Само караници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Само караници
преди: 9 години, 6 дни, прочетена 1482 пъти
Здравейте на 13години съм! Майка ми и баща ми се карат постояно защото майка ми не работи или защото баща ми след като се върне от работа не си говори с нея а пие вместо това. Сега ще се развеждат и ме попитаха при кой искам да остана. Баща ми е много добър човек и РАБОТИ, но... а Майка ми не работи.. няма къде да живеем освен при баба ми и дядо ми това означава да сненя училище, приятели и още мн други неща.... КАКВО ДА НАПРАВЯ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 дни
hash: 80c6f5c4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не вярвам вашите да се разведат. Такива хора остават заедно, но аз на твое място бих избрала бащата. Поне ще си остана у дома, а и той може да спре да пие, когато майка ти се изнесе, но дори и да пие - ти се затваряш в стаята си и живееш. При баби, дядовци... няма начин.

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 44a4f51228
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всъщност, ако си с майка си, нямате къде да живеете, ако жилището е на баща. Т.е. придобито преди брака. Ако е купено след брака (независимо с чии пари и чии име е на нотариалния акт) и ти си с майка си, при развода, жилището остава за нейно ползване до навършване на пълнолетието ти и след това всеки от тях има разна част-1/2. Но написаното ме навежда на мисълта, че или е под наем или баща ти го е имал преди брака. Моят съвет е да останеш с този, с който се чувстваш по-добре. Много добре трябва да прецениш родителския капацитет на баща си. Не всичко е пари. Ти ако си при майка си, той така или иначе ще плаща издръжка. Както и майка ти, ако си при нея. Добре си помисли, дали с баща си ще се чувстваш добре, дали можеш да разчиташ на него в ежедневието. Ако си пие по принцип, а не заради скандалите с майка ти, мисля че трябва да го вземеш под внимание. А ако това село не е много далече от градът ти, можеш да пътуваш. Обсъди го с майка си. Ако искаш да си с нея и кажи, но и кажи и за притесненията си относно това, че е безработна. Тя така или иначе трябва да си намери работа. Не може баба ти и дядо ти да ви дундуркат. Все пак е голяма жена и ако е здрава е редно да работи. Дори и да не си при нея, ще трябва да плаща издръжка. От пенсиите на родителите си ли ще я вземе? И ако работи, може би ще имате възможност за квартира във вашия град (ако си с нея), все пак и баща ти ще помага с издръжка. Ако е добър баща, ще ви дава и повече пари за теб. Все пак вече си голяма и имаш повече нужди. Събери ги двамата и го обсъдете.

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 9fb18f7f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Кажи че не искаш да вземаш страна и остави съдът да избере.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 дни
hash: d663a14e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,
може да се опиташ да направиш нещо по въпроса.
Кажи им, че не искаш да си СИРАК, а нормално дете с майка и баща. Намери в интернет статия за това какви са последствията за децата които живеят с един родител, дай им я и те да я прочетат.
Може да постигнат споразумение като баща ти спре да пие, а майка ти си намери някаква работа. дай им това предложение - в името на децата всички родители трябва да могат да направят всяко нещо (ако те обичат разбира се - питай ги и дали е така - разчувствай ги и може би ще се осъзнят какви глупости вършат...
Иначе ако все пак се стигне до развод - аз ти предлагам да останеш при баща си. Вече не си много малка и да започнеш всичко от начало (училище, приятели и т.н.) не си струва.
Нещо друго на което искам да обърна внимание - ако останеш при баща ти, навярно знаеш, че ще трябва да поемеш цялата домакинска работа (или по-голяма част), няма как - той по цял ден е на работа, едва ли ще му остават сили да готви, чисти и пере.

Защо баща ти пие - причината е, че е изморен от работата и само по този начин може да се отпусне. Разбира се той е избрал най-лесни и в същото време безотговорен и вреден начин. Хората си почиват с най-разнообразни други дейности които се наричат хоби - независимо дали е спорт, нещо да прави, да играе игри, да ходи за риба, да чете книга - всичко това може да му действа отпускащо. Кажи му да си намери някакво друго занимание за да намали пиенето. Може да правите нещо заедно (примерно някакъв спорт или нещо подобно).
Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 72e235e0f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Дори и да пие? ! Номер 1 осъзнаваш ли че щом баща й е пичнал да пие това означава че може би е алкохолик? Алкохолижите не спират ей така да пият! Те продължават и нещата винаги отиват на зле. Ами ако някой път се напие до неузнаваемпст и й посегне? Мидлиш ли за това? Майка й може само шамарче две да й удари, но нали се сещаш че бащата има и други опции...? Страшничко е да останеш при баща си! Помисли, наблюдавай поведението му и кажи тук какво е! Аз ще следя!
Казвам всичко това защото го знам от личен опит. Баща ми пиеше, с майка ми се биеха... И след време баща ми почина... При развода си останах при мама и макар и да ни беше трудно финансово (то и сега ни е.. ), се справихме. Важното е че сме живи и здрави, не сме гладни и голи...
Надявам се някой да ти даде по-свестен съвет авторке!
Бъди силна и разумна в решенията си!
Успех и казвай тук как върви. :)
Ж15

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 80c6f5c4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   н 3, при деца над 10 г. се иска задължително тяхно мнение къде искат да живеят и обикновено съдът решава така както иска детето, а освен това се гледа да не се сменя жилището на детето.
Дори обаче съдът да присъди детето на майка му и бащата да ТРЯБВА да предотстъпи семейното жилище до навършване на пълнолените, все пак остава проблемът с храна, сметки - кой ще ги храни двечките?
Освен това жилището може да не се води изобщо на името на таткото, а на родителите му да кажем (често е така) или НА ФИРМА - тогава не е част от семейното имущество!!!
Ами те дали имат брак? В днешно време 70% от децата са извънбрачки....и...и..и

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 дни
hash: 186f439323
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сготви им гювеч и ги помири.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker