Да убиеш бебето си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да убиеш бебето си
преди: 14 години, 2 месеца, прочетена 7334 пъти
Не мога да спя , не мога да дишам .. часът е 02:05, а аз се будя за пореден път. Имам едно малко зародишче в себе си, което ще се превърне в бебе след 9 месеца, а се налага да го убия..18 годишна съм.

Предпазвам се, но грешки винаги стават и сега се изяждам на мъка как съм могла да го доусна. Трябваше да взимам противозачатъчни, освен употребата на презервативи. Трябваше да избягвам дните, в които съм в овулация.. ужасно тъжо ми е. Не мога да спя, не мога да ям - само за това бебе мисля
ще се спукам от мъка, не знам как да кажа на майка си. Да и кажа ли изобщо? Това ще е такъв стрес и за нея. Знам , че е по-добре да и го спестя, обаче.. толкова ми е трудно , Господи много ми е трудно.

Сигурно на милиони момичета им редстои аборт, сигурне е чак такава драма, обаче аз ще убия бебето си .. за какво ? За да уча? Защото не мога да се грижа за него на тази възраст? Защото бащата е непрокопсаник?

Не знам какво да правя .. умирам. дори да не е физически - знам, че извърша ли това отвратително нещо няма да си простя никога. Дано Господ ми прости..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 2 месеца
hash: dda206efdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колкото и гадно да звучи аз мисля, че си взела правилно решение....Но също така съм на мнение ,че трябва да кажеш на майка си.Тя ще те разбере, ще те подкрепи, няма да й е лесно, но ще го направи.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 0fb7f99d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Айде сега се успокой - престани да четеш по разните майчински форуми и да си втълпяваш черни мисли. Повече от половината от жените по света са правили аборт поне веднъж през живота си. Не си първата, не си и последнатата. Това в теб все още не е бебе, а фетус - струпване на недиференцирани клетки без разум, чувства и сенсибилитет. Решила си да абортираш, значи си преценила възможностите си.

На 18 г. е рано за бебе, откъдето и да го погледнеш. Звучи тривиално, но раждането на дете в толкова ранна възраст, ще обърка живота ти, ще те лиши от доста привилегии и възможности. Успокой се. Надявам се ,че си избрала добра клиника, където да извършат процедурата, а не някой криминален аборт. Знай, че имаш право на анестезия по време на самата процедура - частична или пълна - това лекарят ще каже. Самата интервенция трае около 10-15 минути, след това ако няма някакви усложнения ще полежиш няколко часа в болницата и ще се прибереш в къщи.

По време на манипулацията няма да усетиш нищо, след това ще имаш нещо подобно на предменструални болки. Нищо страшно и нищо фатално няма да се случи. Ако искаш да поговориш или просто да си излееш мислите - скайпът ми е ivka758

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: e1f39bd809
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Абе ти наред ли си?! Какво значи "не мога да се грижа за него на 18 години?!" Имаш майка, започни работа, тя ще ти помага. Знаеш ли, че не се прави аборт преди да си родила, рисковано е. Друг е въпроса ако не искаш да поемаш такъв ангажимент. Но ако е така,...как така го допусна, ползва се презерватив, за бога...
Много се озадачих от това, което си написала: "не искам да го махам, но се налага". Не ми е ясно...ако НЕ ИСКАШ да го махаш, ами недей.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 1668c5941a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Няма да се спускам в подробности, защото темата е болезнена. По същия път съм минала и аз, само ддето за мен беше ( а и е) недопустм абортът. Просто не съществуваше като алтернатива. Замислих се колко много бездетн семейства има. Родих бебето си и го дадох за осиновяване. Единственото, което знам за него днес, е че съм ощастливила двама души с рожба, и че детето ми е добре. Помисли....

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3efa3a68cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти си пълнолетна,щом искаш да го задържиш направиго!Ако майкати те обича ще те разбере колкото и да не и се иска точно това да се е случило сега,но това е един нов живот.Много момичета след абот не могат да имат вече деца.Помисли си добре!

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 90605b9049
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Господ ти е простил вече много преди да направиш нещо, така че това не ти е проблем....но друг е вьпроса когато човек живее и прави сьответните избори и че, тогава всичко изглежда много трудно и непреодолимо като усещане.....Аборта е голям грях и сьм чувала, че в една такава ситуация раждането и оставянето на детето в дом е по-добрия вариант......но не пиша това за да ти дам сьвет или нещо подобно, защото живота си е твой и ти си решаваш какво да направиш....обаче искам само да напиша, че каквото и да направиш никога не си казвай няма да си го простя ..... защото Господ е готов да ти прости винаги и всичко просто е необходимо истински да се покайваш за това .....и каквото и да става просто продьлжавай да живееш, защото това е сьщо много важно.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: d71f0889b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Незнам какво да ти кажа, много тъжно ми стана като четях историята ти. Не искам да те обвинявам, но наистина е трябвало да внимаваш, да се пазиш. Ако наистина пък толкова искаш това бебе, не го махай. Сигурна съм, че майка ти ще свикне с тази мисъл, пък и не си на 15 години...

Искам да те попитам бащата на детето знае ли за неговото съществуване? Имаш ли връзка с него или това дете е плод на една авантюра? Ако отношенията между вас са сериозни, защо не поговорите, обясни му, че не желаеш да "убиеш" детето си. Това да имаш дете е най-прекрасното нещо за една жена, макар и на 18 години. Все пак не си чак толкова малка. Да, вярно е, че все още си ученичка, но ще се справиш, стига да си силна и да имаш желание. Помисли си над това.
Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 409261b1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не го убивай! Дай му шанс да живее. Отложи ученето за по-късно. Начини винаги се намират. Говори с майка си. Обясни и. Ще ти бъде трудно, но си заслужава...

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 1d60a593e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Станалото-станало. Не можеш да върнеш нещата назад. Важното е сега да решиш какво ще правиш. Човек се учи и от грешките си. Май е добре да кажеш на майка си..

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 055386885c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Затова, се МИСЛИ преди да се действа! Сега след дъжд качукла!Успкой се, сподели с майка си.Имаш право на избор.Задръж бебето,ако е възможно,ако има условия да го гледате. Варианти за продължаване на училището много(да минеш като частна ученичка),въпросът е да не се отказваш да учиш.

Другият е този за който споменаваш,ако наистина на бащата не му пука, ако ще е трудно и за теб да се справяш, действай!Каквото и да решиш ще преоформиш коренно ценостната си ситема, и ще си наясно, защо и кога грешките са поправими и кога не.Защото зрял човек, е онзи които умее да се грижи за себе си да защитва позициите си, и да носи ОТГОВОРНОСТ за решенията които взима.Не се отчайвай, всичко е в ръцете ти.Помисли трезво и прецени

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 72199d823c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За мен да убиеш бебето си е най-голямата грешка, която можеш да направиш! Имах съученичка, която забремня на 16 години, роди, взе си всички изпити, завърши училище, а накрая стана и студентка. Сега се справя много добре, вече е омъжена и си гледа детето.

Това е човешки живот, не го убивай, само защото искаш да учиш. Допуснала си гршка и трябва да понесеш последствията си от нея, а убийството или аборта са само бягство от тези последствия. Бори се, ако силно искаш да учиш, ще се справиш със или без дете! Естествено, че трябва да кажеш на майка ти, тя ще ти помогне в решението. Точно затова е семейството- за да се преодолеят кризистните ситуации. Прецени дали можеш да носиш отговорността, защото и в двата случая тя е много голяма-ако родиш бебето си, ще трябва да се грижиш за него и да го обичаш. Естествено, винаги ще има кой да те подкрепя и да ти помага (семейството).

Ако го убиеш, ще трябва да живееш с това. Не знам дали е лесно да се забрави едно такова нещо, да забравиш, че в теб е живяло нещо, което си убила, само защото си мислила, че няма да се справиш...Но...както казах- ако силно желаеш да учиш, ще се справиш, каквото и да решиш.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 7963876743
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не е лесно за никого да направи този толкова тежък и труден избор.Все пак става дума за собственото ти дете...Но какъвто и да бъде изборът ти ... трябва да бъдеш силна,за да можеш да продължиш напред.Трябва хубаво да прецениш кое ще бъде най-доброто за теб и бебето и да вземеш решение ... И сподели с майка си,няма да и е леко,може би ще се разтрои,но все пак ти е майка,ще те разбере,ще те подкрепи в трудния момент и ще ти помогне в избора ... успех,миличка и горе главата

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: c62e5cd9a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Абортирай тайно със собствени пари или вземи заем.
Все още не може да се говори за "бебе", а за ембрион.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 077972b64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Виж сега ,кажи на майка си -първо.Ако имаш възможност да отгледаш това дете ,не прави аборт,но решете двете,все пак ти е майка и мисля,че все до някакво решение ще стигнете.Знам ,че ти е трудно,ни според мен трябва да го задържиш,защото може да ти тежи цял живот на съвестта

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: ffb15409de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не се притеснявай от аборт стига да не е криминален (там вече има реален риск). ,но на 18 е твърде рано и не го възприемай като бебе, както каза и номер 2 -Това в теб все още не е бебе, а фетус. Замисли се какво е да си самотна майка, дори и да има кой да ти помага, това бадещо евентуално дете, ще е ощетеното, а ти ще страдаш в пъти повече.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: a0853f0666
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Искрено БЛАГОДАРЯ! наистина думите ви ми помогнаха, било то в нета, много съм благодарна!
ако отгледам детето си, ще трябва да го направя сама. Баща му не е българин и не живее в България. Заедно сме от година, но връзката не е постоянна. връща се всеки месец за по 5-6 дни. иначе сме прекарали заедно 2 пъти по 3 месеца без да пътува никъде. не мисля, че с този режим може да се грижи за дете. разбира се, говорих с него, връща се във вторник, а абортът ми е насрочен за понеделник.. това ме плаши допълнително. ще съм сама там. той - нищо конкретно не ми каза, остави "решението в мои ръце", да преценя сама дали искам дете, той щял да се грижи за него и много да го обича. обаче .. как да преценя сама, не е като да преценя какво да му сготвя за вечеря - това е детето ми !

Не знам какво да правя , наистина. Може би не е важно, но трябва да спомена , че той е мулат. не знам дали детето ми няма да страда, ако останем да живеем тук в България, хората са предубедени. Друго нещо, което трябва да спомена е, че майка ми се изказа каегорично против тази връзка и дори не знае, че продължаваме да се виждаме. ако разбере койе бащата, ще реагира съвсем зле ..

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: c1860c0527
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Първо смятам че трябва майкати да знае моята също ме е родила като е била горе долу на тая възраст но тате е бил до нея . При теб е по добре да махнеш това дете по простата причина че няма да е щастливо без баща а дори да срещнеш някой който се съгласи да го гледа , той няма да го гледа като свое . изобщо не е лесно да си майка и да гледаш детето си сама. знам че ще е много трудно за теб и затова именно майка ти трябва да те подкрепя кажи й тя трябва да знае това .

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 5cc9c7febf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Здравей, мила! Аз също съм на 18 и затова ще се опитам да се поставя на твое място. Щом си на тези години, значи си или 11 или 12 клас. Както казаха и по-горе, можеш да минеш частна ученичка, за да продължиш обучението, докато завършиш. След това може да кандидатстваш и след 1-2 години, не е нужно веднага. Варианти има много, стига да решиш да задържиш детето.

На твое място бих помислила и за друго - това дете без баща ли ще расте? Не споменаваш нищо за таткото? Той знае ли? И ако да - какво мисли по въпроса?
Ако решиш да го родиш и да си го гледаш, това е чудесно, но помисли и за бъдещето на детенцето, как ще живее то?

Разбирам те колко ти е трудно, разбирам каква сериозна пречка се явява това дете - още си млада, не си се порадвала на живота, не си се "наживяла" както се казва, дори не си завършила, а трябва да поемеш такава голяма отговорност. Но не е невъзможно, стига да го искаш достатъчно силно! Трудно ще е, това е ясно, но ако го убиеш, сама на себе си няма да можеш да си простиш! Цял живот ще ти тежи, а и винаги има риск да не можеш да забременееш отново.

Обмисли добре вариантите, но и аз като другите ще те посъветвам да споделиш с майка си. Може би ще бъде по-лесно, ако вземете решение двете заедно. Нормално е да е шокирана, но ще й мине, спокойно, все пак ти е майка, иска най-доброто за теб и няма да те изостави в такъв труден момент.

Не се отчайвай, а се подготви много добре психически, защото каквото и решение да вземеш, то ще е много тежко и трудно и ще е за цял живот.
Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 94a3abdafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Покрепям номер 14... макар че съм против това да се убива едно бъдещо бебе... но ти е рано още.. успех миличка

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 60c3efead4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   За кзването на майка си-кажи й тя е майка и има право да знае какво се случва с дъщеря й. Не падай духом и не си въобразявай че убиваш нещо.Продължи си образованието подреди си живота намери подходящ мъж за съпруг и тогава раждай. Сега ако го задържиш само ще си объркаш ЦЕЛИЯ живот. Успех и без грешки

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 0cf26164f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Оф всеки тука тръгнал да обяснява и тука да изкарвате аборта като хладнокръвно убийство! Че изживяването е гадно, гадно си е . Но понякога имаме избор, както е в този случай. На 18 години си все още малка, предстоят ти толкова хубави мигове, завършване, кандидатсване, студентски живот. Това, нещо вътре в теб е все още фетус. Помисли малко и вземи най-правилното решение за себе си, както и това дали да кажеш на майка си или не ... Сама реши! Прецени готова ли си да го родиш, да загърбиш всичко, да го гледаш възпитаваш и да му осигуриш сигурно и стабилно семейство? Ако имаш тази подкрепа и тези възможности и желанието затова - давай, но ако не ги нямаш по-добре го махни. Както казах сама прецени дали да кажеш на майка си .. Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 53c1faf909
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   РАЖДАЙ!

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 03aa0713dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   По-добре абортирай,а не да зарежеш детето си в дом,където да го пребиват. Повярвай ми аз лично съм била в дом и никак не е така както го дават по филмите :) Ти сама казваш майка ти не би го поискала,а дали си млада не си нормално е виждала съм и по-млади ;)

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: cc2b5a5ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Щом има надежда има и ачин стига да вярваш че го можеш, но твоя воля.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 43ebac87c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Да но ако сега сегаправи аборт може да няма деца повече. Ето моя съвет: говори с майка си, обясни и, обсъдете какво да направите, ако решиш да го задържиш тя ще трябва да ти помага. Прецени си и ни дръж в течение.

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 109d4dbba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27, погледни датата на историята. Вече е станало, каквото е трябвало да стане.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 8038302bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   уффффффф,в този форум има много всезнаещи хорица.да направиш аборт било грях,а да го оставиш в дом не е,боже,боже..абортът е разрешен именно защото жената има право на избор.прави се до 56 ден от зачеването именно защото до тогава не може да се нарече бебе,а струпване на клетки,които тепърва предстои да се развиват.медицината е толкова напреднала,че да говори,че след аборт няма да има деца е глупаво.абортите в днешно време са както бързи и безболезнени,така и почти безопасни.защо плашите момичето,след като то е решило кое е наи добро за него,и поросто иска съвет как по лесно да го преживее,и да се справи.не съм за аборта,но всеки сам си решава,та живота е пред нея.не я плашете и не я обвинявайте утре може ние да сме на нейно място,или пък дъщерите ни...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 9344a98f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Към номер 29: Изглежда, че ти си по-всезнаещ(а) от всички останали, които са написали мнението си. На 56 ден от зачеването (8 седмици) съгласно този източник http://www. emmerich1. com/BABIES. htm
" бебето е напълно формирано: всичките му органи функционират, то дори уринира и има свои уникални пръстови отпечатъци. На тази възраст усеща болка, рита с крака, движи стъпалата си и малките си пръсти на краката и ръцете, дори свива юмрук" .
И не знам за теб, но на мен това ми изглежда, че при това" струпване на клетки" клетките са се струпали (колко изненадващо) под формата на бебе:
http://1. bp. blogspot. com/_WzJE4O999YQ/TTWF9qF5OUI/AAAAAAAAAqU/8UKWpFIpiiw/s1600/8weeks-fetus. jpg
А на това видео се вижда и чува как бие сърчицето на едно" струпване от клетки" в 6 гестационна седмица, която съответства на 4 седмица след зачеването:
http://www. youtube. com/watch? v=mKZL003_mwY

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker