Страх ме е да се прибирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх ме е да се прибирам
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2728 пъти
Здравейте, пише ви момиче на 14 (8 клас). Първо, искам да помоля администраторите да публикуват историята ми, защото е истинска и на истина имам нужда от помощ. Благодаря!
Живея в не много голям град и от тази година съм в ново училище, в което съм щастлива имам си и приятели, но лошото е, че е доста далече, това не ми беше проблем, но от февруари съм втора смяна до края на годината. Трябват ми поне 40 минути да стигна до вкъщи и то при положение, че вървя бързо. Старото ми училище беше само на 2 преки от блока, в който живея и не ми е било проблем. Градът не е много голям, но така се получи, че блока ми е в единия му край, а училището в другия. И най-гадното е, че пътя ми до вкъщи е пуст и безлюден. Единствено в района на училището има магазини и е по-светло, но след това става пълен мрак. Нямаме училищни автобуси, защото повечето живеят близо до училището. Също трябва да се прибирам сама, защото само аз съм в тази посока, една съученичка върви с мен, но само малко, около 10 минути, защото и тя е близо. Нашият квартал е най-страшната част, дори уличните лампи, не работят в някои улички.
Та да си дойдем на думата, точно преди да навляза в нашия квартал, има градинка и площадка, преди няколко дни на връщане от училище, като минавах от там видях 2-ма мъже, не се виждаше много, но бяха цигани и ми подсвиркваха. Направих се, че не ги чувам и си продължих по пътя, като се поотдалечих се обърнах и видях, че вървят зад мен, забързах се и веднага щом завих започнах да бягам, колкото сила имах. Най-накрая се прибрах, обърнах се, но ги нямаше. На следващия ден много се страхувах, но за мой късмет ги нямаше. Успокоих се малко, но до днес. Днес в училище едно момиче разказа, че 2-ма мъже са изнасилили едно момиче от старото ми училище. Тя каза, че е разбрала от брат си, който е в един клас с това момиче и нещото, което ме шокира най-много беше, че това се е случило около блоковете до нас. Много се наплаших, исках да ме вземат, но баща ми работи до 20:00, а понякога и по-късно, а майка ми, не може, защото имам брат, на 2 месеца и няма на кой да го остави, а навън е студено и опасно за него, а и кола нямаме, поради финансови проблеми, но това е друга тема... Такси не можем да си позволим в никакъв случай, 5 лв всеки ден за такси са много, за семейството ми, при положение, че получавам и по 2 лева за джобни, а и сега и братчето ми и е невъзможно. Сигурно ще ме посъветвате да сменя маршрута, е иска ми се, но живея на такова забутано място, че ако искам да сменя маршрута има само един вариант, а е още по-далеч и ми трябват още 20 минути път, а и не се знае колко е безопасно, при положение, че накрая пак излизам до тази градинка. Днес минах от там, но бързах много и не се загледах и като подминах започнах да бягам. Утре баща ми ще ме посрещне, защото няма да е на работа, но от другата седмица не знам какво ще правя. Ще говоря с нашите, макар, че нямам идея, какво ще правим. След случката с това момиче, много ме е страх, а и като се сетя, че вървяха зад мен..
Благодаря, че отделихте време и моля ако някой има някакво решение на проблема или му се е случвало подобно нещо, да коментира!! За тези, които не ми вярват, не ми пука, но ако някой има някаква идея да сподели, много ще съм му благодарна!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 602068b40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не може ли някой от твоите родители или роднини да те взима поне от мястото, от където те е страх да минеш?
Нямате ли кола някой да те взима от училище?
В краен случай си вземи лютив спрей - кажи на родител, продават ги в магазините за оръжие. Когато минаваш през тези места, просто дръж спрея в ръката си и ако някой те застраши - пръскаш в очите и бягаш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 02585a25ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смени си училището ако можеш. Родителите ти ако имат техни приятели да се редуват да те вземат от училище, или дядо, чичо. Ако се разбираш със съседите също можете да ги помолите. Друг вариант е да оставаш в съученички докато баща ти свърши работа. Най-важното е да говориш с родителите си и да им разкажеш абсолютно всичко. Другият срок ще си първа смяна все пак. Успех и дано да намерите решение на проблема.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0647772511
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   малко по малък съм от тебе (момче съм) но съм имал подобни случаи не с изнасилвачи а с пияници близо съм но при мен лудите са ми в повече.Съжалявам че ням6ам съвет но според мен дългият ти път ти пречи щото 2ма мъже - всеки може са избяга

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ecb87d6a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, няма нужда да си вземаш такси с твои пари, това трябва да го стори кмета на града в който живееш. Татко ти да отиде в инспекцията която отговаря за образованието. Да им обясни това което ни споделяш( а най добре да го пусне в този вид, с входящ номер до кмета). Кмета е длъжен да Ви даде писмен отговор. Този отговор ще бъде сигурен документ, какви мерки е предприел кмета за твоята сигурност. Той да реши как да те опази. Лампи ли ще слага, такси ли ще ти плаща, охрана ли ще ти назначи, това си е негова работа. Той е длъжен да ти осигури безопасен живот, още повече, че държавата те задължава да ходиш на училище, а той е представител на държавата. Щом те задължават, те са длъжни да ти осигурят безопасни условия. Баща ти да не губи време, докато не е станало късно, действайте светкавично. А и ти не си вече малка, и ти можеш да предприемеш мерки. Надявам се в училище да имате психолог, консултирай се с него, ако нямате говори с класната си, тя е длъжна да вземе отношение. Действайте навреме. Но писмо до кмета-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, другите ще шикалкавят и протакат. Ако кмета не вземе отношение, заведете съдебен иск към общината, тя е длъжна да те пази. Как? Да си решат те, важно е ти да си в безопастност. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fe88c7ac4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За съжаление б България има доста такива случай и само като се замисля, че и аз догодина,ще трябва да се местя и да пътувам... Нз какво да те посъветвам. Може да кажеш на родителите си и да измислите нещо или ако имаш чичо, леля и т.н. те да те посрещат. Успех.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6c5f66f7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Поне кажи да ти купят лютив спрей и се научи да го ползваш. През целия път до вас го дръж в ръката си готова да пръскаш. На изнасилвача няма да му е до изнасилване, ако го уцелиш в лицето.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7acc9dec61
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майка ти да остави бебето на баба или дядо и да ходи да те посреща! Каква е тая безотговорна история? Нито пари за такси, нито те посреща някой... оставили са те на произвола на съдбата.
Ако пък толкова е проблем, смени училището. Не си заслужава да рискуваш здравето и живота си заради точно определено училище!
Аз също съм родител и също имам дъщеря, но никога няма да я оставя сама в тъмното!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 602068b40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Защо кметът да е виновен, че хората не си гледат децата?
Аз като студентка съм се прибирала в ЧУЖБИНА през подобни места - има ги навсякъде, между другото - кметът изобщо не го е грижа :)
Между спирката на метрото и жилището ми имаше поне 200 метра без осветление да не говорим, че в местната горичка намериха труп - там никъде в света няма осветление.
Има съпругът ми дъщеря на годините на Авторката и се води и взима от училище. Когато създаваш деца, ти си длъжен да си ги гледаш - всичко останало е на заден план. Кметът е длъжен да ти плаща таксито за детето, ако го е направил :)
Ако има такъв проблем, майката ще си вдигне задника, ще отиде и ще вземе детето си от училище или поне от мястото, след което това дете има проблеми.
Никой НЕ МОЖЕ да ти осигури безопасен живот. Рискът от живота е смъртта и всяка жена живее с риск от изнасилване. Не кмета, Б.Б. да ти залепят на задника - пак може да те изнасилят. Дори шофьорът на кмета може да те изнасили - какво правим тогава - Кмет плаща такси, то изнасилва ученички???
Повечето престъпления - убийства, изнасилвания, между другото се извършват в семейството.
Шансът случаен човек да те изнасили както си вървиш е нищожен. Само 3-5% от изнасилванията са от непознати хора.
Човек трябва да бъде предпазлив, а който има деца да се грижи за тях, не да ходят сами по нощите

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 34d7cd2a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ох, мила много ти съчувствам. Поразпитай хората в другите класове и даже учителите, дали някой от тях не живее близо до теб за да се прибирате заедно. Освен това идеята за спрей е добра, дано никога не ти се наложи да го ползваш, ама ей така за собствено спокойствие си го носи. Още малко остана, скоро вече денят ще е по-дълъг и няма да ти се налага да ходиш по тъмно, но наистина ли нямаш някой роднина или съсед, който работи/учи близо до твоето училище?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bcaa84186e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Градски транспорт???

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bffcede938
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 1 сляп ли си? Не виждаш ли че момичето е написало че нямат кола, нито има някой който да я взима.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3963347379
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Е толкова ли не минава един пуст градски рейс в този район? 70 стотинки не са Бог знае какво, все ще трябва да ти дадат. А и родителите как са те оставили така? Говори с тях сериозно. Ако трябва - да, ще хващаш такси! Безопасността ти по-малко важна ли е от няколко лева?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 602068b40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Н. 12 - като нямат кола имат крака. Поне от съмнителното място могат да я взимат - както Авторката паца по тъмниците, така и родителката няма да умре от това.
Колкото и да сучем и се мъчим - пак опира всичко до родителя. Време е да почнем да си гледаме децата като в белите страни.
Кметът е виновен за осветлението, а идва ли ви на акъл, че ученето на смени не е нормално - ако родителите си бяха на място, щяха да бутнат тази глупава практика , но до тогава да си гледаме децата, моля.
Какво ми дреме кой е виновен - детето ти вече ще е изнасилено, смазано от някой шофьор, които не е водял, че 3 годишното ви бебе е пропълзяло зад колата му - ХОРА, хайде да се съжудим като родители, стига сме търсили виновни за собствената си безотговорност! Време е да го кажем в прав текст - децата са наша отговорност на първо място и ако чакаме кметът, полицията да ни ги гледат сме в грешка, защото техните деца няма да ги изнасилят и смажат, докато ние не си гледаме своите и ние ще висим по болници и гробища - и за какво? Да не изпуснем поредния сериал или да не си вдигнем задника на един смислен протест...
Всяко чудо за три дни. Ще погребем и забравим, но после цял живот родителя ще си знае...защо не бях там, защо не я посрещах на спирката след училище - 15 мин работа.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e6db6fe327
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ами няма как да се оправи положението по цивилизования начин. Кажи на вашите да ти вземат 2 лютиви спрея на НАТО или някой друг силен. Може дори и нож да си носиш(без да знаят останалите). Дръж единия спрей в чантата, другия в ръката и ако се приближи някой, когото не познаваш пръскаш в очите. Ще обезвреди натрапника за МИНИМУМ 5 минути. Въпросът е, че това може да те спаси 1-2 пъти. Ако се ядосат и решат да те причакат няма да ти помогне.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f0bf6fc564
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Така, първо да кажа, че за тази година както съм споменала (за неразбралите) ще съм 2-ра смяна, първия срок мина. Градски транспорт нямаме, защото както казах града ни е малък, просто блока ми е на много гадно и отдалечено място, дори мисля, че е малко извън града. Няма как да се преместя в друго училище, защото харесвам това, а и няма къде другаде, старото ми училище е ОУ. Такси, както казах, не можем да си позволим, вие изкарахте родителите ми безотговорни, напротив ако можеха, щяха да ми наемат охрана дори. Имам само един роднина в града и това е баба ми, която е на 70 и е по-опасно, защото аз мога да бягам, а тя едва върви. Имам една леля, но тя не живее в нашия град от скоро. Майка ми, както казах, не може да остави бебето само и да хукне, но и да го вземе не става, как си мислите, че едно 2 месечно бебе може всяка вечер да се изкарва на студа. Днес ще говоря с нашите и ще споделя за идеята на номер 4. Благодаря ти!
-от Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5268c07502
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ако имаш колело, можеш да ходиш и да се връщаш с него и да го заключваш някъде в двора на училището.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: dc54090194
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   По-добре от номер 4 май друг не го е казал. Кмета -??осветление-??училищен автобус-??орган по закрила е все пак!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d3b0ceb6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Работата на родителите ти или здравето ти е по-важно? Не можеш ли да отделиш пари за такси? Носи си храна от вкъщи, за да имаш пари за такси. Или пък някой роднина да те чака на опасните места. В краен случай, ако не можеш да взимаш такси, да ползваш градски транспорт, някой да те чака или т. н., когато видиш някой съмнителен - направи се, че говориш по телефона с баща ти например. Помага, една моя приятелка така когато се прибира сама се прави, че говори по телефона. Запознай се с някое дете от квартала, което учи в училището ти, все ще има някой. Или когато се прибираш и те е страх, помоли някой възрастен да вървиш с него, това е много добър вриант. Срам, не срам, опитай.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 602068b40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Значи Авторката (на 14 г.! ) не живее с родителите си, а със 70 г. баба? Баща някакъв не се ли намира - кой е направил бебето на майка ти? Не може ли да те вземе поне от спирката? Както и да е - няма да обсъждам семейните модели на хората, но поне си вземи лютив спрей.
Колелото също е добра идея, но не вярвам, че имате пари за колело, а и не знам колко време ще мине преди да ти го откраднат, ако го „паркираш“ в междублоково пространство.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3fbf219635
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Вземи си колело! Профучавай на по-гадните места (като внимаваш за коли, разбира се). И го прибирай у вас, а в училище, ако имате стойки за колела, го заключвай там. Ако не, остави го при охраната - кажи на вашите да говорят с човека, да обяснят, че е важно, за да ти го наглежда. И кажи на родителите си да ти купят тейзър или лютив спрей. А тия мангали, ако ми паднат в ръцете... На мен ми е чудно как никакви други хора не минават оттам. Не може ли да говорите с други от блока, може да имат инфо какви са тия утрепки, какво правят там. Да извикате полиция да разследва щом има такива инциденти. Не може просто да се чака нещо да стане. А идеята да стоиш у приятелки докато баща ти свърши работа, също е добра.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7801915b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Телефона може да ти свърши добра работа. Идеята, да се правиш, че говориш с някого, както по горе ти предлагат, можеш да я усъвършенстваш. Може не само да имитираш говорене, а направо води такова с някого, докато преминаваш през опасните места. Например, говори с майка си, казвай й на кое място си в момента и така ще бъдеш по спокойна. Винаги ще си в контакт с нея. Това няма да й пречи да си гледа и бебето. Ако нещо се случи с тебе, тя ще знае на кое място си и веднага ще реагира, ще знае точно мястото където си. Не съм запознат със съвременната техника за комуникации(по знаещите ще споделят), дали няма опция, на тези мобилни телефони да се активира паник бутон. Ако си в опасност, само с един бутон да сигнализираш в полиция или някаква друга институция. Телефоните вече имат системи за локация, така лесно ще се разбира от къде си задействала паник-бутона. Но това не решава проблема трайно, накарайте институциите да си свършат работата. Сигурно има и други деца в твоето положение. Съюзете се няколко семейства и пускайте жалби до общината, докато не ви решат проблема. Нали те са разрешили, този ваш блок да се построи на неудобно място. Щом са разрешили, сега да ви изградят и инфраструктора. Осветление, улици, тротоари, канализация и всичко друго, което кмета ползва отдавна. Не го оставяйте на мира, да не е ставал кмет, няма само да стои в удобната си канцелария. Варианта с телефона, ще ти даде сигурност и спокойствие, говоренето щи ти даде кураж. Успех.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: de62611e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Номер 20, прочети историята и ще разбереш, че имам баща и не живея с баба си!! Колело имам, но как си мислите се кара колело по тъмното, най-много да падна да се пребия някъде, аз едва виждам, докато вървя, а какво остава с колело. И за тези, които обвиняват баща ми, че работата му е по-важна, а какво остава като остане без нея?? Мама не работи, от както съм се родила не работи. Моля ви мислете малко преди да пишете!!
-от Авторката

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b64d1c6740
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Скъпа, точно ние мислим по случая ти, хайде малко по-възпитано и кротко, ако обичаш.
Безотговорни са родителите ти, това е факт. Проблема идва от там, че майка ти повече от 15 г не работи, баща ти бъхта за четирима ви, от тук и силният недостиг на пари. Аз даже недоумявам как и бебе се гледа при това положение.... с една заплата.
Майка ти може за половин или един час да оставя бебето на баба ти или на близка съседка, докато отиде да те посрещне. Няма как бебето да е по-важно от теб или обратното. Всички деца в семейството трябва да са важни! Не може и не трябва да те оставят да се оправяш сама! В другите държави дори е наказуема подобна безотговорност! Щом като си създал деца, длъжен си да се грижиш за тях и да не ги излагаш на евентуални опасности!
Ако се налага дори и училището смени. Аргументът, че ти харесва е изключително наивен и детски. Представа нямаш как може да се развие животът ти, ако пострадаш по един или друг начин. Не ти го пожелавам!
Седни и говори сериозно с родителите си и намерете начин да не се прибираш сама

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 602068b40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Аз също горе писах за безотговорните родители. Напълно съм съгласна с номер 25. За съжаление така стоят нещата и доста деца живеят на самотек, а после крокодилски сълзи по вестници и телевизия за изнасилени, премазани деца
Аз съм убедена, че Авторката не се оправя от вчера сама, а от самото начало е на самотек - ходи си сама на училище и криво-ляво бута. Преди поне нямаше свободни медии и не знаехме, че има педофили, изнасилвачи навън, но днес имаме информация за всичко и да оставиш детето си само да шляпа из квартала по тъмно е безотговорно.
Дори да имаше осветление (а то няма), това ще те спаси ли като те замъкне някой в някой тъмен вход?
Но дори това да не се случи - самият страх ти е достатачен.
Моите деца ги карам и ги взимам от училище, макар че не учат на смени. Помисли си разликата между твоите родители и на другите деца, вместо да ги защитаваш там, където просто всяка защита няма смисъл

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cf8a8aab41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Ало, детето иска съвет, уплашено е и няма нужда от критики и тука да си помпате егото колко велики родители сте...
Както и са е, надявам се, че проблема вече е решен, но и аз мисля, че решението е или да оставаш при някоя приятелка, докато те вземе татко ти, или майка ти да те посреща. Нямате ли приятелско семейство в блока, където може да се оставя бебето за малко, докато те чака майка ти?
И аз отраснах в кофти квартал и като бяхме втора смяна се събирахме повечко дечурлига заедно да си ходим, даже и някой да има повече часове, останалите ходехме да го посрещаме, та нямаш ли си компания там от околните блокове да се разберете да те посрещат? Това също е някакъв вариант. Като са повечко хора вървят заедно е друго.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7dac969d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Какво нападате детето, Вие като имате пари за коли и бензини, не всеки има. Ситият никога не вярва на гладният. Нали демокрация искате!? Навремето си играехме до посред нощ през лятото и никой не ни докосваше, но сега настъпи анархия. 26, навремето нямаше педофили, защото имаше милиция, не полиция, която се крие в тъмните улички да дреме. Тогава попаднеш ли в милицията, жив може и да не излезеш. Тогава никой не смееше да върши нарушения, защото знаеше какво го чака. В този блок не живее само това дете, така че държавата да не се ослушва, а да вземе мерки. Осветлението може да реши проблема. Новини не гледате ли, в Търново бе изнасилена и убита студентка, сега отговорните управници отчитат, че ако тази алея е била осветена и ако е имало камери, това момиче щеше да е живо сега. Какво пречи да се освети района в който живее това дете, какво пречи да се поставят камери за наблюдение, щом мястото е опасно(там вече е станало изнасилване). Защо децата да не живеят спокойно, а ще ги паникьосваме още от малки. Защо плащаме данъци, къде отиват парите ни?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b64d1c6740
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   28, ти четеш ли се като пишеш? Що за разсъждение?
Първо, никой не говори за коли и бензини, а за чифт крака, на един от родителите, който да отиде и да прибере детето си! Негов морален дълг и отговорност е да го направи, а ако не може, да намери удачен и безопасен начин, детето да не се прибира по тъмниците само!
И да чакаме на държавата или на общината си е равносилно на самоубийство! Дори и да има осветление, какво? Мислиш ли, че е нормално самият факт, дете на нейната възраст да броди само по тъмните улици???

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 602068b40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Номер 28, те студентки убиват на подобни места, камо ли ученички. Ако бях родител на момичето, бих отделила 15 мин, за да го взимам поне от спирката.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 986dd57edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Знаеш ли какво? Майка ти не може да излезе за 10 мин с бебето, така ли? А не можеш ли да отидеш у приятелка докато баща ти се освободи? Какво да кажа нямам думи просто.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 55fae002da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   29, я ми обясни какво искаш да кажеш с това"Дори и да има осветление, какво? Мислиш ли, че е нормално самият факт, дете на нейната възраст да броди само по тъмните улици??? "-!? - Ако има осветление, улиците няма да са тъмни и децата ни няма да ходят по тъмното. А ако на най опасните места има и камери(както това ще правят в Търново, безопасността ще бъде по надеждна. Не вярвам глупаци да са го измислили така, явно специалисти са го предложили. А ако няма ефект, няма банките да ги охраняват с камери. Това състояние на обстановката, което момичето описва и майка му да отиде, какво ще й помогне. Не виждате ли престъпниците колко са нагли. Затова живеем в общност, затова плащаме данъци, не ние да се охраняваме, а службите на които се плаща, трябва да си вършат работата. Иначе, по американски, всеки да си има оръжие и да се охранява сам. Не ти пожелавам да се охраняваш сам(а). Затова сме скапано общество, защото не си търсим правата. Докато сме такива, престъпниците ще ни тормозят. Само с общи усилия и работещи институции, престъпниците ще усетят респект.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b64d1c6740
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   32, и осветено да е, ако момичето е самО, винаги вероятността да се случи нещо е голяма, в сравнение с това, ако е придружена от възрастен или най-малкото от поне още 1-2 деца. Все пак тя е дете!
Още повече, че изминава разстоянието от единият край на града до другият, където последният е почти обезлюден.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 83ebc0e4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Когато се прибираш сама и минаваш през опасното място, бих те посъветвала да се правиш, че говориш по телефона или наистина да говориш. При мен, когато се страхувам, винаги работи. Просто се обаждаш на майка си или на някоя приятелка и им обясняваш къде се намираш. Например: „Да... почти съм в нас... да.. ами ако искаш ме посрещни или кажи на баща ми да дойде.. а той тръгнал ли е вече насам? .. , оо супер, имам да му казвам нещо... чакай, виждам го... айде мамо! ". Обясни на майка си или на човека, на когото звъниш, че това, което говориш, не е наистина, а се преструваш от съображения за сигурност. Ако някой потенциално опасен тип чуе такъв телефонен разговор ще си плюе на петите. Освен това те съветвам да си купиш лютив спрей, който да ти е винаги под ръка - в джоба, например, и готов да бъде използван във всеки един момент. Когато учех в старото си училище и ме беше страх да се прибирам сама по тъмно, винаги носех свирка и джобното ножче на баща ми. Със свирката можеш да свирнеш, ако имаш някакъв проблем вместо да викаш, чува се по-ясно, а джобното ножче - пак за всеки случай, да имаш някакво оръжие, ако изникне проблем. Освен това, когато се движиш сама, никога не издавай, че си уплашена. Върви стегнато и уверено, не забавяй крачка, но не подтичвай, освен ако не си наистина бърза, тренирана, спортна натура, която да може да пробяга опасния участък за отрицателно време. Това също е идея! Все пак те съветвам да си винаги нащрек. Друга възможност е да си намериш гадже или някой приятел момче, което да е по-голямо от теб и по-силно и да те изпраща до вкъщи по тъмно. Надявам се да съм ти помогнала. Успех, вярвам, че ще се справиш!!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1aa687d261
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   33, водиш безсмислен спор. Никой не казва, детето да не бъде посрещано. Ако е лесно разрешимо при тях, те ще го сторят. Детето не е толкова малко, то добре разсъждава и преценява опасностите. Нима в тази тъмнина не минават и други потенциални жертви. Всеки ли трябва да бъде придружаван? Не е ли по добре, да се вземат мерки, престъпниците да се ограничат, а не обществото да се чувства като в джунгла? Затова са тези институции, за да не се чувстваме в джунгла. Мерките които предлагаш са изпълними, но недостатъчни. Все някой трябва да премине непридружен. Затова обстановката трябва да се цивилизова и обезопаси надеждно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4ab825a046
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Или пък говори с майка ти да оставите детето на съседите и да те посреща. Друго не мога да измисля...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f419b97d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   33, съгласен съм, че да вървиш с придружител е по безопасно, но не винаги това може да се случва. Не може момичето вечно да се надява на придружител. Само арестантите имат постоянно такъв, а тя не е арестант, още повече, живее в уж-цивилизована държава. Затова, за сигурността на хората, трябвада се погрижи градоначалника, защото това му е задължението, да се грижи за хората в населеното място. Как да го прави, той да реши, нали затова се е натискал да стане кмет, не само да се перчи като петел. Ако в едно село има само едно дете, държавата осигурява транспорт до друго училище, до другото по голямо село. В случая, каква е разликата? Щом квартала е опасен, кмета може да им организира транспорт. Пуска им една кола по график удобен за децата и проблема е решен. За толкова много глупости се харчат пари в кметствата, че пускането на една кола е нищо. А най вече полицията трябва да се задейства, защото това е нейно задължение, да осигурява ред и безопасен живот. Сега началник на МВР стана жена, тя много добре ще разбере родителите на децата, от този запустял квартал. Нека родителите се организират, да си съставят план-график за учениците от този район и да се обърнат с молба към МВР. Те да решат, как да охраняват децата, това е тяхно основно задължение. Могат да пуснат една патрулка да дежури вечер по няколко часа в този опасен район, така децата ще се успокоят. Не стига, че родителите ги създават, отглеждат, възпитават, грижат се в къщи за прехраната им и хайде и охрана сред обществото да са им!? Затова има служби, които се занимават с общественият ред, точно те трябва да се задействат и да осигурат този ред. Ако не могат, значи са некадърни и по добре да освободят местата за по кадърни от тях хора. Аз така виждам нещата. Не искам да споря с никого. Който ги вижда по друг начин, нека сподели, затова е този сайт.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b64d1c6740
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Аз също съм учила на смени, но до 8-ми клас, вкл. са идвали да ме вземат от училище в тъмницата, при все че училището е на главната улица и е оживено, и има осветление.
Докато чакаме общината да си свърши работата и да се задейства евентуално, до тогава какво? Рискуваме си живота на воля... , а?
Някой по-горе каза, че децата не са арестанти и не трява да имат постоянно придружител до себе си! Айде стига бе, сериозно ли? Ще излагаш доброволно детето си на опасност, но ще си седиш в къщи необезпокояван, и ще плюеш по общината и държавата, че нехаят? Или ще седиш и ще рониш крокодилски сълзи, че си беден, но си направил две деца, за които не можеш да се грижиш и да им подсигуриш нормален начин на живот? Никой нормален родител няма да допусне това! Искаш ли, намираш начин и посрещаш детето си или намираш друго безопасно решение на проблема. Това е. Другото са извинения. Няма как да разчиташ първо на институция да подсигури нормалните условия на улиците за хората и чак тогава на себе си. След като си станал родител, и детето ти споделя, че го е страх да минава самО по този опасен участък, твой дълг е да го защитиш, и да му осигуриш спокойствие и безопасност.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ec06b8af3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   кажи на баща ти да ти купи лютив спрей. все ще намери 10 лв, толкова стува, но внимавай да не напръскаш и себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker