви... просто прави това което те прави щастлива и никога не забравяй, че ти самата си господарка на собствените си чувства.. :)) УСПЕХ!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5f019e9914
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Преди време аз бях същия, може би и сега на моменти се чувствам така.

НО! Това което правиш за моментае страхотно - само така си на прав път, чети образовай се по темата - опознай я напълно.
Излизай постоянно, разсейвай се и обичай живота.
Това, което наистина мисля че ще ти помогне е ТВОЯТА МЕЧТА.
Каква искаш да бъдеш! Реши каква наистина искаш на бъдеш и на каквото се спреш и почувстваш силно вълнение това ще е, и започни да работиш за постигането му.
Например: танци, музика каквото и да е.
Работейки по изпълняване на мечтата ти ще те изпълни и ще те излекува - може би не веднагически, но с времето.
Успех ти желая :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ee0a50078
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Порасни.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7326b0999a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм на 16 и често си въобразявам, че съм грозна, тъпа, че никой не ме обича и какво ли още не. Например от неделя до четвъртък си поплаквах всяка вечер, а в сряда дори се задушавах от рев... При мен депресиите също се появяват през 2-3 месеца и винаги са няколко дни преди да ми дойде, а след това всички тези глупости, които съм си въобразявала, отшумяват. до рязане не съм стигала.. Мисля, че всичко това е от хормоните и пубертета, съмнявам се да е болест, много момичета имат такива моменти, просто се опитай да споделиш на някой близък, много помага.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8ce3078285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Сподели с приятелките си или с поне една от тях, а тя, ако наистина ти е приятелка ще те подкрепи и ще се чувсваш по-добре:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 59fc59510f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка, ти си го написала:

"Не мисля, че съм имала депресията тогава, защото не бях много добре запозната с болестта. "

Не се опивай да си поставяш каквито и да е граници! Не си мисли "Аз съм в депресия"! На мен не ми стана ясно ЗАЩО точно имаш депресия?


Преди си била аутсайдер, нямала си приятели, но не си била и в депресия. Сега имаш приятели, уж си щастлива, а си в депресия.
Единственото, което разбирам е, че с вашите отношенията не са както трябва. Това е проблем, знам за какво говориш.

И тук удрям на камък и не мога да те посъветвам... и аз имам проблеми с родителите си, много болка и неразбиране, които ги е имало винаги и ги има и сега...





Как да се справиш?
Банално, но бъди силна.

1. Съсредоточи се в хубавото в ежедневието и живота ти, но да е градивно, полезно.

2. Набележи си някои хубави, интересни книги, които да прочетеш.

3. Някое готино, отпускащо сериалче/филмче.

4. Спортувай. Ако не ти е приятно, сложи слушалките, разхождай се, карай колело. Много помага, повярвай ми!

5. Почивай си. Намирай си време да се отпуснеш, да бъдеш сама и да правиш поне някои от нещата по-горе, или други, каквито си измислиш и са ти приятни.


Надявам се да съм ти помогнала!
Помни, че всичко минава, не се предавай!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0649a3ffd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм така в момента. 8-ми клас съм и преди седмица се скарах с едни момичета от класа и др. момичета не говорят много с мен имам си една приятелка в класа, но тя тази седмица беше болна и бях доста самотна. Чуствам се всякаш всички ме мразят. Отивах на училище и всяка свободна минута бях със слушалки в ушите, драскайки си някакви картинки. Най-много мисля за едно момче, което преди ваканцията ми казваше обичам те и тн. На мен ми харесваше,че постоянно ми пишеше разни бележки тн. Преди ден два сее скарахме за идола ми - Джъстин Бийбър (без хейт) той каза че е женчо и аз защитих Джъстин все пак ми е идол. Момчето започна да ме обужда и. аз затворих чата. Сега на училище ме отминава всякаш нее ме познава, а това ме наранява най-много и му писах дали ми е сърдит той каза да. На следващия ден му се извиних и тн. той прие,но ми каза че не иска да говорим и да со пишем, за да "не се влюбя отново в теб" ...казах му добре..Той каза и че не му пука за мен. Наистина бях свикнала с усмивките му и тн. И сега се чуствам толкова безчуствена, толкова самотна :( Помогнете ми

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker