Млада учителка - неопитна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Млада учителка - неопитна
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 5489 пъти
Здравейте!
Моят проблем е свързан с работата. На 24г. съм и скоро започнах работа като учителка по Английски език. Харесвам много работата, винаги съм искала да работя това, но притеснението ми идва в повече и може би това, че съм нова в бранша.

Не зная как да превъзмогна това притеснение, а и учениците са трудни, много се закачат и ми е трудно да ги накарам да се фокусират върху материала.

Знам, че всеки е започнал от някъде, няма как да започна научена и перфектна в това, което правя, но понякога тези неща ме съсипват и се обезсърчавам.
Някой да е имал подобни проблеми, посъветвайте ме как да се справя.
Благодаря ви много!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: fd86b402b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бягай!!! А сега по-сериозно, ще ти съсипят нервите и здравето, бягайййй и то някъде много далече!!!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: bd52e0c601
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бъдете по твърда с тях, когато Ви питат нещо за личния Ви живот просто им кажете, че не е тяхна работа и продължете с урока. Преподавате английски това е предмета, който много деца учат и им харесва. Бъдете иноватор в някой неща, вижте какво ги вълнува за филми, сериали, музика и го включвайте в темите си по английски. Давайте им упражнения който ще искат с кеф на пишат (но разбира се трябва да ги познавате по някакъв начин за да знаете какво харесват). Щом искате да преподавате значи ще успете за напред, важно е желанието!!!
P. S Ученичка съм последна година и мисля, че това по някакъв начин би помогнало, но разбира се не е гарантирано. Вие сте се учитела, Вие командвате!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ad7a7777a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ще карам на 'ти' :)).
Има ли сред колегите ти хора, които биха те подкрепили или въобще ти оказват съдействие? Ужасно би било, ако не срещаш отзивчивост. Тогава човек се чувства наистина сам сред "вълчета" :)).
Ако колегите ти са добронамерени, съветвай се с тях (често, но не непрекъснато), защото опитът в тази професия определено е ценен.

Освен това всяко училище си има някакъв дух, атмосфера, гласни или негласни механизми за справяне с по-тежките случаи. Солидно ли е училището, в което си започнала работа? Или е квартална гимназия на последни придихания, където хлапетата са взели властта отдавна? :DD

Ако е последното, по-добре бягай от такова място. Учителите по английски език имат свобода да избират.
Дай малко повече инфо.

А иначе - хич даже не се обезсърчавай. И най-добрите учители не са били подминати от тревоги, неудобни ситуации, чувство на безпомощност, съмнение в себе си. Ти си човек, а не машина. Слава Богу :))
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: aea44a1ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ми е учителка, цял живот ни е казвала да не бъдем! Малко съжалявам, че я послушах, защото чувствам, че ми е в кръвта.

Както и да е - избрала си си една от най-трудните професии, но имаш проблемът, с който се сблъскват всички академици, започвайки от раз работа. Практиката се оказва съвсем различно нещо от теорията!

Не се притеснявай да питаш колеги, може и от други предмети за конкретни съвети. Минали са 100% през същото. Питай колеги, които преподават на същите ученици. Споко, ще се справиш!
Успех, не се отказвай!

Майка ми гледам има хиляда учебника по разни практически насочености, игри и глупости, май практиката я е научила в крахна сметка!!! Вярвай в себе си и постави граници, ти си шефът!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ba7f938581
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Хах.. аз съм на 13. Имам нова класна, която е на твоята възраст. Първа година й е като учителка. Жената стана жертва на адски много подигравки, гадни коментари зад гърба й, измислени клюки. Виждам, че й е тежко (надявам се да не съм само аз, но това е друг въпрос). Докато не станеш учител с 20 години опит в съответната сфера учениците няма да имат респект и ще се държат като животни-буквално. Тоест...няма кой да те успокои. Както каза номер 1 бягай далеч :D. Ако все пак имаш някаква успеваемост за добро развитие на учителските ти качества, остани. Просто ти трябва твърдост и най-важното-СИЛА.
(Извинявам се, че карах на "ти" ама не знаех как да се обърна :D)
Г.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b756a628a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката:
Благодаря много на всички за коментарите!
Работя в елитно училище. Учениците са много готини, послушни, но има моменти, в които просто не слушат, това е към края на деня или момчетата се закачат с мен, защото съм по - млада. Което ме кара да се възмущавам доста.
Най - големият проблем, е че се притеснявам да застана отпред.

Мисля, че малко започнах да го превъзмогвам като ме насърчихте. Не смятам да напускам, харесвам работата, не е толкова трудна и имам много свободно време.

Номер 4, не знам кой е дал минус на коментара ти, но е много правилен :) Щом ти се става учителка, стани! Майка ти просто е искала да я надминеш и затова е казвала да не ставаш, майките винаги искат децата им да станат повече от тях.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 65ee63926e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От контакт с твоя колежка - на 29-30 години мога да ти кажа, че просто ще се съсипеш и ще си изгубиш времето.
Постоянно напрежение, трябва да се бориш едва ли не с банда олигофрени .Още повече, че предмета е английски език - нещо, което за тях не е толкова нужно и няма да си дават много зор. Нерви, викане и много загубено време.. Това е.. И като заплата - много зле... Учителския занаят си е чисто геройство ако питаш мен..

*Syndrome

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c189cd28f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Бъди по-взискателна и по-строга! Дръж се като учител и бъди по-дистанцирана в отношенията си с учениците! Ученикът трябва да усеща тази дистанция и да знае, че насреща му стои учител, а не негов връстник! Не бъди много мека в отношенията си и не допускай прекалена близост, защото учениците много скоро ще започнат да злоупотребяват с това. Учителят трябва да излъчва респект, дисциплина и отговорност в отношенията си, но да бъде добър, приветлив, добронамерен, справедлив, точен, разбиращ, много знаещ, професионалист в своята област, интересен и помагащ. Учителят е водача, той е ръководителя и ученикът ясно трябва да разбира това, винаги да го усеща и да си знае мястото. Просто учителят трябва да покаже на учениците кой кара влака и кой се вози в него! Въпреки всичко, учителят трябва да е позитивно настроен, да прощава и да дава от себе си в полза на ученика!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1084937e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8 е много прав/а. И накрая, ако незнаеш как отивай да се учиш, когато се научиш се върни. В противен случай ще си съсипеш кариерата. Там не си само за да вземаш заплата и да имаш много свободно време и не случайно имате предмет педагогика. Късмет

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker