Защо жените са толкова злобни на работното място? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо жените са толкова злобни на работното място?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 2077 пъти
Дори една с друга? Мъж съм, но за съжаление работя в почти изцяло женски колектив. Казвам за съжаление, защото такива скандали и драми съм виждал само в една бивша фирма със сходна денойст, където пак са предимно жени. Позицията ни е административна и не мога да разбера какви са тези драми? Една старша контрольорка отговори нещо на момиче от друг офис и просто й каза да се обръща към обучителката им, защото й е казано по принцип да не им отговаря на въпроситге и ето за това стана мини скандал. И пак ползваха фразата "Не е колегиално", това и в другата фирма са ми го казвали на мен, и тук ми го казаха преди седмица, а сега на контрольорката й го казаха. Странно как когато съм работил в колективи с повече мъже никой не ме е обвинил в липса на колегиалност и не е имало такива емоционални истерии. В кол центъра също повечето от заядливите колеги бяха жени. Защо се получава така? Мъжете и да клюкарят някой зад гърба поне не му пускат заядливи коментарчета в лицето и като цяло са по-възпитани, а жените ги тресат хормони ли все, винаги в женски офис има някакви истерии. Затова и се отказах да ставам учител, не искам да си представя какво гнездо на оси е. Аз мисля, че всичко идва от това, че вътрешно повечето от тях мразят да работята и ако има как биха си стояли вкъщи да си гледат децата, а тези без деца да излизат, но им се налага. Друго обяснение не мога да си го разбера. А после уж мъжете не порастваме, какво е това "дамско" поведение на работното място? Държат се също някакви ненормални тийнки в гимназията, дето се дърлеха за най-малкото.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: f93c68b505
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Защото са прости и невъзпитани.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 84cc9c4c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Те и да не работеха, децата си пак нямаше да си ги гледат и възпитават, щяха да киснат във фейсбуците, онлайн магазините и да клюкарат помежду си. Също и изневерите щяха да нараснат. По-скоро е до манталитет. Нашенката както виждаш се държи като неопитопена усойница.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 87352d3d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз съм работила в женски колективи и такива отношения не е имало.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 73114ff3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Психологията на нас жените е да завиждаме една на друга, особено ако отсрещната е по - кадърна, хубава, харесвана от колектива или каквото и да в друго, и да се харесаме на мъжете. Затова и помежду си са злобарки, но не и с мъжете. Аз винаги се разбирам отлично с мъжката част, защото имам тяхното чувство за хумор, но на жените това не им харесва и съответно винаги ме мразят.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 32b5ff33d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Жените под 30 обикновено не са така, а над 30 вече яко са чалнати в главата. Мухъл, изтекъл срок на годност и комплекси. Винаги завиждат на младите момичета, защото са по-умни, по-красиви и по-оправни. С тия кучки след 30ка няма оправия, просто мозъците им вече не функционират нормално. Дългогодишни мои наблюдения.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fb5c0e4220
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз също работя в "дамски" колектив, предимно с хора на 40 години и уви, възгледите ми са същите. За съжаление, жените са и в определена степен програмирани (eволюционно) да бъдат експлоатативни и да имат "последната дума" когато е възможно, което просто допринася още по-негативно към подобни ситуации. Някои от тях са достатъчно самоосъзнати, но те са по-скоро изключението.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a5fa2d9d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   То си е до човека, не до пол. А иначе като цяло жените са по-прецакани на работното място, ако не знаеш за една и съща работа взимат около 15% по-ниска заплата от колегата им мъж. И съответно ако знаеш какви драми стават за 10 лв. разлика в заплатата!
Да не говорим, че от жените все още се очаква да са 2 в 1, хем на работа, хем перфектни домакини и съответно това избива нанякъде, къде в клюки, къде в интриги, къде в завист.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9dba2cc02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Такива са жените , аз почти само с жени работя , но всички се държат нормално . Зависи от хората .

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3fab707af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мисля, че са така по принцип, не само на работното място, тъй като съм общувала с колежки на и извън работното място - едни и същи са. Държат се лицемерно мило с някои, явно имат полза от тях - не знам... Също е и на лична основа, например като кажеш нещо, което по никакъв начин не е обида, пък те се обидят и решават, че вече си им смъртен враг, но всеки с комплексите си... няма как да знаеш какво ще засегне някого, освен ако не се познавате много добре. Също се дразнят и ако някой работи повече от тях, защото те не искат да изглеждат мързеливи, но пък реално - не им се работи. Ти си мъж, но подозирам, че е хейтът е същият - не се харесват жени, които не седят да пушат и да говорят празни приказки, когато не си от този тип жени, си тема на тяхното клюкарстване, например - какво си казала, как се обличаш, каква ти е косата, дебел ли си, слаб ли си...тъпотии.
Лошо е да се работи с жени. Жена съм, избягвам ги.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e1cbacf812
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Има злобни хора и от двата пола.
От теб също лъха някаква злоба...

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: df1bca2078
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   По - лесно е да се работи с мъже - факт. Аз, като жена винаги съм се разбирала повече с мъжете, при тях не се въртят толкова интриги, а жените все си проявяват малко или много женска злоба, клюкарстват и интригите са на ниво, просто им идва от вътре. Сякаш е заложено, има и изключения, но те са малко.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: bb8b340d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Така, нищо ново под слънцето. Женската злоба няма почивен ден. Аз злобен мъж не познавам, защо ли?!
Всяка жена винаги се сравнява с останалите - външност, ценз, заемана длъжност, умения, заплата…
Най-некадърните винаги са най-злобни.
Патила съм си от злобни колежки само защото аз владея перфектно английски и ми помагаше в работата, а те гледаха като телета е железница…Няма подобна неприязън!
Сега отивам в нов, женски колектив и още на интервюто ме попитаха дали се справям да работя в женски колектив.
Какво ли пак ме чака?!?
Ще видим.
Да ми е яка гърбина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 1088fdcc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Вече женски колектив - само ако аз съм шефа. Така няма опасност да се обърнат срещу мен. Забелязал съм, че голяма част от жените се мазнят на тим лидерите и шефовете, дори са готови да си свалят гащичките за тим лидера, а към мъжете на тяхното ниво много зависи, но като цяло се държат по-зле с мъжете на тяхното ниво. Изводът е, че жените очакват от мъжа власт и като сте на едно ниво почват да те приемат за една от жените едва ли не, само за почти изцяло женски колектив говоря разбира се. В смесените колективи такова нещо нямаше.

Автора

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 65b87279b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Проблемът е не в жените, а в слаб мениджмънт. Хора на неподходящи позиции много и от там страдаме всички. Ако мениджъра е способен, жените пак ще са си злобни лицемерки, но няма другите да страдат от това. Видяла съм го с очите си, как се вкарва ред по интелигентен начин и работа върви, хората работят спокойно. Характерите на хората са различни и винаги ще има несъответствия, но змиите се свиват като видят авторитет.
А иначе, защо хората са злобни, долни и винаги гледат другия :
защото са нещастни. Щастливият човек се радва на живота, защото знае, че е кратък и не си струва да се занимаваш с глупости. Работи всекидневно върху себе си.
И.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 771cd0b3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не са само жените. Повечето хора все гледат в паницата на другия и все нещо ги дразни. Българинът е много завистлив човек. Може нищо да не направи за себе си, но ще се съдере да развали работите на другия.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: db34e3e99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Никой не иска да си по-добре от него. Без значение мъж ли е, жена ли е. На работа като цяло са игри за надмощие. Всеки се опитва да се налага на някой с добро или лошо. Ако не покажеш самочуствие веднага, ще те смачкат. Аз съм работил с ,,мъже,, където са по-зле от жени. Предимно се скатават и нареждат някой зад гърба му от колкото да работят. Издържах точно шест месеца и половина с тия джендъри и се махнах. От скоро работа пак с мъже, но от старата генерация мъжкари. И се работи къде къде по-добре.


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e639906d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не е до мъже или жени, а до хора. Българинът като цяло не обича да работи. Винаги гледа да се скатае, да плете интриги, да клевети и да краде. Това му е плана за "развитие". Ако види, че някой около него се опитва да работи и да си върши съвестно работата, веднага му става трън в очите, просто защото така най-малкото лъсва неговата некомпетентност и мързел. За близо 16 години трудов стаж, хората, които съм виждал да си вършат съвестно работата, мога да ги изброя на пръстите на ръцете си. Даже на първата си работа се сблъсках с парадокса да не ми се дава работа. Пряката ми ръководителка (спусната с връзки) беше толкова елементарна, че изпадаше в ужас винаги, когато се случваше да поискам допълнителна работа. Живееше в постоянен страх някой да не я измести.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker