Липса на време - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Липса на време
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1682 пъти
Основата на моя проблем е времето. Нямам време за нищо. 11 клас съм, мечтата ми е да уча медицина. Подготвям се за двата изпита (Биология и Химия). В същото време ходя на школа по английски тъй като искам да взема сертификат и да подобря английския си тъй като ми се иска да работя извън страната. Ходя на частни уроци по Биология и Химия. През една седмица трябва да намирам време за теми по биология, теми по химия, задачи по химия, английски и всички други неща в училище. Най ужасното е че са неща които толкова да не са ми интересни и да не ме интересуват че няма до къде(история, география, философия, сигурно ще кажете че това са хубави предмети които трябва да знаеш от обща култура. Напълно съм съгласен но всичко се учи с такива подробности че... След писане на теми и решаване на задачи по биология и химия интересува ме мене да мога да изброявам басейни за всеки от видовете въглища в българия и света...) Английския не ми е проблем тъй като съм много напреднал и за около 1 час си пиша домашното за седмицата. Проблема са ми другите неща. Не мога да смогвам с всичко. Не искам да си развалям успеха в училище за това уча по тия предмети, преписвам когато мога за да не губя време и минавам. Но на края на деня след като сутринта съм учил ходил съм на училище и се прибера се налага пак да уча защото няма да ми стигне времето. Малко е времето в което мога да седна малко да погледам или послушам нещо и то минава толкова бързо че някакси вече всеки следващ ден ми е гаден. В училище Учители и Учителки ни имат за хора със свободно време, що да не дадеме всякви глупости за домашно и за учене "имате цяла събота и неделя да го научите". Двата дена които уча и съм на уроци от сутрин до вечер. На всичкото от горе се налага да уча стихотворения на изуст защото госпожата е маняк на тема уважение към българските автори. Та от Ботев(на който вече знам 9 стихотворения, учих ги в "свободното" си време, през вазов и други и това се налага да ми е занимание тая година.)
Биология и Химия са ми интересни, всепак мечта ми е да уча медицина, но проблема е че тъй като са частни уроци не ми зависи оцебка от тях и те остават винаги последни и са заменени от глупави предмети в училище от които ми зависят оценки. Ученето по тия предмети ми скапва настроението и ми прави дните гадни за живеене. Да беше само Биология и химия - добре, ще се радвам и по цял ден ще уча, ама ако преди тях съм учил други глупости които усещам че ми губят времето.
Споделете мнение, не очаквам да ми дадете решение едва ли някой ще има такова (но естествено споделете ако имате), но поне разкажете за вас, сигурен съм че много други като мен са минали или минават през това. Благодаря предварително! Моля админите да публикува! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 209ef33171
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно те разбирам.Аз също искам да кандидатствам тази специалност и същевременно да имам добри оценки в училище.Знам какво ти е, защото и аз уча същите предмети заедно с купищата неща,които вероятно няма да ми потрябват въобще.Естествено изключвам българският език,защото смятам,че всеки човек трябва да познава малко или много творчеството на Ботев,Вазов и т.н. Не мога да ти дам съвет- аз също още не съм открила начин, по който да се улесня.Просто гледай химията и биологията на първо място да са ти наред и после останалите неща. И,когато ти е трудно,само си помисли как след една-две години ще си с хубава диплома,сертификат по английски и естествено първи курс с медицина-ще си постигнал всичко,което си искал и за което си се борил толкова усърдно. :) Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f7611fb81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох 11 клас е може би най-трудният от всички! То не е усилена подготовка за университет, езици, понякога и все по-големи разправии с родителите (както беше в моя случай)... Освен да ти кажа да се държиш и да гледаш целта си, която все пак е в обозримото бъдеще, не знам какво друго! То е ясно, че образователната ни система е пълен боклук в това отношение - 11 и 12 клас би трябвало да са за много по-специализирана подготовка, за да не се случват такива гафове както с тебе, а и много други. То хубаво обща култура, но в един момент трябва да се наблегне на специализацията, а не да гледаш как гърчат отдадени физици с огромни уроци по история, примерно. Ти си тръгнал по правилния път, дори и да е гърч сега, скоро ще си много доволен от себе си и това ще е зад гърба ти. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4611d0536d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Въпроса е да вземеш началните изпити. А след като си в университета трябва да свикнеш да си вземеш изпитите и НЕ БЯГАЙ от упражнения. Ако се успиш от лекции по нататъка в упражненията горе долу ти дават обяснения ама ще е страшно де – поне в медицинския- всичките хоръри ще ти станат банални и загуба на време. Затова ако се уплашиш просто продължавай да зубриш и ще си намериш центъра. Вярвам че ще се справиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 776db9aca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щях да те питам дали имаш приятелка, но въпросът ми е ясен. Отдели малко време и за себе си не ти казвам да не учиш, напротив учи си, но сигурен съм след време не би искал да си спомняш тия години само с учене :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 621c09de35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се оплаквай и аз бях така. Сега обаче съм вече втора година фармация. По химия и биология съм перфектен. И аз си изкарах сертификата за английския и завърших отлично гимназия. Какво се оплакваш ?

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2a47ebd247
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Проблемът на младите е, че никога нямат време, а имат прекалено много неща за вършене. Всъщност, това не е проблемът, а щастието им. Защото не знаем какво убийство е скуката.

Нещото от което имаш нужда е да разбереш, че не можеш да знаеш всичко и това, което се изучава в училище понякога хич не е обща култура, а едно много голямо ИЗЛИШНО задълбаване. В общи линии, схемата е следната и вярвай - преподавателите го знаят, защото те са се готвили главно по нея (не си ли чувала някои от учителите си да казва - оо, не знам аз съм учител по еди-си какво, не разбирам от.. химия например).. Та за схемата - до 8 клас трябва наистина да си знаеш почти всичко, макар че погледни - толкова хора си живеят прости и си имат парички, и са щастливи, но това е друга тема и тя нас не ни вълнува. След 8-ми клас се наблюдава или разхайтеност или пред-специализация в дадена област, тогава се сформират интересите, набляга се само на едно определено нещо и така.

Не прекалявай със знанията, могат да ти изиграят жестока шега! Днес се влиза изключително лесно и децата не осъзнават, че не влизането е последната крачка, а всъщност първата. Първата крачка от един много задълбочен път в който или наистина ще си обясниш защо обичаш нещо (например медицината) или ще го намразиш, защото не е твоето нещо.
А пряко на въпроса ти - време бол, време винаги има, стига само да знае как да го подредиш, а обикновено след дългата борба идва ред и на заслужена почивка. Това не е само част от фраза, това е истина. Да не мислиш, че повечето успели хора са започнали сядайки на кожения стол..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 50ccf72023
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сестра ми беше също така. Имаше някакво свободно време и се възползваше да ходи на плуване, защото я разтоварваше. Също така ходеше в парка и на по-спокойни места.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c33782d253
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   някои биха ме разкритикували и все пак: не си ли мислил за самообучение. За английския - в интернет има тонове с най-различни материали по английски, има различни сайтове и групи за учене на езици и там можеш да се свържеш с англичани, американци, както и с много чужденци с перфектен английски. А щом ще учиш в България - уроците по английски за тест можеш да ги зарежеш за когато ще ти трябват.
За биология и химия не съм толкова навътре в тези науки, но предполагам, че можеш и тях да си ги учиш сам до някаква степен, но все пак е добре да имаш учител, който контролира как се справяш..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker