Помогнете ми - загубих доверието на баща си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Помогнете ми - загубих доверието на баща си
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2492 пъти
Здравейте, момиче на 15 съм. Направих нещо за което много съжалявам, а това което ме притеснява е, че баща ми вече ми няма доверие. Аз бях момичето на татко. Той ми имаше СТРАШНО много доверие, вярваше ми за всяко нещо, което му кажа и никога не се съмняваше в мен. Знаеше, че никога нямаше да го посрамя и му бях гордост.
Той.. какво да ви кажа - Човек без грешка! Много уважаван и въпреки, че е израснал без родители много възпитан. Стана 3-ти ден, в който не ми говори, което ужасно много ме измъчва. Не мога така. Чувствам се като излишна. Майка ми се държи нормално - Все мила и добра, но с баща ми имахме онази връзка която дори майка и дъщеря нямат. Имам чувството, че никога няма да ми проговори. Правила съм грешки, простил ми е много пъти, но онези бяха нищо, в сравнение с тази. Гледам да си стоя в стаята, защото когато сме във всекидневната излиза и знам, че е заради мен, защото той не излиза никъде.
Как да ми има пак онова доверие? Моля ви, дайте ми съвети.
Както казва той: " Доверието лесно се губи, трудно се печели". И въпреки това, съм съгласна на всичко, за да ми вярва както преди.

Умолявам, модераторите да публикуват историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3434a73728
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изчакай още малко време, явно човекът е още много ядосан и наранен и като видиш, че се е успокоил помоли го да те изслуша. Бъди честна, кажи му колко много съжаляваш и знаеш, че си загубила доверието му, но би направила всичко, абсолютно всичко нещата да са като преди. Не очаквай да ти прости веднага, но поне ще му покажеш, че си си взела поука и наистина съжаляваш и за в бъдеще прави всичко възможно да си върнеш доверието му. Повярвай ми и аз съм имала подобен проблем с баща си, на 16 направих една глупост, но с времето всичко беше простено и забравено и сега нищо, че вече съм над 30, баща ми и майка ми продължават да са едни от най-важните хора в живота ми. Да са живи и здрави!
Прави са хората доверието се гради с години, а понякога се руши за миг, но никой не е безгрешен за това вярвам, че баща ти ще ти прости. Пък и колкото и да ти е ядосан, ти винаги ще си останеш неговото момиче и той винаги ще те обича, за това няма да ти се сърди вечно. Просто бъди търпелива и се постарай и с думи и най-вече с поведението си да му покажеш колко много съжаляваш и не само съжаляваш, но и си си взела поука и няма да повториш тази грешка отново. Сигурна съм, че любовта на баща ти е по-силна от гнева и той ще ти прости. Обаче трябва време!
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0221a7be3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче, ако не кажеш защо не ти говори, лично аз трудно бих ти дала съвет.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 479091f942
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Момиче, доверие се гради, то не се подарява. Всеки се грижи сам за доверието което иска. Чрез поведение се гради това доверие, което околните само ти гласуват. Била си в прекрасни отношения с баща си, и така трябва да бъде. Защо с лекомислено поведение си унищожила всичко. Да , унищожила, защото както не можеш да възстановиш счупено стъкло, така и не можеш да възстановиш загубено доверие. Явно провинението ти е много голямо, за да срине доверието на баща ти. Обикновенно, бащите опрощават по детски бели на децата си, но ти сериозно си сгазила лука, щом така реагира баща ти. Не знаем какво си сторила, и не ни е работа да знаем, но няма рецепта за възстановяване на доверие. Може раната малко да зарастне, но белега ще си остане завинаги, доживот. Мислете бе деца, защо си погубвате така глупаво живота? И аз съм баща, и от моя гледна точка( съдейки по поведението на баща ти), провинението или лъжа, или любовна афера. За нещо по дребно, едва ли така ще реагира. Аз на това най държа, да не бъда лъган. Не ти остава нищо друго, освен да правиш огромни усилия, за да му докажеш, че това е било единствен и инцидентен случай. Естествено, това което си направила, наистина трябва да е за последно. Само така можеш да очакваш отново да ти гласува доверие. Доверието трябва да се пази като зеницата на окото, а не да се хвърля на боклука. Тежък случай, дано отново ти повярва, но това само от теб зависи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 433e0243a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, следващият път уточни кво си направила -_- !

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 18b1c35ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Е кажи какво си направила...сподели де....но със сигурност е намесено момче...май с него си сгафила нещо и баща ти е разбрал...сподели все пак :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c1178a9708
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако кажеш какво толкова си направила, ще ни е по-лесно да те посъветваме

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d621dd3512
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, кажи по-точно си направила, за да знаем какви съвети да ти дадем? Не даваш подробности?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fa841c3a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Най-важното е, че си си осъзнала грешката колкото и да е голяма и независимо каква е. Просто трябва да поговориш с него, не е работа да си мълчите. Кажи му, че искаш да сте близки както преди и че осъзнаваш какво си направила. Но ще трябва време за да си върнеш пак доверието му.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8a390a37ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Според мен и в момента той ти дава урок, дори и ти да не го забелязваш. Не е спрял обаче да те обича и да го е грижа за теб! Не уточняваш проблема, но межеш да опиташ да го оправиш, или поне да се извиниш и поговориш с баща си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 63f55f90af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Извинявайте ! Става въпрос за момче. По-точно мъж. На 20 е, наркоман и турчин. Излязохме няколко пъти с него и това е, разказах на баща си, а той отиде при него и незнам какво си говориха, но преди да отиде беше готов да отиде в полицията. Може да не направих кой знае каква грешка, но семейството ми е с голям авторитет и баща ми не би допуснал да го говорят хората. Брат ми има дълга връзка с туркиня и наще са много против това.
Благодаря на всички !
(Авторката)

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8899152883
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ама ти наистина разбираш от мъже, а? Избрала си "creme de la creme", дето се вика. Сега разбирам какво си причинила на баща си и не го виня. Нищо, ще порастнеш, може би ще поумнееш. Баща ти ще ти прости, няма къде да ходи, освен ако не е супер темерут.
Сетих се за един съсед - турчин, неговата дъщеря така избяга в Турция при един. Стоя една - две години там, онзи и направи едно дете и я заряза. През това време докато я нямаше баща и се поболя, разболя се от рак човечеца. Тя се върна и гледаше баща си как си отива, сигурно горчиво съжаляваше, а може би не, не знам. Тъжна история. Децата понякога не осъзнават какво причиняват на родителите си.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cf92f126dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Баща ти може да се каже, че дори те е спасил. Първо е наркоман.. не се знае какво ще му трекне като се надруса, какво може да ти направи. Може да ти даде наркотици да пробваш, може тайно да ти сложи в храна, питие.. а и турците често са опасни - може да те завлече нанякъде и край.. Брат ти поне е момче, туркините не отвличат, но мъжете... и то по-млади момичета особено... Ама гледай сега, случва се човек да сбърка, добре, че не е станало нищо ФАТАЛНО. Все някога ще ти прости, но дотогава... знам, гадно е, и на мене са се сърдили така, но ще го преживееш

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker