Срамежлив и антисоциален ли съм или просто ме е страх да направя нещо нормално? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Срамежлив и антисоциален ли съм или просто ме е страх да направя нещо нормално?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2000 пъти
Проблемът който имам е че съм на 17 и съм доста срамежлив не мисля че съм кой знае колко грозен но нямам много приятели. Главно "приятели" наричам просто съученици... отчаиващо а? Но един от съучениците ми е доста добър приятел и излгежда доста доста по-добре от мен и в негово присъствие сякаш ми скача самочувствието. От доста време ми казва как трябвало да си направя Facebook и т. н но просто няма кой да добавя чак толкова и сякаш че ще е грешка ако го направя? Ако някой е имал същият проблем едно съветче добре ще ми дойде. Просто незнам дали е добра идея защото няма да ми е приятно в класа да се казват неща от типа на "ха-ха-ха най-накрая се нави тоя" но от друга страна сякаш идеята е... , е, едва ли не нормална като това да имаш лична карта. Знам че това е едва ли не тема на която всеки ще даде съвет от типа "пробвай 'па здраве да е" но наистина ми е нужен съвет или още по-добре съвет от някой който е бил в такова положение. Така че се надявам че авторите ще одобрят... някакси ме мъчи и ми личи че ме мъчи всичко това с моята срамежливост, антисоциалности и цялото нещо с Facebook прифила...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1991d5a14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да не ти пука какво ще говорят като си направиш профил, нали все някога ще го направиш. Не може всеки ден да си мислиш, че като го направиш ще почнат веднага с подигравките и така ще си отиде във времето. Един съученик, сега сме 12 клас реши тази година да си направи профил и той е като теб, с разликата, че си намери там някакви дружки и върви след тях и прави това, което правят и те. Та така де и той не е социален, но никой не гоо е подигравал, че си няма профил там и сега като си направи, добави 20 човека само и си публикува това, което иска. Нито е късно да си направиш, нито нищо. Ако е чак толкова голям проблем за теб, направи го като завършиш 12 клас и си добавяй вече когото си искаш. Не е срамно да имаш 10 приятели там, нито пък 1000.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1208671388
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знaеш ли кaкво ми хaресвa нa фейсбукa? ! Aми че могa дa се присъединя към групи с моите интереси :)
Говоря зa групи от цял свят. Примерно много хaресвaм музикa от 80- те години и съм в тaкaвa групa. Също създaвaм/творя рaзни нещицa и съм и в тaкaвa групa, другa зa любители нa джaз и т. н.
Извън приятелите ми от детство от тези групи съм си създaлa достa лични контaкти, рaзменяме си нещa, които ни интересувaт. Прaвили сме вече няколко събирaния в някоя точкa нa Европa с еднa от групите.
Тa фейсбукa не е зa свaлки, мaкaр дa го ползвaт и зa товa.
Твоятa срaмежливост те е докaрaлa до тaм дa съобрaзявaш всякa своя мисъл едвa ли не с "кaкво ще кaжaт хорaтa".
Кaквото и дa кaжaт знaй едно "мнението е кaто зaдникa, всеки го имa", зa теб е вaжно единствено и сaмо твоето. ТРЯБВA дa имaш свое мнение, чуждите сa си зa тях си.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5490d6030e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Като цяло отпусни се момче. Прави каквото искаш- ако не искаш не си прави профил, ако искаш- си направи. Бъди себе си. Не е нужно да си правиш профил в фб само, защото другите имат. Бъди индивидуален :)
Момиче, 16

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c3e26ae422
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен не си антисоциален, просто трябва да се запознаеш с нови хора. И аз до скоро нямах Фейсбук, бях в същото положение като теб и един приятел ме нави най-накрая да си направя. Доста голяма простотия е както очаквах, пълно е с кифли, но продължавам да си го ползвам за комуникация и за новини... Все пак ако ти се иска си направи, в настройките може да скриеш приятелите си, това да не те притеснява и да не ти пука за мнението на другите, запознавай се с нови хора не защото другите очакват ти да имаш приятели, а защото ти самия го искаш! :) И никой няма да ти се подиграва, това са някакви твой си фантазии, които няма да се случат. И още нещо, във Фейсбук може да добавяш абсолютно всеки, така е изграден сайта, непознати се добавят в приятели, което като цяло не е лоша идея за нови запознанства. :=)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0f135132da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не прави нещо което не искаш само защото и другите го правят или защото ти казват. Щом не виждаш смисъл да си правиш Фейсбук тогава недей.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a52706280e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако искаш фейсбущ профил - направи си. Ако не искаш - недей. Има опция и да не се вижда колко приятели имаш.
Иначе за сромежливостта - бих те посъветвала да не се тормозиш. Не се опитвай да си нещо, което не си, а по-скоро развивай положителните черти, които имаш.
Не е важно да имаш много приятели, а тези, които имаш да са истински.
Изобщо, опитай се да се откъснеш от стереотипите и от това, което се очаква да бъдеш. Ти си супер такъв, какъвто си. Колкото по-бързо се приемеш сам себе си, толкова по-добре и по-уверен ще се чувстваш.
Говоря от опит. ;)
Ж27

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9abc0c65b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз също нямам профил в коя да е социална мрежа. Не страдам от това, доста други хора също нямат. Всеки прави този избор. Винаги най-правилният избор е този в началото - щом досега не си си направил и не виждаш истинска нужда да имаш, да станеш по-социален от "нивото" социалност сега, просто недей. Като "хейтър" мога да изредя веднага куп причини да не си направиш, но истината е, че има и плюсове. След време ще можеш да следиш важни новини в групата на съученици, колеги от университета, колеги от работното място, но и без "фейсбук" се живее. Мнозинството вече имат профили точно поради причината, че са като стадо... Животни. Едните навиват другите, но не е нужно и теб да те повлече тази вълна.
П. С: Ако пък ти е много любопитно си направи един профил без снимки и си намери групи с общи интереси (както спомена №2). Можеш пък да намериш много по-истински хора в една съвсем произволна група. А твоите фалшиви "приятели" (съучениците), може изобщо да не разбират, че имаш профил, а когато достигне новината до тях, за теб вече тяхното мнение ще е без значение, ще ти е станало по-безразлично, тази "пауза" от мнението на другите ще излекува сегашния ти проблем. Мнението на другите изобщо не трябва да те интересува, но знам от личен опит, че просто така да "спре да ти пука" няма да стане, трябва лек, който в повечето случай е смелост и силна воля!
Успех и запомни: "крайното решение е винаги само твое, независимо от мнението на другите".

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8edb090a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако можех да се върна, не бих си правила фейсбук, ама нали беше много модерно да играеш на фермата. :д Както каза номер 2, има различни групи, аз съм се включила за такива за книги например. Но, ако трябва да резюмирам- пълна скръб и загуба на време. Да се отбележиш къде си, да снимаш какво ядеш- преобладаващите публикации. Сякаш някой изобщо го интересува. Какво стана с живата комуникация? Малко хора са като теб, бих се присъедила към клуба, но в групата на класа непрекъснато се качват някакви неща за училище и нямам избор.
А срамежливостта е съвсем различна тема. Първо да изясним нещо- това не е грях. Аз например съм интроверт с главно 'И', но съм си се приела и си живея спокойно. Дали имаш един приятел, но верен, или десет, с които си само за тагването по дискотеки, няма значение. Това не те прави по-малко стойностен човек.
Като заключение- сам си решаваш какво ще правиш с живота си, камо ли нещо толкова незначително като дали имаш фейсбук или не.
М15

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fcb04865b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Оф миличък прати покани на приятелите на твоите приятели и готово и въобще да не си задаваш въпроса, , ама той ще си помисли че... , , бъди смел това да са ти проблемите

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a899182f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Приятелче виж сега.. Просто не трябва да ти пука? !! От никой! Направи си фейсбук, добавяй когото ти падне във приятели. Направи си няколко готини снимки и да видиш как всеки ден ще ти пишат по еди куп готини мацки. Действай!

 
  ...

...
преди: 8 години, 21 дни
hash: d927d5c1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И мене ме смятаха за странна, защото нямам фейсбук. Накрая една моя приятелка ми направи профил, а аз само добавям приятели, нищо друго и вече никой не говори за мене.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker