Безпардонно отношение на учителката по история към мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Безпардонно отношение на учителката по история към мен
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1933 пъти
Здравейте!
Пиша тук, защото просто не знам какво да правя.
Имам проблем в училище, но не със съученик а с учител. Става дума за учителката ми по история, която от известно време започна да ме тормози и унижава. Като преподавател е кръгла нула, не знае много, когато предава не разказва а чете от учебника и диктува план 5 реда. От ромски произход е. Аз имам сериозен интерес към историята и за това тръгнах на уроци при другата учителка по история. Все пак искам качествена подготовка и отлична оценка на матурата и няма как да я получа с 5 реда план и четене наинформация само от учебника без грам обяснения. Да не говорим, че се е случвало да си пили ноктите и скубе веждите по време на час, дори да ни пуска да си ходим под предлог, че е "уморена". Преди време, момче от съседния клас я снима как "преподава"' качи клипчето в интернет и едва не я уволниха.
Та сега към същинската част, онзи ден ми дръпна учебника от ръцете с такава сила, че имах чувството, че чак шамар ще ми зашлеви под предлог, че съм и хвърлила "ироничен поглед" и не ми е харесавало преподаването и без да съм казала думичка. Започна да ми крещи а думите и бяха " Какво има не ти харесва как предавам ли, ама моля ти се, не се прави на интересна, не ме интересува как предава другата учителка, ще си преподавам както си искам ". Дори и нашите не си позволяват, да ми крещят пък да не говорим за човек с авторитет, какъвто трябва да бъде тя. След часа ме извика навън и започна да ми говори на висок тон, как от известно време съм я поправяла като греши, (как да не я поправям при условие, че ръси пълните простотии), как постоянно с приятелката ми с която седя и хвърляме иронични погледи като греши и дори ни чувала да си шушукаме и си мисли, че ставало дума за нея.
Добре, сериозно ли ще и говоря зад гърба при условие, че седя на първия чин. Аз да не съм тъпа? ! Тя дори не подлежи на коментар, цялото училище знае колко е ограничена. Даже се чудя как е възможно да има учители като нея. Но в тази държава вече всичко е възможно.
Отделно ме принуди да ида на олимпиада с ултиматума "или отиваш, или няма шестица за срока". Но ако не се справиш добре пак няма шестица. То с нейното преподаване и за две няма. Това са най-пресните случки от последните 3 седмици. Но има още доста, просто не ми се пише, твърде много са, И сега идва въпроса ми. Какво да правя? Ако реша мога да я съсипя, да направя така, че да не е учителка никога повече. И без това е на косъм от уволнение. Но не ми се занимава не съм такъв човек, това не е в мой стил. Просто няма да го направя колкото и да е нагла.
Друг вариант е да си мълча, да търпя нападките, крещенето и безпардонното и поведение. И третият вариант е да кажа на класната и директора без да се стига до инспектората.
И най-глупавото е, че винаги, когато ми крещи си мълча, страх ме е да не я засегна или обидя все пак съм момиче с възпитание и никога не бих си позволила да и повиша тон или отговоря на учител. Явно за това и ставам лесна жертва. Моля Ви, дайте ми съвет как да постъпя, Вие лично сблъсквали ли сте се с подобна ситуация. Благодаря Ви, предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: c60e2080ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-добре говори със съучениците си и виж какво мислят те за нея и методите и на преподаване. Ако повечето хора мислят като теб, че е пълна нула, поведението и в час е неприемливо и т.н., тогава идете всички заедно при класната и споделете. Защото ако идеш само ти, тази жена ще направи живота ти ад, но ако цял клас или даже няколко класа (ако се включат хора и от другите класове още по-добре) подадат оплаквания, тогава директорът ще трябва да се намеси и да вземе мерки. За мен това е единственото разумно решение. Другото с качването на анонимни клипчета в интернет е подло, пък и не е сигурно, че ще има ефект. За сметка на това си има постановена процедура какво се прави, а именно подава се оплакване и колкото повече хора подкрепят оплакването, толкова по-добре, а ако и някой родител се включи, тогава нещата вече стават съвсем други и директорът ще трябва да погледне на проблема сериозно.
Успех! И да знаеш много ти съчувствам, явно във всяко училище има по някой такъв индивид, който буквално стъжнява живота на учениците. Дано успеете да се преборите, защото всеки от вас заслужава качествено образование, а не да гледа някаква как се гримира.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8fea95b74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ужасно е това, което ти се случва и държанието на така наречената "учителка". Истински ти съчувствам и те съветвам да поговориш с класната си, надявам се тя е да е свестен човек, да й обясниш всичко подробно и да я попиташ какво да правиш. Добре ще е с теб да има още няколко човека, които да го потвърдят. Ако това не помогне разкажи на вашите, за да дойдат и ако се наложи дори с директора да говорят. Има варианти и в никакъв случай не трябва да си мълчиш, защото това може да ти нанесе психични травми, отделно, че ти срива самочувствието.
Надявам се да съм помогнала, пиши какво е станало. ;)
Girl, 14

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2992eaf448
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Прочетох написаното от теб и честно казано хем ти се възхищавам, хем имам и някой забележки към теб. Аз съм родител и никога не бих търпял детето ми да бъде подложено на такъв тормоз от някакъв си субект(не мога да я нарека учител) само заради това, че иска да знае повече по даден предмет и след като някаква си не може да му го даде, то го търси при друга УЧИТЕЛКА. Похвала за теб, че си се усетила и си потърсила знание на друго място и се опитваш да напредваш сама. Грешка правиш, че когато субекта ти крещи ти си мълчиш, по този начин тя се кефи, че ти е взела страха. Според мен трябва да направиш няколко неща:– първо не спирай открито да я поправяш когато греши или да критикуваш начина ? на преподаване, запознай родителите си с проблема, директорката и класната. Използвай записващите функции на телефона или таблет когато преподава и ти ? направиш някоя корекция, много е важно да записваш реакцията и думите ? които в последствие да покажеш пред инспектората за доказателство в противен случай ще бъде нейната дума срещу твоята и тогава съм по-склонен да повярвам, че ще ? гласуват доверие на нея. Също така можеш когато започне да ти крещи, просто съвсем непринудено си извади телефона с думите, чакай да запиша как ми крещиш и бъди сигурна, че веднага ще спре. Второто нещо което би трябвало да направиш, е да разкажеш на родителите си за проблема и те да отидат при директора на училището и да изискат среща между теб и този субект и да се изяснят взаимоотношенията ви с тази, но тогава не трябва да се срамуваш и да разкажеш абсолютно всичко което не ти харесва в начина ? на преподаване и поведението ?, но записвай всичко което се случва в час.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f3add57691
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А кои клас си? По това че ще имаш матура съдя че си 6-7 клас.
От прочетеното мога да съдя, че и двете сте направили неправилна крачка. Нейните грешки ги знаем от теб, но научихме и твоите.
1 Как тя говори глупости и се налага ти да я поправяш, като чете от учебника? В учебника ви ли пише глупости?
2 От къде тя знае, че ти имаш частен учител по история, под предлог че тя не става?
3 С какво право ти шушукаш в час на каквато и да било тема?

На мен също са ми поставяли ултиматум за олимпиада срещу шестица и то не веднъж, а няколко пъти, по различни предмети, и това не го приемам като нещо лошо, а като сделка.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e58a416de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ние също имахме подобен проблем с една госпожа, и направихме всичко възможно да я изгонят, но накрая успяхме. С говорене не става, няколко пъти говорихме с директорката, но нямаше никакъв резултат. После всички оплаквания ги направихме ПИСМЕННО, написахме имената на всички ученици от всички класове, и който беше съгласен се подписваше срещу името си, приложихме и доказателства, видео, снимки, записи.. изпратихме всичко до дирекцията и след известно време беше уволнена.
Направете и вие същото, със сигурност ще успеете, но ако сте единни, а не само един двама да агитират.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e58a416de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ние също имахме подобен проблем с една госпожа, и направихме всичко възможно да я изгонят, но накрая успяхме. С говорене не става, няколко пъти говорихме с директорката, но нямаше никакъв резултат. После всички оплаквания ги направихме ПИСМЕННО, написахме имената на всички ученици от всички класове, и който беше съгласен се подписваше срещу името си, приложихме и доказателства, видео, снимки, записи.. изпратихме всичко до дирекцията и след известно време беше уволнена.
Направете и вие същото, със сигурност ще успеете, но ако сте единни, а не само един двама да агитират.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 176e974740
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   да бееее, хич не ти вярвам, чак пък такива учителки все още (слава богу) няма!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ab0368c4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Истината е, че с такива заплати, такива „кадри“ стават педагози. Няма общо с произхода ?, а с качеството ? като личност. Имала съм подобна учителка в 5. -6. клас по БЕЛ - целихме се с тебешири в час, онази не може да ти обясни нищо. Идваше с 30 мин. закъснение и 15 мин час, но беше сестра на директорката, какво да се прави. Затова и днес имам проблем с правописа, тогава се учат най-важните неща. Правилно търсиш сам как да се обучиш, но не се карай и не се занимавай с нея.
Харесва ми идеята за записа на „уроците“ ?. Явно не е било достатачно - ако има някой камера GoPro или нещо подобно - инсталирате в някое цвете или в секцията (ако има такава) и снимате в продължение на една седмица, после правите монтаж на бисерите и в Тюба и копие в Инспектората- така ще я изгоните.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6566e11a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Благодаря на всички за коментарите. Първо 10-ти клас съм и започнах още тази година с подготовката по история. Перфектционистка съм и мисля, че колкото по-рано започна, толкова по-добре ще се представя на матурата след две години.
Нямам записи на преподаването и, но както повечето от вас споменаха ще са ми нужни ако искам проблема да се разреши. Ако отида при директора ще бъда сама плюс още едно момиче от моя клас, само ние се вълнуваме от историята като цяло. Останалите са очаровани от идеятя да не правят нищо цял час. И думата на учителката срещу нашата. Никъде не съм споменавала "частни уроци по история". Просто два пъти в седмицата, след часовете оставам на подготовка при другата учителка. А относно това как греши при условие, че чете от учебника има моменти в, които се опитва да разказва, но не се получава и аз разбира се я поправям. Отделно, че се е случвало да говори как в учебника някои неща" не били правилно написани". И дори си спомням как не знаеше нищо за Наполеон, но да каже, че е бил с обратна сексуална ориентация не пропусна. Казах на нашите за отношението и към мен и баща ми направо побесня. Искаше да звъни на братовчедка си, която работи, в Министерство на образованието. Но категорично отказах. Просто, както споменах това не е в мой стил. Твърде крайна мярка е. Все още се колебая какво точно да правя. Идеята за записите ми харесва, мисля да я пробвам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1e8ba71495
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Грешката ти е именно, че я поправяш. Това и удря по положението и тя го приема като унижение, учениците да я поправят. Ясно че тя не е най-добрият преподавател, но в повечето случаи се следват формалните правила на йерархията и с оглед на положението си в системата не можеш да промениш много. Когато примерно в един отбор има конфликт между играч и треньор, винаги продават играча без значение кой е крив и кой прав. Просто не се занимавай с нея, вътрешно я игнорирай и се подготвяй по-други начини, но не и търси кусури, за да имате мир. Идеята за записа също не ми харесва. Първо, не е етично и е противоконституционно да записваш човек, който не знае или не е съгласен с това. Каквито и изцепки да и запишеш, ще си вкараш автогол в очите на хората, които взимат решенията. Когато записът се извършва едностранно, много лесно е да се извадят нещата от контекста, т. е винаги ще има съмнение, че ти първо си я провокирала и след това си почнала да записваш или просто си избрала конкретни откъси, които най-добре ти пасват. Тя 100 % ще каже че е така и тогава няма как да се докаже нищо без да представиш записи на целия час, което е абсурдно и те поставя в лоша светлина. Просто не изглежда добре ученик да води война с учителя си чрез записи и директорът по-скоро би защитил учителя. Моят съвет е да запазиш пълно спокойствие. Каквото и да ти каже, умножаваш го по нула и крайният резултат е равен на нула. Пращаш я в друга координатна система на Вселената и не се занимаваш с нея въобще.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04a88bd37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Говори с директора! Човекът ще те изслуша, а онази ще миряса! Ще видиш, че ще подейства! Ако се притесняваш как да обясниш ситуацията с даскалката, помоли някой близък да го направи вместо теб!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 176e974740
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 9, заплатите на учителите никак не са лоши, стига само са се оплаквали, на всичкото отгоре имат и най-много почивни дни от всички държавни кадри (освен в Парламента, хихи). Другото, което е - вие сте се целили с тебешири, а после учителката ви е виновна, че не сте научили нищо за правописа??? Ами то не става само учителката да ти го налее с фуния, трябва и ти да почетеш! Това са правила, има ги в учебника и ги научаваш. Учителката не ти е виновна за правописа толкова, колкото ти сам си си виновен. Виж, ако е по Математика и не ти е обяснила задачите (като моята навремето) - тогава вече е кофти, там не става само с четене, но това е друг въпрос. Стига сме хулили учителите, а погледнете първо какво безобразно поколение расте и това тръгва първо от родителите и възпитанието или по-скоро - липсата на такова. Още веднъж ще кажа - не ми звучи реалистично историята; тази жена, за да си прави чак пък толкова каквото си иска, трябва да е най-малкото сестра на Министъра на Образованието...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4a34e27889
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Господари на ефира

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker