Дискриминация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Дискриминация
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1647 пъти
Здравейте, читатели!
Обръщам се към вас с въпрос ако някой е имал сходен опит с моя.
Преди няколко месеца при обявен конкурс за главен асистент във ВУЗ не бях допусната до участие въпреки, че отговарям на критериите с думите "Няма да участваш, защото не мога да те гледам" от страна на ръководител катедра, в която беше обявен конкурса. Учих там, но естествено конкурса беше нагласен за определен роднина. Обърнах се към адвокати, които обаче ми казаха, че нямат опит в подобни случаи. Знам, че няма смисъл много да се кандидатства за такова място. Искам да попитам просто според вас това дискриминация ли е? Аз така и не участвах в конкурса по разбираеми причини. Искам да споделя също, че съм съвсем обикновена бг гражданка, нямам някакви специфични белези, които да предизвикат дискриминация. Искам просто да си потърся правата. Към кого мога да се обърна, защото кой ли не питах? Става дума за университет в Пловдив. Дали е добра идея да потърся адвокат в София или от другаде? Тези тук само ми взимат парите за консултация и нищо. Ще съм много благодарна да споделите. Историята е много дълга, това е накратко.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: f22bf55250
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Това не е дискриминация, а нарушаване на закона! Можете да ги съдите за неправомерното ви отстраняване от конкурса. Би трябвало да имат мотиви, с които са ви отстранили. Надявам се, че сте изчела всички условия, защото по-принцип винаги слагат някое, което да го покрие точно определен участник, но все пак може и да са го карали през просото. Така или иначе имате правото да заведете иск(вече се посъветвайте с адвокат) за неправомерно отстраняване от конкурса.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9ef2d00d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   За съжаление, това е основния начин на подбор на кадри във всички сфери на икономиката. Няма и реално начин да си защитиш правата, защото винаги могат да си измислят някакъв конкурс/тестче, на което техния кандидат предварително знае отговорите или го пуснал/а по пощичката докато останалите се явявят на конкурс с основна цел да оправдаят подбора на чичовото. Ставал съм свидетел на много по-брутални нарушения, диплил съм си доказателства, ходил съм при адвокати с аудио записи, скрийншоти и т. н. Пак не им се занимава. Ако подобни неща бяха на лице в Северна Америка, въпросните семейни структурки отдавня да ги нямаше, а аз да се бях пенсионирал и с имоти из Карибския басейн...
Ако ти се занимава, продължавай да си търсиш нещо и опитвай докато намериш що-годе приемливо. Разбира се, винаги има и опцията да се аутсорснеш за някъде с по-малко двойни стандарти, както се ориентирах и аз. Просто някои хора сме несъвместими с болшенството от генофонда тук, но това не значи, че ние сме луди и т. н. Успех!
П. С. ако на някой родолюбец/крадец/робовладелец му се описва, сами си направете справка каква част от хората в работна възраст липсват тук спрямо тази в другите развити (или парадиращи за такива) държави. Това е хубавото на статистиката - няма две мнения по въпроса.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b9c0771466
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това не е дискриминация, а просто лично отношение. Можеш да ги съдиш, че не са те допуснали до конкурса. Дори и да те допуснат обаче, не значи, че ще го спечелиш. По-скоро обратното, ако тръгнеш с рогата напред, забрави някога да работиш там.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 137c195595
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Потърси някой от адвокатите които се занимават с дискриминация и са станали известни по вестниците с успехи, после приготви пари и ги съди. Въпроса е принципен а това че парите не си заслужават е ясно. Време е схемата батко братко и татко да приключи.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 933186bb3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Адвокатите са едни и същи и в Пловдив и в София.
Гледат на тебе като на банкомат и ще ти говорят каквото искаш, за да им плащаш защото се интересуват единствено от парите ти.
Не съм юрист, но бих казъл не случеят ти е загубен защото ти не си участвала и нямаш черно на бяло ще са ти казали да не участваш.
Довода, че така ти били казали не се приема за доказателство в съда в България. Записи и скриншотове както споменаха преди мен също не се приемат като доказателва от българския съд.
Както виждаш след като не си участвала в конокурса не можеш да твърдиш че са те спрели от участие защото не можеш да го докажеш както съда иска.
Ако бе участвала и те бяха отхвърлили можеше да оспориш решението им.
Но дори и да беше победила как щеше да се оправяш с началници които не те искат не знам?
Мисля, че в този момент може да пуснеш жалба към ректора на университета.
Ако той не се има много много с тази катедра то би могъл да назначи нов конкурс.
Това е твоя шанс.
Но може и да не го направи.
Трябвало е да участваш, за да можеш да търсиш юридическа помощ сега.
Иначе е безсмислено да търсиш адвокати и да харчиш пари безуспешно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0c765ac794
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ами то добре ще ги съдиш, но ти някакви документи имаш ли?
В писмен вид ли ти го прати това ръководителят на катедрата и от официалния му мейл?
Свидетели поне имаш ли?
Защото ако ти го е казал насаме и ти не си подала документи в конкурса - ами нямаш нищо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 105427afa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Юрист съм, 5 и 6 са прави. Иначе чисто житейски, защо се буташ за място, където бъдещия ти шеф ти е казал, че не може да те гледа? Дори по някакво чудо да заемеш позицията, бял ден няма да видиш на тази работа.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 139b61cf1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   В България е пълно с таива бок*луци, които трябва да бъдат изритани от топлите им кресла и да работят доживот за минималната заплата.

Със съд едва ли ще постигне нещо, предполагам, че нямаш конкретни доказателства.

По-скоро пробвай да го раздухап по медиите - нещо тип Господари на ефира, така поне може да му стъжниш живота за доста време. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4773e9e91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Както вече горе ти казаха - ако е само устно са ти казали това, не разполагаш с някакви документи или нещо, с което можеш да го докажеш, няма смисъл да си хабиш времето и парите. А и разноските по делото, евентуално, ако ти го спечелиш няма да ги плати въпросния преподавател, а университета с държавни пари. Просто се крият зад адвокатите на РУО. А и наистина, дори и да те бяха наели, просто не си заслужава да си тровиш сама живота с подобен работодател. Интересно ми е за кой университет в Пловдив става въпрос?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8971fc9cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Щом сама си решила да не участваш, нищо не можеш да направиш. Друг е въпросът, ако са ти отхвърлили документите неправомерно.

Имаше такъв случай в СУ. Кандидатът, който не трябваше, спечели конкурс, но напук не го назначиха. Две години води дела, спечели ги. Получи малко обезщетение, но съдът просто отмени целия конкурс. След това бяха по-внимателни и законно си назначиха техния човек.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8fa3396157
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторката съм!
Благодаря за подкрепата. Имам доказателства. Според един от адвокатите мога да спечеля, но с малка сума за обезщетение. Той каза също, че това е дискриминация. Не е единичен случай. Писах, че историята е дълга. Просто не попадам на адвокат, който да заведе дело. Обърнах се към няколко институции, което ги принуди да ми се извинят формално писмено. Въпросният ВУЗ и други хора го съдят за злоупотреби. Също ме посъветваха да потърся медиите и вече потърсих контакт с тях. Сега ще чакам отговор. Ако не български ще се обърна към чужди медии. Това е пародия на ВУЗ. Просто се точат едни пари по проекти. Не ми се иска да ставам медийна звезда, но уви нямам голям избор. Мога още много да пиша, ако има развитие ще споделя.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0c765ac794
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Авторке, щом имаш доказателства търси си правата до дупка. Само гледай да си сигурна, че доказателствата ти са от типа, който съдът признава, за да не останеш накрая с разноските по делото.
Евала, че не си оставила нещата така, българите трябва да се научим да си търсим правата, ако не искаме вечно да ни мачкат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b9c0771466
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторке, като е пародия на ВУЗ, защо толкова се напъваш да работиш там, още повече че и ВУЗ-ът не те иска? Започни в някой нормален университет.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8fa3396157
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От авторката
Бих искала само да поясня, че не се "напъвам" да работя там. С тези хора нямам желание за работа. Реших да си потърся правата, защото те на това разчитат, че ще им се размине. Това не са учени, а ОПГ. Смятат ВУЗ-а за семейна фирма. Министърът сигурно не е толкова арогантен Ще стигна много далече ако трябва. Бих се върнала само ако ги махнат оттам. Въртят големи измами. Моят конкурс е капка в морето. Иначе са страхливи. Понеже искам да направя нещо за науката и младите студенти. А онези дори се радват, когато студентите не идват на упражнения понеже хем ги мързи да преподават, хем няма и на какво да ги научат. Качеството е много слабо. Самият ректор беше пред дисциплинарно уволнение преди няколко години. Ще се боря до последно, защото ми писна от връзкарщината в милата ми родина. Искам финансово обезщетение и справедливост.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b9c0771466
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ами успех, "бори се", щом така си решила, макар че за мен шансовете ти клонят към 0. Не виждам солидни доказателства за нарушение, камо ли за съд и обезщетение. Най-вероятно адвокатите ти казват така, защото ще имат полза от делото, не вярвам да не си дават сметка, че това е загубена кауза.
Пиши после какво е станало.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 808e5354c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Не се занимавай с подобни дребнави същества! Нямаш развитие там, щом са ти казали такова нещо... и по принцип ако беше приета, пак нямаше да имаш, в ситуация с такива хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker