Неженени, без деца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Неженени, без деца?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2430 пъти
Вярно ли е, че работодателите и фирмите предпочитат да наемат неженени хора без деца? И ако искам да работя извън работно време, как стои въпроса със заплащането - задължително ли трябва да е по-високо от нормалното или е както се договориш?
Питам защото съм млад и скоро започвам първата си работа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 3f01f5c511
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въпросите ти нямат конкретен отговор. Зависи от самия работодател. Някои работодатели се дърпат от жени с деца, защото те ще искат да ходят на родителски срещи и на представления на децата си. При мъжете не е точно така. Други работодатели пък мислят, че хората с брак и деца са по-надеждни работници и не желаят млади хора, които тепърва започват със стажа си. Да не говорим, че младите жени ще имат майчинство в един момент, на което не винаги се реагира добре. За мъжете не е толкова важно, най-много човека да си вземе седмица-две отпуск, когато му се роди детте. Реално погледнато всеки търси работници, а не скатаващи. Работодателя не се интересува от причините, а от това, че няма да си на 100% за фирмата. Все пак, мен не са ме питали дали имам брак и деца по време на интервю. Питат ме след това, предимно колеги, в един момент става ясно и не винаги отношението се променя. В никакъв случай не те подценяват, ако работиш без стачки, а не се разхождаш из фирмата като свободен човек без задължения.
Относно извънредния труд, по закон той се заплаща по-високо, но на практика не винаги е така. Това тук е една тема, която не обичам да коментирам. Личният опит ми е доказал, че във всяка фирма е различно, но човек не бива да се блъска двойно в случай, че това няма да се оцени или възнагради. Не е точно по договаряне, по-скоро е въпрос на работна етика и съвест. В началото ти трябва да натрупаш стаж, след това вече можеш да имаш претенции и да смениш местоработата.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 802b759aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В някои сфери работодателите предпочитат семейни, защото този статус предполага някакво ниво на отговорност и улегналост. За други е по-добре да си свободен електрон, особено ако има нощни смени, пътувания и овъртайм.
НИКОГА не се съгласявай да работиш извънредно на редовна ставка. Минимумът е 50%.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 76cb4b4b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това важи за жените само. Но се прави, особено в частния бизнес. Много от моите колежки от университета са ги връщали защото нямат деца и не им се плаща майчинство. И не си измислям а самите те са ми го казвали.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: cb164b91db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Извънреден труд много рядко се заплаща извънредно в България, освен в международните фирми в София. Честно казано започна сериозно на омръзва този интровертен капитализъм, относно всички сме стока и просто трябва да си 10 точки за да живееш добре, кой е тоя перфектния работник или по-точно робот? В другите държава няма такива неща, а уж те са измислили капитализма. Модерна сегментация се казва с български произход. Да не говорим че голяма част са с връзки в тези фирми.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ce117530f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "В другите държава няма такива неща"
Има има, работя вече втора година във втора голяма международна компания в чужбина. И тук сме като роботи, затова и текучеството е такова.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4bda71eb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Предпочитам семейни с деца, защото са много по-отговорни и мотивирани да работят. Жените им ги стягат повече (при мен работят само мъже, естеството на работата е такава) и изпълненията от рода на да дойде пиян залян сутрин или цяла нощ ходил по гаджета и на сутринта едвам да гледа като цяло намаляват. Отделно предпочитат да работят допълнително, защото никога парите не им стигат и всеки лев отгоре им е добре дошъл (при мен извънредния труд се заплаща до последната минута). Това са моите предпочитания, обаче ако трябва да работя с жени вече би било по-различно. Когато имат малки деца трябва по-често да отсъстват заради болнични и не всяка фирма може лесно да се справи с тези отсъствия. Големите фирми с много персонал по начало нямат толкова проблем с отсъстващи работници, докато фирма с персонал от 3-4 човека такива отсъствия водят до сериозни проблеми. За това мои колеги работещи предимно с жени предпочитат или несемейни, или жени с големи деца.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 дни
hash: e0d6d7961e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно обратното е. На мен ми отказаха от две места, защото съм несемейна, като ми казаха, че предпочитат семейни, защото били по-отговорни. Чудя се как е възможно да мислят по този начин. Според мен семейното положение няма нищо общо със това дали си сериозен или не. Даже според мен е обратното несемейните, са много по-отговорни и се стараят повече, защото по този начин компенсират с неуспеха в личния си живот.
НО ТОВА Е БЪЛГАРИЯ - ТУК ВСИЧКО Е НА ОБРАТНО!
КАКТО СЕ ПЕЕ В ЕДНА ПЕСЕН "НЕМА ТАКАВА ДЪЖАВА"

 
  ...
преди: 6 години, 4 дни
hash: 1fdb50ee08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Живея в чужбина - за жени е по-трудно за работа, ако си в детеродна възраст или с малки деца

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9da103087a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 7, какъв ти е проблема на теб? Ами попадал си на свестни работодатели, не на кокошкари. Разбира се, да си семеен не е задължително, това е въпрос на шанс, на късмет, да срещнеш правилния човек, не всеки му идва времето на много млади години. Ако си на 25, нормално е за времето, в което да си несемеен, без деца, но ако си вече към 40 и си самотен, това може да говори и лошо за самия теб. Например, че си особняк, че не можеш да правиш компромиси, че за теб да допуснеш някой до себе си е проблем и че това точно може да с отрази на работата ти. Не разбирам за какво мрънкаш. Явно изглеждаш ненадежден и няма работодател, който иска да те търпи. Така, че преди да се докачаш, първо малко си свали летвата, ако ти трябват пари, ще направиш компромис с вид на работа и заплащане, ако нямаш и никакъв стаж, това от друга страна може да е просто извинение да не те наемат.
Така, че ти не даваш никаква конкретна информация за работата, която търсиш, нито за възрастта ти, ако си някой кибритлия, то си личи от начина, който се държиш, най- вероятно има нещо в поведението ти което отблъсква. Вгледай се в себе си, може да откриеш отговора.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker