Не мога да работя нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не мога да работя нищо
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1323 пъти
Здравейте!
Не знам как да започна тази тема, но заглавието си казва всичко. Работила съм като продавачка и работата изключително много ми тежеше, напуснах.
Не знам какво мога да работя, май нищо... сервитьорка- много съм несръчна, няма начин да запомня толкова поръчки, не бих издържала и на крак цял ден, а и парите.. смотая ли нещо плащам аз..
И така разглеждам обяви и си казвам ами тази не става защото това не мога да го правя, и това не мога, готвачка не мога, защото не мога да готвя, чистачка не могат, защото искат опит, шофьор не мога, защото не шофирам.. и така чета обяви, които изглеждат сложни за мен, искат работи с документи, с пари, с различни програми, определено не бих могла да се справя с тези задачи. Езици не знам. Е, тогава какво да работя се питам... като нищо не става от мен и нищо не мога да работя? !

Някой бил ли е в подобно положение, как излязохте от тази дупка, да спрете да си набивате мисълта "не мога"?

-Ж, 25г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2b1ef2ea5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Харесай поле за изява/професия, в ютуб е пълно с безплатни уроци за всичко. Примерно ако искаш да управляваш социални мрежи на бизнеси, ще търсиш social media manager. Но трябва и ти да си повярваш малко и да си по осъзната къде се намираш, звучиш като малко хлрнчещо детенце, не млада амбициозна дама с цели и желание за работа

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 068bd26bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Е, това не можеш, онова ти е тежко, какво все пак можеш? Колкото и да си зле, ще можеш да миеш чинии или подовете на някой офис.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ac667c57b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Хубава работа няма, особено без висше образование.
Аз мога ята си я харесвам, имам и много свободно време за да гледам децата. Трябва да видиш какво ти харесва.
В магазин за дрехи примерно, има много работи, но повечето са тежки.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d5048f07ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Виж тази тема: spodeli. net/4/story-167999. html - "Точни и ясни критерии за откриване на призванието/професия". Аз съм писал том под номер 24. Ако и това не ти помага, пиши пак в коментарите.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 59d6e708ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   До авторката-кифльото (н. 4)е писал в онази тема, но имай предвид, че всичките съвети, които дава-ги чете в постове на жени от сайта бг. мама. Реално-на практика, този персонаж-не е изпробвал нищо от съветите, които дава. И това не е само мое наблюдение, а на доста хора от този сайт. На теория разправя какво ли не, а на практика все едно-Митьо Пищове стои зад екрана-така си го представяй авторке, за да добиеш по-точна представа.
Авторке-най-важното нещо е да се вслушаш във вътрешният си глас, все има нещо, което те влече и което искаш да работиш, разбери какво е и после вече ще можеш по-лесно да предприемеш съответните стъпки.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4c3ef5f608
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Същият като теб съм. Гледах обявите в джобса и направо останах потресен. В крайна сметка за 3-5 дена сигурно бях прегледах над 3-4 хиляди обяви и реших, че искам да се пробвам за куриер. Преди това съм работил в 2 склада и съм си обещал, че повече никога няма да работя в склад квото ще да става. Сега от скоро започнах като доставчик в София с малък бус и засега съм доволен. Съветът ми е да пробваш. Почни един тип работа(примерно в склад), като не ти хареше напускаш и започваш коренно различна работа, в съвсем различна сфера и така докато все нещо поне можеш да закрепиш да си бачкаш/не става въпрос да си най-добрата в работата или много добра/, важното е просто да се справяш, да те държат и да си изкарваш пари. Сменяй сферите докато не попаднеш на твоето ;). Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8e95814dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Защо се концентрираш върху какво не можеш и защо си мислиш, че за чистачка трябва опит и няма да те вземат. Всъщност ако ти е много, примерно в ДМ има и на 6 часа, обърни се към посреднически фирми, един разговор може много да ти помогне. Опциите ти е и склад примерно да кажем лекарства или някакви други неща. Изпраща св-, отиди, виж и тогова реши. Най-лесно е не да кажеш. Освен това имаш опция нищо, че си със средно образование някаква административна позиция, обслужване на клиенти и т. н. Жалко, че няма опция за размяна на контакт, с удоволствие бих ти помогнала и за св и с мотивационно писмо. Пиши от къде си, като населено място, за да ти препоръчат и конкретни фирми. Не чакай обяви, пускай във фирми, където би ти допаднало и като има интервю, вече ще чуеш и възможности.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2a855a6efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Не си стояла гладна, затова не можеш да работиш. Твоето е мързел. Вземай се в ръце и престани да лежиш на гърба на родителите си.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1a331844f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Липсва ти самоувереност! А мързела те демотивира допълнително. Не си губи времето, човек все от някъде трябва да почне. Всеки човек става за нещо. Лесна работа няма. Нито пълно щастие. Работил съм работа, където условията са добри парите слаби. Или парите добри, но много натоварване буквално роб до гроб. Или е на смени и си разбиваш здравето, но взимаш добри пари. Човек трябва да прецени кое му е приоритет. Почни от нещо по елементарно и лесно за да добиеш самоувереност, че може да се справиш. Нищо не правенето само ще те потиска допълнително с времето.


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ae1852afc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Аз работя като чистачка, и трябва да ти кажа, че работа има бол. Ако преодолееш бариерата "как ще се унижавам да съм чистачка", има много възможности и като пари, и като тип обект за почистване (едно е да чистиш офис, друго - да си в "Чистотата"). Освен това и според физическото ти състояние можеш да си подбереш. Има много почистващи фирми, може да ти се избере нещо подходящо. Имам колежки на по 70 и на по 40, и на по 30. Разбира се, където се изисква бързина, се предпочита по-млад и пъргав човек. Като домашна помощница даже можеш да изкарваш повече, там повече зависиш от капризите на стопанката на дома, така да се каже, и е въпрос на договаряне. Никой не си мечтае да стане чистач, но това е една необходима професия, а и си изкарваш частно парите. Не е казано, че все това трябва да работиш. Само не се застоявай вкъщи, това е най-лошият вариант, защото повече ще ти удари по самочувствието, отколкото да си чистачка, миячка или каквато и да е друга нискоквалифицирана работа, колкото и смешно да звучи.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2f1f106932
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Имам същия проблем. Повече от 90% от обявите си мисля че няма да мога да се справя…или не е за мен. Другите пък си губя времето по интервюта и или те не ми се обаждат или мен не ме устройват условията. Дано все пак откриеш своето призвание и намериш това което искаш. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 85d02cec3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Няма такова нещо като човек, който не може да работи нищо. Ако пък си толкова уникален случай и не бяхме тук, щях да те поканя да си направим екип /в бъдеще щях да добавя още хора към него - нещо като "Отхвърлените отвръщат на удара"/ и в движение ще получиш роля. Вече имам няколко идеи с какво би могъл да се занимава подобен екип. Гарантирам ти, че все нещо можеш да правиш и това нещо да е от полза! Просто още не си го открила и не си попаднала на човека, който да ти помогне да го откриеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker