Никога не съм работила + следване в университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Никога не съм работила + следване в университет
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2135 пъти
Здравейте! На 24 години съм, уча медицина, но досега не съм работила нищо. Много ме е срам от този факт, защото повечето ми приятели работят от 16 годишни. Не разчитам на нашите и не им искам пари за нищо, освен за таксите за университета. Понеже знам колко трудно ги печелят, а и никога не съм била от децата, които искат пари от родителите си или някой друг. Въпросът ми е: Вие от кога започнахте да работите? Успяхте/Успявате ли да съчетаете университета с работата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: cd4a2cbe16
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Това, което учиш изисква голяма отдаденост. Тези, които работят, зависи какво са учили. Завърши си образованието, ще имаш цял живот да работиш после. Няма от какво да те е срам.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f78debd7db
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Аз съм на 27. и аз никога не съм работил ..Дори на кука да е закачена работата, няма да я взема.
Просто не ми се работи.
Не пуша и не пия, така че..разходите около мен не са големи...
Не обичам особено и храната от малък съм такъв... Хапрвам по 1 път на ден. .

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1ffa080fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Поздравления за специалността, в която си приета и следваш! Със сигурност за нея ти трябва много концентрация и отдаденост, за да се справяш на изпити и да трупаш знания и опит, когато започнеш активно да практикуваш.

Интересно ми е само как не си работила до момента нищо, а не искаш пари от вашите освен за такси? Откъде имаш пари за храна, жилище, сметки, излизания? Не е заяждане, просто не мога да си го обясня.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ca4ca6bbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Здравей мило момиче!
При всеки човек животът се стича по различен начин.
Не чувствай вина, че още не си работила. Ти е важно да се съсредоточиш върху медицината, защото спешно ни трябват добри лекари! На въпросите, които си задала, няма нужда да получаваш отговори, защото те няма да ти помогнат по никакъв начин, повярвай ми. Вместо да губиш ценно време в глупави и безсмислени разпитвания из мрежата, по-добре отиди да попиташ за стаж в някоя болница.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: aab770bcd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Щом следваш медицина е нормално да не работиш. Тази специалност изисква доста учене и концентрация. Не се срамува, а се гордей, че правиш нещо, което си заслужава. Ще имаш достатъчно време да работиш, са помагаш на хората, а и да изкарваш пари.
Ако живееш с родителите, помага вкъщи в домакинската работа. Когато завърши и започнеш да изкарваш пари помага финансово на вашите, купувай им неща, от които имат нужда, глези ги с подаръци, почивки. Така ще им се от благодариш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f4d4f387d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   И кво като не си работила никога? И аз не съм работил никога, а съм на 32. Произхождам от богато семейство, винаги са ме гледали като писано яйце. Нашият ми беше казал веднъж: "Синко, ако искаш работи, ако не искаш - недей, твоя си работа. Докато сме живи, ще се радваш на много, след като умрем - ще имаш всичко. Всичко останало е твой дерт." Номер 2 е казал, че и на кука да му е закачена работата, няма да я приеме, на мен пък и да ми дават пари само за да друсна снагата до работата и да изпия по едно кафе с персонала, няма да приема.. да не говорим да работя. Виж, не знам ся дали ти така си се уредила, но знай, че няма причина да я мислиш толкова. Важното е да не правиш престъпления и да не мразиш и завиждаш, важното е да живееш в мир със себе си. Греби с пълна сила от удоволствията на живота и тва е. Туй, задето се кахъриш, е безсмислена работа и губене на време. Навсякъде ти натякват, че трябва да работиш. И кво, ние с пича горе като нямаме трудов стаж, да не сме по-малко хора. Просто не ни се работи, нямаме желание, енергия и интерес да се бъхтим за жълти стотинки за някъв самозабравил се пишман големец. И да не бях от богата фамилия, и да бях дете на бедняци, пак нямаше да работя. Просто тва не ми е центъра, имам безброй други удоволствия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e96d0b0f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Щях да ти се нахвърля свирепо, но ключовата дума тук е "медицина"
Има една тенденция особено сред момичетата да се "намират на учене", защото ги мързи да поемат отговорност в живота си. Еквивалента на същото от мъжки пол е готованеца но. 2 Срам и позор.

Създаването на трудови навици е абсолютно задължително ако искаш да си водиш живота си, като пълноценен човек. Факта че те тормози, че не си работила нищо, говори сам по себе че правиш нещо нередно.
Сега при медицината наистина е по-различно определено, но пък винаги можеш да пробваш нещо по специалността. Доброволчество, асистент в лаборатория, научна дейност... има различни видове работа и в твоята специалност.
Пожелавам ти успех в намирането на нещо, което ще те накара да се чувстваш пълноценна!
-------
На въпроса ти: изнесох се на квартира самостоятелно на 15. Издържам се сам от 17 годишен. Висшето си го почнах сам и си го плащах сам на 25.
В момента имам собствен бизнес и печеля над средното за Лондон. Водя се човек от над-средната класа.
Първата ми работа беше да копая вадите на село, на зелето на местния земевладелец и да поливам царевица. Правил съм дървени въглища, барман, пом. Кухня, строежи, складове, товарене на тирове с дървени трупи, учител по английски, уеб дизайнер, 12години системен администратор за американски фирми.. В момента бизнеса ми е свързан с физиотерапията..
Нито една от тия професии не е била напразно и накрая като свържеш точките, се получава - това което си ти.
Точно както Стив Джобс е вземал курсове по калиграфия в колежа. Ако не го е бил направил сега на компютрите нямаше да имаме шрифтове.
Всяка работа е полезна, всяко различно занимание те изгражда!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c1db7e0237
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз не работя, а тази есен ще съм студентка първи курс. Цял живот после имам да работя...няма да ни избяга работата.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cc36a227ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз също съм учила в МУ.

Освен, че не съм спирала да работя през цялото време на обучението си взимах стипендия за успех.

Така че не е невъзможно, нито пък обучението е толкова сложно колкото се представя. Изисква се за кратко време да се усвои по-голям обем информация, но ако човек има правилна техника не е проблем.

Зависи кой курс си, но можеш да работиш в болница, отделно само през уикенда или през лятната ваканция. Но да стоиш и да се вайкаш и на 24 г. да не разполагаш със свои лични средства не го приемам. За дрехи, бельо, обувки, козметика не ти ли трябват пари? За допълнителни учебници, материали???

Ме

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1af5a49c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Интересно авторке, първо да отбележим че медицина, може да значи, както лекар, така и акушер, фелдшер или дори медицинските сестри се водят медицинско образование. Тежестта на образоване е много различна ако ще ставаш сърдечен хирург е едно, ако ще ставаш акушерка е съвсем друго. Те диетолозите май пак се водят мед. образование. Това го пиша защото много ме съмнява бъдещ сърдечен хирург да пише тук или въобще да се вълнува от подобни въпроси.
Второ интересно какво ядеш, какво обличаш, с какви пари си покриваш транспортни, режийни и други разходи, ако родителите ти поемат само таксата за университет, а ти никога не си раотила? Не ми излизай с номера че не се къпеш, кой плаща водата, сапуна и тока?

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a4f3bc04e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Учи, ще работиш цял живот и ще им помагаш ти по-късно. Аз почнах като завърших на 23г по специалността. Така или иначе си гледай обучението сега, после ще работиш и след пенсия, ако останеш у нас, нямаме лекари.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a4f3bc04e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   3 явно не плаща квартира, техните и предлагат храна, само таксите плащат. Тя може стипендия да взима.
Иначе може да работиш като сестра и да даваш смени почивните дни. При нас работят по някоя смяна специализирани още доктори. Нямаме много иначе.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7b83647007
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер2 разсмя ме искрено.Жив и здрав
.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 19e604e807
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   8 На всеки живота е различен, някои могат да си позволят само да учат и след това да работят, това не значи, че цял живот няма да работят. Така или иначе е свободна лятото два месеца, нека сега си го живее това време, след това няма да го има. По-добре ли е да работи и да закъса с изпитите, щото няма време да учи.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 50bc2e68e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   номер 2 и 7 са типичните представители на понятието "мамини дечица ". Вие сте готованковци и вашите ви правят мечешка услуга по тоя начин. Работата не е само работа - тя учи на дисциплина и води до някакво удовлетворение. Чрез нея ти може да се почувстваш пълноценен зрял човек, който изкарва сам парите си и не зависи от НИКОЙ! Друго си е сам да си изкарал парите си ...а не да си дъртак (пиша за онзи 32 годишния ), да си отворен и доволен от факта че не си работил и при лежиш на гърба на мама и тате. Успех и дано си намериш жена някой ден - то и да намериш все тая като те види какъв си Генчо, ще те цеди за пари. И друго да отбележа - никога недей да казваш че и да нямаш пари пак няма да работиш. Че нали знаеш - в живота всичко се случва. А теб те виждам като 40 годишен нехайник ,продухал парите на родителите си ,защото си глезльо- ГАНЬО, който не може да си причини супер гаднта и под достойнството му дейност, наречена РАБОТА.
И относно темата на момичето ,че много време отделих за глупости.
Мила, ориентирала си се в прекрасна насока - учи ,развивай се и някой ден ще се сещаш за тези "безработни дни" с добри чувства. Защо ли? Защото ще си удовлетворена от работата си.
А вие ,споменатите по-горе ,можете само да се учите от нея! Лигльовци!!!! Айде със здраве и дано коментара ми бъде публикуван

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 795b344571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   2, 7 и 8 са провокативни коментари (евтино скалъпени съчинения) по мое мнение и няма какво да правят в темата на момичето.

Авторке, успокой се и си гледай учението.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 795b344571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Подигравка с интелекта на читателите - нерядко срещано поведение при провокаторите и редовните съчинители в този сайт.

2 - хапвал по един път на ден.
8 - 12 години сис админ, после почнал "бизнес с физиотерапията" - еми такова животно нЕма. А кой в България пуска 15 годишно само по квартири? Самостоятелен на квартира от 15, ама се издържал сам от 17. Е за да се нарече някой самостоятелен не трябва ли да се издръжа сам?

Даже ми се струва, че 2 и 8 са писани от един и същи човек, макар и да са с различни хашове - стилът им е доста сходен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker