Проблем с баща ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблем с баща ми!
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1590 пъти
Здравейте, момче на 15 съм.

Баща ми е много гаден човек. Изкарва доста пари, но ги харчи за огромни глупости, наистина ОГРОМНИ! Ходи по клубовете и баровете и разхвърля по 500 лв на вечер. Пие много! Носят се слухове, че е купил кола на някаква жена. Но това не е всичко.
На скоро разбрах, че употребява кокаин, и го бяха хванали с 2 грама. ИЗПАДНАХ В ШОК! Също така постоянно изневерява на мама. Виждал съм му чатовете в фб. Разхвърля пари навсякъде, но за мен почти никога. Питам го: "Тати може ли пари за дрехи? "
- Не нямам пари сега.
И на следващия ден идва в нас с Ес класа. Това също много ме подразни.
Когато поискам да ми купи нещо казва: "Не си го заслужил".
С какво не съм го заслужил? Че по цял ден ти нося вода и ядене в леглото ли? Че ти събувам чорапите, защото от мързел не можеш да се мръднеш? Всичко, което поискам все не съм го бил заслужил. Било то телефон, таблет, видео игра или друго...

Когато седна да говоря с него на тази тема или ме пребива от бой, или не ми обръща внимание.

Какво ми остава да направя? Някакви идеи?

Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: a8953c01fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С две думи за теб баща ти е касичка - лошо няма, но много паразити освен теб са му се лепнали - майка ти, родата му, любовницата... И не занравяй - ТОЙ МОЖЕ ДА ХАРЧИ СВОИТЕ ПАРИ КАКТО СИ РЕШИ - ти като си изкараш пари си ги харчи!
Ти действително какво направи, за да искаш пари - как си с училище. Как се държиш с баща си?
Колкото и да е гаден, той ти е баща и явно държи пачките.
Който плаща, той поръчва музиката... да знаеш!
Мухи се ловят с мед, не с оцет!
Опитай с две думи с добро, защото с лошо няма как да стане

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 81c8fab6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, защо говориш глупости? Били негови пари, а той като баща не трябва ли поне да осигури елементарни условия на семейството си и то при положение, че може да си го позволи? То срамота да ядеш, пиеш и е*еш чуждо по цял ден, пък едни дрехи на детето си да не купиш. Говорим за ДРЕХИ, не за някакви капризи.

Автора е на 15, с какво толкова пък трябва да е заслужил за едни дрехи за Бога? Айде да е на 18 поне, разбирам. След като си го направил това дете, ти си ДЛЪЖЕН поне до 18 да му осигуряваш най-малкото елементарни условия на живот. Ако не можеш, то поне да се стараеш, а не да задоволяваш само своите егоистични капризи.

Утре баща му като клекне, автора не може ли да му каже "Нямам пари за лечение, ако щеш умри" и после да си паркира С-класата отпред? Ама тогава по-черен от него няма да има, нали? А сега е същото, но няма проблем.

Плюс това всеки родител има морален дълг към децата си. Ако го нямаше, всички шяхме да бъдем като циганите - да правим деца, без да му мислим, пък после да се оправят. Нали трябва да е пример, нали трябва да прояви уважение към семейството си. Как автора да уважава такъв незаинтересован егоист? Да не говорим, че няма право да го бие.

Сега му е лесно, ама в живота нещата се обръщат. Няма такова нещо, цял живот да не уважаваш най-близките си и после като стане напечено да ревеш да ти спасяват задника. Сега емлад и му е широко около врата, ама не мисли, че няма да е вечно така.

А и това ли е начина да възпиташ дете - като му казваш да си заслужава и храната едва ли не? Като може да изкарва пари, нека го научи поне на бизнес, на умения, качества, та да може автора и сам да изкарва пари. А той така само го комплексира и го лишава от елементарни неща, без да му покаже поне правилния път.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d06260290b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен баща ти е стиснат в ръцете и голям в устата.... което е много лошо за тези, който са около него. С такъв баща не знам как ще се оправиш, но те съветвам да внимаваш с този тип, защото ако е способен да пребие сина си той не е никакъв човек. За него са важни : пари, любовница, развлечения и най - вече само да гледа себе си. **D. o. D**

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 982ef8a5f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Баша ти не е стока, но. и ти не си от най добрите деца.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7b80a14faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам пич, аз не бих издържал на такова отношение. Издържи поне още 3 години, през ваканциите можеш да си намериш някаква работа, а завършиш ли хващаш си пътя и това е, сигурен съм, че ще успееш. Аз така бих направил.

№1 и №4 говорят пълни глупости. Какво значи "от най-добрите деца"? Първо автора е тийнейджър и има нужда от всичко в момента, сега изгражда характера си, той какъв пример му дава? И второ - та той е длъжен да поддържа това дете щом го е направил, ако не слуша ще го лиши от някои неща, но не и от основните, и обратното.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4cb0410eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора
Занимава се с земеделие. Предлагал съм му да ми даде да карам някой комбайн поне, а той казва, че не иска да прави детска градина и да не съм луд на 15 да работя.

Както казах по - горе, свалям му чорапите от краката, БУКВАЛНО!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dc0bf1d287
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баща ти е боклук!Като моя!Не съм му искал нищо,просто спрях да говоря с него,и си ходя с тайфата,не ми трябват таблети и подобни боклуци, имам един дърт комп,и не ми пука,скинар съм и имам други цели,сега баща ми ме търси и дебне кога се прибирам и кво правя,обаче съм му теглил майната,и да ме пребива и да ми се звери не е фактор!Съвета ми е,намери си среда и не разчитай на такъв идиот,ще дойде време когато той ще иска да разчита на тебе,обаче тогава ще му го върнеш с лихвите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker