Трябва ли да се чувствам виновна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124226)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Трябва ли да се чувствам виновна?
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 1259 пъти
Здравейте, пише ви едно момиче на 16. Приятелката ми ми сподели, че не харесва тялото си и се чувства дебела, когато е около мен. Всъщност двете изглеждаме почти еднакви, единствената разлика е, че аз наскоро започнах да тренирам, а тя не. Не виждам коренна промяна в себе си, но тя упорито настоява, че пред мен изглеждала недобре. Това ме кара да се чувствам виновна, защото не искам тя да изпитва малоценност, заради мен. Дори ме е срам да говоря с нея за спорт, защото имам чувството, че не и е приятно, че тя не прави нищо през това време. Това сравнение между двете го възприемам като един вид съперничество и някак не ми харесва.
Абсолютно разбирам, че всеки си има своите положителни и отрицателни страни и точно превъзмогването на различията, а не изтъкването им, води до разбирателство.
У нея също откривам, някои по-хубави черти, но никога не ми били трън в очите.
По принцип не съм от хората, които да си мълчат, когато имат да кажат нещо и не искам да лицемернича, но знам, истината в очите може да съсипе приятелството ни или никога да не е същото. Идва ми да и се скарам да започне да тренира и да постигне каквото иска или просто да приеме, че изглежда и така добре, но знам, че това само ще я обиди и демотивира. И така всички емоции си ги тая в себе си.
Какво трябва да направя, за да я накарам да се чувства добре в кожата си и да има самочувствие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0c30081cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Всеки е отговорен за себе си. Нищо не можеш да промениш ти за живота на другите и е добре още сега да го разбереш, защото ти винаги ще си по-хубава, по-умна и успяла от някои хора, както ще срещнеш и други, който ще са по умни, хубави и така нататък от теб. Важно е човек да умее да подтиска низките си чувства, завистта и злобата, което си е човешко де. Аз имах на твоите години една приятелка, която ми завиждаше за бюста и отличния успех, но нито можах да спра циците ми да растат, нито спрях да уча заради нея. По едно време така се вживя това момиче, че взела и пуснала на приятеля ми, а аз като го зарязах и се омъжи за него млада и зелена и днес е разведена жена, цици още няма, но цял град ? се смее на глупостите.
Казала си, каквото си казала. Не се отказвай от целите си, начина си на живот и ако се наложи се дистанцирай от завистливи приятелки. Спри да повтаряш, че е хубава и така нататък, намери други теми за разговор, защото тя явно има нужда от внимание. Нека не е за твоя сметка и си вземи поука от опита на по-старите - не се събирай с комплексирани хора по принцип, защото могат да ти забият нож в гърба без да имат сами изгода от това, а само заради едното густо да съсипят по-красив, успял и умен човек. Винаги ще имаш уязвими места, а на такива хора не може да се разчита. Опарвала съм се многократно! .

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d576542465
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Тя вместо да вземе пример, гледа да ти вмени вина за нещо иначе хубаво. Понеже я мързи, предпочита, да откаже теб, че да си успокои съвестта. Много коплексарско. Кажи и, че не правиш нищо нередно, за да се чувстваш лошо. Вместо това да вземе пример или поне да спрд да досажда. Не се притеснявай, ако прозвучиш малко по-грубо, вие сте приятелки, но поне ще се осъзнае. Ти си в правото си и не правиш нищо нередно.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b33fc0f069
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   И аз имам приятелка, която е по-слаба от мен и изглежда по-добре и не целя да се съревновавам с нея, но за себе си го правя и за да не се чувствам зле, дори ме мотивира и тренирам и се храня здравословно за да изглеждам и аз добре, а не да се чувствам грозна и да й завиждам и да я обвинявам че изглежда добре. Предложи й заедно да тренирате пък ако не иска й кажи че и двете изглеждате добре, няма никакво съперничество все пак сте приятелки не врагове и не трябва да мисли така.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 1212851bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изобщо не чувствай вина!!!
Тя като я мързи да тренира нека дебелее и се чувства зле!
Ти си гледай тялото и си тренирай като искаш. Тя да си гледа работата.
От ниско самочувствие се опитва да ти втълпи вина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker