Как се справяте с вменени задължения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как се справяте с вменени задължения
преди: 1 месец, 12 дни, прочетена 437 пъти
Здравейте. От повече от 7 г работя във фирма, като почнах от най-ниското стъпало. В момента съм по-нагоре в йерархията и обучавам някои от новите попълнения за част от задърженията им. Последното момиче - жена по-възрастна от мен с повече от 15г направо издевателства над мен. Дебне ме кога имаме пресечни точки и винаги ми прехвърля задачи. Шефът не винаги може да реагира веднага и да пресече процеса. За щяло и нещяло ме ползва като патерица, дори днес тя излезе в болничен и шефът ме помоли да приключа касата й като човек, на когото има най-много доверие. С изумление видях, че цял месец е неглижирала финансовата част от работата й и не беше свършила много от задачите си, което трябва аз да сторя, наред с всичко останало от моите неща. В резултат на това касата не излезе. Това породи много трудности и направо не мога да си намеря място от притеснение как да ги оправяме. Липсва голяма сума пари. Викнах екип и не можем да разберем как се е стигнало до това фрапантно разминаване. В хода на разговор се разбра, че тя е знаела, че на този ден е финансовото приключване на всички каси и новината за болничен идва някак... доста съмнително. Работата е там, че който отчита той носи отговорност. Аз не съм се занимавала с отчитане от години и го карах на спомени. Обучавала съм я за други неща, които за щастие беше свършила с дребни пропуски. Пробвах няколко пъти да се откача от нея, защото имам достатъчно други задължения и проблеми, тя работи при нас вече половин година, трябва да може да се справя прилично сама, но работата е там, че шефът гледа на мен като универсален пейнкилер. Не ми издържат нервите вече. Всеки ме дърпа за помощ и мнение, а сега и да оправям финансови бакии, като дори не мога да разбера как, предвид мащабните пропуски и нече ми е далечно. Друг е въпросът, че новите попълнения идват на доста близка до моятя заплата- разлика от 50-100 лв, с идеята да ги задължат по-дълго, а някои от останалите по-сари кадри вършим и тяхната работа както се казва за същите пари. Случвало ли ви се е да ви третират по същия начин? Как се справяте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 12 дни
hash: a42e9e606d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Обидна е малката разлика в заплатата. За съжаление се знае и кой колко взима.
Търсиш си някъде другаде, но няма гаранция, че там няма да се случи същото, когато видят, че можеш.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 1fd884207d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Относно заплатите - на много места е така. Почти без разлика. Шефовете разсъждават - щом не се оплакваш, значи си доволен.
И за хората невършещи работа е така. Шефовете разсъждават - има ли хора? Има. Работата върши ли се? Върши се. Значи всичко е наред. Кой я въпши, няма значение.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: eb3a3b8055
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   По едно време ми се случваше. Накрая на никой не му пука. Оставяй ги да се оправят сами.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: e74a3565ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Изобщо не приемам, когато някой казва че е жертва. Издевателстват вика. Никой не те държи на сила там конкретно. Ако нещо не те устройва търсиш друго място за реализация или забатачваш нещата на макс и ставаш непукист.
Да фирмите в България имат навика да увеличават отговорностите на сътрудниците си, но това е и причината такива фирми да страдат от липса на персонал.
Трудовият договор е доброволен акт.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 2fcfbac270
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не се прави на Важна да оправяш света. Проблемът си ти, уж си в йерархията на по-високо, аэсеэдържиш, като новобранец иэчакаш шефа да ви раздели играчките. Просто не поема чужди ангажименти, безпда си груба и без да се тръшкаш, както и говориш с шефа ти за пари, защото считаш, че поема трудни задачи и отговорности и това трябва да се заплаща.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 0a9a668774
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   5, много тъпо отговаряте. Авторът може да няма разписани в характеристиката пряко ръководене на определен персонал и делегиране на важни задачи, освен текущите и е нормално да изчаква решение на този над него, който в случая си свирка, пък останалите да се оправят. Както и виждам - е много отзивчив и отговорен, което е супер удобно за началство и хора, които ходят на работа колкото да не са вкъщи, а като стане напечено се скриват друг да им оправя бакиите.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 дни
hash: ac35c85440
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Моя приятелка докрая си отстояваше своето в новата фирма и отказваше да върши работа невлизаща в длъжностната и характеристика, стана неудобна и я уволниха, но е за нейно добро, защото във фирмата яко я разиграваха с осигуровките, осигуряваха я на 8 часа под минималния осигурителен доход.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: ac35c85440
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пак съм аз отстоявай своето, най -много да ти покажат вратата ако им станеш неудобна заради това, но пък след това може да отидеш на по-добро място.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 258564f9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Веднага се погрижи да я уволнят. Иначе ще заминеш ти. Това са отровни хора, трява още в началото да се освободиш от тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker