Аз ли нещо не разбирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Аз ли нещо не разбирам
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1961 пъти
На кратко предлагам работа и вече няколко пъти ми се случва жени да се обаждат и да търсят работа за мъжете си. И винаги става въпрос за мъже на около 60. Това за мен е, меко казано, несериозно. Как може жена ти да се обажда да ти търси работа? Тези мъже някаква инициатива не могат ли да поемат? Как да приема такива мъже на сериозно?

Допускам, че просто не им се работи и жените им ги сритват да си търсят работа. То междувпрочем точно тук имаше на скоро една тема за жена, която се оплаква, че мъжа и не ще да работи и си търси оправдания, че бил болен, но и на ТЕЛК не щял да се явява. И между другото мъжа ѝ доколкото разбирам, пак е на подобна възраст.

Някаква нова тенденция ли е това или какво? Или аз нещо не вдявам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: cf10e60e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си около тази възраст и си имал хубава професия, която си работил с кеф, но разни смотани олигарси са "купили" завода в който си работил и са те съкратили, как после да заработиш като куче на някой портал? На тази възраст само това ти предлагат да работиш. А смотаняците олигарси, за да печелят повече, съкращават броят на работниците и товарят останалите с работа за трима. Ето това сте днешните работодатели, по скоро сте експлоататири. Мъжете знаят какво ще им се предложи да работят, а и знаят какво ще им се заплаща- то е ясно, минималната заплата, защо да си губят времето да се занимават с хора, които искат да ги унижават? А жените питат от любопитство, дали наистина няма работа за техните мъже, въпреки, че са с много по голям опит от начинаешите. Това е истината драги ми работодателю, добре я виждаш, но искаш да се изтъкнеш. Сърбал съм попарата на такъв "работодател" - чорбаджия!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fec66799d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не авторе мъжете на възраст нямат самочувствието на младоците, не могат да лъжат за опит и умения и дори ги е срам сами да се рекламират или да си поискат информация за заплатата, а в крайна сметка си търсят работа за да си продадат труда и би трябвало да държат да получат достойна цена.
Жена съм и имам същия проблем с мъжа ми 47г, още не съм се обаждала на работодател, защото мъжа ми е доста работлив и умее професията си и го познават и го търсят и го препоръчват. Но се случи един момент преди 4г си търсеше работа, отиде на интервю, където беше препоръчан от познати и го е срам, мълчи с наведена глава, като види мъж в костюм със скъп автомобил и навежда глава, а е майстор в точно тази професия. Та на интервюто шефа го питал "каква сума пари за заплата са ти нужни за да си доволен", работата беше обявена с начална заплата 800лв и моичкият отговорил 800лв. Е не го взеха, как да вземат човек, който казва че няма стремежи за постигане на повече, а "мечтите му" стигат до минималната заплата за длъжността.
Всичко това е от липса на самочувствие, знаеш положението в държавата през последните 30 години, точно мъжете които сега са на 50-60г бяха на ниски заплати и 30г бяха принудени да работят за колкото пари им дадат за да издържат семейства и деца, а са и хора възпитани в комунизма да козируват и прекланят главица пред началник и това няма как да промениш.
Моичкия е майстор работохолик, но стане ли въпрос да продава труда си го е срам или може би страх да поиска пари, той е на принципа колкото дадат, а сам дава всичко от себе си и години наред е работил по 16 часа на ден остава след работа за да завърши поръчката.
Моята съседка така звъни на шефа на мъжа си-44 годишен за аванс, за проблеми в работата на мъжа си, и говорим за мъж командирован в чужбина от българска фирма и работещ за 14,5 евро на час. Човека бачка като луд, плащат му българи такава заплата от повече от 3 години, а стане ли въпрос да поиска аванс или да има да се оплаче от проблеми, да има грешка в пресмятането на работни часове, да са му превели с 100 евро по малко заплата, казва на жена си и тя звъни да говори с шефа му.
Така че не бъди толкова негативен.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 23042de749
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, благодаря за мнението, сега разбирам позицията им. Уточнявам, че не съм негативен, просто исках да разбера причината. Моите родители също са били експлоатирани, когато бях малък и ми е пределно ясно какъв е средностатистическия работодател. Сега от позицията на работодател не искам да бъда поредния мошеник и експлоататор. Искам да докажа, че в България нещата могат да стават и по човешки начин. Дължа го на родителите си (те също са на подобна възраст), които има същото мнение за работодателите в България. Ще се опитам да им вдъхна увереност на интервюатата на тези хора. В действителност често скромните хора излизат доста по-сериозни работници. Съжалявам, че точно това поколение трябваше да обере в най-голяма степен негативите от прехода и мафията.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a776524e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Щом кандидатите са на 60, значи едва ли предлаганата работа е нещо кой знае какво. Ако е така - какво те интересува дали жените им звънят? Разбирам да търсиш енергичен търговски директор или главен счетоводител на отдел от 10 човека и да се обади жена му. Но за каква да е работа, може просто тя да звъни за да проучи нещата. Аз съм имал друга ситуация - майка се обажда вместо сина си и като питам разбира ли еди какво си ми отговаря "ооо, той си поддържа нивото". Със сигурност няма понятие какво знае и може, но иначе демонстрира увереност. Тогава ми се видя жалка картинката.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 98c7602f01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   н. 5 значи щом са на 60г. са смотани, те не стават за добра работа и изобщо кучета ги яли, така ли? ... Само в нашата страна съм виждала такава жестока дискриминация заради възраст... Ти ще си вечно млад и красив сигурно.
Те само младите заслужават добра работа, другите не според теб въпреки стажа, опита и знанията си....

В страната ни например има дефицит на добри средни технически специалисти, които да движат работата... всеки иска шеф да го дава.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1a79ded483
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е а за днешното ,за бъдещото поколение как мислите, то ще плаща тепърва.Щото експлоатацията на младите ескалира,перспектива никаква, и те не искат да работят.Това са причините и за проблемите с милениум поколенията.И на Запад има деградация,която за да стигне нашата трябва да върви назад 800г разбира се.Но деградацията ня всяко ново поколение идва от старото.Всички са дискриминирани тук,ако не са роднини на шефа образно казано, та това е на местна почва

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 584d3f5e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много се радвам, че вече излизат абсолютно неспособни кадри от университетите, а умните емигрират или не работят за жълти стотинки. Някои от шефовете започват да се осъзнават, след като са фалирали поради желание за пестене и тънки сметки. И бг работодател е чудесно място, 'богоизбраните' вече трудно намират читав персонал, след като плащат като за идиоти и се държат със специалистите като с боклуци, нека сега звънят лично по телефона, молейки се някой да им работи. Нещастници.
Виждаме нагледно какво стана с ремонта в центъра на столицата, то не става от пръдня-боя. Надявам се кадърните хора да се осъзнаят по-скоро и не само да не се унижават, но да го забиват тънко и дълбоко на самозабравилите се работодатели.
В съседна тема стажант се оплаква от психически тормоз от двамата си мениджъра. Е, без стажант или подчинен, тези двамцата ще има да си бъркат по отверстията, докато фирмата им не потъне. Много шефове, много ръководни позиции, много болни мозъци, които нищо не могат да свършат сами, допълнено от факта, че тъпаците се страхуват да наемат интелигентни хора, защото се страхуват да не ги надхитрят (проекция на собствения им мироглед), положението става радостно. Да, хич не ми пука вече нито за пропилени държавни пари, напротив ХУБАВОЕ, нито за шеф, който ще дойде да пише в сайта сподели, за да се изтъкне. Ако като шеф не успяваш да разбереш елементарна психология и причинно-следствени връзки сам, ако нямаш емпатията, за да подходиш адекватно към различните хора, то ти не ставаш за шеф, колкото и да ти е радостно, че си над тези 'неадекватни мъже, които оставят жените им да ти звънят по телефона'. Корабът потъва и за вас, и за роднините на шефа, и за техните роднини, и не - номер 7, умните от бъдещото поколение няма да плащат, достатъчно е да не работят за пумиари, некадърници, самозабравили се глупаци, тънки сметкаджии, възвеличали се робовладелци и морални инвалиди. Имайки предвид, че пенсии няма да имаме, по-интелигентният вариант е отказ от пенсионен фонд и здравна осигуровка, човек винаги може да избере на кого да помогне, а не трети лица да му разпределят част от бюджета.
Със здраве!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker