Хванаха ме с наркотици, а съм непълнолетен - какво следва? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Хванаха ме с наркотици, а съм непълнолетен - какво следва?
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 5482 пъти
Здравейте, аз съм момче, на 17 години съм и тази сутрин рано около 01:35 ме хванаха в момент на покупко-продажба на наркотици. Имах един грам кокаин в мен, две малки пакетчета с хероин в мен и 3 грама марихуана. Всичко това е на стойност горе-долу на около 540 лева, но това няма значение. Държаха ме 18 часа в ареста и ме пуснаха, защото хората (те са няколко), които ми дават да продавам тези наркотици имат така наречени "свои" хора в полицията. Занимавам се с това още от както направих 16 години, април миналата година. С още няколко мои връстници и още няколко по-големи с една година приятели и познати ги пласираме (няма да казвам от кой град съм, но е един от най-големите в България). По принцип правя среден доход на месец малко над 1900 лева, даже събирам за шофьорските му курсове и пари за кола вече. По принцип смятам след време, примерно след като завърша средното си образование. Просто изкарвам добри пари месечно, а и няма опасност за мен, защото хората, които ми дават всичко това имат големи връзки и са едни от най-големите в града ни. Разбрали сме се 60% за тях, а 40 % за мен от всичко, което продам. Добре, че майка ми и баща ми бяха два дни в командировка и изобщо не разбраха за ареста ми, иначе ми се пише много лошо! Имам няколко въпроса към вас, на които се надявам да ми отговорите, защото започнах да се притеснявам:

1. След като съм арестуван за притежание на наркотици, ако се разчуе и се разбере в училището ми, могат ли да ме изключат, ако разберат евентуално? Или пък няма ли шанс да направят някакъв компромис, имайки предвид факта, че много от учителите ме харесват и също така аз съм много добър и умен ученик и имам сериозни качества и умствен капацитет? + че е края на годината? Ако се разчуе за ареста ми, мога ли да бъда изключен или ще ми се размине? Не искам да ми се проваля живота заради едната елементарна грешна, всичко ми е наред до момента, искам да продължава да е така и да мина между капките!
2. След като съм арестуван за притежание на наркотици, вече официално имам ли досие с провинения или няма да ми бъде създадено такова, понеже съм непълнолетен?

П. С. Не ме разбирайте погрешно! Не съм някакъв долен пристрастен неиздържал наркоман, нито пък някакъв алчен младеж, на който всичките му мисли са свързани с парите и нямам никакво друго хоби или занимание. Добре се уча, имам много стабилни оценки и ми се отдават почти всички предмети, вече 9 години тренирам футбол и никога не съм си дърпал от цигара, камо ли пък да употребявам наркотици. Просто още от 14 или 15-годишен като бях се запознах с няколко съмнителни човека и ме вкараха в схемата за малко. Не е като да нямам пари, дори напротив, нашите имат много добри доходи, не съм лишен от абсолютно нищо, имам си всичко, пари, дрехи, обувки, всичко, но винаги може още, както и, че след още някой друг месец ще събера пари за кола даже. Просто това са ми лесни пари, защото никой не може да ме бутне, а на мен не ми се налага да правя почти нищо сложно. Имам два отделни телефона, които са ми само, за да продавам наркотици, а оригиналният (моят) си го ползвам аз, а на другите два телефона номерата ги имат само тези, на които продавам, а те са много и така няма шанс някой да ме подслушва, нито пък да ми проследи номера. Почти няма шанс да ме хванат, шанса граничи с нулата като цяло, но тази сутрин ме хванаха, защото една патрулка ме видя в центъра, накара ме да се приближа и да си покажа личната карта и така ме пребъркаха и намериха наркотиците в мен. По принцип ако имах няколко петички трева в мен бих ги изхвърлил още като ме привика патрулката, не е проблем, но кокаина и хероина просто нямаше как. Ще се радвам да ми отговорите на въпросите, които ви зададох по-горе. Дано се намери някой, който е бил замесен или е минал през същото като мен, за да даде мнение! Също така не си мислете, че продавам наркотици на някакви си малолетни 14-15 годишни момичета и момчета, хората, на които продавам всичките тези неща са много сериозно и при тях няма грешка. Никога не бих си позволил да пласирам наркотици на мои връстници, какво остава за по-малки от мен. Най-младият, на когото съм продал, е на 18. Правете си сметката и ако може не ме хейтвайте, това са ми много лесни и добри пари, макар и мръсни! Не ме съдете, моля! Срамувам се от всичко това, но това ще продължи само до месец май 2017 година, когато завършвам средното си образование! След това преставам да пласирам и няма кой да ме спре и не ми пука изобщо. Не си правете грешно мнение за мен, моля! Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: c0d308d70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, Авторе, радвай се, че сега са те хванали, а не след 1 година, когато щеше да си пълнолетен.
ВТОРО И ВЕДНАГА спирай с тази престъпна дейност, защото така както днес си от добро семейство и се готвиш за учене и живот, утре лесните пари ще те вкарат на топло за 5-10 годинки. И не Затворът ти е проблемът, а че си вреден за обществото и обществото те затваря, за да се предпази от теб. ТИ СИ ПРОБЛЕМЪТ.
И така от играчка, става плачка!

Родителите ти ще разберат задължително, но ще те подкрепят - явно винаги са го правили, ще оттървеш кожата с адвокати и глупости, но дано все пак си вземеш поука, защото ти заради 2 бона ще си провалиш цялото бъдеще.

Конкретно на другите въпроси отговорът е, че от училище няма да те изключат, няма да си и осъждан, защото си непълнолетен, но ще имаш полицейско досие и при други провинения ще се вижда, че си рецидивист.
Отделно ако имаш съвст ще знаеш, че си директно отговорен за хора, умрели от свърхдоза

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 671169fb55
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Добре си се подредил, ама това да ти е за урок! Този път може и да ти се размине, защото си под 18, ама като станеш на 18 и те хванат ще стане доста неприятно! И тогава това, че вашите ще разберат ще ти е най-малкия проблем! И не разчитай много на това с връзките, по-скоро този път си минал метър, защото си под 18. Колкото до досието, със сигурност са те регистрирали някъде и един ден може и да береш ядове заради това. За това, на твое място не бих си залагала бъдещето толкова глупаво. Да, вярно парите са доста, ама и рисковете са големи, да не говорим, че ти разсъждаваш доста егоистично, искам пари, искам това, искам онова... ама не ти минава през ума какви опустошения нанасяш с тази отрова, нали? Може би трябва да загубиш близък приятел заради наркотиците за да разбереш какво всъщност правиш! Не ти го пожелавам, защото е ужасно, но определено нещо трябва да те разтърси и да си отвориш очите. И не казвай, че като завършиш ще спреш, защото човек тръгнели веднъж по тоя път трудно се отказва. Напротив, тогава ще решиш, че ти трябват дори още повече пари и съвсем ще затънеш! А и сериозно ли мислиш, че хората за които работиш ще те пуснат да се откажеш ей така? Че нали има опасност веднага да ги издрънкаш в полицията? Така, че май още дори не осъзнаваш в каква каша си се забъркал! И дано успееш да се измъкнеш преди наистина да е станало многооооо лошо! Още мислиш по детски и се тревожиш какво ще кажат вашите и как ще ти се отрази в училище, а дори не осъзнаваш, че това ти са най-малките проблеми в случая! Големите дилъри не са случайни хора и да ги предадеш си е опасно начинание, почти като това да напуснеш мафията. Нали знаеш такова нещо не остава без последствия. Така, че помисли за това как да се измъкнеш от кашата вместо да правиш планове каква кола ще си купиш! Повярвай ми кола се купува и без да продаваш дрога! Да, не е последен модел ферари, но по-добре с по-обикновена кола, но без проблеми, отколкото да се озърташ през рамо, че може да ти се случи случка. А и не се учудвай ако още тия дни някой от шефовете ти те посети и деликатно почне да те разпитва какво си казал на полицията докато си бил на топло. И ще си късметлия ако успееш да го убедиш, че си мълча като риба. Разбери, това е бизнес за милиони, ако не и милиарди и тия хора не си играят игрички! Ти изкарваш около 2000 лева и си мислиш, че взимаш много пари, а имаш ли идея колко изкарва тоя над теб? А тия над него? Сериозно ли мислиш, че тия хора ще позволят на едно хлапе като теб да им обърка бизнеса като изпусне нещо пред полицията? За това направо не ми се мисли как ще се измъкваш! Има опасност нещата да свършат доста зле, а ти се тревожиш какво ще каже майка ти! Ха! Това да ти е проблема!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f761ad62a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   авторе, а ти сигурен ли си, че след 1 или 2 години ще можеш безпрепятствено да се откачиш от тези хора с връзки и пари? някакси това не ми прилича на нормален трудов договор с едномесечно предизвестие. дали няма тези пари и връзки да се обърнат срещу теб и да те накиснат за назидание на останалите дилъри, при това напълно заслужено? а и полицаите са хора, и те трябва да отчитат дейност, няма да е срещу шефовете, а срещу бушони като теб.
това ми звучи като проститутките: само за няколко месеца, само да си стъпят на краката, само нещо друго... и така цял живот.
моралните аспекти няма да ги коментирам...
Ж43

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 43e200008d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Защо си се захванал да продаваш смърт? ! Ще ти се върне, запомни, всичко се връща! :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 783153db08
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   По въпросите ти.
1 - Не, няма да бъдеш изключен, освен ако не си правел това по време на училищните занятия и не си намесил други ученици, било то, като си им пласирал или вербувал да продават и те.
2 - Докато не бъдеш осъден, в досието ти ще пише, че не си осъждан.

Но не очаквай, че това, че си бил отличен ученик, ще върне уважението на твоите учители, приятели и родители, ако те разберат какво си направил.

А в факта, че си "добре финансово", че не си "неиздържал наркоман" и факта, че го правиш само заради парите те прави... добър гражданин? Красиво човешко същество? Морален и качествен човек?

"Не ме съдете, моля! Срамувам се от всичко това... "

Това го кажи на съдията. Срамуваш се единствено защото са те хванали. Кроиш планове, че след известно време ще се махнеш, но истината е, че с този начин на живот се привиква лесно, а и повечето големи дилъри не обичат, когато хората им "се махат".
А и факта, че "най-младия" ти клиент е на 18 години, с нищо не прави провинението ти по-леко.

Сега ще си понесеш последствията и се надявам, че ще схванеш поуката от цялата история, преди да станеш редовен посеетител на затворите или нещо по-лошо.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 787b1c2b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Искам да попитам как можа да се забъркаш в това, и как стана всичко това, че да започнеш да пласираш дрога?
Съветът ми е да се откажеш от това веднага, защото както каза номер 1 от играчка става плачка и оп 5 - 10 години в затвора, и ще си пропилееш животът напразно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b3ecfc86e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Не му мисли, нали всичко е сигурно и тези отгоре са с връзки. Няма проблеми да си продаваш до 2017, че и след 2060 си продавай пак. Нищо няма да се е променило и след 100 години пак ще управляват тъпаци, подкупите пак ще са на мода, хората ще се убиват помежду си, докато на някой му е угодно. Ем прав си! За какво са им толкова много работни пчелички. Може и с по-малко. Тъй че единствения изход е нещата не само да продължат, но и да се задълбочават с всяка изминала година, месец, ден. Нещо за да се оправи трябва да се развали напълно. Няма проблеми всички да умрат, но пътя до там ще е извращаващо мъчителен. Но пък какво лошо има в това? Да започваме играта!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 391703c9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дано те хванат съвестни полицаи и те тикнат в затвора и да не излезеш от там. Заради такива, като теб, които си докарват пари, като продават тая пумия, други лежат и гният в черната земя.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a5dc2ac20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе ей момченце мозъка ти е дотолкова промит, че повече не може. Искам само да ти кажа едно нещо и то е: След като си такъв печен "гангстер" сигурно си гледал и доста от гангстерските филми като - Белязаният (Scarface), Кръстникът (The Godfather) или Имало едно време в Америка (Once upon a time in America) и много др. Във всички тези филми поуката е една - никога филмите не завършват с щастлив край (happy end), защо ли? Защото това са наркотици моето момче. Те вредят и убиват човешката раса а най-лошото е, че такива грамотни хора като теб, биват подвеждани и един вид подкупвани с пари. Ти си си продал душата на дявола момче и ако не се откажеш сега, не те чака нищо добро в този живот.

Аз бях обвързан с леля ти Мара около 5 години но дойде в момент, в който осъзнах, че това са глупости. Вече не бях на 15 а на 20 години работещ човек. Дори цигарите спрях... Напушвам се от дъжд на вятър но дори и след като се напуша съжалявам, че съм пушил, защото вече не чувствам тази еуфория, както преди. Не те знам дали употребяваш но по-добре спри да продаваш и ако вземаш си вземай от време на време по партита по 2-3 линии или с авери се напушвайте в парка или в кварталното гето и така... Но не продавай!

Миранов20

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 237eedc3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Какво следва ли? Ами, ако ти бях баща следваше едно натрошаване на всяка костица, гипсово корито и отказ от тебе чрез Държавен вестник.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7e3bdbdc89
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   След като заявяваш, че имаш голям умствен капацитет и си сред най-добрите ученици, защо задаваш такива малоумни въпроси. Много съжалявам, но първо НЕ удобрявам това, което правиш и второ, изобщо няма изход от този бизнес, хванал си се на хорото вече. Нима мислиш, че това е като да продаваш царевица (примерно) днес си на пазара, утре те няма. Няма оттърване разбери, все едно някоя компаньонка да се откаже от работата си и да я оставят да си живее спокойно живота. Няма начин, навлязъл си е дълбоки и опасни води, от които нямаш голям шанс да изплуваш на брега. А и след като вашите имат добри доходи, явно чувството за алчност в теб се е събудило.
Хора, задоволявайте се с това, което имате или си поставяйте за цел в живота да се издигнете по честен начин, а не заради алчността и егоизма ви да убивате млади хора.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 16a7fa19c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Имал съм преди години такава случка с трима приятели съученици. Само си пушехме, не сме продавали. У единия намериха 0. 8гр коз(измерено от полицията), всички бяхме 12ти клас на 18 години - пълнолетни, но въпреки това се бяха обадили в училището от полицията. И от там класен, родители. Разбра се. Не са ни изключвали.

Ако твоите "покровители" са толкова гъсти с РПУ-то, може и да те покрият. Често срещана практика е да се наемат 15-16-17г дилърчета за удобство. Виждал съм я по ония времена нерядко.

"а и няма опасност за мен, защото хората, които ми дават всичко това имат големи връзки и са едни от най-големите в града ни"

Не се осланяй на това. Една много стабилна фирма имаше в голям сф район, години си бачкаше, - 18 човека се въртяха дребните им дилъри ниво покупко-продажба. Смени се шефа на РПУ-то, докара си свои предпочитани хора и всички 18 ги изловиха и изгърмяха с условни. Шефовете им(средно ниво) НЕ ГИ ПРЕДУПРЕДИХА за акцията за да се изнесат те по живо по здраво, а полицаите да отчетат дейност. Похарчиха ги. Вие първи го отнасяте. Един от най-близките ми приятели сега беше сред тази група дребни дилъри и ми е разказвал.

Прави си изводите. Или се издигай в йерархията, ако те влече….

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0efee9501a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Здравей, момче! Аз съм психолог.Тези наркотици, които си внедрил в себе си, изобщо не ти водят добро бъдеще. След време ти ще се превърнеш в не утихнат (продавача на наркотици), а оттам вече твоите родители, рано или късно ще разберат за тебе. И в такава лоша ситуация ще попаднеш, че направо ще ти омръзне живота. А относно училището, ще провалиш бъдещето си и образованието си. Всички деца ще те избягват.... Представи си, че пред теб има 2 картини....

На първата картина си ти, продаваш наркотици, вземаш много пари...

НА втората картина, са твоите родители, разбрали вече, че си зависим от наркотиците... страдат за теб.. учителите в училището ще ги хваща яд, че такова умно и добро момче, изведнъж да се залюби към наркоманията... и..

Така, че помисли си, добре момче...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9bd4767ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   ОТ АВТОРА:
Искрено благодаря на всички за коментарите и съветите! Проведох много сериозен разговор с родителите ми, както и с директора, помощник-директора, педагогическия съветник и психолога на училището ми (те разбраха за ареста ми). Категорично се отказвам от продажбата на наркотици. Всички пари, които съм спечелил за тази година и половина, в които продавах всякакви наркотици (малко над 14 хиляди) ще си ги запазя за абитуриентския бал след 2 години, както и за шофьорските ми курсове след няколко месеца, както и за да си купя една стабилна кола, която да карам и ще си запазя няколко бона, за да изкарам висше. Ще има тотална промяна от моя страна и никога повече няма да се занимавам с тези неща. Обяснил съм на картелите и всички останали хора, че спирам да се занимавам, защото лятото ще се изместя да живея в друга държава да живея и така нататък и се налага да прекъсна. Всичко мина гладко (така мисля). Иначе някои от вас ако са помислили, че друсам, имаше и такива, които ме питаха дали се друсам - никога не съм и няма да започна. Спирам и да продавам. Не ми пука изобщо, прекъсвам с простотиите! Не си заслужава да си проваля живота заради някакви 2 бона на месец! Много ви благодаря на всички в този форум още веднъж! Пожелавам ви успех и бъдете здрави! Всичко най-добро!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 671169fb55
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   Браво! Радвам се, че си взел правилното решение! Сега остава да си го отстояваш и в бъдеще стои далеч от неприятности!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9bd4767ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   ОТ АВТОРА КЪМ НОМЕР 22: Аз вярвам в себе си, мога да се справя и ще стоя далеч от неприятностите. Достатъчно пари си изкарах за тази година и половина, в която продавах наркотици, ще ми стигнат, за да се изуча даже и кола да си купя. Благодаря още веднъж на всички, писали под темата ми. Бъдете живи и здрави.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 879c50d91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Сладур като навършиш 18 подаваш молба, че искаш да те изтрият от база данни. Т. е когато те проверяват да не ти излиза код 6 или 4 май. Всичко може да се махне по твоя молба, поинтересувай се!!! Аз съм момиче на 17 и миналата година ме хванаха с 1 грам трева. Единственото което се случи бе възпитателно дело и психолог. Пази се пич!!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9bd4767ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   ОТ АВТОРА: Благодаря много, номер 24. Ще го направя. Пази се и ти. :) Опасен бизнес са си наркотиците... :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4b06d25b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Aвторе, ти сигурен ли си че имаш пръсти и че не си писал с кука тая история? Защото обикновено на дилъри които кръшкат е същото като при проститутките-има предупреждения и първото е рязане на пръсти. Никой няма да те пусне просто така вън от играта и то с толкова кинти и инфо, освен ако шефа ти не е майка Тереза! Не ми се връзват много неща в историята ти, особено щастливия и край, в живота става доста по-различно.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9bd4767ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Както казах, номер 26, аз съм обяснил на хората ми, че заминавам да живея в друга държава. Нашите също знаят какво съм казал и ако някой от шефовете ми се свърже с тях (което може би няма да се случи), те ще кажат същото. Най-добре е така и за двете страни, както и, че приемат за голяма чест това, че не съм казал и думичка на разпита в ареста. Дори след пускането ми от ареста ме викаха още няколко пъти в РПУ, защото заловили някакви с дрога и ме питаха дали ги познавам, от къде имат дрогата и кой им я дава, аз и тогава не казах нищо. Не съм кучка, за да издавам и пържа хора. Не съм и путка, за да портя като ученичка. Изглежда изобщо не си наясно как стоят нещата, в този свят тези неща се ценят страшно много. ;)

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 47fe4ec13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Да не мислиш, че са се хванали за заминаването във чужбина?
При тези хора няма шега, имат си хора за проверки и отстрел.
Главния ще те следи, внимавай какви ги вършиш - алчността убива.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4b06d25b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Авторе, номер 26 съм, и съм абсолютно наясно, имах приятели дилъри и знам за какво става въпрос в тези среди, единия е в пандиза с присъда за 8 години и го хванаха даже с по-малко количество дрога отколкото тебе. Да не мислиш, че някой ще киха кинти да те опрая пред куките, дилъра е най-долното ниво, първи жертват дилърите. Другите предпочитаха да влязат и те в затвора, отколкото да кажат на шефа си, че не искат да се занимават, за да не им отрежат това онова, отделно че почти всичко им вземаха шефовете и когато протестираха бяха "предупреждавани" и то така, че единия имаше после счупено ребро. Така че знам какво става реално, а твойте шефове като са толкова толерантни и добрички с дилърите си и аз искам да бачкам за тях!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker