Грешка ли е, че се обичаме? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Грешка ли е, че се обичаме?
преди: 9 години, 15 дни, прочетена 2111 пъти
Здравейте на всички! :)
Моля модераторите да одобрят историята ми, защото ми е много важно!
Аз съм момиче на 15 години. Преди месец, съвсем случайно, се запознах с едно момче... На 21. Покани ме на среща и аз приех. Той... той е много известен и отначало си мислех, че ще е някой надут глупак, но въобще не е това, което изглежда, ако го видиш за първи път.
Проблема е в това, че той си има приятелка. От, цели, две години и половина... Като разбрах, което беше още на първата ни среща, не знам защо, но не се отказах от него. Той ми разказа как приятелката му му изневерила първа, няколко пъти и вече си нямат доверие. Заедно са, само заради родителите си... глупаво, знам.
Знам, че е голям, но го обичам... Той ми казва, че съм различна и не ме лъже, сигурна съм. Казва ми, че досега никой не му е казвал "не", а при мен тази дума е много често използвана.
Не искам да ме мислите за някакво леко момиче. Напротив, даже! Принципен човек съм... но с него, не знам как се случи всичко! Но се случи и това е факт. Обичаме се.
Всички знаят, че сме заедно. Приятелката му е на 70 километра от нас, така че, не се притеснявам за нея, но тя не знае, разбира се.
Виждаме се главно вечер. През деня той е на работа, аз на училище... Вечер сме си двамата. Смеем се, забавляваме се... или просто си седим и си говорим.
Говорили сме си за секс. Той ми каза, че, докато аз не го поискам, никога, ама никога няма да ме докосне. Казвал ми го е, и ми го е доказвал..
Кажете ми, хора... Грешка ли е това, което правя... правим?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 14 дни
hash: 2f842fca75
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е грешка АКО се обичате. За секса сама ще си решиш, но е важно да се пазиш с кондоми. Всичко останало само времето ще покаже - хора сме, за да грешим и да се учим, но има няколко грешки в живота, които са фундаментални, а и последни - една от тях е да забременееш нежелано на твоята възраст, да правиш аборти и тем подобни.
Затова - СЕКС - ти си решаваш. Момче - ТИ си решаваш, но КОНДОМИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: 756f5bfd82
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тцтц момичее.. луда ли си? Как ще го обичаш като се познавате от 1 месец? Пределно ясно е, че само те залъгва, а ти не бъди толкова наивна! Не те обича, няма как, само за едно ще си му, въпреки, че се прави на много разбиращ и невинен.

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: 82550924c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Една приятелка, която е почти на 14 същи излиза с момче на 21 години. Заедно са повече от 6 месеца, се разбират много добре и са щастливи заедно. Естествено многооо хора го коментират. Било тормоз над дете, педофилство и какви ли не други неща. Нея не я интересува това. Приятелят и също и е казал същото, че няма да правят нищо докато тя не реши. Всичко е много хубаво и се радвам за нея.
Аз мисля, че не грешиш и ако той има чувства към теб ще скъса с приятелката си. Дано нещата между вас се получат, както искаш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 14 дни
hash: fbac1a09a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бе каква ти грешка. Вие сега се учите. Правилно или грешно - след 10 години всичко ще е в историята. Но ако не сте се обичали няма да имате и какво да си спомняте тогава, нали?

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: 4d6c938bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много си наивна. Ако те обичаше, щеше да се раздели с приятелката, а не да търси разнообразие във връзката си при това с такива малки и наивни момичета като тебе. Не му се връзвай на приказките, използва те.

 
  ...


...
преди: 9 години, 14 дни
hash: fbe6c7aaf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е грешно. Само, където той трябва да създава семейство сега, а ти тепърва да завършиш средното си образование.
Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 14 дни
hash: ec573241d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката:
Изключително Ви благодаря за изказаното мнение! За секса... рано ми е още. На 15 съм все пак.
До №4... Прав/а си... и то много! Но само времето ще покаже. С него изживях неща, които едва ли ще преживея с друг. Емоциите няма да са същите. Определено ще помня този човек цял живот. А дали живота ще го остави да бъде до мен до края на дните ми... е, ще разберем. :)

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: 3ca080db6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако нямаш проблем да правиш секс с него няколко пъти и да те зареже, значи всичко е ОК.

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: ec573241d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:
Защо всички съдите толкова силно, при положение, че не го познавате? !
До №5... Аз го разбирам, всъщност. За да се раздели с приятелката си, трябва да е сигурен, че нещата между нас ще се получат. А, все още аз не съм готова за такава стъпка.
И за нещастие на №2, не, не съм луда. Знаеш ли, сега в главата ми изникна една мисъл, която бях прочела и тя гласеше, че можеш да опознаеш човек за седмица и да го обичаш цял живот, а също можеш да познаваш някого от седем години, и той да те разочарова винаги...
Любовта не пита, когато дойде, приятели. Тя просто се случва...
Благодаря на всички, които са отговорили положително към въпросите ми! <3

 
  ... горе^
преди: 9 години, 14 дни
hash: 68a377271d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На тебе ти е рано за секс, а него питаш ли го как е? Не си играй с пушки, понякога и празни гърмят. Не вкарвай човека в беля, утре могат да го осъдят за педофилство. Ти си глупава, но той е по глупав от тебе, щом се е хванал на такава игра. Излиза вярно, че мъжете са по тъпи от жените, твоят случай го доказва!

 
  ...

...
преди: 9 години, 13 дни
hash: c104086d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Запознахте се преди около месец и вече се обичате? Абе момиченце, още си малка и зелена, гледай си уроците и не се занимавай с него. Ти въобще знаеш ли какво е любов? Знаеш ли какво е да обичаш един човек? На тази възраст момичетата се подавате много лесно на такива манипулатори, като пича който "обичаш" и който те "обича"(xaxa). Естествено че ще ти каже, че няма да те пипне никога, освен ако ти не пожелаеш. После ще те омайва с приказки, че си единствената, че не си като другите и че ти си голямата му любов. Точно сега ти бушуват хормоните, заради пубертета и сама ще си му поискаш секс след месец-два. След това пича ще си направи кефа с тебе 4-5 пъти и продължава със следващата. Аз съм мъж и постоянно комуникирам с различни хора от моя пол. И повярвай ми, един мъж може да ти каже хиляди мили думи, да ти направи хиляди подаръци, би ти свалил всички звезди от небето и би направил куп други неща, само за да те вкара в леглото! Не че това не го правят и някой жените де, но техните методики малко се различават... А и момиче, повярвай ми, един здравомислещ младеж на 21 години, никога няма да тръгне с момиче на 15 години! Освен ако не е от този тип, който описах по-горе(човек който те използва за секс - познавам много такива) Знам че си в такава възраст, знам че хормоните ти бушуват(както написах по-горе), знам че лесно се привързваш и е нормално да те привличат момчета/мъже, които са по-големи от теб и имат повече опит, но не се подавай на тези провокации. Абстрахирай се от тях и си налягай уроците. Пък за секс и сериозни връзки има време :)

btw: само да попитам, този младеж с какво е известен? Някакъв актьор/музикант и нещо друго от сорта ли е или е известен с хилядите харесвания на снимки във фейсбук и с това колко малолетни момиченца е минал?

 
  ...
преди: 9 години, 13 дни
hash: e817abf570
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Колко сте смешни само!!! Не съдете по себе си! Не всички са манипулатори или манипулирани. Вашето категорично мнение показва, че вие сте от тези 2 типа...
НЕ е грешно! Любов? !? За нея числата са незначителни (килограми, възраст, височина... ) Няма граници за любовта. Никой не може да каже дали е грешно или не. Казва ти го момиче, което е на 17 с приятел на 26. 2 месеца след като се запознахме той поиска да ходим и приех. Ще кажете 2 месеца само, той те използва. Ха-ха. Ходим почти 2 години и не съжалявам за нищо.
Няма как да разбереш дали е грешно или не докато не опиташ. Но все пак се учи от грешките си. Късмет ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 13 дни
hash: 9d0b39922b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   То така женените се оправдават пред любовницата, че жените им не стават за нищо, ергените пък че приятелките им изневеряват и те си намират чуждо така май най - лесно им се получава. Направо да ги съжали човек. Момиченце не си играй с големи известни батковци ще плачеш. Този не е стока не вярвай на думите колко си различна и бла бла....

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: 392593ca4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Тоя е за пердах. Не му вярвай, едно момче на 21 не би постъпило така! Да се крие от приятелката си и да върти друга - несериозна работа...

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: f9435e185e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Или ще се окаже твоето момче и ще спре да те залъгва за изневеряващи приятели и поза пред хората с неговата половинка, или ще те използва, за да си достави тръпката да изневери. А като се усетиш ще си яко влюбена и ще преследваш човек, който няма намерение да се разделя с приятелката си, а само да те използва за хазартните си намерения в любовта.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 9194607d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Не знам защо, но ми прилича на използване от негова страна. Хем има приятелка, хем излиза с теб... ако толкова искаше да е с теб щеше да скъса с нея, а той не го прави и намира разни глупави извинения. Така, че май човекът добре си се забавлява на две места, а ти горката си хлътнала. А и това "ще те изчакам колкото е необходимо" малко странно ми звучи от устата на мъж на 21. Май нещата са от типа "спя и с други, но тази малката ми е интересна" и в момента, в който му пуснеш, магията ще се развали и като нищо ще те зареже, а ти горката ще си изплачеш очите. А и познавате се от 1 месец, така че сериозно ли очакваш, че това време е достатъчно да изградиш солидни отношения с някого? На мен повече ми прилича като "забавление докато се изясня с гаджето". Ти си знаеш, но за мен този човек просто се забавлява и хич и не смята да има сериозни отношения с теб. Така, че внимавай, че да не останеш накрая с разбито сърце, защото боли и то много.

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: ec573241d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   От авторката:
Вижте, може да съм заблудено дете на 15, но знам какво искам от живота. В училище съм си супер, него въобще не го месете, защото училището ми върви, с него не може да ме засегнете.
Относно него... Не е никакъв известен актьор, музикант или прочие. Нито пък има по стотици харесвания на снимките във фейсбук. Просто е известен на много хора. В града, където уча, който е много голям, всички на около нашата възраст, 15-20 години, го познават. Е, всички е пресилено, но голяма част от тях. Общителен е и има много познати.
И само да вметна, че него за педофилство не могат да го съдят. Имам навършени 14 години, така че, това не е проблем.
За секса... отново казвам, че е рано. И спокойно, той също си е добре на тази тема.
Искам да обърна особено внимание на №14. Виж, приятел... Много добре знам какво е любов, не на мен тези. Видяла съм проклетата страна на живота и все пак усмивката не е слязла от лицето ми, именно, заради любовта. Заради, онзи... "Happy End". Ти знаеш ли какво е да обичаш човек цяла година, въпреки да знаеш, че няма да го видиш никога? И, все пак това, че е някъде там ти дава надежда... кара те да го заобичаш още по- силно.
Знам какво е любовта. И съм я изпитвала...

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: c104086d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   "може да съм заблудено дете на 15, но знам какво искам от живота"

Тука се залях от смях.И кво викаш,на 15 години си видяла проклетата страна на живота и знаеш какво е любов? :D Ей деца,вие ще ме убиете!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 дни
hash: 9a7bfa781f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Здравей авторке, когато бях на 15 и на мен всичко ми беше ясно. Сега съм на 30 и нищо не ми ясно. Та докато си млада и знаеш и можеш всичко - е време да направиш своите грешки. Ще имаш време и да бъдеш предпазлива - но то не е сега.

Както някой беше казал - добрата преценка идва в резултат на натрупания опит, който пък идва в резултат на лошата преценка. Даже да се окаже, че наистина си лековерно хлапе и човекът не е за теб - не го приемай много зле - случва се на всички.

Между другото - на 21 да си заедно с някого, заради родителите си е смешно. Ако искаш да разбереш, дали държи на теб - кажи му, че няма да свириш втора цигулка. Да видим колко точно си различна.

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 38d70c3f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Емм, просто звучи така. Номер 14 има право. Хората искат да ти помогнат, не се ядосвай. А за това, че знаеш какво е любов... и аз съм
на 15, има едно момче, с което се познавам от 6-7-годишна, и искам да е до мен, но не си говорим поради някаква неизвестна причина. Чувствата ми към него са много силни, понеже съм прекарала цялото си детство със него, и заради него имам прекрасни спомени. От 3-4 години (откакто спряхме да общуваме толкова често) правя всичко, за да е както преди. И все пак не смея да кажа, че е любов. Когато порастна, ще разбера дали е било това. Иначе за този: нсистина прави впечатление на манипулатор, но не се знае. Каквото и да стане, човек се учи от грешките си. :) Успех.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 дни
hash: c78854bcf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Това, че в повечето случай по - големите момчета залъгват малките момичета не значи, че и тук е така, но.. как ще я карате така, остави възрастта, но той и приятелка си има и нищо не прави, кажи му, че ако те обича ще направи всичко по силите си, за да няма пречки във вашата връзка!!! И не си вживявай толкова все пак се познавате от 1 месец, не можеш да го опознаеш за 1 месец, нали , че и секс да иска.
Най добре разпитай повече за него, виж компанията с която излиза, и така ще разбереш малко по добре какъв човек е
За секса... мисля, че трябва да изчакаш още 1, 2 години.. но ти си решаваш
Но говори и с вашите на тази тема, все пак не е жега работа, та той е все пак на 21

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 дни
hash: ec573241d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   От авторката:
Много благодаря на №23... наистина много!
До №22... Виж сега. Знаеш ли каква съм аз? ! Аз съм от децата, които седят в ъгъла, когато в другата стая бащата пребива майката. От онези, седящите и плачещи хлапета, които не могат да направят нищо. От онези деца, които, когато баща им се прибира в къщи седят в другата стая, за да видят първо дали е ядосан и дали отново ще посегне.
Аз съм от хлапетата, на които им се наложи да пораснат бързо. ДА се целят нависоко, защото не искат да изпадат в такова положение. Да отстояват и да се борят за своето. За щастието си! Беднотията също не ми липсваше, от време на време.
Айде сега, ако си изживял същите неща, пиши. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 9194607d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Като прочетох коментар 26, ми се изясни защо си залитнала по човек по-голям от теб. Явно цял живот ти е липсвала бащината обич и подкрепа и сега в приятеля си се опитваш да намериш точно това- мъж, който да те обича, закриля и напътства, защото има доста по-голям жизнен опит. До тук нищо лошо, но наистина ли не се притесняваш от факта, че той си има "официална" приятелка, с която не иска да се раздели? Защото когато човек е истински влюбен изобщо не мисли за последиците, а прави всичко за да е заедно с любимия човек. Мигар малко дългогодишни бракове са се разпаднали така? Хората зарязват децата си и целия си досегашен живот заради любовта, той не иска да скъса с приятелката си, която уж не обича? Хмммм, нещо не ми прилича на поведение на лудо влюбен в теб. Така, че внимавай, защото той си е на практика вече мъж, а ти си просто едно наивно влюбено момиче и има опасност накрая да останеш с разбито сърце. Знам, че сега сигурно няма да ми повярваш, ще си кажеш, че "тая нищо не разбира", "той не е такъв" и т. н., но повярвай ми, знам какво говоря, защото имам горчив опит от една такава връзка. Бях малко по-голяма от теб, на 16 и бях безумно влюбена в човек доста по-голям от мен, който уж ме обичаше... няма да навлизам в подробности, но нещата свършиха тъжно и сега, доста години по-късно, ясно си давам сметка, че човекът просто си е разнообразявал живота, а аз глупачката си мечтаех как ще ме изчака да завърша училище, ще сме винаги заедно и т. н. С две думи детинщини! Така, че мила, като човек с опит ти казвам, не прави моята грешка! Боли! И то много!

 
  ...
преди: 9 години, 2 дни
hash: ec573241d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   От авторката:
Специално до №27:
Малко грешно си разбрала от написаното от мен. Да, детството ми не беше прекрасно, но никога не съм била лишавана от бащина обич. Напротив, дори. Баща ми досега не ми е посягал, никога. А за майка ми... случваше се веднъж на година, но все пак се случваше. Вече от около 2-3 години нещата вървят добре. Баща ми винаги е бил много внимателен с нас (мен и сестра ми), никога не ни е карал да се чувстваме излишни, или пък ни е лишавал от нещо.
А, доколкото момчето... Още сме заедно с него. Нали съм написала, че приятелката му е отдалеч. Виж, разбирам какво ми казваш и то много добре. Но... винаги има едно "но". Аз виждам как той говори с нея по телефона. Не й дава никакви надежди, дори се чудя как това момиче търпи подобно отношение. Казвал й е по телефона, че й изневерява, а дали тя го е приела на майтап- не мога да знам. Вече почти не ходи при нея. За един месец да иде 2-3 пъти най-много. А отношението му към мен... е, да не казвам голяма дума, но сме в прекрасни отношения. Е, има си ги и караниците, де. :Д
Благодаря за съветите! Ще си имам едно наум! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c104086d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   От № 22

Брей, миличката... Ми той баща ми беше пияница от както го помня и всеки божи ден биеше майка ми. Постоянно ми налиташе и на мен. Имаше случай и когато насочи пистолет срещу мен... Майка ми пък натоварена с нерви от баща ми си изкарваше всичко върху мен с биене и крещене. Живели сме в беднотия цял живот. Винаги са ми лишавали от всичко. Работех всяко лято за да спестявам някакви пари, докато бях в гимназията. После баща ми почина, а майка ми замина за чужбина. Та до ден днешен си съсипвам здравето, работейки по 12 часа всяка нощ за да се издържам и паралелно с това съм студент. Никога, ама никога до сега не съм се оплакал и не съм поискал някаква помощ от някого. Това което ти написах са само 1/3-та от нещата, които са се случили в живота ми. Помисли за сирачетата например, които си нямат никого. Нямат подслон, нямат храна, нямат нищо.... Живеят ден за ден. Ето тези деца са видели проклетата страна на живота, а не ти... Така че момиче, стегни се малко! Просто ме ядоса с крайните си изказвания и затова написах тези неща от №14 и №22. Повярвай ми след 2-3 години ще са ти съвсем други идеалите за момче, тъй като точно сега си в такава възраст в която се оформя характера и мирогледа ти. Прави разлика между любов и привличане. Първото не може да съществува без второто, но в твоя случай двете нямат нищо общо. Гарантирам ти, че до няколко месеца вече ще сте разделени с това момче, но както казаха по-горе, всеки се учи от грешките си. Бъди щастлива и ти желая успех в живота :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker