Нямам необходимата родителска грижа. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нямам необходимата родителска грижа.
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1168 пъти
Здравейте на 3 август 2014 направих 17 години, да карам по същество, имам баща който не е от най-мечтаните, като бях малък се напиваше постоянно тормозеше ни с майка ми, биеше ни, никога не е седнал да поговори с мен, както и да е, когато бях на 5 годинки майка ми се раздели с него, преместих ме се при дядо ми, той също се раздели с баба на стари години.. и тогава започна борбата за мен, то бяха съдилища то бяха дела, просто ужас за едно малко хлапе на 5 годинки. Накрая мама спечели делото всичко утихна в рамките на няколко месеца, но на майка ми се наложи да замине за чужбина, нямах ме пари, беше много тежко. Тя замина и няма и седмица баща ми разбра и ме отвлече при него, беше заплашвал баба ми и дядо ми, че ако кажат на полицията щял да ме убие и подобни неща. Заживях при него станах 3 клас, аз не можех да чета, не можех да пиша, не знаех как да се отнасям с децата, имах едно приятелче, което имаше подобна съдба като моята, няма никога да забравя баща ми какво правеше в дома си, караше проституки, докато живеех аз там, постоянно по затворите, нямах си никого, намери си друга жена, мащехата ми и тогава се почна, криеше се яденето от мен, нямах пари за закуска, ходех в най-големия сняг с скъсаните дрехи, сандалите от лятото и снегът като се стопи кишата ми мокреше краката, налагаше се да крада желязо с моя приятел, за да бутаме някак и така до 5ти клас, майка ми разбра какво се е случило с мен, на момента се прибра и ме взе от крилата си с много мъки от баща ми(срам ме е да го наричам, че е мой баща) направи ме възпитан, добър, умен и т. н. В момента съм на 17 години и имам невероятна агресия в мен, скапаните спомени ме натискат, майка ми отново е в чужбина, мъчи се там горкичката на 5000 км от мен, аз момента работя тук там да и спестявам някой лев, достатъчно съм и благодарен, че ме храни докато съм на училище, че имам пари за закуска и така. Проблема е там, че баща ми от време на време ми звъни когато е пиян да ме напсува или да ми каже, че съжелявал, той си има 3 деца живи и здрави да са, плаща ми някаква издръжка 40 лева, която не може да ми стигне за нищо, даже и не, я превежда редовно. Имам си приятелка ходим от близо 3 месеца, обичам я, много, но там е проблема, че постоянно ми изникват следните мисли, аз ли съм причината да са се разделили родителите ми, какво ще стане от мен, не искам да съм като баща си да бия децата си, няма кой да ми даде съвет как да постъпя, постоянно се карам с дядо си и баба си, заяждат се с мен без да има причина, не искам да тревожа майка си достатъчно и е тежко там, така че съм сам, моля ако може да помогнете някак приятели, ще съм ви благодарен много :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4e33482450
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си виновен ти за раздялата им, просто не са се разбирали, а както описваш баща си, нормално е майка ти да не го иска... радвай се, че си се отървал..

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0a536dce9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Скоро ще навършиш 18 години и вече няма да имат това право над теб,ще можеш да си вече самостоятелен.Успех дано се справиш с тази ситуация:)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e787587da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   не си ти причината да се разделят.. в това съм напълно сигурна... а относно това, че се притесняваш да не станеш като баща си зависи изцяло от теб... Успех :)

MJ

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d03ce84868
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сигурно няма да имаш пари за следване, но ако питаш мен като завършиш си намери някоя работа и една година ще ти стигне да си изкараш пари за университет, ама трябва да учиш.
Завърши, имай самочувствие и с гордост да можеш да кажеш-преминах през всички трудности. Докажи на баща си, че не си като него, покажи му, че пиенето не е решението. Покажи на майка си, че годините в чужбина далеч от теб са ти дали сила да работиш и вече ти да и помагаш, нещо като благодарност.

Това донякъде са и мои мечти, само дето аз лесно се отказвам и колкото и да си повтарям, че на думи е лесно, пак се опитвам да събера сили.
Баща ми е много добър човек, но като бях малка се прибираше сутринта пиян и аз го питах по жени ли е ходил.
Родителите ми се разделиха, защото просто невървеше.
Баща ми обаче работи в чужбина за малко пари, за да праща на мен и на мама, а мама плаща по 1500лв на месец заеми и сметки. Защото иначе оставаме на улицата.
За това искам да работя- 300лв да изкарвам, но да помагам и да покажа, че съм им благодарна за всичко.
Между другото, баща ми винаги е давал свобода на мама, но някак си сега тя започна да излиза с приятели и се прибира щастлива. Ако искаш и ти да видиш твоята майка такава- и помогни :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker