Докога "клиентът винаги ще е прав" ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Докога "клиентът винаги ще е прав" ?
преди: 19 дни, 19 часа, прочетена 917 пъти
Преместих се да работя в един комплекс на морето и буквално за пореден път съм потресена от българската простотия, а дойдох тук специално заради чужденците и за да НЕ се занимавам с бай ганьо, или поне да намаля контактите си с него. Не, че няма кисели чужденци, но са изключение. При нашите е обратното - рядко срещам адекватни хора. И преди съм имала вземане-даване с клиенти, не е ново за мен, но виждам, че нещата у нас не само не се подобряват, но и стават все по-зле. Има клиенти които се държат абсолютно недопустимо с всички служители във фирмата, оповавайки се на това, че са ни клиенти. Ето какво сме чували аз и колегите и каква е истината всъщност.

"Аз тук ви изкарвам заплатите", "Аз също работя с клиенти", "Ти си роб", "При управителя ли да отида? ", "Ти си проста и некомпетентна", "Да ти дам моите очила, ако не виждаш? ", "Четете буква по буква, запетая по запетая", "Ама ние сме с бебе, как може така" и тн и тн...

А ти си капка в морето, твоето бебе си е твой проблем. Има още буквално хиляди, които също плащат, даже повече, но са възпитани и цивилизовани. Служителите, на които даваш парите си, също са хора с чувства, нерви, търпение и достойнство. Това, че са на работа, не значи, че са изтривалки. Можеш да си го получиш във всеки един момент, а по какъв начин, е въпрос на късмет. Няма безкрайно търпение. Голяма работа, че си клиент, клиенти много, и без теб ще се справим. Като не ти харесва, търси си други, чиито нерви да пробваш. Ние не сме психиатри, нито звероукротители, не ни се плаща надбавка "истерии". Това, че имаш проблеми с нервите, по никакъв начин не ни вълнува, а и не ни плащаш, за да те слушаме и да ни губиш времето. С нас само по същество и по работа. И други хора ни чакат за наистина важни неща. Щом не си доволен от нашите услуги, винаги си свободен да си намериш по-добро, според твоите изисквания.

Разбира се, никак не оправдавам и мошениците и тези, които злоупотребяват с доверието и парите на клиентите си, но аз не съм от тях. Държа се с хората така, както бих искала те с мен. Въпреки това редовно съм виновна за чужди грешки или кофти обстоятелства. Даже понякога няма човешка грешка, просто няма как да стане на момента това, което искаш, или пък изобщо не може да стане. Стига с простотията, България съвсем ще изчезне заради олигофренското поведение. Не искам да остарявам тук. Събера ли пари, веднага изчезвам. За това мечтая доста години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 19 дни, 1 час
hash: 5035f35f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Това всичкото трябваше да го кажеш на този конкретен клиент, който те е изнервил, а не на нас. Ние не сме ти виновни с нищо, за да си го изкарваш на нас.

 
  ...
преди: 18 дни, 23 часа
hash: a254370563
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Тоест вие да баламосвате хората, а те да си мълчат. Гледаш само едната страна на монетата. Такова дъно като българското черноморие няма. По-добре да не ходя на почивка отколкото да се храня с боклуци на три пъти завишена цена и да се върна с хранително натравяне и какви ли не алергии. Една почивка в Египет вече е около 2000лв, да не съм луда да си харча парите за кочината в българските хотели. Рязкото отдъпване на туристите тепърва започва.

 
  ...
преди: 18 дни, 17 часа
hash: 33ae086cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Колко истерични коментари си написала вече?
Да, има и клиенти идиоти, но това, което описваш е по-скоро зле ввършена работа от страна на фирмата.
Потърси си друга работа. Ще е по добре и за фирмата, и за клиентите, и за желаещите да работят.

 
  ... горе^
преди: 18 дни, 12 часа
hash: 26b3ecd49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Коментарът на номер 1, перфектен.

 
  ...
преди: 18 дни, 5 часа
hash: 279c4a0985
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Права сте да се ядосвате. Има клиенти които се мислят за богове и едва ли не като си плащат, служителите трябва да им падат на колене и да им целуват обувките. Служителите също са хора и не са длъжни да търпят нагли клиенти. Хората започнаха и с полицаите да се заяждат защото от техните данъци им плащали заплатите. После се чудят защо се държат грубо с тях продавачи и служители на реда. Когато се държиш нагло със служител и той ще се държи лошо с теб. С мен защо не се държат лошо? Защото и аз се държа добре.

 
  ...


...
преди: 18 дни, 3 часа
hash: 3be2cb6ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Миличка, мога да ти го кажа нещо подобно от страна на клиента. Имал съм случаи на много нелюбезно отношение от страна на обслужващ персонал. Ще си помислиш, че съм отишъл нарочно да им преча, а не да платя за стока. Повтарям, да платя. И аз работя за парите си и не искам да ги давам, а някой продавач или продавачка да си изкарват лошото настроение върху мен. Отказах се да посещавам някои места тъкмо, защото получих недобро отношение. Конкретния бизнес изгуби един клиент, но пък както от това, поне си оправи лошото настроение.

 
  ... горе^
преди: 18 дни, 2 часа
hash: 0f730fe99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Това са българските туристи- заядливи и със самочувствието, че все едно са Мъск. Може да те разбере само работещ в сферата на туризма. Трябва да се оплакват на собствениците, а не на служителите. Но служителят го отнася. Винаги.
Една леля настояваше да и бъдат дадени плодове от ол инклузива обяда, защото бързала да си ходи и нямало как да обядва. А и се полага обяд последният ден. Ама да не се прекара да не вземе някоя ябълка или мандарина, била си платила. Да и бъдат донесени от кухнята. След няколкоминутен спор, си тръгна. Щяла да се оплаче. Да правиш панаири за плодове. Друг пък искаше да му се отваря портата на комплекса, като на цар, и звънеше на вратата да дойде някой да му отвори. А вратата не се заключваше изобщо, имаше си охрана. Една сутрин идваме първата смяна, към 7 без 20. Аз на рецепция, сервитьорите, камериерките. Смяната е от 7. И седи една до масите и се оплаква как били мръсни. В 7 без 20, а персоналът тъкмо отива на работа. Даже и кафе не са пили още. Няма да си спи в стаята, а търси къде да пуши. И куп такива бисери с български клиенти. Забравят и губят картите. Трябва да напуснат до 12, ослушват се. Звънниш им, камериерката пращаш- ей сега идват. А хотелът пълен, трябва да се изчисти стаята за други гости. Ходят на плаж до 11 и нещо, после се къпят, ходят на обяд и тогава освобождават. Не всички правеха така, но го имаше. Не искат да си дават личните карти за регистрация. Показват ги както показват полицейските значки във филмите. Някои са ми ги подхвърляли, мятали с някакво пренебрежение.
А ти като служител трябва да си винаги в полза. Осигуряваш кошари, ютии, влизаш в положение за бебета, трудноподвижни хора. Раздаваш завивки вечерно време като няма камериерка. За рожденни дни давахме от хотела вино, плодове. И в комплексът сме живели, така че условията ми бяха ясни. Първо в комплексът, после на квартири като се напълни, после пак. Хранихме се с това, което ядяха туристите. Цял ден ти гръмва главата от оплаквания.
Само бисери с българските туристи по морето. Имаше и чехи, поляци, англичани. Коренна разлика- културни, възпитани. Няма обиди, няма псувни. В градска среда е същата работа-културни чужденци и потресаващи българи.

 
  ...
преди: 17 дни, 23 часа
hash: 98cc13f203
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз такива простаци хотелиери, като в България не съм виждала никъде, тя рибата се вмирисва от главата. Преди години един бай Ганчо риташе израелски туристки. Държите се отвратително, хитреете и песните, ама иначе цените по-високи от цивилизовани курорти. Мръстотия и като кажеш ставаш лош. Е това е реалността. Излъгах се да отида на 4 звезден хотел в България, отварям вратата куче лежи пред вратата ми, в ресторанта няма надписи на храната какво е, за шезлонг трябва да отида в 7 сутринта на басейна, хладилника в стаята, повърности лесната от мръсотия, петна навсякъде, гнят. Е това и българския хотелиер, иначе важни, оплаквам се, че период е в петна, мръсно, като отвори една уста управителката как ги перяли виднъж на сезон, аз какво искам....да те а гнус да дръпнеш пердета. Няма а, б пердета трябва да е чисто ако ще след всеки почивяш да го перат, 40 градуса жега ще изсъхне на 10 мин. Потресаващо ниско ниво.

 
  ...
преди: 17 дни, 22 часа
hash: 22821877da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хаха, щяла да изчезва и си мисли, че на запад било по-добре. Ела, в Лондон ела... Да видиш какво е да те изкарват расист през два часа. Да внимаваш какво приказваш и да си политически коректен. Да те бият наркомани и бездомници. Да те унижават ЛГБТ индивиди.
Милата си мисли, че в България Ганьо бил зле.... то от тук идва при теб..
На престъпниците им говорят с табелки " недопустимо е да тормозите персонала на метрото". Защото няма полиция. Дескридитирана е. Скоро и в България ще е така, анархия се задава на хоризонта, но България все още е китка пред деградиращата Европа.

" Клиента винаги е прав" е някаква американска тъпотия от техния бизнес етикет. Клиентите също са хора и граждани и това не ги освобождава от гражданския им дълг на човешко същества. Само че няма запад няма общество, а ние копираме това безумие.

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 16 часа
hash: 01aae8996f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Към номер 1:

Сайтът е да си изкараш нещата, ретард.

 
  ...

...
преди: 17 дни, 15 часа
hash: be9adfbb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   А ти също, си свободна да си потърсиш работа с, която да не работиш директно с клиенти. Ти също си клиент някъде, и ако нещо не ти изнася няма да си мълчиш нали? И да когато си служител на някой ти си роб и си длъжен да целуваш здника на киента, защото той изкарва освен твоята заплата, той изкарва и парите на началника ти. Единствения вариянт да прескочиш това ниво е да почнеш да работиш за себе си. Тогава, когато някой клиент ти вдигне нервите спокойно можеш да му теглиш една без да има последствия.

 
  ...
преди: 17 дни, 49 мин.
hash: 1c6e1b7956
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Като не ти се ще да си обслужващ персонал, търсиш си друга работа и това е.

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 23 часа
hash: c273179c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До 11 - Ти си от тея, дето като служителят му изчезне по средата на смяната, а бзнес партньора си търгне с 2/3 от клиентелата ревеш, че нямало лоялност и липсвало човешко отношение...

 
  ...
преди: 16 дни, 18 часа
hash: ff6883f374
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Разбирам за какво говориш от позицията на човек, работил във верига за бързо хранене и отдел за "Замяна и връщане" в друга голяма верига. С времето или се пречупваш и разбираш, че причината в отвратителното отношение на хората е, че живота им е отвратителен, или си намираш друго поприще, в което не се налага за работиш с клиенти. Гадни клиенти има навсякъде, чужденците тук може да са по-възпитани, защото са на почивка, която им е евтина, а за българите вече е по-евтино да почиват в Гърция отколкото на нашето черноморие. Ако мога да си дам някакъв съвет - ориентирай се към друга сфера на работа, защото приемаш нещата прекалено навътре, за този бранш се изисква повече непукизъм.

 
  ...
преди: 16 дни, 17 часа
hash: 66615ffa80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   8 ако не си виждала отиди в Румъния. Не казвам, че нашите са светци, не са. Но в Румъния те гледат отгоре и на кръв като разберат, че си българин.

 
  ... горе^

...
преди: 16 дни, 14 часа
hash: 0f730fe99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторке, не се впрягай толкова. Приеми го като трупане на опит, упражняване на език. Ако колегите ти са пекани, може да си изкараш хубаво лято. Гадни клиенти има във всяка работа. Ако имат оплаквания-на управителят. Ти си само служител и за съжаление пряко общуваш с клиента и ти обираш негативизма. Разбирам какво е да си сдържаш нервите, да защитаваш уж фирмата и подобни, ама това е. Помагаш, ако можеш. Говориш спокойно. И след края на работният ден забравяш какво се е случило. Просто изключваш.

 
  ...
преди: 16 дни, 6 часа
hash: be9adfbb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От 11 до 13

И аз служител някъде и отдавна съм разбрал как бачка йерархията и в евро да мрънкам си гледам работата и не се впрягам когато някой реши да се прави на важен.

 
  ...
преди: 16 дни, 2 часа
hash: 1c6e1b7956
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Просто е- няма клиенти, няма приходи, съответно няма заплата за персонала. И вместо да си дават парите на разни кисели особи, клиентите ги дават на гърци и турци.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 11 часа
hash: 5fae11c781
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Аз също работя на рецепция но в градски хотел. Българите и Евреите са най-потресаващи. Мега зле

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker