Обещетение за безработица - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Обещетение за безработица
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2191 пъти
Дайте ми съвет! Съкратена съм от 1.12 Имам под 3 години трудов стаж. Регистрирах се в бюрото по труда на време (в 7 дневен срок) отидох в нои и те ми казаха, че ще ми обработят документите, но е рано и да отида януари. Въпросът ми е от кога ще получавам обещетение? Притеснявам се че докато почнат да ми го изплащат ще ми се обадят от бюрото за работа, която не ме устройва ще я откажа и ще ми спрат обещетението. По какъв начин да отказвам работа, за да не го считат като отказ? Аз уча и ходя на лекции, но те почват от февруари. Ако се обадят през януари как да се оправдая?...Коментари от сорта на започни работа не ми пишете. Преценила съм, че тези 4 месеца няма да работя. Работела съм, плащала към данъци... не може само малцинствата да се редят и да чакат на държавата..тях никой не ги реже! Искам да си получа това, което ми се полага за изработеното! Ако някой е бил в такава ситуация го моля зя съвет! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 581532c960
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто като те пращат на интервюта, моли работодателя да пише, че отказа е по преценка на работодателя. Не можеш да ги задължиш, но ги помоли. Ако не се съгласят, имаш право на 2 отказа. На третия ти спират помощите.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 883f106c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, здравей. Аз също се интересувам от този въпрос. Наистина ли имаме право на два отказа. Преди години се занимавах и ми казаха, че нямам право да отказвам. Но явно тия в службите или са некомпетентни или ме излъгаха, защото на кмета му трябват работници за бичкаджийницата.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 581532c960
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   2, не знам преди как е било. Сега имат право на 2 отказа. При мен като дойдат от бюрото по труда, ги питам директно дали искат работа или помощи. Няма смисъл да си губим врмето взаимно, ако не им се работи или не им харесва работата, която предлагам. Ако не искат да работят, не им правя спънки и просто им пиша, че аз съм ги отказал, за да не им спират помощите. Но аз го правя на добра воля и по принцип никой работодател не е длъжен да го прави.

Според мен по-добре си казвайте директно и по възможност без да накарнявате достойнството на работодателя. Така ако човека е разбран, е спечелите и двамата. Той няма да си губи времето да ви прави интервю или още по-лошо да запонете работа при него, без да ви е работи, хем на вас няма да ви спират помощите. Но имайте предвид, че има и горделиви работодатели, които иха се обидили. Но зависи и по какъв начин го казвате. Бъдете смирени, честни, но уверени. На мен примерно не ми е приятно да ми се преструват, че уж искат да работят. То си личи кога на човек му се работи и кога търси извинения. Затова бъдете честни. Аз затова започнах да ги питам директно и те се стъписват в първия момент, защото симислят, че нещо ги упреквам, че не им се работи. А аз не ги упреквам, апросто искам да си сложим картите на масата и да не се заблуждаваме взаимно и да си правим излишни усложнения един на друг.

Това е моя съвет.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 83cf8f2b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам един приятел, който до скоро беше на борсата и веднъж отказа предложение за работа и не му спряха парите до последно.Така че номер 3 е прав

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker