Искам да стана мюсюлманка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121411)
 Любов и изневяра (29760)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21908)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3189)
 Образование (7312)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18584)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да стана мюсюлманка
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 7504 пъти
Здравейте.
Престраших се да пиша в такъв тип сайт, защото Интернет не отговаря на въпросите ми и не мога да реша какво да правя.
Българка съм - тийнейджърка и още от малка имам големия различия със семейството си. И като казвам различия, говоря за наистина големи различия - разбиране за религията. Никога не съм се чувствала като християнка, никога. Нямам нищо простив религията, ходила съм на църква, но не мога да повярвам в нищо от това. Не съм атеист и не бих могла да бъда! Родителите ми са големи расисти, не правят разлика между цигани/араби/турци. Това го приемам за нечовешко. Те винаги са се опитвали да ми говорят колко са ужасни тези хора, но аз не мога да се убедя. Чела съм много за исляма и обичам да го правя. Т. е. понякога си мисля, че не съм родена за човек християнин. Искам да сменя религията си, но не знам това как се прави. Имам приятели - турци, но никога не съм се осмелявала да ги питам нещо за религията им, а и все са момчета. От много врече знам, че това не е моята религия и аз не съм за нея. Но наистина искам някой /не родителите ми/ да ми даде някакъв съвет, без значение какъв. Знам, че много от вас ще кажат, че пиша абсолютни глупости, вероятно е така, но за мен ме са глупости, а важни неща. Искам някой да ми каже какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 76

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 83019a6acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Откачена работа....

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ae9dfa9c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки има право да реши какъв да бъде. Ще направиш хубав избор. И аз съм мюсюлманин.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 40200bc493
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Ти сериозно ли искаш някой да ти каже, какво да правиш и той да не е родителите ти, а някакъв непознат от анонимен сайт? Сериозно ли ще послушаш не хората, които се грижат за теб, а някой евентуален психар, които само ще се кефи да гледа сеир, или поне да си представя какъв сеир е създал?
Ако родителите ти бяха чак такива расисти ти нямаше да имаш такъв достъп, че да се сприятелиш с турци. Щяха и да възпитат расизма в детето си и сега щеше да бъдеш първата която обижда съученици на религиозен и расов принцип.
Сега седни чети си уроците и не се занимавай с религии поне докато не навършиш пълнолетие и докато имаш права и възможности да избереш вярата която желаеш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 508f9f1d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   Такива хора като теб са заблудени...
Еми, браво следващата ислямка, дето ще взриви бомба в името на Алах.
Като ще ставаш вместо да драскаш във сайтовете си прави каквото си наумила..
Прочети за черните вдовици или виж във гууглъ "2002 година терористичен акт в Дубровка".
Относно циганите - няма честни в това "племе"
(извинявам се за острия тон)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4c43f2cf62
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Първо, прочети това: http://spodeli.net/4/story-1125.html.
Второ: Попитай в джамията.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5bea1c7ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Милото момиче, очевидно не приема расизма. Но как ще приемеш фанатизма? То е по-лощо!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f61cddfcdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Някои бягат от вкъщи, други си правят татоировки, ти ще ставаш мюсюманка. Завий се в един шал, празнувай празниците им и готово. Само не знам с кой ще ги празнуваш като вашите са християни.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f828b033a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Само се моля на Господ да не ми се роди дете като теб, защото ще ми разбие сърцето. Защо трябва да ставаш мюсюлманка, ако не искаш да си християнка? Може да станеш будистка или нещо подобно, но за нищо на света нее ставай мюсюлманка, ако поне малко малко държиш на родителите си. Те са ти говорили така, за да те насочат- кое е хубаво, кое е грешно и така, а не да те обиждат теб. Точно сега, ако си смениш религията, направо отиваш в устата на звяра, защото не е за пренебрегване обстановката в света с ИД.
Много добре си помисли-не е нужно да си християнка, не е нужно да си атеистка, може да ги агностик.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f828b033a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Родителите ти цял живот са работили, за да те отгледат и накрая това да им сервираш. Това ли заслужават горките хорица. Бог да им е на помощ!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f828b033a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еееей, продажно племе сме и това е то!!! Колкото някои се опитват да запазят България, други сами отиват при врага!!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 152fd198a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И ако се омъжиш за българин, което най-вероятно ще се случи, пак ще трябва да приемеш християнството. Иначе ако съм на мястото на твоите родители, доста тешко ще приема това твое решение.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: df660e1fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти толкова ли нямаш самоуважение, че доброволно искаш да те унижават? Не те знам колко си запозната с исляма, ама все трябва да си чула, че за тях жената е втора категория човек. Ама щом ти харесва идеята да те третират като мебел за разплод, давай. Можеш дори в ИД да идеш, ако ти е малко екшъна! Момиче, освести се, че да не съжаляваш! Не знам кой ти ги е наговорил тия простотии и кой ти е втълпил, че мюсюлманите много си уважават жените и ще е супер да станеш и ти такава, но си отвори очите, че да не съжаляваш. Жалко, че няма как да те запозная с една моя приятелка. Беше омъжена за турчин. Да ти разкаже как избяга от Турция с писъци няколко месеца след сватбата и от тогава не иска и да чуе за тия! Ама преди това "Той бил много готин! Не бил като другите! Бил модерен. " Омъжи се набързо, той я замъкна в някакво градче в Турция и от тогава ела гледай! Не можела да работи, защото "жените нямали право да работят! ", не можела да излиза сама без майка му, не можело това, не можело онова... държеше я едва ли не заключена по цял ден и на нея в един момент и писна и си събра багажа. Е, поне лесно я пусна да си ходи, че нямаше нова версия на "Не без дъщеря ми", ама сега си живее с майка си и не иска и да чуе повече за бившия си мъж и семейството му. Може би защото е страхотна да си мюсюлманка. Така, че ако толкова не ти отговарят християнските ценности на характера и светогледа, по-добре стани будистка или каквато щеш друга, но с мюсюлманите не се хващай. Ще съжаляваш!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0e0cab0d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Това, че си си втълпила в умната си глaвица, че исляма е твоята религия е пълна глупост. Ако си чела коранът ще видиш, че пише същите работи, които ги пише и в библията (като изключим обичаи и други простотии на които цял свят се чуди и присмива. Дядо ми казваше "Не всички мюсюлмани са терористи, всички терористи са мюсюлмани. " Сложи си от уния "чували" дето се овиват с тях и ходи в джамии. Срам и позор за родителите ти, и за хората, които са се борили за свободата на България.


Revenge

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a8961ecc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не се прави нищо. Изричаш шехадета не помня колко пъти беше. Отиди в някоя джамия и питай там. Трябва ти духовен ислямски наставник който да те води по зелените пътиша.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a8961ecc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Пропуснах най важното - спри да ядеш свинско и да пиеш алкохол. Поинтересувай се какво е това Халал. Забрадките не са задължителни.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7c0cc5940b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ами след като знаеш много за религията, значи знаеш как се почита Аллах и т. н. Просто вярваш в него, молиш се на него, изпълняваш ислямските обичаи. Човек сам си избира религията, очудена съм колко лошо настроени хора има. Вярвай в това, което искаш!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 53e0e55ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Мило момиче, ти преживяваш някаква духовна криза. Жалко, че не можеш да споделиш с родителите си. Всички религии си приличат по това, че учат на добро. Аз самата съм християнка, но познавам същността и историята и на другите религии. Във всички тях нравствеността, почтеността и чистотата на човешките помисли се сочат като най-голямата ценност. И Коранът учи на това (религиозните фанатици го тълкуват неправилно), и Библията, и еврейския Талмуд, и индийските Веди. Всички тези духовни учения, според мен, са само различни пътища към Бога, към доброто. Ти си свободна да избереш своя път. И ако усещаш, че най-достъпна за теб ще е ислямската религия, аз лично не виждам нищо лошо да изповядваш нея. Тя обаче е свързана с различни традиции и религиозни практики, които се разминават драстично с традициите, възприети от твоето семейство и среда. Религията трябва да сближава хората, а не да ги разделя. Помисли си доколко приемането на исляма ще те откъсне от роднините и приятелите. Ако те са широко скроени хора и това няма да е пречка в отношенията ви, всичко е наред. Но в случай, че не те разбират и подкрепят, по-добре не прави толкова драстични демонстрации на свободомислие.
Може би е най-добре първо да прочетеш Корана и Библията и тогава ще видиш, че в същността си те не си противоречат; и двете свещени книги учат на едно - на добро. Исус е един от пророците, почитани от исляма. Това не го знаеше, нали?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b113e3fd43
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Хубаво, де, не си християнка. А защо да си мюсюлманка? Не можеш ли просто да си без религия? Не ти допада расизма, но не виждаш ли какъв расизъм проявяват мюсюлманите? Защо е този двоен стандарт? Това, тяхното, не е религия, а фанатизъм! Виж за какъв дял от терористичните актове само в България, са отговорни мюсюлмани! Това ли искаш от живота си? Пак ти казвам-има и атеизъм! :

http://bg.wikipedia.org/wiki/Терористични_актове_в_България_1984-1987

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3e3d5e022c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Не вярваш в нашата религия, но вярваш в исляма. Какво те кара да предпочиташ тази религия? Не го причинявай на родителите си, ако поне малко ги обичаш. Тоя народ съвсем се побърка.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f42b2a6e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   "Родителите ми са големи расисти, не правят разлика между цигани/араби/турци. "
Как разбра, че са точно расисти? Това, което си посочила не звучи убедително, че са такива.
Щом си решила, пусни си бурката и ако решиш да се противопоставиш на мъжа си, който ще има и още някоя друга жена като теб, бъди сигурна, че ще бъдеш пребита.
Сега имаш възможност да изкажеш мнение, да заемеш позиция, но мюсюлманката няма това право. Тя безропотно изпълнява заповеди и ако прекрачи приетата граница, лошо я чака, дори в някои случаи смърт със закон.
Знаят ли твоите родители, какви мисли се въртят в незрялата ти глава.
Смешничка!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f828b033a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторке, та ти си още тинейджърка, дето се вика вчерашна пикла, а си почнала да се занимаваш с такива сериозни въпроси, гледай си ученето, това го остави за когато пораснеш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c104fec337
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Нужно ли е да си смениш религията, за да направиш напук на родителите ти?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f828b033a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Дано не прозвучи прекалено, но пък барем ти върне малко акъла в главата-да си мюсюлманка носи много повече, отколкото просто приемане на чужда вяра-отричаш се от историята си, затриваш българската си идентичност и ставаш родоотстъпник. Момиче, замисли се, хубаво си помисли какво си се запътила да правиш!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f828b033a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   ДПС само такива като теб чакат да ни смажат съвсем държавата

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 81b5ceaf5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   Както виждаш, почти всички те оплюват. Това си е нормално. Все пак медиите са се погрижили за това да втълпят на хората, че исляма е само тероризъм. Колко е ислям е друг въпрос, колко добри мюсюлмани има, някак не е интересно на хората, не е провокативно и не впечатлява. Лошото впечатлява, на него се онръща внимание. Така че не споделяй с хората такива неща, защото ще те изолират и нападат. Просто си го носи в сърцето.

А и българите са доста предубедени и злобни като цяло. Макар че има и такива, на които шапка им свалям, но са малцинство.

А между другото сирийския лекар, който лекува софийски пенсионери безплатно, не е особено онтересен като ИД и затова и никой не е чувал за него. Друго си е да злобееш, вместо да признаеш нечии достойнства. Това им е чуждо на повечето българи.

Българите сега макар да знаят, че съм прав, от яд ще ми сложат 100 единички. Ще видиш.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f9a20241d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

29.   Всичко това с религията е сбъркано и повърхностно, като патриотизма... Защо трябва някой да има някаква религия? Учи си уроците намери си гадже. Тези неща няма да ти дадат 6 на контролното...

Ренон

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2c46d88138
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Мило момиче, въобще не слушай другите какво ти говорят. Исляма е най-красивата и чиста религия, щом ти харесва стани мюсюлманка.. няма да съжеляваш!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f828b033a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   Мисля, че го правиш чисто напук на родителите си-да им докажеш, че те не могат да ти кажат какво да правиш или да покажеш, че сама решаваш каква ще си, но си още много малка да осъзнаеш някои неща, дано след години да не стигнеш дотам, че да си скубеш косите, че на времето не си послушала родителите си. Не прави нищо прибързано, не се хвърляй изведнъж в непознати води-отстрани едно изглежда, но не знаеш как всъщност стоят нещата!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cf01531d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Като атеист мога да ти кажа само едно - от това дали си християнин, будист, мюсюманин и т. н, изобщо не определя какъв човек си всъщност. Аз и пет пари не давам за религията. Моля да не бъда критикувана, това е моето мнение. Най - много, , обичам'' когато стане напечено или нещо лошо се случи да гледам как някой вярващ сяда и да започва да се моли на бога, вместо да се вземе в ръце и сам да си свърши работата.
Религията няма значение, живей си живота и се съсредоточи върху важните неща, като учене, хобита, приятели..

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fda1683b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Аз съм туркиня, много е прост самият процес, но после връщане няма да знаеш. Трябва да се забулиш и да си кланяш 5 пъти та ден, трябва да научиш да четеш свещения Коран, има много неща, коитоне са ппозволени в исляма, а в християнството са нормални. Ози, който е наясно с исляма знае, , че камикадзетата терористите и всички останали не са мюсюлмани. Най-големият грях според ислява е да отнемаш човешки живот. Който го е сторил няма право да бъде мюсюлманин той е кяфир т. е. неверник. Затова ви моля да те пишете коментари без да сте добре осведомени. Та да си дойдем на думата. Ти осъзнаваш ли наистина това което искаш?? Сто пъти по зле е да го направиш и после да съжаляваш. Родителите ти трябва да го знаят. Имат право на това. Иначе отиваш в джамия и повтаряш след ходжата 1 2 изречения но искайки го, мислейки го. Все пак ти казвам родителите ти трябва да знаят това. Те никога не биха ти желали злото.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: df2641eed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Какво се връзвате? Темата очевидно е измислица, написана с цел да ви вдигне кръвното и да ви троли. Самата авторка (или автор? не се знае) се издава със следните твърдения:

1. "Интернет не отговаря на въпросите ми" - Това просто не е вярно, защото намерих отговор на въпроса в рамките на 5 минути. А ми отне толкова време, защото до момента, хабер си нямах и аз как се става мюсюлманин. Е, сега вече знам!

2. "Чела съм много за исляма и обичам да го правя. " - Да си чел много за исляма, достатъчно че да практикуваш някои аспекти от религията и в същото време да не знаеш как се става мюсюлманин, е все едно да си български литературовед и да не знаеш българската азбука. Такова животно просто нЕма.

С'а разбира се, съществува нищожна вероятност историята да е истинска. В такъв случай просто ще информирам:
ПЪРВИЯТ от петте ОСНОВНИ стълба на Исляма е Шахада. Шахада е свидетелството, което всеки мюсюлманин трябва да изрече поне веднъж през живота си: "Няма друг бог освен Аллах, а Мохамед е негов пратеник. "
Повече по темата тук: http://bg. wikipedia. org/wiki/Шахада

Изричаш думите от Шахада-та и си вярваш, ама много силно - и опа, вече си мюсюлманка, длъжна да спазва повелите на Аллах, Мохамед и всички автори на по-известните хадити. Според някои сайтове, трябва да ги изречеш на публично място, според други - пред двама други мюсюлмани. Най-добре наистина да отидеш в някоя джамия, по време на молитва и тогава да изречеш думите. Хем на публично място, хем покрай мюсюлмани.

В крайна сметка прави каквото си искаш. Хич не ми дреме!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9783229d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Пускането и публикуването на такава тема в такъв сайт е абсолютно безсмислено. Християнството е далеч по-добра религия от исляма. Това като съвсем обективен наблюдател. Иначе отиваш в джамията и питаш... Според мен обаче всеки решава сам в какво да вярва и никакъв ритуал не може да промени възгледите. Мен примерно ме кръстиха като бях на 11, но и отпреди това си бях вярващ.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9fa3660894
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   До 33:
В корана може да пише, че отнемането на човешки живот е забранено, но също пише, че трябва да се избият неверниците (тези които не са привърженици на исляма)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f6dad8e946
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Абе ей народе, я се поспрете малко. Всички мюсюлмани били терористи. Вие тука в пещери ли живеете или сте хванати от гората. Говорим за България, а не за Саудитска Арабия, че не можело да излиза, да работи и какво ли още не. 90% от коментиралите тук са расисти. Ако станела мюсюлманка се отказвала от българската история, че защо тя историята си е българска, а не християнска. Между това да си българин и християнин има огромна разлика. Мюсюлманите в България не са ли българи? Много ясно, че са. Все пак са родени в България, семействата им също. Днеска всички тук оплюхте исляма, а утре ще ми говорите, за това как религиите не трябва да ни делят и расизма е лошо нещо. Стегнете се! Правите се на толерантни, а всеки ден мнението ви е различно. Нима религията определя човека и това което е той, защото от коментарите ви разбрах точно това. Расизма винаги е съществувал и винаги ще съществува, поне докато съществуват хора като повече от половината коментирали тук. Авторке, не знам как ще реагират родителите ти, не знам и дали после ще съжаляваш, но знам едно-човекът, на първо място е човек, после всичко останало. И двете религии вярват в онзи горе, на когото трябва да сме благодарни и когото трябва да почитаме. Едните го наричат Аллах, а другите Господ! Благодарение на него имаме шанса да живеем. Бъди добра, толерантна, истинска, бъди човек-това е най-важното!
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f828b033a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   С болка трябва да призная, че номер 10 е безкрайно прав. Човекът го е казал най-точно! Ти как ще си сменяш вярата-та това е грях
Ти изобщо запознала ли си се с Християнството, че да говориш така. Авторке, не си чела за религията си и затова за исляма ти се вижда интересно, но както и да го погледнеш от Християнството по-добра религия няма!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4692aeeb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Прочетох коментарите и направо нямам думи.. Преди да сте християни ви моля бъдете хора нямам нищо против християнската религия. Момичето просто не се чувства християнка, и това не означава нито глупост нито заблуденост. Стегнете се и уважавайте всичките религии, освен традиции и вярвания не виждам огромна разлика, и християните пият вода и те се хранят и те дишат както и мюслюманите. Не подценявайте нито една религия аз също съм мюслюманка, имам право да защитя своята религия! Но никога не бих говорила лошо и за християните. Хора сме недейте така. Виж момиченце, всеки човек има съдба. Именно твоята ще е такава. Значи, да те са ти родители, но послушай себе си! Няма смисъл след като не искаш да си християнка... Да бъдеш мюслюманин просто това е една награда... щом искаш, нека да бъде. Значи трябва да отидеш в една джамия, нека да те придружи една приятелка която е също мюслюманка и там при ходжата само ще изричаш една молитва и готово. Вярвам че си в правилния път, вярваи в това което сърцето те насочва, а и не гледай какво ти говорят хората даже и родителите.! това е нещо съвсем сериозно и лично :) Дано да съм ти била полезна

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 37f19ab850
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Положението не отива на добре за България...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 77d1c319d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   След 8 коментар тотално се отказах да чета надолу. Момиче, не слушай хорското мнение!!! Знам, че грешат и ти знаеш, че грешат за много неща. Не знам какво да кажа, което да ти е в полза. Мисля, че номер 5 го е казал.

До всички коментирали: Знам, че е трудно да Ви се промени мнението, дори не се опитвам. Просто ще ви кажа два факта, на който няма да повярвате. Незапознати сте и сте глупави.

И да не си помислите, че съм някой мургав, съмнителен, брадясал мюсюлманин, турчин, чиято цел е да стигне до събратята си в Ислямска държава. Аз съм българин и не се обвързвам с никоя религия.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 837c5cc4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Еми това е твоят избор ако искаш да станеш мюсюлманка стани не гледай на другите това си е твоята работа ако ще гледаш на други ще имаш още да ядеш още да чакаш според мен Исляма не е лошо нещо или пък вярата в Аллах не смятам че всички мюсюлмани са терористи или пък убийци напротив заради 1-2 терористи които се правят на, , бабаиди, , във близкия изток и убиват невинни хора особено техните братя и сестри, деца, и хора вярващи на един и същ бог според мен хората които вярват че всички мюсюлмани са терористи са най големите глупаци и най долните хора на този свят те нямат други неща да говорят според мен тези хора не са хора а нещо като животно за бога какво му има човек да вярва в друг бог да има друга религия защо за бога липсва ви сивото вещество ли в мозъка не мога да разбера имам съседи цигани турци българи всякакви и всичките са много добри хора и не крадат, не убиват, не изнасилват, не псуват, не гледат сеир като вас, и НЕ СА РАСИСТИ! те са хора като вас не са кучета много е тъпо на този свят 1-2 човека да каже за хора от една националност или от една религия че са тъпи, крадливи, грозни, бедни, терористи, луди и т. н. Това е за мен страшно глупаво ако се правите на умни не сте всеки човек е роден да бъде щастлив и да си живее живота като вас! а това дето правите изобщо не е човешко искам да отговарям на следните хора

#4. -ти пък от къде знаеш че този човек написал този пост е заблуден или пък мюсюлманите са заблудени може ти да си заблуден от къде знаеш бог ли си? и Аллах както знам е бог и то е същият като нашия Исус ли ще бъде Буда ли ще бъде Мохамед ли ще бъде той е бог като Исус и като за циганите идваме ти много ли си честен че говориш тези работи особено хора като теб дето пишат тези прости коментари са най долните лъжци и много не честни хора

#8-Ти пък какъв родител си дори имаш ли деца че се молиш за да нямаш такива деца хора като теб нямат чувства хора като теб не са хора а животни само само да разсъждават по националност и религия сопред мен ти си, , ЖИВОТНО, , . Нейният е избора дали ще бъде мюсюлманка на тебе какво ти пука все пак Аллах, Мохамед, Исус, ит. н. не са ли едно?

Има още много хора но не искам да си хабя нервите с такива хора.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 81b5ceaf5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Хората в едно общество са отражение на състоянието на държавата. Все пак държавата - това сме ние. И като гледам коментарите ми става ясно защо държавата е такава. Щом всички поставят знак за равенсто между исляма и тероризма... И щом твърдят какво пишело в Корана, без да са го виждали дори на картинка.

Ама какво се учудвам. Половината теми са за изневери, куколди, използване на мъжете за пари и т.н. Когато в обществото няма елементарен морал, то как то да върви напред? И има ли класация, в която да не сме на последно място? Вместо да съдите всеки втори, помислете как излезете от собствената си кочина.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: edf5cf087c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Aбе когa бългaрите "приехa " християнството, когa зa тaкивa се помислихa?! Все пaк знaете, че не сте го приели съвсем доброволно, нaли? И зaщо уж зa християни се мислите, пък с товa фaнaтично мислене?!
Рaзбирaм те мaй aвторке...и aз се зaмислям.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 922bb00d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Аз за това искам да има в България вероучение, както имало по Третото Царство на България. Относно исляма има много българи, които вярват в него. Аз нямам нищо против това. Важно е българин да се чувстваш, а не каква ти религията. Така, че момиче важно е да си останеш българка, а каква религия изповядваш е твоя воля. Сигурно малко знаете, че днешен Татарстан в Русия. Някога е била Волжка България. Всички там са мюсюлмани, но повече се определят за българи. Да не забравяме и българските мюсюлмани, които някои ги наричат помаци, което за е мен обидно. Всички сме българи няма значение религията.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3c2f94965a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   здравей аз съм мюслюманин да ти кайа соето мнение на правия път си не съм много добре с българския и не мога да пиша грамотно но пиша на кирилица както и да е за да бъдеш муслюманка кажи следните думи
"E?hedu En La ?lahe ?llallah Ve E?hed? Enne Muhammeden ?bduhu ve Resuluhu

поздравявам те за правилните ти мисли

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 42717c6b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Тъпо, тъпо...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f828b033a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   48, мюсюлманин в България, а не може да пише на български, повече какво да говорим

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 01bcf1a5f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Момиче, давам ти един съвет и се надявам да откриеш Истината, защото в Библията пише, че Исус е пътят, истината и животът. Обмисли добре решенията си и не действай инпулсивно, от това зависи целият ти живот, на, аи след земята във веноста. П. п. Отиди в протестантска евангелска църква, където се проповядва живо слово. Бог с теб.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ad0cce113c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Така...първо, искам да благодаря на всеки, който отдели време да коментира този пост и да изрази своето мнение, съвет и критика. Няма да отговоря на всички коментари, но ще кажа какво реших като цяло и ще допълня някой неща.
Сега, отказах се да сменя религията си, не заради вас, не заради родителите ми, а заради самата религия. Не искам да ставам будистка, но ако исляма беше за мен - щях да се родя ислямистка. Просто ще свикна с факта, че за мен е невъзможно да чувствам християнското близко и предполагам, че с повечето тийнейджъри е така, почти никой не го осъзнава, естествено, защото никой не мисли за това.
Второ, единствения начин, по който бих приела исляма ще е, ако се оженя за турчин, но има още доста време. Пък и не знам, но това е почти невъзможно да се случи.
И трето исках да кажа на някои коментирали /не помня кои/, че е глупаво да критикувате така мюсюлманите. Ако сте жени, не мислете, че ако мъжа ви е турчин ще ви третира. Все пак сме 21ви век. Няма да живеете в Анадола. Е, естествено, ако не попаднете на измамник, както прочетох по - горе и жената избягала. И турците са хора.
И да, не всички мюсюлмани са терористи, а всички терористи са мюсюлмани. И да бях приела исляма, терорист няма да стана. Толкова са долни тези постъпки и се извършват от психично болни хора. Както и да е, за мен тези хора не са мюсюлмани. Те са заблудени, глупави радикалисти. Благодаря на всички.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 28a11a78a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Не ги слушай тия заблудени християни... Аз нямам религия и всяка религия ми се струва прекрасна а щи се отнася до тия дето гледат на исляма като атентат - имам много добри и мили ислямисти. В крайна сметка никой не е истински християнин - ходят ли ма църква в недела винаги... НЕ! Разкайват ли се за грешките... НЕ! А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО БИБЛИЯТА ЧУЙТЕ! ОБИЧАЙ БЛИЖНИЯ СИ! НЕ ТОЗИ С ТВОЯ ЦВЯТ НА КОЖА И ТВОЯТА РЕЛИГИЯ ЯСНО ЛИ ВИ Е? !? !? !? !? !

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4c43f2cf62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Религиите са еднакви. Проповядват пътя към доброто с различни думи и по различни, но подобни начини.
А тези в предните коментари, които обиждат Авторката – кога станахте такива християни? Спазвате ли пости? Казвате ли си молитва? Ходите ли на църква? Не, повече от половината не! Тогава не се обаждайте с ненужни обиди!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 69af4ed92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   Опази Боже България...

 
  ...

1-50 от 76
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker