Работа в държавна администрация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в държавна администрация
преди: 4 месеца, 29 дни, прочетена 678 пъти
Здравейте, имам желание да кандидатствам за работа в държавни институции и по точно в НАП, Митница, МВР, или някоя общинска администрация. Искам да Ви попитам след допускането на кандидатите по документи имало тест, може ли повече информация относно теста, оценяването, провеждането му и подготовката? Има ли някакви учебници, сборници където мога да решавам тези тестове и да съм добре подготвен?

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 29 дни
hash: a992932ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Влизаш в сайта на всяка държавна администрация, която те интересува. На съответната страница търсиш секцията с обявените конкурси. Там подробно се описва всичко за всяка позиция по отделно - какви документи се изискват за кандидатстване, къде и в какъв срок трябва да бъдат предадени (обикновено опциите за това винаги са две - лично или чрез упълномощено лице), какви функции ще се изпълняват на работно място, каква е минималната заплата, която може да се получава, по какъв начин се провежда самия конкурс и върху какво трябва да се готви всеки кандидат. Обикновено подготовката е върху конкретни закони и/или наредби като те са написани, за да знаеш какво точно да търсиш. Класическите конкурси се състоят от тест върху някакви закони, наредби и устройствени правилници на всяко ведомство (администрация), както и устно събеседване.

От опит те съветвам да избягваш общинските администрации, защото заплатите на голяма част от служителите са под 1300 лв чисто. Ако искаш в общинска администрация цели се към Столична община.

Разгледай следния сайт - https://iisda. government. bg/competitions/competitions_list/for_settlement/68134. Тук се публикуват всякакви конкурси в държавната администрация.

И НАЙ-ВАЖНОТО!! ВИНАГИ ИМАЙ ЕДНО НАУМ, ЧЕ НЯКОИ ОТ ТЕЗИ КОНКУРСИ Е ПОЧТИ ВЪЗМОЖНО ДА СА НАГЛАСЕНИ ЗА КОНКРЕТЕН ЧОВЕК! ВСЕ ПАК ГОВОРИМ ЗА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ!

Успех!

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: a5fc6f66a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Хаха ти сериозно ли? Още ли има наивници да вярват, че имат там шанс без връзки? Не връзки, а корабни въжета ти трябват, мой човек. Ако ги имаше нямаше да питаш. Ами на Верчето, Ленчето или на кмета дечицата какво ще "работят"? От личен опит ти казвам.

 
  ...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 75d611d7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не разбрах точно за какво тестове става въпрос?

НАП/Митниците и МВР са доста различни. За МВР се кара специална школа, има и физически нормативи.

За НАП предполагам, че ти трябва някакво образование счетоводител/ финанси и връзки.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: a348dfd324
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здрасти. Аз работя в държавната администрация, но в друга агенция. Точно в тези структури, включително общинските, няма шанс за хубави длъжности без ходатайство. Ако желаеш да си черноработник, на гише и да се занимаваш по цял ден с граждани, евентуално може и да те вземат, тъй като тези постове редовно остават без хора, поради ниското заплащане.

 
  ...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: b2b06301ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора:

до номер 1 - благодаря ти много за поясненията, в момента работиш държавна работа или си ходил на доста конкурси и имаш наблюдения, тъй като ми е интересно относно самият подбор и резултати.

до номер 2 - познавам хора в държавна администрация и без връзки, така, че човек има ли желание има и начин.

до номер 3 - имах предвид дали има някакви сборници и учебници с подобни тестове за решаване като тренировка преди конкурсите?

Благодаря Ви предварително на всички!

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: 6da640de03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Няма такова нещо хора без връзки да работят в държавна илин общинска администрация. Даже и охраната във фоайето е с връзки. Да, гишетата ги изключвам и други натоварени позиции за малко пари. Иначе, нали не си мислите, че някой ще си признае, че е влязал с връзки. Всички са там с "конкурси".

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: 6a93f7e1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Човече, не се залъгвай. Работил съм в общинска администрация, в малък град, и това беше може би най-лошото нещо, което ми се е случвало. Заплатата ми беше 500 лв. бруто преди десетина години, а съм с висше образование. Сега може би заплащането е по-високо, но едва ли ще е адекватно на цените и инфлацията. Веднъж един човек ми каза "че тя сигурно чистачката взема с 50 лв. по-малко от теб". Извадих късмет да започна, но без връзки ще си вечно на ниско ниво и с ниска заплата. Но това не е най-лошото. Другите връзкари и натегачи, когато разберат, че не си човек на някого, само ще те мачкат и ще ти пречат. Накрая това стана и причината да напусна. Съжалявам не, че напуснах, а че изобщо отидох там.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 9f8e3c5a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   В МВР е най-голяма вероятността да влезнеш от изброените администрации. Имай предвид, че там има сериозна цедилка-физически изпит, преди това медицинско освидетелстване, после психотестове и накрая интервю. Зависи като какъв искаш да работиш там, де. Като цяло няма особено голям наплив за там и взимат всеки, стига да се представиш добре на конкурсните кръгове. За НАП и особено Митниците ще трябва някой да те побутне, там тия тестове и интервюта за проформа. Имай предвид, че и за там изискват сериозни знания, отлично познаване на данъчните и финансовите закони, то ще те вкарат връзки да речем, ама ако нямаш познания за какво си им тогава? ! В МВР и да не блестиш с интелект ще караш, ама за НАП специално си трябва познания и то сериозни по счетоводство, финанси и право. Помисли си. Да не стане така да влезеш някак си и после да излезеш след седмица, не за друго, а от незнание.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker