Анонимно подаване на сигнал срещу работодател, пълен с нарушения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Анонимно подаване на сигнал срещу работодател, пълен с нарушения
преди: 4 месеца, 15 дни, прочетена 768 пъти
Здравейте! Интересува ме дали може анонимно да се подаде сигнал срещу работодател, който не плаща трудовото възнаграждение по договор, а наполовина по-малко пари, служителите му работят без договори, няма касов апарат и не издава бележки и кой знае още колко нарушения, за които не знам. Аз лично пострадах от него и загубих много пари, докато вярвах на лъжи и обещания, докато ако през това време бях работил за истинска заплата сега нямаше да съм на тоя хал. Не искам да се знае, че сигналът е от мен, защото въпросният работодател може да ми попречи в бъдеще, разпространявайки за мен неверни неща в опит да си отмъсти. Видях в инспекцията по труда, че им даваш данните си, но оставаш анонимен, но аз не съм сигурен ако се разрови работата дали няма да научат от кой е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 3fee8a5fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не оставаш анонимен, ИТ дават данните ти на адвоката на работодателя против, когото си пуснал жалба!
Няма начин ти да си отмъстиш за "тоя хал", без да дадеш данни, и без да си затрашен от отмъщение, такъв е животът!
Ако жалбите бяха анонимни щеше да има наплив от жалби пуснати от конкуренция, само с цел да предизвикат проверки ей така за шоуто.

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: e5b2c47388
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   В НАП има телефони, но анонимно малко трудна работа да обърнат внимание. Иначе Инспекция по труда може да посети обекта и да хване някой, ако няма договор. Но сигурна ли си за това? Да не осигурява реално е едно, да няма изобщо договор е друго. Може да се провери в сайта на НАП с ПИН/ПИК код.

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: d67d5fd88d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Пробвай да говориш с НАП.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 6eedf64e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ако си в провинцията или в някое село забравяш да си намериш работа там. Хората са с много просташки и селски манталитет и предпочитат да плащат купища подкупи, вместо да платят заплатата на работника. Подкупите са за проверяващите.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 8fd67dc47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съвета ми е да се организирате всички служители и да подадете сигнал срещу работодателя.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 3fee8a5fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   По принцип познавам много работодатели в България, досега не чух да има такъв, който да е без нарушения, който да не заобикаля закона. Нали не мислиш че има институция, която си върши работата, та те работят заради подкупите, нали знаеш че са на 1200лв заплати, как да живее инспектор с 1000 лв нетна заплата? Виж, ако работодателя е някой чужденец, който отскоро е в бг и не е свикнал да дава подкуп, може да се оплачеш и закона ще заработи в твоя полза, ако работодателя е българин нямаш шанс.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: c0116b3ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   И да не е анонимно, чантаджиите няма да се кръднат от бюрата си. Да не говорим, че половината от тях са на хранилка при такива като твоя работодател. Преглътни и другия път недей да бъдеш шматка.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 947e62c142
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма как да се организираме всички, другите си им е добре, има хора на борсата и в майчинство и им изнася да работят без договор. Дори и 200лв да им даде, пак им е ок. Тия дето не им е ок, като видят какво прави - бягат. Аз съм от малкото с договор на 8 часа, има хора, водещи се само на 1 час, понеже ги е страх без никакъв и т. н. Заплатата не плаща цялата, фишове няма, отпуска не плаща, щото не си бил там, не си си изработил пари, болнични не плаща първите дни, касов апарат работещ няма, ако някой се заяде че иска бележка му се пише от кочана, но ако влезе проверка и аз ще го отнеса, не само той. Дори не спазва хигиената, която се изисква от Хеи, които скоро минаха и казаха, че всичко е наред, а то не е! Аз напускам и парите няма да си видя останалите, ама поне да се научи, че поведението му си има последствия!

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: 0ff8b830f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Според мен анонимност няма всичко се разбира! Собствениците (работодатели) се оправят с пари и с връзки!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: fd3bce13a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Няма нужда е анонимен сигнала, пиши си имената, нищо не може да ти направи бившия ти работодател. И аз така работих в една гадна фирма, първо не плащаха за празнични двойно както е по закон, по моя инициатива обаче започнаха, след това ме "командироваха" доброзорно на друго работно място, където колегите вземат повече, но аз си останах на старата заплата, написнах, пуснах си жалба в инспекцията по труда (довността е три години от датата на нарушението, не бива да се изпуска) и оттам ги принудиха да ми изплатят разликата в заплащането за месеците, които бях работил на другия обект, та и с лихвите. Ако тръгнат да правят нещо срещу теб, съдиш ги за неимиществени вреди, пускиш жалба в полиция, прокуратура. Преди всичко прочети законите, набележи и конкретни нарушения, член, алинея, има си кодекс на труда и ДОПК, първото е за нарушения като при мен, а второто е за данъчното и осигурително законодателство, добре е да имаш някакви конкретни доказателства или да укажеш как могат да се съберат.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 826dcafdd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Не ти препоръчвам да рискуваш. Знам за няколко случая. Нищо няма да ти помогнат, в беля ще те вкарат. Прежалвай парите и бягай. Така ще минеш най-безболезнено. Тотално корумпирани са, работодателите го знаят, сработили са се с тях и точно затова дерибействат над работниците.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 1834ff2343
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Няма шанс. Може би ако се съберат 100 човека ще обърнат внимание. На сегашното ми работно място, не знам колко работят-200, 300 човека всички се осигуряват на минималната, останалото(ако си послушен) в плик. За пред закона са изрядни, върви докажи. Имало е и сигнали, правят някаква проверка да не е без нищо и пак същото е. Не може да ги накараш да спазват законите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker