Мислят ме за много богата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мислят ме за много богата
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2730 пъти
Гадно ми е, че ме мислят за много богата и т. Вярно е че родителите ми имат възможности, но това не е било нещо, с което съм се хвалила и смятала за кой знае какво. Ядосвам се като говорят за къщата, в която живея или за колата на баща ми. Става ми много неудобно като някой ме пита за наема на къщата или нещо от сорта. И другото кофти нещо е, че хората си мислят, че който е с малко повече възможности е груб, надут и не зачита останалите, за Бога не е така!
Как да внуша на останалите, че аз не съм такава и не ми пука за това и допускам всеки, който ми е приятен до себеси.
Надявам се модераторите да ми публикуват темата. :)
момиче на 17г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0b333cc66c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако е вярно това
, че не си надута. Причината е, че ти завиждат(споко не съм някой богаташ). Поне според мен, но мисля че все пак имаш малко се надуваш(малко е грубичко, но не мога да го кажа заобиколено) или просто си срамежлива. Само ша ти кажа че бъди себе си все някой ша те хареса каквато си.... Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8f22d183dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютно същият проблем имам и аз. Много се дразня като някой говори за възможностите на майка ми и баща ми. Аз също не се хваля с абсолютно нищо, което имам. Даже напротив гледам да не забелязват като имам нещо ново, защото се почва "Ех, ако бях на твое място и нашите имаха пари... " Също и мен ме мислят за надута, и че ако техните родители нямат възможност не може да сме приятели. Наистина понякога не знам какво да им отговарям..

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 534355a37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Така е. Хората с възможности в България сте опетнени по най-гадния начин от медиите, които едновременно ви плюят и поставят на пиедестал. Омаскарени сте!!!

Жалко...

Но пък мисля, че ако не демонстрираш висок стандарт и скъпи неща няма да те отблъснат. Не си споделила много за себе си и конкретни ситуации, но ако се държиш нормално дали щяха пак да те отблъскват...

Може би има някаква причина :)

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fffba6690e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами щом те мислят за такава явно си им го втълпила с нещо. Или си се фукала и сега се правиш на скромна, или тяхмата преценка не е много добра. А неразбрах само какъв ти е проблема да знаят че си богата.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9414e49a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Доста изтъркан начин да се изфукаш с възможностите на вашите. Само че каква ти е ползата, след като си анонимна?

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: aa34451141
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ти май пишеш тая тема просто за да се хвалиш а не че те притеснява че те мислят за богата. Щом те мислят за такава явно и на тях много си им се хвалила, няма как иначе да знаят. И аз съм богата (не се хваля като теб, просто давам пример), но никой от класа ми не ме мисли за такава защото се дължа нормално, купувам си неща каквито имат и другите, не се изхвърлям с супер маркови дрехи и телефони, както ти може би правиш. Извинявай обаче ако продължаваш така на никой няма да му е приятно да общува с теб защото лично на мен не би ми било приятно някоя да ми размахва парите си, едни са богати, други не толкова, но всички сме хора.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7812d5d422
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 за съжаление е доказателство, че комунизмът окончателно е повредил ценностите в това общество и който е успял, плаща си данъците и си гледа децата добре не е за пример, а обратното.
Аз нямам такъв проблем, защото веднага си пратих децата в училища, където не ходят децата на подобни хора, защото родителите са възпители по подобен начин децата си (богатите са мутри и нечестни и тем подобни), за да оправдаят своята неспособност да постигнат нормален стандарт на живот.
Един ден, ако децата ми пожелаят, ще ги пратя в Интернати в Швейцария или Англия и най-главната причина е точно това, което описва Авторката.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: caea825343
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   №7, минал/а си покрай богат/а! Ти изобщо знаеш ли какво означава думичката "богат"? От къде идва? Каква е етимологията ?? Ще ти подскажа - няма нищо общо с парите!
"Богат" идва от Бог и означава "човек преизпълнен с Бог" - благ, щедър, съзидателен. Не бъркай "богат" с парвеню и с опаричен цървул...
А "беден" знаеш ли какво означава. Със сигурност - не. "Беден" идва от "беда" - "човек изпълнен с беди". Бедността и богатството са характеристики на Съзнанието, а не на джоба или на финикийските знаци в банковата сметка. Виждала съм БОГАТ човек, който е старец и има само една градинка - но когато отидеш да го видиш винаги ще ти се усмихне, ще те дари с една превъзходна круша или ябълка от дървото си, ще ти каже блага дума и някоя житейска мъдрост.. Ако стигнете до там в отношенията си, че да те покани в скромната си барачка ще видиш там изумителни дърворезби, музикални инструменти, които е създал сам. Може да имаш късмета и да ти посвири и да ти попее... Къде си ти, къде е той! Начинът, по който съдиш хората, "душо", много красноречиво говори какво представляваш. Възпитаваш отрочетата си да консумират колкото се може повече, да учат в "престижни" университети, да се делят "от ония - нисшите", а научи ли ги да бъдат хора? Научи ли ги да творят? НЕ, защото и ти не си такав/а!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1dea8b96eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   8, направо ми напшълни душата, право в десетката. А хора като 7 са причината за лошото отношение към хората с пари, няма да ги наричам богати. Разбира се, има хора, които са богати и в двата смисъла - който влагаш ти и който 7. Възхищавам се на такива хора. Такива са Шефкет Чападжиев, Игнат Канев и др.

За да ме разберете по-добре, ще ви разкажа истински случай. Мъж в книжарница става свидетел на следната гледка. Малко дете с майка си си харесва скъпа енциклопедия. Майка му обаче явно няма финансовата възможност да му я купи и го убеждава, че има и "по-хубави" книжки, които разбира се са доста по-евтини и на промоция.

Мъжът става свидетел на сцената, след което отива на касата и дискретно дава 100 лв на продавачката с думите "кажете на жената, че е клиент номер 10 000 за годината и затова печели книга по избор от книжарницата без значение цената". След което си тръгва също толкова дискретно, а жената така и не разбира, че подаръкът е от господина, за да не бъде наранена гордостта и.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1fce9ece1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ми просто завиждат!

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: caea825343
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   №9, и ти ми напълни душата! БЛАГОДАРЯ, че има хора като тебе - които забелязват, разбират и оценяват подобни неща!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 38b5f2dd44
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 5, 6 вие сериозно ли? Умирам просто да се хваля пре хора Пред хора на които не им знам и първото име. Темата съм я писала за да ми се даде съвет и за това благодаря на останалите. Само да кажа, че не съм се надувала с това нещо, дори се дразня някой като ми се каже нещо свързано с това.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0552b5d976
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Кофти! Просто гледай да не парадираш с парите на вашите. Особено като знаеш, че повечето ти приятели не могат да си позволят същите неща като теб. За това не кани приятелка на шопинг или поне не си купувай скъпи неща когато си с нея и когато излизаш на кафе с приятели не ги кани по разни скъпи места. Пък сега колата и къщата не могат да се скрият, но поне когато ги каниш гледай да не се чувстват неудобно като ги зашеметиш с всички неща, които си получила за Коледа, примерно. Защото и на тях не им е лесно, може и да се радват за теб, но вътрешно им е кофти, че нямат твоите неща. За това колкото по-малко демонстрираш благосъстояние, толкова по-добре. Дръж се нормално, бъди себе си и мисля, че всичко ще е ок. Важното е хората да те харесват заради теб самата, а не заради парите на вашите.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7812d5d422
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не съм съгласна с номер 13 - сега да не носи Авторката маратонки или да няма телефон, защото някой си не можел да си позволи?
Ами да тръгнем всичко голи и боси, защото ромите така ходели - все ще има хора с повече или по-малко от нас.
В моя клас имаше четирима МНОГО богати хора - бащата на момичето имаше фирма за минерална вода, другите двама имаха козметични фирми и един имаше наследствени някакви пари, но не сме им завиждали и не сме се заяждали с тях. Така последните две-три години, когато почнаха да имат повече джобни от родителите си, тези деца купуваха на най-бедните от класа закуски и УЧЕБНИЦИ и им плащаха екскурзиите, а в последната година бяхме над 18 г. и им взеха някакви коли - караха сума ти хора на училище и като едно момче си счупи крака го караха два месеца, за да не изпуска материал.
Просто като се поръчваха учебници, поръчвахме за целия клас, а тези хора плащаха учебниците на три-четири много бедни, платиха им дори и бала, а след това и им помогнаха за работа.
Родителите на бедните ако озлобяват децата си, сами са си виновни. В моя клас просто ги нямаше тези проблеми - имаше всякакви деца и до ден днешен повечето поддържаме връзка.
Иначе, Авторке, ако стане нетърпимо - смени училището и дори отиди в частно. Аз моите деца съм ги махнала поради същите причини от държавното училище и дори съм решила да ги пратя в чужбина в интернати - след като „бедните“ не искат да имат общо с „богатите“ - ами да си сърбат супата. Аз бях готова иначе да помагам на по-бедните деца, но те бяха до такава степен озлобени, удряха дори моите, че просто не си заслужава усилието. Сега проблеми нямаме, има униформа в училището и без това, а телефони не са позволени. Разбирателството е двустранен процес - колкото и едната страна да се стреми да се хареса на другата, другата ако не иска, няма как да стане. Авторката иначе и в парцали да тръгне, не може да промени факта, че идва от заможно семейство и ако някой е озлобен - ще удря до кокал. Напротив - покажеш ли слабост пред такива примитивни хора, виждат ли, че почваш да се съобразяваш с тях, удрят по-силно и жестоко и затова дори е полезно да си надменен и да не допускаш някои хора до себе си - защитавай СЕБЕ СИ на всяка цена.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 530ffe3f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравей! :)
Съветвам те да отидеш в частно училище. ?
Друга идея е да даряваш и да помагаш на бедните деца, щом имаш нужните средства. ;)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 323579a203
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От авторката: Какво е вашето мнение за хора с малко повечко възможности. Мислите ли ги за надути и страните ли от тях, ако те не изтъкват това?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker