Писна ми да разочаровам всички!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124226)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Писна ми да разочаровам всички!!!
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 1500 пъти
На 14 години съм и ми писна да се провалям във всичко. Винаги съм имамла амбиции за бъдещето, за училището, но незнам защо всичко в живота ми се проваля. Влагам всичко от себе си в училище, а никога неуспявам. Родителите ми очакват да съм перфектната им дъщеря и постоянно ми повтарят и ме притискат колко е важно образованието и, че ако съм се провалила щели да ме оставят и такива глупости. Мина матурата след седми клас тази година и всичко си бях учила и всички очакваха от мен отлични оценки, а аз като пълна глупачка се провалих в това. Сега всички ме мразят и ме мислят за тъпа и мързелива. Знам, че за близките ми най-важно е образованието ми и искам да ги радвам и те да се гордеят, че съм им дъщеря. Наистина влагам всичко от себе си в училище и искам да успея, но незнам защо винаги получавам слаби оценки. Старая се, но не се получава. Виждам ученици на моята възраст, които не учат кой знай си толкова много, а винаги успяват и получават отлични оценки. Просто единственото което искам е родителите ми да разберат, че се старая и да ме подкрепят, а не да ме обезсърчават и постоянно да не ми натякват за грешките ми. Искам да успея, но без подкрепа това е невъзможно. Моля ви, посъветвайте ме какво да правя и ме подкрепете!!! Безкрайно самотна съм!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4479cafdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Не искам да те обиждам, самата аз мразя правописната полиция, но доста ме затруднява да чета текста ти, когато пишеш НЕ ГЛАГОЛ слято. Моля те поне това промени в правописа си, защото и смисълът е трудно разгадаем.
Например
Незнам се пише - НЕ ЗНАМ (глагол).

Благодаря!

Колкото до другото - ти си права да се гневиш, защото точно от родителите си имаме правото да очакваме безусловна любов, а ти не я получаваш. Има родители на болни деца, включително на такива със синдрома на Даун, които обикалят страната, за да се научи детето им да яде с лъжица и да не се попикава в гащите си - такива родители обичат детето си БЕЗусловно, а ти си нормално дете и не получаваш и грам от тази любов.

Грехота е родителите ти да се отнасят така с теб, дори да те заплашват, че ще те дадат в дом едва ли не заради такива глупости, но ние нито можем да избираме, нито можем да променим родителите си!
„Искам да успея, но без подкрепа това е невъзможно. “
Не е вярно!
Не е така, всичко зависи от ТЕБ САМАТА.
Моите родители например не са ме подкрепяли в нищо. Да, не са ме заплашвали и тормозили като при теб, но винаги са ми натяквали, че няма да успея без никакви причини - след 7-ми клас влезнах в елитна гимназия, после сама отидох да уча на Запад, самоиздържайки се и всичко съм постигала и по-нататък, но не си мисли, че те оставаха доволни - винаги, когато съм правила грешката да им споделя своя мечта, цел или желание, те са ме подтискали и тормозили (няма да успееш, и без това няма да стане и така нататък).
Тръгнахме да строим къща - нямало да стане, тръгнахме да купуваме апартамент - ще ни измамили и така нататък - нищо такова не се случи, разбира се!
Като човек, който е що-годе успял в това, към което родителите ти те тормозят да постигнеш ще ти издам две тайни
1. Образованието НЕ Е гарант за успех в живота, точно обратното често става - който има опит, някакъв талант, дисциплина и ясни цели успява в живота с или без образование. Образованието не бива да е САМОцел, то е само СРЕДСТВО за постигане на твоите цели, ако са свързани с това.
2. Да си отличник и да имаш добри оценки е само 1/2 резултат от усилия - всичко останало е интерес, талант, интелигентност в съответната сфера, желание и изобщо - не всеки трябва и МОЖЕ да бъде отличник във всичко!
Майка ми си беше наумила например да ме прави информатичка -), да не мислиш, че съм я слушала!
Съвет - погледни се от страни и си намисли, какво искаш да правиш в живота, за да си изкарваш прехраната.
Една фризьорка, ако е добра например може да изкарва много по-добри пари от една лоша юристка!!!
Съученик на сестра ми изкарва към 3000 лв. на месец чисти в малкия ни роден град, не е учил никакво висше, просто човекът се интересува от фризьорство, инвестира много пари в курсове при Капанов, ходи във Виена на разни конференции цяла година и взима двойно и тройно, а при него винаги е пълно! Този човек не знае вече какво да ги прави тези пари - купи си къща, салона си, знам ли...а сестра ми има 2 висши и не изкарва и 1/3 от парите, които той печели със средно!
Една добра масажистка взима 50 лв. на час. бакшиш
Една добра готвачка също печели добре и т. н. и т. н.... от теб си зависи, каква професия ще си избереш, важно е обаче да ИМАШ ПРОФЕСИЯ, защото нашите университети бълват куцо и сакато виШист, ама нямат хората никаква квалификация и професия и стоят при мама и тати да ги хранят до 30 г.
Гадно е с родители като твоите, но ще мине и замине. Когато станеш на 18 г. ще можеш да си живееш както ти си искаш. Аз на 18 г. се изнесах и това беше най-доброто решние в живота ми. Не го забравяй това, защото има хора, които цял живот се оставят от подобни родители да ги тормозят и да ги мачкат.
И аз, и съпругът ми сме висшисти и имаме добри професии и доход, но през ум не ми минава да тормозя така децата си. Важното е да не оставят на поправителен да кажем - всичко отгоре е екстра, важно е децата ми да имат някаква цел в живота (може ел. техник да искат да станат, механик, сервитьор, ... ), не да ми се шляят у дома до 40 г. възраст с десет висШота. Синът ми сега разнася вестници например, а дъщеря ми беше статистка в някакъв филм. Нито им се занимавам с живота, нито им се бъркам, ще се намеся, само ако почнат да се шляят, да пият или наркоманстват, но до тогава да са ми живи и здрави и да си живеят детството! (на твоята възраст са)
Успех ти желая и съвет - през едното ухо влиза, а през другото излиза! Твоите родители не са перфектни, те си имат свои проблеми, приеми че са нервно болни и не оставяй да разболеят и теб. Ако вече страдаш от депресия или не ти се живее - задължително потърси психолога в училище!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3d28025021
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Знам как се чувстваш, повярвай ми!
Можеш да разрешиш проблема си единствено като седнеш и си помислиш. Запитай се: "Аз дали не се провалям, защото съм се вкопчила в едната идея да се гордеят с мен? ", непременно трябва да си отговориш на този въпрос! Има и много други начини да ги накараш да се гордеят!
А между другото иска да ти кажа още нещо:
Докато си мислиш, че си издънка, наистина си такава!
Добий малко САМОЧУВСТВИЕ, направи нещо за СЕБЕ СИ!
Спри да се стремиш да си перфектна! Защото границата между перфекционизма и лудостта е толкова тънка, че хората не усещат, кога я преминават!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker