Грим с очила ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Грим с очила ?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1238 пъти
Момиче 18г.
Налага ми се да нося очила. От както ги имам (година и нещо) не съм изявявала желание да си слагам грим, но сега много ми се иска да си сложа просто една спирала и очна линия примерно.
Проблемът е, че очилата ми убиват желанието.. ще закриват грима един вид. Друго си е да си без очила и да се виждат ясно очите и т. н.. Пък и сега идва балът.. , а не искам да си слагам лещи..
Посъветвайте ме нещо..

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 52b8729c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не става по друг начин. Незнам за България, но във Великобритания продават лещи за едно ползване

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1d75234ad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е вярно, че очилата закриват грима. Може дори да го подчертават и да се получи много добра комбинация между грим и очила! И аз съм с очила и си нося грим без проблем, само го съобразявам с вида на очилата, понеже имам няколко чифта. На очила с черни плътни рамки отива малко по-силен грим, напр. спирала с черен молив или очна линия. Ако съм с прозрачни очила с рамка само отгоре, слагам само спирала и леко лъскави сенки. И друго - хубаво е, като слагаш грим, да си подчертаеш/засилиш веждите с молив за вежди, защото иначе се губят на фона на грима и очилата. Изобщо много хубава комбинация може да се получи между двете. Аз много си харесвам очилата, защото освен всичко, ми прикриват сенките под очите, и дълбоката линия, която съвпада с долната рамка на очилата, става почти незабележима. :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8a6565e53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Когато носиш очила, а искаш да си гримирана, просто трябва да спазваш няколко правила, едно слагай малко по-силен грим така че да се вижда през очилата, две използвай извивачка за мигли за да не ти се опират миглите в стъклата на очилата. Общо взето това е. А и можеш да подчертаеш малко веждите, ако не са достатъчно плътни и тъмни, защото иначе се губят заради очилата и гримът ти стои като незавършен.
А защо не искаш да носиш лещи? Аз така свикнах с тях, че вече няма да се върна към очилата за нищо на света!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 32872245bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В моя клас има момиче, което е с очила и се гримира изобщо не й стои зле, така че пробвай. А на бала ще си без очила. Какво от това да си един ден без очила?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c2a6103ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за коментарите!
Не знам за лещите, но като порасна още малко мисля да си направя лазерна корекция, че да се отърва от очилата..

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 873833899b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   С очилa съм и много обичaм дa се гримирaм. Дaце йaто се нaгримирaм и лицето ми стой прaзно и винaги aлaгaм и очилaтa:)
Къпи си някой готини цaйси и почвaй:)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8a6565e53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила, с 4 диоптъра съм и отдавна съм проучила въпросът с лазерната корекция. Оказа се, че не е толкова вълшебна колкото ни убеждават по рекламите. Първо струва куп пари и второ ефектът изобщо не бил до живот, а само около 10 години, т. е. на всеки 10 години трябва да си правиш нова операция! А и ми направи впечатление, че докторът, който извършва такива операции (аз директно ходих и си питах един доктор в такава клиника) беше с очила! Та явно щом той не си е направил операция, явно нещата не са толкова супер! За това, ако искаш и ти си питай, ама при мен бяха достатъчно честни да ми кажат истината. Иначе и аз много се бях запалила по идеята, достатъчно голяма съм, ама като си представих, че на всеки 10 години ще се подлагам на това... ами ако живея до 90? Колко операции са това? ! Да не говорим, че колкото и безобидна да е, това все пак си е операция и 1 път, при поредната, може нещо да се обърка.
Така, че по-добре свикни с лещите. Не е толкова страшно! Както ти казах и в коментар 2, изобщо не ги чувстваш и напълно забравяш за тях, аз дори спортувам с тях без проблем. Махам ги само когато плувам и то не, че ми пречат, но ме е страх да не ги загубя във водата. Така, че не е толкова страшно, а и не си малка. Доколкото знам мин. възраст за носене на лещи е 14 години. Опитай! Можеш да си купиш еднодневни лещи, колкото за пробата. И аз бях скептична, ама за една седмица така свикнах, че сега си имам очила колкото за идеята и ги ползвам само когато ходя на плаж.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 86f537ad0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Н7, не знам ти къде си ходила и точно какъв проблем имаш (защото диоптрите нищо не говорят за това дали имаш астегматизъм например), но аз познавам жена, правила си операция през далечната 1995 г. и още не ѝ трябва никаква коригираща операция - до живот си е поне за късогледството (без други неща), защото късогледството се образува в периода на растежа на човека - ако си направиш операцията след 26 години някъде, просто няма как да се получи ново късогледство - може би си на 19 г. да кажем и са ти казали, че след 10 г. ще правиш пак, но при хора след 25 г. не е така

Аз имам -7 диоптера и не си правя операция, макар че имам средства, възможности да я направя дори в чужбина.

Имам друго притеснение - просто няма достатачно дълъг опит с този вид операции - да, първите оперирани са преди повече от 20 десетилетия, но както казва 7 - какво от това? Ами на мен очите ми трябват в следващите 50 години.

Вместо това инвестирах в мултифокални лещи и очила и съм много доволна. Лещите ги нося нон стоп освен като спя - пирайте в оптиката, това са много скъпи на пръв поглед лещи и очила, но ви спират растежа на диоптера - четете в интернет защо и как функционира.
Аз за очилата дадох над 700 лв. и съм доволна, а лещите са за 300 лв. за 6 месеца някъде, може и повече, защото ги понасям много добре. Виждам по-добре от мъжа си, а той има здрави очи.

За грима - не си гримирам очите силно - просто ми се случва да ми сълзят малко и се размазва, но няма проблем и с очила, но не много силно. Изобщо силен грим трябва вечер при излизане, при повод, а за тогава поне носете лещи. Инвестирайте в хубави лещи и очила, не в операции.


...и още - самите лекари често са си с очила, защото не всеки дефект може да бъде отстранен с тази операция - лекарят може да е дългоглед, може да има някакво изкривяване, но нали знаете и поговорката за обущаря, който ходи със скъсани обувки - в много професии е така

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9c7c422bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Десет години са мнооого време.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8a6565e53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8, не знам какъв е случаят на вашата позната, но аз сложиш очила на 22, чак тогава ми откриха късогледството, а за операция питах на около 30 и по това време бях с около 3 диоптъра късогледство без никакви други проблеми и все пак докторът каза, че при мен ефектът ще е около 10 години. Може би хората са различни и очите им реагират различно, не знам, но на мен изрично ми казаха, че след около 10-тина години ще трябва нова операция и аз се отказах. Така, че ако авторката иска може да иде и да пита. Знам ли, при нея ефектът може да е по-продължителен. Обаче на мен ми се стори безумно на всеки 10 години да се подлагам на това, да не говорим, че дядо ми го оперираха с лазер от глаукома и нещо се обърка и накрая остана сляп с едното око. Така, че тия "леки операцийки" не са чак толкова безопасни и аз поне за себе си съм решила, че няма да рискувам заради няколко диоптъра да ослепея или да си докарам много по-сериозно проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker