Как да работя онлайн (от вкъщи)? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да работя онлайн (от вкъщи)?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1098 пъти
Въпросът ми е вече разбран от заглавието (предполагам). Как е възможно за един млад, необщителен, отритнат от обществото мъж на 25 да си намери работа, която да НЕ включва редовно общуване, усмихване и подмятането на редовните лицемерни реплики "добър ден", "благодарим Ви, че избрахте нас, заповядайте пак! ", "Добър ден, какво ще желаете? ", "В менюто имаме"... и каквато и да било друга форма на общуване НА ЖИВО с непознати хора?

Общуването с непознати хора ме изтормозява. Имам си достатъчно мои лични проблеми, не искам да се натоварвам и с чуждите. Не мога да се изразявам правилно, имам много хаотична, неточна и неясна мисъл. Просто пред друг човек освен майка ми и баща ми, не мога да се отпусна и да си говоря, както си искам, все едно съм сам. Винаги го има това притеснение от непознатите хора мисля, че се казваше социална фобия.

Имам здавословни проблеми - гръбначно изкривяване по рождение, с поднормено тегло съм макс 45 кг. н празен мехур и черва. Слаботелесен, кльощав съм, не мога да повдигна нищо, което е повече от 5 кг. което значи, че опцията за строител, механик, автомонтьор и електротехник отпада. От друга страна сервитьор, касиер и портиер пак не мога, заради социалните ми неумения. Чух, че имало една работа "фрийланс" - работа от вкъщи като модератор или преводач на книги...

Някой от вас да работи по този начин, дали ще ми се плаща с истински хартиени пари, или с "биткойни" и т. н. глупости? И ако е първото, къде ще ми се превеждат изработените от мен пари? През банкомат, онлайн в някой сайт или някъде другаде? Или всичко това е една огромна измишльотина? Телк не искам да получавам, за мен статутът на "пенсионер" е обиден, аз съм млад човек, имащ все още какво да види от живота. И не ми препоръчвайте разни "криптовалути", защото аз съм беден и нямам, какво да обменям, пък и съм прекалено неграмотен, за да боравя с подобни простотии. Най-много да съм на загуба. Искам просто да натрупам достатъчно пари, за да мога да си позволя да се изнеса от наште, защото те вече зверски напират да ме изритат от нас. Крайно време било да стана самостоятелен. Та така че, ми трябват много пари за кратко време, за да им се махна на тях от главата, а и за да не ми блеят те на моята. Ако можете ми препоръчайте някой сайт, където да си дам интервю в писмен вид и да си го изпратя, ще съм ви благодарен. Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7642bdd949
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ох, онеправданият ти... Разбрахме какво не можеш, но си пропуснал по-важното и то е какво можеш. Без тази информация какво да ти каже човек? Здравослони проблеми нямаш, имаш състояния, които можеш да промениш. Всеки 3 е с някаква форма на гръбначно изкривяване или дископатия, и с проблеми с теглото. Като цяло май си легнал на гърба на вашите, на тях им е писнало от вечните ти оправдания и сега пак търсиш на хляба мекото.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1315c52221
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Developer, разбира се, но трябва много акъл и учене!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2e974ca9c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз си търся работа от вкъщи, имам като твоите проблеми - необщителна съм, от най-малкото се паникьосвам и не се виждам като продавачка, сервитьорка, да работя нещо, свързано с много хора и комуникации. Ясно ми е, че има малко обяви за работа от вкъщи и че трудно ще се намери, но пък познавам хора, които с това се занимават, стоят си пред компютъра и си работят, хич не им е зле. Също и аз имам здравословни проблеми, преди нямаше да ми е проблем, ако ще да е по-тежка физическа работа, въпреки че съм момиче, но от миналата година се влошиха нещата.
Търси в джобс-а, има и интересни обяви, другия вариант, ако те влече програмиране, да изкараш някой курс и може да се реализираш в тази сфера, мои познати така направиха и не им отне много време да се научат.
Ж 25

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2d189a8b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   До 2,
Бих казал, че има доста "developer-и", които ги ползват само за основен код, а мисълта се изисква от други хора! Не случайно доста хора станаха IT "инженери" с годишен курс при Наков или подобен! Ама машинен, строителен, електро инженер с 1 година НЕ МОЖЕШ да станеш!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b4e28ca915
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ти се вписваш в образа на типичен програмист, стани един такъв. Всичките ти колеги ще са смотаняци като теб, но ще си фрашкан с кеш, ако си способен.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d2e8f92d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За такава работа се искат компютърни умения и английски на добро ниво.
Има много чуждестранни и български фирми, които предлагат опцията хоум офис, но се искат умения които то очевидно нямаш.
Да се чуди човек какво си правил толкова години. Всичко е възможно, но е въпрос на стимул и желание.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 796ea884c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   В работата от вкъщи отново има много комуникация, не знам защо си мислите, че това може да бъде избегнато. Има много възможности за такава, но факта че дори не разбирате понятието фрийленс правилно, доказва че вие нямате нужните качества за такава работа. Не се заблуждавайте, че с един курс по програмиране ще станете програмист или че ще си намерите работа. В програмирането се изисква доста работа, постоянство и доза талант преди да стигнете до оферта за работа. Самата работа също е под голямо напрежение и е за хора с бърза и точна мисъл. Съветвам ви да отделите време и да поработите върху психиката си, за да имате възможност да си намерите работа след това, без да си поставяте подобни ограничения или да се залъгвате, че щом сте чули, че някой работи отдалечено, то автоматично и вие ще можете.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1315c52221
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 4: не може само вождове като в ПСЖ, трябва и индианци! Плюс това, казах девелопери, а не Софт. инженери, нали си от сферата, знаеш разликата :)))
Пък каквото и да захване, в началото много ясно, че ще е най-долу, то тва да не е на баща му фирмата, директно началник, трябва да се докаже, аз вече 5 год и още не съм шеф, така чеее :)))

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5c92c8ea57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да работиш от вкъщи не е панацея за всичките ти проблеми. Всеки вариант има позитивни и негативни характеристики.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8081e4a808
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Ако знаеш някакви езици - може да се хванеш в кол център. Често предлагат хоум офис. Ама и това е за общителни хора, цял ден се занимаваш с клиенти. Ама всичко останало, преводач, програмист и т. н. си е занаят и като такъв изисква първо да се обучиш добре - поне 2-3 години и тогава почваш да мислиш за пари и работа от вкъщи. Всяка административна професия може да се упражнява от вкъщи, ама изисква да си избереш професия и после да натрупаш опит и тогава вече да работиш от вкъщи. Никой няма да вземе сега завършил университета и да му даде работа от вкъщи, нали трябва да свикнеш с работата, а фрийлансът хич не е за теб. Там има много комуникация и да умееш да продаваш себе си и труда си. Фрийлансэр може да е програмист, който си намира клиенти да им прави сайтовете, ама може и да е счетоводител, който си намира клиенти и им обработва фактурите. Стига пък и вие, поне гугълни какво е фрийлансър и тогава задавай такива въпроси. Както каза един коментираш по-нагоре, самият факт, че не знаеш значението на фрийлансэр, говори, че не си за тая "работа". А каква работа да работиш - ами пробвай в някой завод, работа на машина, или хамалин, тъкмо ще натрупаш мускулна маса. Ама сега ще кажеш, че не ти е по вкуса, нали? Ами за друго - кажи какво си завършил, какви езици знаеш? Ама дори и с езици в кол център, трябва всеки ден да работиш с клиенти и е уморително. Няма две хубави....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker