Татус на 16 г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Татус на 16 г.
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3916 пъти
Здравейте, аз съм момче на 16г. и от около година обмислям да си направя татус. Говорих с нашите и получих разрешение само от майка ми. От баща ми получих само заплахи за което ми е през оная работа, честно казано от скоро взех да се прибирам в 12, 1 и почти не го виждам. Понеже нашите не ми даваха никаква свобода започнах да правя нещата без тяхното разрешение и колкото и пъти да им обясних, че живота си е мой и не съм малко дете така и не получих и капка разбиране. За това и почти вече не стоя в къщи, защото когато съм там единствено ми викат за нещо. Отклоних се малко, та първата ми идея за татус беше един символ от Наруто (обожавам аниме). Наскоро едно момиче ме попита за миналото ми и ми доста беше тежко докато и разказвах и реших да с и татуирам you know my name but not my story на китката. Като цяло въпросите ми са как да крия татуса в началото, как да го пазя и как ще протече процедурата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: a3bc006619
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По принцип никой сериозен човек не би ти направил татус под 18 г. без позволение поне на един родител. Майка ти трябва да отиде с теб в студиото, но ти ако я използваш за това, знай че ще има и тя проблеми с баща ти заради теб. Мисля, че не го заслужава.
Не можеш ли да изчакаш още поне 2 години? Татусът е до живот.
И друго те съветвам да не правиш татуси по китките и всичко, което се вижда през тениска, защото после може да ти пречи на работното място. Не можеш например с татус на китката да станеш полицаи, военен, стюард, изобщо ще пречи във всичко, свързано с хора.
Общо взето татуса трябва да е така разположен, че да не се вижда през къси панталони и риза с къс ръкав.
Със съпругът ми също сме против татуси, но и децата ни мислят така. И все пак ако някой иска да си прави такива неща, нека е пълнолетен и нека се издържа сам. Принципът е, че докато си финансово и всякак зависим от друг, ще се съобразяваш.
Родителите ти не ти желаят злото, но методът им е грешен.
За себе си обаче знай, че татуса е нещо частно и до живот - не прави глупости, които после могат да ти попречат в живота и работата.
Не ходи на несериозни студия, защото можеш да пипнеш някоя зараза!!!
Внимавай с модерните надписи и тем подобни, защото това, което днес е ХИП, утре е no gо. Ако правиш нещо, гледай да не е повлияно от моментната масова мода. Смешно е и като остареят хората и почнат да им увисват кожата заедно с татусите или татуса да е вече смешен за възрастта на човека. Има в YouTube класации на абсурдни и провалени татуси - търси „tattoo fail compilation..гледай и ти да не завършиш така...като сейрче за другите и проверявай за правописни грешки при надписите преди, не след това

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 356f4839e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сещам се за една снимка от Фейсбук, където едно момиче имаше тениска на която пишеше ''you know my name but not my story'' и отдолу друга снимка на книга, която пише ''your story'' и вътре е отворена и пише с големи букви ''you are a hoe''. Не си прави татус преди да станеш на 20, много мои приятели си направиха като бяха на твоите години и сега съжаляват.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d615272b15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Самият факт, че не знаеш какво и къде искаш да си татуираш, а само знаеш че искаш да го направиш говори за това, че го правиш само на пук на родителите ти. Т.е. след време ще съжаляваш за тая татуировка. Погледни със сегашния ти акъл само 2-3 години назад във времето когато си бил на 13 или 14. След няколко години толко смешен ще ти изглежда акъла ти на 16 и идеята да си правиш татуировки.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f5a63d161a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   То ако не се вижда той няма да си го направи... Нали е модерно, беее.. Да излезе пред приятелите си и да каже, ха, виж ме къв съм пич имам татус. На мен ми е толкова отвратително това, още повече на момичета. ( Без засегнати, моля, изразявам лично мнение ). Колко мои приятелки си направиха още докато бяхме в училище, абсолютно всички съжаляват сега. Не е възможно да мислиш по един и същи начин на 16 на 20 и на 25 години и т.н. Голяма мода, голямо чудо. Толкова ли не може да бъдете различни по друг начин? Вземи помогни на майка ти един път с готвенето, с чистенето, за да ѝ покажеш, че я оценяваш, а не да се държиш като темерут с женицата... Вземи прочети някоя книга, да се обогатиш малко, направи нещо полезно. И аз звуча като бабичка, макар че съм на 22, но след време се надявам, че ще разбереш какво съм искала да ти кажа. Но то нали забраненият плод е най-сладък...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 270c9ffb6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Наистина не го прави все още. Сега си мислиш Наруто, супер яко, ама след 10 години кат' те пита някоя мацка к'во е т'ва, се съмнявам, че ще отговаряш с кеф. Надписът също е глупав според мен. Всички станаха с тежки истории и детства. Разбирам, че животът често е гаден, ама да си надраскаш на толкова видимо място такъв надпис и всеки, който прояви интерес, да ти слуша драмите е излишно, а след време ще разбереш, че е и тъпо. :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 56c41a4910
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Приятелю, аз лично имам няколко и моят съвет е:
1во До 18г. ще си смениш мнението 10000 пъти. Даже мисля, че преди 21г не е ок да се правят.
2ро Да си преживял "толкова много неща" на 16 години... Извинявай много! А като станеш на 36 сигурно ще се чувстваш като хилядолетник и няма да има бяло място по тялото ти.
Нямаш представа още колко неща ще ти се случат в живота.
Особено тату на ръката... колко жалко, никога няма да имаш нормална работа, а още дори животът ти не е започнал. А с тази татуировка хората ще я гледат и ще те питат какво значи- е, ще ги попилееш от смях на 16 години каква богата история имаш

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a228e37271
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не мисля да използвам майка си за това, не и мисля злото. От малък град съм и тук всеки гледа само да вземе пари така, че нямам проблем да отида съм. Както казах от година го обмислям и съм го решил. За работата си права но не виждам друго място на което точно това което искам ще стой добре. Не мисля да се съобразявам с хора които не се съобразяват с мен. Както казах капка разбиране не съм видял от тях. Пари от тях само джобни взимам и от време на време ми дават и за дрехи, но рядко понеже не сме много добре с парите. Ще си правя татуса с мой пари. Знам, че не ми желаят злото, разбирам го, знам, че е нормално, но да ми пречат да се забавлявам и да живея истински не е. Както казах от малък град съм има само двама татуисти и ще ходя при уж по - добрия. Не го правя заради модата, а за себе си. :) При мен историята я има, така, че не виждам защо да не си татуирам това което искам.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f5a63d161a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като ти гледам правописа, по-добре е със спестените пари да се запишеш на частни уроци по български език. Ти просто искаш да направиш обратното на това, което вашите ти казват. Един вид да се докажеш какъв мъж си... Хахаха

Спирали го да живеел. Ми стягай си багажа, върви работи и се оправяй сам в живота. При мама и тати на готово, 16 годишен пи*льо обяснява как го спирали да живеел. Той живота още не ти е почнал. Ще си блъскаш главата след години като ти дойде акъла, ако дойде, ама ще е късноооо.


Много разглезени са днешните тийнове, чак е трагично.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 25d4f65a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ми като си решил да се татуираш на 100%, що пишеш тука?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 365cf74a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък съм за татусите. От някои коментари оставам с впечатлението, че доста хора не осъзнават, че това си е цяло едно изкуство. Иначе, ако не си сигурен какво искаш да си татуираш и какво точно послание трябва да има, по-добре наистина поизчакай малко и го обмисли добре. Лично аз се възхищавам на хора, които започват отрано и си правят по нещо за всеки един значим момент и събитие, превръщайки тялото си един вид във платно, изобразяващо историята на живота им. Но все пак дори и за една татуировка да става въпрос, добре е да си сигурен в избора си. Първата и единствената ми до момента татуировка си направих на 19 и макар да си минали само две години от тогава смело мога да заявя, че не мисля, че някога ще съжалявам. На китката не е особено болезнено, така че поне откъм болка и дискомфорт няма нужда да се притесняваш. Ако наистина ти се налага да я криеш, спокойно можеш да си вземеш някоя по ненабиваща се на очи лента за китка.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1653dc6ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Сериозно ли искаш да си татуираш това? Превърна се в клише вече. Ако видя някого с подобен татус ще му се изсмея на секундата и вероятно няма да съм единствената.
А относно това с Наруто.. вие големите фенове на аниметата сте някви откачалки :D то по тази логика си татуирай всичко, което ти харесва :D
Моят съвет е да поизчакаш малко, защото ти гарантирам, че след 5 години ще съжаляваш, че си си татуирал подобни неща.
Направи си някакъв татус, който символизира нещо тежко, което си преживял, ако има такова. Не си прави татус само защото е модерно или нещо от сорта.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ce5363f003
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз съм момиче на 16 и си направих първия татус когато станах на 15. Изобщо не съжалявам. Според мен щом се допиташ до нас значи още не си готова. Иначе възрастта няма особено значение, стига да знаеш какво искаш. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2d8239fe60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Някой може ли да ми обясни смисъла на татуировките? Честно, досега не съм разбрала защо хората си рисуват/пишат по телата. Наскоро забелязах, че сестрата на мъжа ми си е татуирала:
а) Първите букви от имената на децата си на рамото
б) Някакви феи по задника
в) Целите имена на децата си, на врата, под ухото.
Ако имахме нормални отношения и си говорехме, бих я попитала, да не би да се страхува да не забрави как е кръстила децата си, та си ги е записала на тялото. От друга страна си я представих на 70-75 години, с грозна провиснала и нашарена кожа и.. ми се доповръща. Та, без майтап-какъв е смисълът от татуировките?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b5fb895d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ами и двете идеи ми се струват тъпи, извинявай. След 20 години едва ли ще продължаваш да се кефиш на Наруто и татуировката ще стои смешно и ще се чудиш как да я махнеш. А цитатът е банален и изтъркан и сигурно има доста хора със същото. По-добре изчакай, когато ти дойде идея за нещо специално, лично, вдъхновяващо, тогава я направи. Направи я на по-дискретно място и няма да имаш проблем с криенето. Успех. :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e4eaaf20c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Интересно дали още ще харесваш анимета на 86? Защото ти хубаво ще си я направиш тая татуировка сега, въпреки че никой уважаваш себе си татуист няма да се съгласи да татуира 16-годшен, ама не мислиш, че това нещо ти остава на кожата до живот. И какво правим след 20-30-40-50 години? Да не говорим, че ще го правиш и на китката си, т. е. един ден като си намериш работа ще трябва в най-голямата жега да носи ризи с дълъг ръкав, защото доста шефове смятат че е непрофесионално служителите им да са татуирани. Та мисли малко, защото иначе ще съжаляваш. А процедурата по махането е доста болезнена, а и никога не се заличава напълно, остават си белези и изобщо... гадна работа. То не случайно повечето татуисти ще откажат да ти направят каквото и да е преди да станеш на 18, защото в тийнейджърските години човек прави доста глупости и после съжалява за тях. Така, че най-много да те татуира някой некадърник и после освен всичко друго да трябва и да гледаш някоя грозотия на кожата си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker