Училище... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Училище...
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2333 пъти
Ами наближава 15 септември време за училище ура... Ами тази година ще съм 10 клас, проблемът ми е следния от още 5-ти клас винаги съучениците са ме тормозили и винаги са се закачали с мен, но просто аз съм от срамежливият тип от началото и когато ме опознаеш се отпускам. Ами говорила съм с учители с родителите ми но става все по зле и по зле, така че, ако ми кажете да споделя на някого това няма да помогне. Опитвала съм да не им обръщам внимание, да им отвръщам на обидите и т. н. но нищо. Не знам какво да правя сигурна съм, че и тази година ще е същтия тормоз. Също така в класа ми има една "Кифла" която все разпространява измислици за мен и всички и вярват, и когато опитам да говоря с някого и да се сприятелим винаги отвръщат някакъв поглед и ме избягват. Наистина ми омръзна не искам и тази година да е така моля помогнете наистина се притеснявам.
Извинявам се ако има някакви правописни грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2c7d39049a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И при мен беше така преди, но нещата се промениха, а и станах по- уверена в себе си, след като в класа ми дойдоха две нови момичета, които постепенно ми станаха двете най- добри приятелки, те ме защитаваха винаги пред другите, които ме тормозеха и с тях прекарвах времето си в училище приятно. Прецени с кои от класа ти имате общи интереси и се опитай да се сближиш с някой. :) Ако това не се получи помоли родителите си да се преместиш в друг клас или училище. :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 21e771070a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поговор да те сменят в друг клас или говори с директорката. Успех за напред и Бог да ти помага!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 961201dbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз бях асполютно същата :) Всеки божи ден тормоз, тормоз и пак тормоз... Казвах на учителите както и на родителите си, но ставаше все по-зле. На следващата учебна година едно от момчетата който ме тормозят започна пак. Попитах го какво постига като обижда мен и другите, какво си мисли че ще спечели като тормози другите. И след това никой не ме е обидил :) Е, да все се намира някой от другите класове да се направят на "голямата работа " ама единственото дет им казвам е "мерси "
Най-важното е да не падаш на тяхното ниво ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1a5925248f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз бях като теб още от първи клас съм свикнала на унижения и подигравки. Нещата постепенно се правиха към 11 - 12 клас, тогава хората, които ме се подиграваха изведнъж престанаха не знам дали защото им е дошъл акъла или защото вече се разделяме като клас. Ако пък е толкова нетърпимо помоли вашите да те преместят в друго училище, където да няма познати на въпросните хора, за да можеш да започнеш на чисто! Ж. 22

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0674b21b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Бягството не е решение на проблема! Опитай се да бъдеш по-уверена. В началото може да те гледат с насмешка, но постепенно ще спечелиш уважението им. Може да ти помогне малка промяна в теб - например, ако не спортуваш, започни да го правиш... или си смени прическата с по-женствена, започни да поддържаш изряден маникюр, носи по-елегантни дрехи. Дръж се на положение :)
Била съм в твоята ситуация и една съученичка почти ми отрови живота. Оказа се, че е злобна и ми завижда - аз никога в живота си не бях ходила на компютърен курс и се справях чудесно с компютрите, а тя беше посещавала дори няколко, но единствено можеше да си включи компютъра. Освен това, аз имам литературен талант и пишех неща, които интригуваха хората, за разлика от нея... Явно това, че съм по-добра в нещо, я озлобяваше. Но не успя да ме смчака. Настрои някои хора срещу мен, но такива, които могат да бъдат настройвани и нямат собствено мнение, така или иначе не ми трябват. :)
А животът наказва такива дребни душици най-добре - в момента аз съм много по-щастлива от нея :)
Бъди себе си и отстоявай своето място под слънцето!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fff7139e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Опитай се наистина да не им обръщаш внимание. И изобщо да не им отвръщаш на обидите. Ако НЕ реагираш, ще им омръзне, защото няма да им е интересно. Очевидно се забавляват на реакциите ти, каквито и да са те.
Живеем в сложно време, време в което се разпадат семейсва и всякакви ценности, а младия човек е доста уязвим. Да се забавляваш като тормозиш някой друг е признак на огромна слабост. Защо? Защото най-малкото човек, който не е тормозен системно, не би му хрумнало, ако е психически здрав, да тормози другите. Затова бъди сигурна, че тези, за които говориш са доста по-изтормозени от теб. И понеже не могат да си отмъстят на своите мъчители, се опитват да си го изкарат на някой по-слаб. Ако плачеш, ако се оплакваш на родителите и учителите си - очевидно са постигнали своето и са разбрали, че си по-слаба от тях, т.е. могат да продължат да си го изкарват на теб. А животът тепърва започва, занапред ще се сблъскваш с много такива случаи. Затова трябва да се научиш да разпознаваш този тип хора, да не им обръщаш внимание, да не допускаш обидите им да стигат до сърцето ти и да не реагираш на провокациите им. Иначе животът ти ще бъде изпълнен със злоба, няма да ти остава време дори да мислиш за хубави неща и ще станеш като тях.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 26070fe548
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И при мен преди беше така но от миналата кодина им разказвам играта..
Вече примерно като ме обиждат и аз обиждам и после идват и ми се извиняват и така съм вече приятелка с цялото училище.. Горе главата момиче не им позволявай да се възползват от теб ако те обиждат и ти ги обиждай... Намери си приятели по фб и с тях общувай и така няма да се чувстваш сама.. Или се премести в друго училище най-добре и почни от начало и бъде по уверена :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 956b2f43f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Все едно слушам едно момиче от моя клас и ние ще сме 10-ти. А ти не се връзвай на обиди ако искаш да си приказваш с някой намери във фейса или другаде и мисли как ще изчакаш края на деня и ще си чатите ;) испех

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c92ab5bda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Просто се отдръпни от всичко поне за месец:

-Стой на най-задните чинове.
-Когато те обидят се дръж безразлично.
-В междучасията стои зад училището сама.

И поне за месец се дистанцирай. Късмет надявам се съвета ми да ти е помогнал.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2059bf0afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Всеки казва различно само да кажа че дори съм пробвала да ги игнорирам много дълго но те продължаваха незнам какво им беше толкова интересно след като се правех че не ги чувам. А и също така немога да сменя училище поради семейни причини иначе благодаря на всички за отделеното време :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: edcc835dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Дано не ми се обидиш, но проблема не е само в тях, но и в теб. То че младите са много сбъркани - такива са, но трябва да се впишеш. Когато някой решеше да се дразни с мен преди време им се получаваше, защото и аз ревях на учителите, правих се, че не ги забелязвам и другите неща, които са ти предложили. Сега обаче е друго, видях, че нито учителите, нито родителите помагат - напротив. Когато другите разберат, че си се оплаквала към възрастните те го приемат като още една причина да се дразнят с теб. В очите им си мамино детенце или зубърче, което не може да се справя само в живота. Аз лично преодолях тези проблеми, като почнах сама да се бъзикам със себе си, когато те почнеха да се гаврят с мен. Надявам се разбра какво искам да кажа. Намери начин тяхната обида да я трансформираш в бъзик. Не вярвам да се гаврят още дълго, 11-12 клас хората разбират, че това са ви от най-хубавите години и никой не иска да си ги вкисва. И все пак, ако те закачат, пробвай това което ти казах. Когато ти кажат нещо и ти отвърнеш - да такава съм, какво повече могат да кажат? Бъзикай се с хората и ти /това, което те правят на теб за тях е забавление/. Прави го, но не прекалявай както те са направили с теб. Хората сме такива - забавляваме се като гледаме и коментираме останалите. Важи за всички, но в различни степени. Само внимавай да не се самозабравиш. Колкото до това с кого да споделяш - в интернет има толкова много хора не си ограничена само от училището или града. Можеш да намериш хора със сходни интереси много по-лесно. Лично аз мога да кажа, че най-добрата ми приятелка е от друг град на стотици километри от тук. Запознахме се в онлайн игра /ето ги и еднаквите интереси/ и с времето си станахме много близки. Запознахме се и на живо. А хората, които ще ти кажат, че е глупаво да имаш интернет приятели са доста ограничени в мисленето си точно поради това което споменах по-горе. То е, че не си ограничен от училище или компанията в която излизаш. Можеш да намериш приятели и от хиляди километри и не е много по различно, отколкото на живо. Дори на мен ми е по-лесно да споделям в чат отколкото в разговор. А и можеш да намериш и научиш много интересни неща, ако се запознаеш с хора от други държави да речем. Аз лично комуникирам с хора от Беларус, Пакистан, Филипините, Индонезия, Испания, Ирландия, Румъния, Германия, Молдова, Сърбия, Казахстан, оф не знам дали всичките ще са тук, но да, с доста хора от различни държави си пиша и честно казано ми е много интересно да научавам по нещичко за тях. Това мога да ти дам аз като съвет, надявам се да съм помогнала!
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 89074d6715
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   (До номер 9) Това ще влоши положението според мен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7954484b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ами най- добре се посъветвай с психолог. Той може да ти помогне.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5a87e1f6d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не трябва да се връзваш на нападките им и да си ги слагаш на сърце, НО ако загрубеят според мен трябва да им отвърнеш. Мълчанието не помага! Знам колко е страшно да им се опълчиш, но моля те не им се оставяй! И мен са ме тормозили повечето години и разбирам как се чувстваш. Имаш пълното право да не търпиш това!
Ти сама прецени как ще постъпиш, ти знаеш най-добре ситуацията в която си. Хората от класа ми, който са ме тормозили не се спираха, когато се правех че не ми пука даже продължаваха..

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2bfc225a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Приеми го и бъди щастлива. Това е.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 03ea1e200d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Четох едно много смислено нещо наскоро в нета, а именно, че не трябва да проповядваме мир и хармония сред младите, с усмивки и фалшив позитивизъм, а да ги научим как да отстояват себе си, когато биват нападани. Ти си жертва на тормоз, очевидно вече години наред, от теб зависи дали ще бъдеш ЖЕРТВА и ще се затвориш в себе си или ще опровергаеш всички, които те обиждат. Не е нужно да си създаваш много добри приятели и да лицемерничиш пред хора, които не харесваш. Но трябва да направиш опит да се защитаваш и да си с гордо вдигната глава. Никой от хората, които те обиждат или разпространяват слухове за теб, никой, който те отбягва нарочно и ти се подиграва, не е по-добър от теб с абсолютно НИЩО. Не можеш да ги спреш- те ще говорят каквото искат, но можещ да им се противопоставиш, покажи, че не могат да се държат с теб както досега, че няма да го позволиш! Най-лесно е да ритнеш човек, който е паднал, но ако ти ставаш след всяко падане, няма да е така лесно, нали? :) Трябва да поработиш над самочувствието си и да не допускаш такива смешни хлапенца да ти провалят най-хубавите и безгрижни години, защото иначе ще съжаляваш много. В опита ми с такива идиоти, които се чудят за какво да се заяждат, съм забелязала, че съпротивата е най-ефективна. Не казвам да им отвръщаш със същото отношение, но скръцни със зъби един път, просто ей така, да видиш какво ще стане. Със сигурност ще е по-добре от това да стоиш нещастна и свита под натиска на всичката тази простотия.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f741326645
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   След ваканцията е най-лесно за 15ти си купи хубави дрешки ако имаш възможност ако не опитай да промениш с нещо старите направиси една прическа ненам дали използваш грим вдигай високо главата и смело към училище ако някой ти каже нещо както са ти казали скръцни малко със зъби и ти не си мълчи и не си мисли че някой е с нещо повече от теб няма такива хора раждаме се всички живеем всички и умираме пак всички такаче никой не е снищо над теб но все пак и не си докарвай проблеми като се заяждаш минаваш и заминаваш след това все едно никой нищо не е казал опитай да си създадеш контакти с съучиниците си примерно за прически кой как си прави може да ги заприказваш за почивката къде са били и така просто самочувствието ти е ниско май но я спокойно ако те обиждат ти защо не ги попиташ а те принцесите на 50години дали ще изглеждат така или ще са по зле и от теб всищност. Защо ти пука какво говорят? Един живот живеем не позволявай на никой да ти отнема щастието и забвлението приятелствата на тези години нищо от това няма да се върнът тези гоини един път ги живее човек и трябва да ги изживееш както искаш а не както ти казват вдигай главата и ти и това е не си мисли че някой е повече от теб защото с нищо никой не е повече красотата е до време живота на всички е един и невиждам кой и за какво може да те съди или обижда това е твоя живот живей го както искаш ти не позволявай на някой да те мачка защото годините минават а както казах живота е един! Както на тях не им пука какво казваш ти така и на теб трябва да не ти пука кой какво говори за теб!!!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 34045a366d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ами.... Няма какво да направиш. Ти щом си срамежлива нама как да се промениш но има как да не го показваш. Аз бях същия. Още от втори клас (бях в нов клас) започнаха да се подиграват с мен чак до седми (вкл. ) смених класа но най-важното не показах че съм някой смотан. Напрайх 1во впечетление. От там сичко тръгна нагоре. Така че тая година на 15 покажи че си променена. Покажи на тая кифла че и ти можеш да хапеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker