Абитуриентския бал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121564)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18620)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Абитуриентския бал
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2805 пъти
Здравейте,

Сигурно има много теми от този сорт в този сайт, но все пак ще си напиша моята. Тази година съм абитуриент и не искам да ходя на бала си. За мен баловете са нещо ужасно тъпо и безинтересно. Това просто е върхът на алкохола, чалгата и всичко останало лошо. Не искам да участвам в това. Освен това не се разбирам с класа ми. Никой от тях не му пука за мен, както и аз за тях. Ако отида съм 100 процента сигурен, че няма да си изкарам хубаво. Никога не съм ходил с тях, където и да е. Просто сме си безразлични. А за целият випуск да не говорим. Попринцип не искам да ходя на бала си още от 10 клас, но тогава все ми повтаряха:, , Остават ти още две години, нещата ще се променят ще видиш. ''. Е, минаха тези две години, нищо не се промени. А като си помисля за всичките пари, които нашите трябва да дават за дрехи, обувки, транспорт, за неща, които ще нося точно веднъж в живота си ми става лошо. Толкова по-полезни неща могат да се направят с тези пари. Нашите обаче пак настояват да отида, те са си традиционалисти и нямат нищо против да прахосат толкова пари само заради някакъв си бал. Те са убедени, че ще си изкарам супер. Моля дайте ми съвет какво да правя.

Благодаря предварително!

Моля редакторите да публикуват темата ми, защото ми е важно. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5b21f10da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Според мен трябва да се опиташ да поговориш с родителите си и да им обясниш как стоят нещата.Като не ти се ходи недей да ходиш никой не може да те накара на сила това си е лично твое решение.Аз също никъде не ходя със съучениците си поради това, че повечето са малоумни чалгари гледащи само да се напият.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3103cba2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Прекалено лошо си го представяш, според мен. И аз донякъде се чувствах като теб преди 15 години (и тогава имаше чалга, гъзари, надувки и т.н.), но в крайна сметка отидох и си изкарах добре. Освен това не ми се вярва да нямаш поне един човек от класа, с който да си имаш приказка. Да не ти пука. Освен това колко пари ще прахосаш? Един костюм, риза, обувки и малко настроение. Може дори да видиш съученичките си в друга светлина, а може и да ти излезе късмета с някоя :P После ще си спомняш за бала с носталгия ... или ще го забравиш и ще ти е през оная работа.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 37d7869858
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ами щом не искаш, никой не може да те накара да отидеш на бала си. Кажи на родители си да инвестират в образованието ти или да ти дадат парите за бала за почивка например.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2ba99dad82
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямаш си на представа каква услуга ще си направиш, ако не отидеш на бала (особено при положение, че не ти пука за класа). Това е един голям парад на суетата, на кифлите и на кроасаните.

Простотията на този "празник" е безмерна (поне ако живееш в нашата "държава"). Просто още един повод да се съберат глупаци на една маса, да се напоркат, кюфтета-мюфтета, кибапчита-мибапчита, вафли... да се напият, да се напушат, да поклатят задници на ритмите на Азис... да се на*бат след това ("като за последно").

И всичко това, защото най-после са получили диплома за средно образование? ! Е, ако си българин, това наистина е истинско чудо! Но ето един факт - макар, че са завършили средно по някакъв начин, голяма част от тези наши сънародници, си остават кръгли идиоти и след това :)

Има вероятност да отидете някъде на екскурзия заедно "като за последно", но това на теб не ти пука. В края на краищата, хората харчат луди пари за костюми, рокли, гримове, коли под наем... силикон, само за тази една вечер на суетата. На следващия ден повечето ще са забравили какво се е случило през нощта, понеже са били твърде пияни.

Направи си услуга - остани вкъщи. Излез навън с приятели или просто се поразходи насаме. Бий си шамари или се опитай да стоиш на един крак - със сигурност ще си прекараш по-добре :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9ee5f04ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз не се разбирам с класа си, мразим се и аз не искам да ходя, но съм решила и имам гениална идея с която ще ме запомнят веднъж завинаги и ще се покажа като най-заможата и най-яката, те ме мразят и ще ги накарам да се пукнат от завист. Измисли си и ти някакъв план да те запомнят. Ако идеята не ти допада те съветвам да идеш в някой мол да си вземеш най-обикновен костюм, до 100 лева има хубави, няма да пръснеш много пари, а за кола иди с на родителите си или познати, роднини. Също така искам да ти кажа, че като минат 10-20 години ще съжаляваш, че е си отишъл, отиди поне за 1-2 часа пък си ходи после.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 74a5b9bc87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Напълно те разбирам. Щом другите присъстващи не са ти близки ще ти бъде неприятно. Вземи парите и си направи една екскурзийка вместо бал. Може да потърсиш такива, като теб в нета, които мразят баловете с тъпите си съученици и заедно да се организирате. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 58e63eda3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми кажи им, че не искаш!!! Те ли ще ти казват, вече си на 18 (или 17) и си имаш ПЪЛНОТО ПРАВО ДА СИ ВЗЕМАШ ТАКИВА РЕШЕНИЯ!!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 10833cf4f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Споко пич, аз бях същия. Още в 10 клас им казах, че няма да ходя на никакви балове. Просто моят начин на забавление не е, както при другите хора. Не понасям такива места, като дискотеки и клубове, даже да си призная съм малко асоциален. Аз просто не отидох на бала си. Никой от близките ми не го знае това. Днес като се замисля дали съжалявам, че не съм отишъл на бала си, отговорът ми е категоричен. НЕ. Не ми пука особено.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 09002a3026
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Тоя па, още не почнал училище и вече за абитуриенския бал мисли, значи все пак ти се ходи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 40bf4d916b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Автора: Номер 9, направи си услуга и не излагай повече ужасно тъпото си и грешно мнение.
Номер 6, идеята ти не е лоша, но трябва да се организираме с приятели, които мислят да не ходят. Все пак не можеш да празнуваш с непознати.
Благодаря и на останлите

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7601f5e16c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Сега, не е казано,че като си на бал трябва да се напиеш като за последно. Понеже моя беше тази година мога да ти кажа от личен опит,че никак не беше лошо. Не съм пила кой знае колко, една водка и малко бира, имаше хора които мразя но не ми е пукало да тях, имаше хора с които съм много близка и ще си остана де, та с тях си направихме веселото. Един съвет- отиди няма да съжаляваш. Ако толкова пък с никого от випуска не се разбираш вземи приятел/ка, братовчед/ка, абе някой с когото си изкарваш супер и ще видиш разликата. Не те убеждавам да ходиш само ти казвам моето мнение, защото и аз на моменти не исках да ходя. Според мен по скоро се насочи какво и къде искаш да учиш/особено ако не си решил, казвам защото има такива хора/ ,защото това е важното. Успех с дилемата!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c05ad92380
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Отиди. Веднъж имаш абитуриентски бал.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4bcda10fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ако БУКВАЛНО мразиш всички от класа си и няма дори един, който да ти допада, то тогава не ходи. Но ако имаш поне една дружка отиди и не му мисли. Ние бяхме клас 21 човека и след като сме толкова малко се предполага, че сме били сплотени. Е не беше така. От 21 човека 4 групички имаше :Д Нашата беше 5 човека. 3ма от тея 5 бяхме решили да не ходим и вече организирахме да излезем ние си в някое заведение. Обаче в последния момент си казах: "Един път е, не е сватба, но пак е голям момент в живота" и навих останалите 2ма да отидем. Ние нито пием, нито пушим, не се дрогираме, не слушаме чалга и спортуваме - пълна противоположност на останалите. Както и да е облякох се, качих се в Бавареца (на приятел) и потеглихме. Като се видяхме просто си личеше, че всички бяха весели. Пих малко, само за настроение. И като цяло си прекарахме доста добре. Те останалите кока смъркаха, коз пушиха, на проститутки отидоха, ама това си е тяхна работа. Искам да кажа, че е хубаво да отидеш, защото наистина няма какво да губиш. Аз сега като се сетя и се усмихвам : ) Отиди, заслужава си!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7af79e872b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей :)
Разбирам те много добре, аз също не исках да ходя на моя бал, родителите ми много настояваха да отида, приятелите ми казваха: ,,Как няма да отидеш на бала си, това е веднъж в живота, трябва да отидеш'' :) Да, така си е, по принцип балът си е хубаво нещо, но за мен не беше толкова важно да отида и не отидох и въобще не ме интересуваше какво ще кажат другите :)
Казах на нашите, че вместо рокля, обувки и тем подобни глупости дето ще ги облека веднъж, не искам да дават пари и вместо това им казах, че искам да ми вземат хубав телефон :) Аз се разбирах с моя клас, имах добри приятелки в класа, но просто реших,че не искам да ходя на бала. Така си го бях решила, не отидох и честно да си кажа, въобще не съжалявам, че не отидох и сега не съжалявам 6 години по-късно :)
Така че, ако не искаш да ходиш, просто недей, какво толкова. Да не ти пука за мнението на другите, хората винаги ще си говорят, ще обсъждат, не можеш да ги спреш :) Просто прави това, което ти искаш, което на теб ти харесва :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a654205a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   След като не искаш да ходиш за какво ти е да се мъчиш?

MJ

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a2ffa53149
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Баловете са наистина нещо ужасно тъпо и безсмислено. Преди е било яко , защото е било първата вечер, когато можеш да стоиш до късно и да се наконтиш за някъде , а сега още от 12-13 годишни всички са по кръчми и клубове и общо взето са опитали всичко , което преди е идвало чак на бала.
Освен това е излишно да се споменава , че точно тия , които има най-голяма вероятност да не завършат , най-много мислят за бала си.

*Silver Moon*

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: caf5e7b446
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Говори с вашите и им обясни, че това, че те са имали готини съученици не означава, че и твоите са такива и че е ясно, че изобщо няма да се забавляваш, за това, ако толкова държат, направете си купон у вас, покани си цялата рода на хапване и пийване, ама не ходи със съучениците си и не харчи луди пари за дрехи и транспорт. Прав си, дрехите от бала се обличат веднъж и наистина, ако не си изкараш весело, е доста глупаво да пръснеш толкова много пари за целия този цирк. Пък дано те разберат и се задоволят със семейната сбирка.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 93910047d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И аз бях в същото положение. Не ми се ходеше на бал, но в крайна сметка го направих. Нашите изхарчиха близо 1000 лв. за бала ми, но аз нямам никак хубави спомени и добри изживявания. По-добре да ги бях изхарчил тези пари за нещо друго, примерно да бях отишъл на море или на екскурзия в чужбина, наистина много съжалявам за парите. Иначе на бала цяла вечер стоях сам самичък на масата. Всички танцуваха пиеха и се веселяха, на мен не ми се отдават танците, а отделно не обичам и да пия, постоянно обикалях насам натам като луд абе беше ужас и голяма скука. Прибрах се още в един часа а другите са стояли чак до 5-6 сутринта, а аз се прибрах и легнах. Та искам да ти кажа ако не ти се ходи ако мислиш, че няма да се забавляваш недей слуша какво ще ти кажат другите, с тези пари си купи нови дрехи или телефон, компютър отиди на екскурзия, на море просто не са малко пари и могат да се направят много неща, които да те накарат да се чувсташ добре. Но може да опиташ да събереш малко повече кураж, да не ти пука за нищо, да се поотпуснеш и да си забиеш някаква мацка - повярвай ми много добре изглеждат абитуриентките и благодарение на нея да останеш с хубави спомени. Не е нужно да си с най-хубавата, бъди сигурен, че други ще я грабнат. Въпроса е само тя да те харесва, дори ти да не изпитваш нищо към нея, тя желае ли те ще те накара да се чувстваш добре. Просто ако решиш все пак да отидеш опитай се да не си сам, повечето ще са в прегръдките на щури абитуриентки, а на тебе ще ти е още по-зле да ги наблюдаваш самичък отстрани.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7d3ab4d576
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Към автора: Томи ти ли си?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 40bf4d916b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От Автора: Номер 11, не е задължително балът да е веднъж, може някой твой приятел да те покани на неговия, Номер 12, не е дилема, аз съм сигурен, че не искам да ходя, Номер 8, аз също съм асоциален, но това според мен не е нещо лошо. Такива като нас се наричат анти-идиоти. Иначе благодаря на всички за съветите!

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 61f3eebed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Както ти писаха по-горе, ако нямаш поне 2-3 дружки от класа не ходи. Няма да изпуснеш нещо кой знае какво. За мен най-хубавото на бала е да си прекараш яко с хора, които са ти приятни. Щом нямаш такива в класа, няма смисъл. На мен също не ми се ходеше кой знае колко, но си имах 5-6 дружки и си изкарахме добре, но със сигурност не е било най-яката вечер в живота ми. Имал съм къде къде по-забавни и готини вечери.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: caf5e7b446
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз ходих и съжалявах! Да в началото беше весело, ама после като се понапиха хората си стана свинщина! Няма нищо весело в това да гледаш съучениците ти как през 10 мин. тичат до тоалетната (сещаш се защо! ), а през останалото време се държат напълно неадекватно. Чак сърцето ме заболя като ги гледах как се държат като пияни цигани в селска кръчма! То не беше танцуване върху масите, то не беше омазване на скъпи костюми и рокли с храна... свинщина отвсякъде! Добре, че моята най-добра приятелка не пие почти, та двете си изкарахме половината бал в приказки докато около нас се освинваха. Ама не беше приятно и се прибрахме доста рано, май към 2 или 3. Нашите точно бяха изпратили последните гости когато им звъннах да дойдат да ни приберат (беше решено приятелка ми да остане да спи у нас), защото живеех доста близо до дискотеката. Така, че май най-готината част от бала ми беше когато нашите дойдоха и на път за нас спряхме в едно заведение. Е, ходих на бала, ама все си мисля, че трябваше да се прибера даже по-рано. Мисля, че след полунощ нямаше смисъл да оставам. Доста грозни гледки щях да си спестя! Пък и какво да ти кажа с доста от съучениците си не съм се виждала от тогава (е видяхме се за малко и когато ни връчиха дипломите) и един от последните ми спомени за тях е как танцуват пияни и омазани с храна върху масите! Грозна работа! А по това време (преди 14 години) дори чалгата още не беше толкова масова и поне музиката ни беше хубава, а сега си представям каква кретения ще е. Така, че ти си решаваш, ама ако не си тип пиян чалгар май наистина няма смисъл да ходиш, защото страшно ще се разочароваш! Чакаш тоя бал с такова нетърпение и накрая се оказва сбирка на пияници.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker