Самонараняване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Самонараняване
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1568 пъти
Аз съм момиче на 16 години. От преди шест месеца започнах да се самонаранявам. Ако си мислите, че го правя, защото е ''модерно''.. грешите. Абсолютно никой не знае за това, което правя. Исках да намеря начин с който да премахна болката. Сигурно повечето от вас се питат-хах тази пък ли през какво толкова е минала? Ами всъщност доста неща ми се случиха за, който няма да коментирам.. отначало ме беше доста страх всъщност, но го направих и след това пак и пак и не спрях. От три седмици на сам не съм се рязала. Проблема е там, че не знам дали да споделя с майка си. Не искам да си помисли, че тя е виновна за това, защото не е. Тя ми е казвала да не правя подобни неща.. Не се гордея с това което правя. Не искам да крия подобни неща от нея, но това ще я натъжи още повече.. Просто искам да поговоря с някого.. да поискам помощ.
Моля без злобни коментари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5102735467
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно не казваш всичко, но и никой няма да иска да споделяш неща, които не искаш да споделяш. Това си е твое право.
Самонараняването е признак на безпокойство и депресия, както и проблеми от детството- предимно някакво насилие. Причините би следвало да се споделят с някой- било то приятел, роднина или психолог. Внимавай с наркотиците и алкохола, които временно могат да разрешат проблема преди да го задълбочат повече. Едно е ясно- сама, на тази възраст, няма да намериш решение. Търси помощ. Спокойно, случва се на много хора.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4e7b839d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я ми обясни как като се режеш ще премахнеш болката ? Никога не съм разбирал това нещо ?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 60cda8599b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е, да защо не? Нарежи се, бе, момиче, защо да без да искаш някой ден не си направиш нещо, да си посегнеш на живота от глупост. Ще ти се разрешат ли проблемите така? Кажи на майка си да ти налее малко ум в главата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0e019a9d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче, като човек, който те разбира напълно и изцяло, ще те посъветвам да спреш да го правиш. Знам, че е трудно и че импулсът е непреодолим, но после ще съжаляваш, повярвай ми. Не мога да облека къси панталони и блузи с къс ръкав, защото целите ми крака и ръце са покрити с белези, а имам бал тази година. Вместо да посягаш към острието, стискай в юмрук кубче лед, носи гумен ластик на китката и го дърпай и пускай, късай много листове хартия наведнъж или просто дишай и си мисли как всичко минава. Не знам какви са причините ти, но помни, че имаш огромно значение за някого и си обичана. Опитай да събираш от джобните си за психолог или говори с родител или роднина, който смяташ, че ще те разбере и ще ти помогне. Повярвай ми, няма нищо по-важно от психическото здраве. Съжалявам за романа и дразнещия стил на писане "книга за самопомощ", но пък е съвет от първа ръка и може да ти е от полза. Честито за трите седмици, давай все така и успех :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2829e3f7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Намери си любов или нещо което да те крепи щастлива. Щастието е най-ценно!! Момиче недей, просто опитай се имай силна воля!!!

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a1a2799e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   здравей,
кажи какви проблеми имаш и ние ще ти дадем съвети. Анонимно е, няма от какво да се притесняваш!
По-добре не казвай на майка си и спри да го правиш! Вместо да я натъжаваш с такива работи, по-добре измисли с нещо да я зарадваш! Едно цвете без повод би я зарадвала много!
Честно казано не мисля, че имаш основателна причина за това което правиш! Нямаш си на идея какви проблеми имат хората.. а за тези със здравословните проблеми ВЪОБЩЕ няма да споменавам.
Помисли над това!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 58579d0b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм момиче на 17 години, започнах да се режа в 5ти клас и спрях някъде 9-10. Искам да ти кажа, че напълно те разбирам, знам какво е усещането, знам какви мисли ти минават през главата, разбирам те на 101% и аз казах на майка ми като бях 6ти клас някъде и дълбоко съжалявам, постоянно ме караше да правя нещо и ме заплашваше, че ще каже на баща ми за рязането. Трай си. Иначе след време сама ще се откажеш, особено лятото като трябва да ходиш с тениски. Аз винаги съм си мислела, че няма да спра, че не мога без това, че съм обречена да се режа цял живот, но дойде момент в който си казах, че няма смисъл. Това е да наказваш себе си за грешките на другите. Научих се да обичам тялото си и това което съм и така спрях, вече нямам белези, харесвам се така, просто с времето ще свикнеш. Опитай се да издържиш няколко месеца и и така все някога ще успееш, иначе да ти кажа че момчетата ще ти се подиграват и просто трябва да спреш найстина, хората ще те гледат с насмешка. Като иска да се нарежеш отиди и удрявай възглавници, чупи, викай и така нататък.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d1a6176e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 1-Тя самата каза ,че не се гордее с това което прави.. Поне е осъзнала ,че това което прави е грешно не разбирам какви са тези нападки?
Познавам много хора , който са преминавали през това.. не е нищо срамно!!! Отиди и сподели с някого защото нещата ще се задълбочат. Самонараняването и депресията не са нещо смешно.. болезнено е да знаеш ,че човек е престъпил към такива неща.. Не се предавай ;)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9fdc905ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   хей..
Не знам другите коментари, които не са одобрени какви са, но нямам намерение да те хейтвам. Знам какво е, продължавам да го правя все още , даже без причина. Стана ми като навик и все едно ако не го направя се побърквам. То е като някаква болест, просто иди на психолог. Родителите най-много да се развикат, защото просто не разбират. Наистина не е правилно- остават белези и става мания, може да се стигне по-далеч. Иди на психолог, сподели какво те мъчи, даже може да спреш да го правиш. Ако искаш кажи на някой близък, ама надали ще те разбере. То все едно стана модно в днешно време да се прави с или без причини.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d2ed45966b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Продължавай! Живота е пред теб, не гледай назад! Само така ще се справиш с проблемите си. :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8880b6495f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Скъпо момиче ;), ако някога решиш отново да правиш такива глупости, с които застрашаваш живота си, просто спри и наистина се замисли каква е причината да бъдеш толкова крайна. Някое момче не ти обръща внимание? ! Зарежи го, всеки трябва да има достойнството да забрави за хората, които не го заслужават, а не да ги преследва и да им се моли да го заобичат. Родителите ти са твърде строги и не ти разрешават да правиш нещата, които правят връстниците ти? ! Е, и. По-добре да са строги, защото това означава, че истински ги е грижа за теб, вместо да те оставят да пропадаш заедно с голяма част от съучениците ти, които отдавна са провалили шансовете си за по-добро бъдеще! Тормозят те в училище? ! Разкажи на човек, на когото имаш доверие, потърсете начин да се справите с проблема, открийте неговия корен, защо, предизвикваш ли по някакъв начин този тормоз, насочен към теб, било то, защото си уязвима, плаха и срамежлива, било, защото се закачаш не с когото трябва. Загубила си близък за теб човек? ! Това е неизменна част от живота - едни си отиват, идват други, времето тече и ние не може да мислим само за загубата, пренебрегвайки всичко, което се случва край нас. А може би се самонараняваш, защото не осъзнаваш последствията от това си твое действие. Един ден, когато се обърнеш назад, ще съжаляваш, че си била толкова слаба и не си потърсила решение на проблемите си. А за мен един истински проблем, това е да се откажеш от живота. Да спреш да вярваш, че мечтите ти могат да се сбъднат и да се оставиш на течението, което те завлича в посока, в която не искаш. Мисля, че всеки човек е създаден с някаква мисия, има съдба, която предопределя какво ще ни се случи. Ти просто трябва да откриеш своята цел и да се бориш за нея, защото само истинските борци получават това, което искат. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker