Искам да работя... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да работя...
преди: 14 години, 1 месец, прочетена 4068 пъти
Здравейте, :)
Аз съм момиче на 14 години. От скоро време имам желанието да работя или пък да стана нещо като доброволец в приют за животни. Не знам защо, искам да се чувствам полезна и да знам, че помагам на някого.

Мама ми казва, че има много време да работя, не е сега момента. Но желанието си остава в мен. Все едно, че това е единственият начин да съм щастлива. Просто така го усещам.

Та вапроса ми е - какво да направя при положение, че майка ми не е съгласна, а и на тази въздраст евда ли някой ще ме наеме. Предполагам, че за доброволец няма някакви възрастови ограничения?
Благодаря на всички :):):):)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 1 месец
hash: 2523247589
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това за приюта е добра идея, но не мисля, че наистина някой ще те вземе. Наистина си още малка, мисля че след година - две ще те приемат, но сега - едва ли.

Желанието на всички тийнейджъри да почнат работа е същото като това при малките деца, които нямат търпение да почнат у-ще. xD

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 7226df2645
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на 15 и също мн. бих искала да работя дори майка ми ми дава но засега никаде не взимат толко малкил

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 7a2b91dbac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти се водиш непълнолетна, т.е. ограничено дееспособна. Твоята трудова дееспособност е настъпила, можеш да работиш съгласно Трудовият кодекс, прочети го . Но мисля, че тия години са да си ги живееш, повижей си, цял живот ще работиш!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: de26772a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма нищо лошо в желанието ти. Сега е лято - ваканция за теб. Поразпитай тук там пък може и нещо да изкочи, но едва ли ще е, като "работа", а по скоро може да те вземат по 2-3 часа на ден, да се обучаваш и да помагаш. Все пак възрастта ти не позволява да имаш трудови правоотношения. Браво на ентусиазма ти.
FerNando

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: a9204d3a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   National Geographic:
"Преди петнайсет години никой не би предположил, че в покрайнините на Стара Загора ще се появи специализирана ветеринарна клиника за диви животни. Началото поставили няколко младежи от природозащитната организация "Зелени Балкани", които не разполагали с почти никакви средства, но много искали да помагат на пострадали птици. 'За първите спасителни акции ползвахме дори собствените си апартаменти в града", разказва един от основателите на организацията а днес и негов директор.

Цитат "-Ветеринарният ни техникум в града ни предостави сграда, а след това спечелихме и първото си финансиране по проект-от Регионален екологичен център "Будапеща". Разчитахме на помощта на "Зелени Балкани", както и на доброволци от ветеринарния техникум и ветеринарния институт. Естествено, в началото имахме малко животни и не бяхме много известни".

Днес, спасителният център на "Зелени Балкани" в Стара Загора е единственият, който приема пострадали животни от цяла България. Създаден предимно от орнитолози,т ой работи главно с птици, които по цял свят са и най уязвими от човешкото влияние. Голяма част от тях са от редки и защитени видове-орли, лещояди, соколи, мишелови, ястреби, блатари, сови, чапли, пеликани и много други.

Доброволни сътрудници в десетки населени места в България приемат сигнали за пострадали животни и се грижат за транспортирането им до центара. Регионалните инспекции по околната среда са отговорни за изпращането на защитените видове.

"Шофьорите от междуградските автобусни линии вече ни познават добре"-Смее се директора.
"Не разполагаме с достатъчно коли и сътрудници, за да превозваме сами всички животни, затова използваме техните услуги."

Тази статия е взета от National Geographic, август 2007. Щом хората още преди петнадесет години, дори и повече, са търсили възможности да се рзвиват в тази сфера, не виждам проблем и за теб. Моят съвет е като за начало първо да се заинтересуваш малко повече (по-точно какви са възможностите за теб в тази сфера, а както и къде и как се практикува)-това ще бъде "плюс" за теб.
Опитай се това твое занимание да се превърне не в работа,а да стане твое хоби. Мисляр че тогава няма да имаш проблеми с който и да било. Това е добра насока един човек да се развива за в бъдеще.
Успех!

 
  ...


...
преди: 14 години, 29 дни
hash: 7aa8112610
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на всички!!!! :):):) /авторката/

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ba1bbac6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, аз също искам да се чувствам полезна и да помагам на хора и животни! Обаче съм много малка, с две години по малка от теб. Живея в Пловдив и не съм сигурна че ще ме вземат някъде

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker