Защо хората с мизерни заплати предпочитат да мълчат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо хората с мизерни заплати предпочитат да мълчат?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 3587 пъти
Здравейте,
Защо, тук, в България, хората с ниските заплати си мълчат и не се борят за правата си? Защо има шефове, които предпочитат да загубят цял екип от хора, докато се усетят, че става нещо? Защо вместо безкрайното търсене на новата работа на младите, хората не се обединяват и не се застъпват за правата си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 34fdc6f276
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Въпросите ти са много генерални, но преди да ги отговоря, ще добавя към твоите въпроси едно продължение.

Защо хората в България не се обединят в едно гражданско общество и не си търсят правата? Защо не протестират за намаляване на определени данъци? Защо не се обединят и не се борят с корупцията по високите етажи и да свалят всяко едно правителство докато в България почне да се живее нормално?

И ето отговорите на всичките въпроси:

1. Защото много от хората в България не си знаят правата и не им се занимава с какво и да е (дори да си научат правата).

2. Защото много от българите нямат грам идея какво стои зад "демократичната форма на управление" и не познават нейните принципи.

3. Защото за "демокрация" мислят - руската форма на "демокрация", която се прилага и в България и в която мафията се е сляла с държавния апарат.

4. Защото всеки в България разбира от политика на чашка ракия и умее да се оплаква, но не и да се бори и да си търси правата.

5. Защото десетилетия на "комунизъм" научиха много българи, че друг ще им планира икономиката и живота и че от тях нищо не зависи. "Балонът на комунизма" после се спука и те останаха с к.р в ръце без да знаят какво да правят с живота си.

6. Защото мнозинството българи не познават законите и не са чели Конституцията.

Мисля, че ти отговорих доста конкретно. :)

И един въпрос към теб:

Как поради причините, които аз изброих може да очакваш после тези хора да се борят за заплатите си, за правата си, за данъците които плащат, за измененията по кредитите и т.н.?

Еми няма да се борят - всеки ще го използва този народ и тези хора и докато не се променят, така ще бъде.

Все пак, това че ти и много други млади хора се питате тези въпроси вдъхва надежда, че все повече млади хора ще вземат живота си в ръце, ще се борят за промени в тая държава и лека полека може и да изградим това гражданско общество, което може да промени тази държава.

Поздрави!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c346085547
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво значи да се обединят. В договарянето на заплата всеки е за себе си според собствените си възможности, умения и опит. Синдикатите в България не са реално действащи. Това че си млад не ти дава някакво предимство в искането на по-високи доходи. Освен договарянето трябва да си правиш сметка и според сектора в който работиш, какво могат да ти предложат конкуренцията и т. Н. Че заплащането е смешно в нашата мила родина е факт, но също факт е че има много народ със самочувствие инииинизислваниянбез покритие.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9addd3a1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Това са жалки и тъжни провинциалисти, които ги е страх да си искат хубава заплата. Защото са смазани в прованса и си имат местен дерибей, който ги прави на нищо. Но в големия град е хубаво и за това не искат да си тръгват от него.

Всичките ми колеги от провинцията са такива. Послушковци, които са готови да се натягат на гърба на честния им колега и да го клеветят, да му правят интриги, но да си искат своето, да си търсят правата и да искат заплата все ги е страх.

Що според теб вече в България няма голям протест. Щото останаха само страхливите селяци. Които са елементарни и нямат грам интелигентност. Умните и пробивните, които се бориха напуснаха родината, след като бяха смазани от системата. И се борят някъде другаде.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9addd3a1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От друга страна шефовете още са с разбиранията, че хора все ще се намерят. Обаче изненадващо такива вече няма.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c7f381580e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не им се дават заплати, дори и да си тръгнат други ще рабоят. Не мисля, че нещо може да се направи. Всеки гледа да има нещо макар и малко.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 18919131b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Защото червените медии на комунистическите боклуци ни промиха мозъците как свободата и демокрацията са нещо лошо. Нормалните хора не се занимават с протести, а бачкат и си налягат парцалите. Защото най-важното нещо в живота е да имаш работа. Може да си беден, може и да не ти плащат, но работа трябва да имаш. Защото преклонена глава сабя не я сече. Защото трябва на Вуте да му е зле, как така ще се застъпвам за него? Нали неговото щастие ще унищожи моето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: eff4eac1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторът/ката явно никога не е работила. Като започне да се издържа или да издържа семейство ще разбере.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2768829115
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   " 1 хайдутин, 2ма чета, 3ма чета с предател"

Защото има много отрепки в тази държава. Долни душици с мизерен начин на мислене, действащи от страх, глад, злоба и простотия. Пример: уж ще водим преговори за увеличение на заплатите. От 55 работници само аз поисках това. Всички мишки на събранието се покриха. После двама по-нископлатени се самопредложили за моята позиция, а мен да ме уволнят:D Други двама са приели да са доносници в смените, и за награда 200 лв към заплатата. Всички с достойнство напуснаха фирмата, и останаха въпросните мишоци да църкат за жълти стотинки. Затова днешните работодатели с мислене от робовладелско/феодалният строй се изживяват като дерибей по малките населени места. Заради тези които нямат грам чест, морал, достойнство.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7d8b6fe170
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Събрали сте се гледам тук топ революционери, топ заплатоискачи, топ правотърсачи, отбор достойни, познаващи правата си топ всезнайковци.

Като сте толкова печени вземете да организирате един як протест и си изискайте заплатки по 6-7 бона. После елате се похвалете ;))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dc110b5117
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защото българина е индивидуалист и не иска да се обединява с никой. Всеки сам се спасява т. е няма чувство за общност...
Младите не са възпитавани в дух на грижа и уважение към другия, за добруването на обществото. Не са хора на духа, а на материализма и тесния интересчийски прагматизъм... Не ги вълнуват въпросите на достойнството или честта на личността. Мълчат и се скатават, ако въпроса не ги касае пряко. Страхливи са и незаинтересовани...
Чакай ти да си търсят правата.... Какво останало да се обединят и да се борят за да променят цялата държавната система към нещо по-добро.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cf38a0acda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   2, заради такива като теб, хората не се обединяват. Учите ги, че са прости и некомпетентни ако са млади, а в доста случаи младите имат какво да покажат. 1, благодаря, ще прибавя и страха от губене на работата, но ако търсят нова, този страх би трябвало да отпадне.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cf38a0acda
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не, авторът работи и затова задава въпроси, защото му е странно колко послушание вижда. Авторът

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cf38a0acda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   9, а ако организираме протест, ти ще дойдеш ли илу ще си седиш на топло. Питам те от любопитство, защото доста хора мислят като теб, което в странно.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a2f4ed47c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз предпочитам вместо да рева всеки ден за заплата, да се развивам и да стана търсен от добрите работодатели. Повечето, които само реват, всъщност нищо не умеят. Те ако умееха, заплатата щеше да им е последния проблем. Писнало ми е от мрънкачи, които днес почнали работа и вече искат милиони. Няма лошо да искаш, но някои само искат, а нищо не предлагат.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cf38a0acda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   14, всички това правят, ако мислиш, че ви само ти. Но и добрите работодатели, често не плащат достойно. Те предпочитат такива, работещи и излизащи им евтино, а не супер компетентни, защото не могат да платят за Илкова, а и не искат. Отказвали ли са ти работа, защото си твърде компетентен, на мен да, два пъти.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cf38a0acda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   14, писнало ти е от мрънкащи, защото са ти конкуренция. Но това, че всеки нищо не разбираш, вече леко се изтърка. Или че почнал вчера да работи, ама некомпетентен, вечното клише. Българинът не е солидарен и Иван и Драган все са тъпи, а той се развива. Ако знаели, ще им давали пет торби с пари. Я колко примера за обратното виждаш, кажи.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a2f4ed47c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   От 14 пич, аз съм се развил достатъчно, докато другите купонясваха по дискотеките и мрънкаха колко са неоценени. Сега взимам няколко пъти повече от тях и работя за коректен работодател и в общи линии ме боли тръбата за тях. Не става само с мрънкане трябва и акъл. Аз с кого точно да се "обединя"? С Ганьо, дето като му кажеш да свърши някаква работа, 3 часа ти задава въпроси защо трябва да се свърши, защо няма как да стане и защо е неоценен ли? Айде първо се научете как се бачка, пък после искайте големите пари. Всеки знае само да иска бързи и лесни пари.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2768829115
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ето ти пример за "реване" за пари. Отговарях за 2 машини . Едната нова струваше 250к лв. другата 100к лв. Аз съм:
1 ОТК за входящ мЪтриял, и за готовата продукция.
2 Да работя с мотокар (да зареждам материал за машините)
3 Solidworks,autocad, excel, word (за да оправям мизериите на ръководният състав)
4 За да пести шефа пари, аз трябва да съм и поддръжка, защото на оторизираните сервизи се плаща 50 лв. на час части и консумативи.
А аз съм обикновен бачкатор със средно специално, и взимах 1200 лв. чисто за всичко изброено.В Германия за машина номер 2, САМО за да си оператор взимаш 2200 ЕВРО(висшист).
Мрън , мрън ,мрън...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a2f4ed47c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   2200 eur са като 1200 лв в Бг да не кажа по-малко, защото една прилична квартира в Немция ти е 1500 евра, застраховката на колата ти е 800 евро, картата за транспорт ти е 170 евро.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cf38a0acda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   17, имаш право. Да, много от младите пилеят време и пиене, кафета и безразборен секс. Не знам колко хора са така, един човек скоро квалифицира познатите ми като сноби, те не са много голяма извадка. Но понякогя май е по-важно да ви пробивен. Не деля хората и някой със средно печелят повече от висшистите. В готварството е така например. Просто се интересувам от света и хората в него. Задавам си въпроси. Тук един май нежелист е писал - за някой вишист неговите 1200 са мираж, той работи усилено, в това според няма. Но защо да учим ако със средно се взима повече от вишист?

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 47d857d608
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Мълчат си, авторе, защото трябва да се яде и да се плащат сметки. Приемаш работата при частника с неговите условия, какво основание има за недоволстване, след като сам си се съгласил? Въпросът е до оцеляване, а в такъв случай малко хора биха предпочели мизерно оцеляване или гладна смърт, особено ако и на тях разчита и издържат семейството. И аз съм си мълчал, докато бях наемник, за да имам средства за живот, сега при свободната практика пак си мълча и угаждам на клиентите с по-приемливи цени, докато се опитвам да се развивам, не само заради лично удоволствие, но и заради евентуално повишаване на доходите. Разгледай дълговете на държавите, може би ще ти направи впечатление, че всички с по-добри заплати са и горе-долу пропорционално по-големи външни дългове от България. нашият също се увеличава, има надежда. :>

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2f20a7e8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Като заговорихте за конкретни суми - нека всеки от гореизявилите се заклеймители на системата и работодателите да каже каква точно заплата /конкретна от .. до ... сума/ би го задоволила и с какво според него той самия я заслужава /квалификация, умения, знания и т.н./.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b0d9a25de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Защото 80% от населението са ( по Иво Христов ) и дори не могат да се подписват. 30 години преход доведоха до оскотяване, оглупяване, опростачаване и денационалициране на българина.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 775444f284
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   20, авторът, извинявам се за правописа. Телефона ми поправя думите. Имах предвид коментиращия, който май е нежелист. Лично и аз познавам много хора със средно, добре платени за стандартите тук. Обяснявам си го с това, че си ценят труда. Не страдат от тъпитията, че не работят за пари. Парите не правят човека, но сиренето е с пари.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d7fb9e616e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   НЕ СМЕ НАРОД - П.Р.Славейков

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f79ecfaaf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   22, ми то всеки се изкарва, че е супер специалист, а реално нещата са трагични. Само виж половината теми тук колко неграмотно са написани. А сигурно се имат за големите специалисти с претенции за 2 бона заплата. На думи и самочувствие всеки го докарва, ама покритието има ли го, малко е съмнително.

Имаше наскоро една тема "Бързи и лесни пари" или нещо такова беше. Момичето пита за бързи пари в интернет - позиране пред камери, нещо там да цъка рекламки и т.н. Обаче нищо за истинска работа, развитие, образование, няма такова нещо. Само "дай" и то бързо и и лесно. И нея да питаш, сигурно ще каже, че заслужава 3 бона заплата, ама какво ще даде в замяна - един гол гъз без образование, опит, професия, умения. Ама иска момичето пари и то бързо и лесно. Ей това ни е целия манталитет. Ако тази енергия и време ги бяхме използвали за нещо реално и ползвотворно - ехееее.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 27c920b47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Какво е това "нежелист"?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2f20a7e8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   26 от 22

Ми и аз за това питам де ;)

Да кажат - мога това, това, това и за това искам толкова и толкова.

Или то викаш все едно да питаш някоя жена какъв мъж заслужава ;)

Милионер най-малко щото видиш ли тя "принцеса" ;))

Жалка раОта ;))

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f79ecfaaf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   28, точно това казвам. Всеки ще каже, че може всичко и е номер 1 и затова заслужава 10 бона и дори ще го вярва и ще е убеден, че е така. То затова е и цялото реване. Ако някои хора си знаеха реалните възможности, дори щяха да са благодарни на 500 лв заплата. Извинявам се на изключенията.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d7fb9e616e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   "Вий не заслужавате "2 бона" заплата"

Двата бона са шега, като заплата. Дори и ГЕРБ го знае и затова почти всяка година, качва минималната заплата с по 10% на година. Ако През 2007-ма, слушах човек с костюм за 10000 лева, да ми разкава, как трябвало минималната да я няма. Така можело, не един да умира от глад, а друг да работи, а щели и двамата да взимат пари. Все пак, 150 лева на двама, било по-добре от 300 лева на един. Високите заплати, само щели да направят хората мързеливи.
След това, имаше лекция, как бизнес и пари, били запазена територия, за хора като него и как, никой не трбявало да развива бизнес, защото само скапвали икономиката, като я разводнявали.
Не твърдя, че всички са такива, но познавам прекалено много, които мислят като него.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c39ef97eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Хорицата ги е страх да не останат хептен без работа. А работодателите реват как няма хора, а после като дойде кандидат му казват "Еми много ясно, че е 580лв заплатата - за тая работа толкова се плаща (в района)". Един вид въобразил си, че за еди колко си пари би трябвало да намери човек за дадена дейност и се вайка, че няма кандидати. А като дойде някой ще започне да му измисля и допълнителни условия и задължения, да не се прекара, че е дал много пари. Драмата в България е, че твърде много скапаняци се изживяват като предприемачи. Като не можеш да създадеш печеливша дейност, къде си тръгнал да наемаш хора. Отворил някой магазинче и се оправдава пред продавачката, че няма как да ѝ дава повече от 600лв примерно, защото видиш ли продажбите са слаби. Има приходи 1000лв и казва - ето ти 600, не може повече. А защо въпросният пишман-предприемач не продава сам? За такава скромна дейност е нормално да работи организаторът на дейнстта, а не да назначава човек и после да недоволства, че "чисто" му остават недостатъчно пари. За варианта забавени заплати защото няма пари, а на другия ден пристига нов Мерцедес няма да коментирам. В тоя случай е нормално всички да напуснат едновременно и без да си правят номера като стачкоизменници.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a8e916699d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Мебелист, пак се извинявам, от телефона е. На мен ми се е случвало на работа да ми правят забележка, че работя и така личало как те не работят. Щях да падна! Вишист тук не си ценят труда и идват хора от прованса и са готови за 200 да работят, да, ама на тях им пращат храната в буркани, нищо лошо, ама ние си я купуваме и е скъпа.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a8e916699d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   31 - при този живот и квартири от 800 лева, да, 2000 се струват много, да, ама не. Карта 50 на месец, храна 100-200, едно кафе гони левче.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a8e916699d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   29, да ама покрай общите изключения защо мачкайте цял народ с обидите? Гърците са много по-мързеливи, за испанците всичко е manana, ама си знаят интереса.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a8e916699d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   22, анкети без пари не попълвам. Има си хора, които селектират и анкетират безплатно, ама май зарибяваха с награди. Аз фирмената ти чаша ли ще получа за анкетата ти? По въпросите ти гадая, че си работодател.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a8e916699d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   28, имаше виц за такива като теб. За българите в ада не им трябват дяволи да им топят главите в казаните, те го правят сами един за друг.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c7f381580e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   19 Имам познати в Германия , квартирата им е 3 стай и плащат 400 евро , включва и парното , така че и тук е същото .

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a2f4ed47c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   39, ето ти сайт, в който можеш да провериш във всеки град по света цени, наеми и заплати. https://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp

Иначе и аз имам познат, който плаща 300 евро с парното. Само че това са общниски жилища и се дават на по-нуждаещи се. Ако жилището не е общинско, ела ми се обади, ако намериш такъв наем в Германия. Извън селата, разбира се, макар че и там трудно.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a8e916699d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   40, чудесна идея. Май ще го разгледаме доста хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3933b1e42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Пичове, и едните и другите сте прави. Има много сган в тази страна, която е супер мързелива и не иска да работи нищо. Или ако работи е с претенции до небето. Но в същото време... Има хора като един човек по-горе, които бачкат на инженерни софтуери, после нареждат палета в склада с мотокара, после бачкат на машина да вадят продукция и накрая ходят поддържка със стълбата да ремонтират нещо развалено, за което трябва да се викне фирма. В продължение на много много години много хора работеха на 10 длъжности в една фирма със заплата от 350лв. А заплатата е все една и съща и НИСКА. И подобни хора имаше много - кадърни, работиливи, образовани... Така работиха с години и когато отидеха при шефа да го питат за увеличаване на заплатата (нещо напълно нормално - все пак ме сме в комунизма. Има инфлация, покачване на цените и тн), робовладелеца винаги казваше, че нямало пари, не бил сега момента, по-нататък уж... Или най-редовния лаф беше "като не ти харесва си тръгвай, на вратата чакат 100 човека"... И после робовладелеца, който все няма пари си взема луксозна къща, последния модел Мерцедес и тн. С това отношение близко до геноцид избягаха около 3 000 000 (ТРИ МИЛИОНА) Кадърни и умни и работиливи българи, които сега развиват чужда и икономика. И сега най-големия капак на всичко е, че работодателите реват под дърво и камък как нямало кой да им работи на машините. А до преди 3-4 години се гавриха с кадърните си работници и не искаха да им вдигат парите. С години наред не искаха да вдигат заплатите и да се съобразят с инфлацията. Той червената отрепка си мисли, че цял живот може да дава по 200лв заплата, щото по негово време така било. Не осъзнаха, че единственият начин да просперира компанията ти е не като си гавриш хората и ги експлоатираш, докато си купуваш най-новите коли, а като им дадеш добри заплати и ги обичаш. Стимулираш ги с бонуси и тн.

Имахме уникални колеги в нашата фирма и уникални началници, които не размахваха пръстче, а с които бяхме като сътрудници и бачкахме редом заедно. И които началници бяха изгаврени от червената отрепка наречена шеф на фирмата. И напуснаха. Ся нямало хора. Ми няма да има.

Та, да, има мързеливи, но имаше и още има кадърни, които никой не ги цени.

Така, че не ми говорете кой бил мързелив. Гаврата от страна на работодатели беше в пъти по-голяма от мързеливите хора.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 41a9f96c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   23- Абсолютно си прав. Масово хората се пъчат в гърдите колко четат, а в книжарниците нали ги гледам какво купуват -"10 начина да напомпване цици", "Свали го за 3 минути", не са реални книги, образно казано. Българинът все е топ пенкилер и рядко се развива в една насока, като германците. Не може цял народ, от който останаха проблеми леки и нямащи пари да заминат, цял народ разбира от политика, медицина и клюки, лекарите некадърни, ромите ще ни заличат като нация: уж са тъпи, но един ден ще са повече от нас - май мислят в перспектива. :)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 41a9f96c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   6 - Пак намерихме Комунистите. Хаха. Вместо да се обединим, ние се делим на жълти и бенбени. Имащата се за средна класа, е на едно положение в тази държава. Не че има средна класа в световния смисъл на нещата. Да се разделим е целенасочена политика, включително по етноси, която избожда очите вече!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 41a9f96c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   21 - грешка. Основанието е, че всеки в този свят се бори за по-добро заплащане и с времето доходите да се увеличат! Това пак се жали да ни се набута в главите - работете, мили Роби, цял живот за 500, вие друго не заслужавате, свестните се изнесоха, вие сте боклука. Така ни се говори. А това, че е наш избор да оживее тук, че обичаме природата си - майната ви, казват те, трайте си и мрете. Това е целенасочено. Българинът е -трудолюбив от гърците и по-способен от италиянци и испанци. Ако и тук беше уредена Швейцария на Балканите, щеше да в рай. Но кому е нужно?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2f20a7e8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   <37> Анкети без пари не попълваш, но акъл ръсиш на кило ;) То и акълите ти толкова струват де ;))

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5b966ec06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   46, ти с твоя акъл кво постигна? Да говориш на народа, че е тъп и прост - ами ако мислиш, че си прост, има и хора, които не са! Всеки сам си се самоопределя. Те троловете за какво са - внушете на народа, че е тъп. Той не е тъп. Само изобретателен и умен народ ще оцелее. Като нашия. Поставен в това положение. Вие какво? Имате другите за тъпи? Ми, много ви здраве от старата им шапка! Всеки се развива.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c063d61e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   До 46 "Те троловете за какво са - внушете на народа, че е тъп. Той не е тъп. Само изобретателен и умен народ ще оцелее."

Ти си този трол, батенце!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 744d79617f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   търсете си ментори!
обучавайте се професионално!
ето от тук започнете - с лекции с курсове по програмиране
ходете на събирания и ивенти
ходете да се запознавате с хора по успели от вас!
и най вече - изградете се като човек който има необходимото кноу хау и ще сте ценен кадър в фирмата!
търсете западно кноу хау - имат поне 300 години преднина в икономиката!!
четете книги

за по доверчивите които ми четете поста и изкате буквално да тръгнете и в същото време имате поне 500-1000 лева купете си курсовете на ментора Тай Лопез - таилопез.ком

м 29 София

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 744d79617f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   ето ви бизнес план за без пари! ( хората в провинцията също могат да научат нещо)

1. излизайте с по успели от вас хора
2. четете книги - от доказали се хора и ментори
3. търсете си ментори - тай лопез и гранд кардън са добро начало в таи област
4. ходете на курсове по програмиране икономика стартъпи етс етс
5. плащайте си за по добро персонално обучение
6. търсете в гоогъл курсове по 50-100 долара - има ги достъпни са и са на английски това са ъп ту дейт демек модерни!

м 29 София

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5b966ec06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   46, Да, бе! Де да бях, поне да плащат! Ама не съм! То нещата са си така, ти не виждаш ли абсурдите? Все ми е тая кой ме мисли за трол. Искам хората да са ок в държавата си, това ако е тролене - както щеш му викай. Но никой не ми плаща.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2f20a7e8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   <49> Не е трол 47. Дървен философ е, но то е горе долЕ същото ;)

<51> Послушай съветите си и излез с някоя даскалка по БЕЛ. БЕЛкем научиш нещо за главните букви /без пари/ ;))

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker