Младите ги скъсват от работа, до кога? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Младите ги скъсват от работа, до кога?
преди: 12 дни, 12 часа, прочетена 708 пъти
Здравейте, на 26г съм и работя в една ИТ фирма от 2г. Тъй като ми е първа работа в ИТ сферата натрупах доста опит и умения, но отношението към мен от шефката не се е променило.
В началото бях неопитен кадър и е нормално да не ми се гласува доверие, да ме подценяват, повече да се заяждат с мен, да ми се карат и да ме мъмрят, обвиняват за всичко, да ме излагат при първа възможност, да ме следят за работно време, да ми дават повече работа, с цел да се уча, за да може по-старите колеги да се скатаят и да не си дават зор и да си гледат семействата.

Но преди няколко дена шефката пак се заяде с мен за нещо дребно и вече търпението ми се изчерпа. Бях говорила и с друг шеф преди седмица-две, който каза, че според него се справям добре и вижда, че напоследък върша много повечко работа за разлика от другите колеги, нямаше забележки към развитието и работата ми.

Вече са минали 2 години откакто съм в сферата и получавам все същото гадно отношение от нея, а ми се дават повече отговорности, повече работа взимам, дори и най-гадните задачи, които не искат да вършат колегите ги взимам аз. Но нито се е променило отношението, нито е започнала да ми гласува доверие, нито да се държи по-нормално, а все същото гадно, злобно и отвратително държание, което го няма към по-старите колеги. Дава ми се повече работа. Най-трудните и гадни задачи също ги дават на мен и дори самата тя си е прехвърляла задачите на мен няколко часа преди крайния срок, защото пътувала или имала други работи.

Вече не издържам, стресът ми идва в повече, в тази сфера по-опитните колеги би трябвало да вършат по-сложната работа, но ми я дават на мен, с цел да се уча. Колко още време трябва да отмине, за да се докажа и да се подобри отношението към мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 дни, 7 часа
hash: d64ce25b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Напускай, няма да с е промени.

 
  ...
преди: 12 дни, 6 часа
hash: 163b06aaad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Тенденциозно не те оценяват, притоварват те.
Огледай се за друга ИТ фирма или смени отдел.
Достатъчно опит си натрупал, опълчи се.
Докажи на себе си промяната в поведението си, бъди мъж и действай.

 
  ...
преди: 12 дни, 6 часа
hash: b49fa19a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Имаш достатъчно опит вече за да си намериш по-добро място, а работа.
Докато си им удобна, явно ще си вечната "обучаваща" се.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 6 часа
hash: 6a167fa121
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Това, което ти си разсъждаваш далеч не е каквото е всъщност. Какво е правилно и какво не е, и прочие справедливости ала бала, не оперира така света. Не знам какво ще е в 24 или в 25 век, ама в 21 живеем в капиталистически строй.
Добре дошла в реалността. Този строй се базира на експлоатирането на огромна маса от хора. Едни с физически труд, други с умствен, но и умственият може да е доста натоварващ. В матрицата винаги ще искат да те използват на макс, абсолютно на никого не му пука за теб като човек, ти си само едно колело, което движи целия механизъм. Примери безброй хора, лоялни към компанията и съкратени преди пенсиониране бол (не говоря за твоята индустрия, а по принцип за всички индустрии). Тази система не е създадена за да удовлетворява нуждите на индивида, а на бизнеса, и всички тиймбилдинги и глупости, които модерните фирми имат, са само прах в очите за наивници.
Съветът ми затова към теб е да отделиш емоциите от работата, и да знаеш че единственото, което те интересува е да си вземеш заплатата и в допълнение да се усъвършенстваш като кадър разбира се, за да си винаги конкурентно способна.
Причината твоята шефка да се държи така е, защото това е методът, който се използва за тази експлоатация (по-младите хора се стряскат от такова отношение и гледат да се докажат) Нещо като продължение н университета си го представи, хокат те да не се излагаш т. е. манипулират те като опират до егото ти, за да им робуваш и да им вършиш повече работа. И ето че се е получило. Само не съм сигурна ако спреш да им работиш толкова, дали ще те държат, но по-скоро трудно ще им е да те уволнят (по закона в България). Опитай се да вършиш колкото реално можеш, без да се престараваш твърде много и не се впечатлявай от държанието на който и да е шеф. И всъщност за успокоение само ще ти кажа, че отношението им не е лично, това е просто провала на капитализма и методите, които се ползват са малоумни. Накрая хората прегарят и си тръгват. Междувременно тарикатите са тези, които да надцакали тази система (това са всички работещи, които прехвърлят задачите си на някой друг, скатават се и тн) и даже вече не ги виня, защото разбирам причините да го правят. Ако не са тарикати, то ще са будали (даже има друга тема относно будалите писната в същия раздел). Общо взето, това, което младите хора трябва да научат е кои битки си струват и кои не, и да гледат какъв е техния интерес.
Аз на твое място например щях да върша колкото мога (в разумни граници), да не се впечатлявам от шефове, и поради законите в Бг, на тях ще им е много трудно да те махнат, и като им откажеш един два пъти задачи, които са свръх натоварване, ще им стане ясно. Може да опитат да те смачкат, но ако издържиш психически, реално нищо не могат да ти направят. Съкращение може да се случи само ако фалира бизнес, или си некомпетентен кадър (и други но прочети си сама закона), което е изключително трудно доказуемо т. е. хората не осъзнават че всъщност те са шефовете, и те са тези, които могат да задават правилата. Именно защото шефовете го знаят това нещо, използват метода на тартора на джунглата, да играят с психиката на подчинените си и те никога да не го осъзнаят това. Прочети за философията на капитализма. Тогава всичко ще ти стане ясно
Пс, не подкрепям тоталитаризма, но в темата обсъждам по-дълбоките причини за твоята ситуация, която е една обща извадка за много подобни ситуации в днешната система, наречена капитализъм. Не е с цел налагане н политически идеи, а разбиране за контекста, в който живеем и как да се адаптираме в него. Накратко, емоциите встрани, всичко е пари, пари и пари.

 
  ...
преди: 12 дни, 6 часа
hash: c13daf3773
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Търси нова работа. Шефката търси на хляба мекото, използва подчинените си, за да може да се скатава. Нищо няма да се промени само с твоите оплаквания.

 
  ...


...
преди: 12 дни, 5 часа
hash: 49a6638f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Каквото и да направиш, никога няма да се докажеш на шефката ти.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 4 часа
hash: 72230a5370
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Намираш си друга работа и им даваш предизвестие за напускане и напускаш. Не се съгласявай на никакви уговорики да останеш!
На новото място също не се надявай на по-добро отношение. Продължавай да си търсиш работа, за да можеш да реагираш по всяко време на лошо отношение към тебе!

 
  ...
преди: 11 дни, 22 часа
hash: daf37396f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Никога не почвай работа, където ще си подчинен на жена

 
  ...
преди: 11 дни, 14 часа
hash: 1eecd2c0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   1. С 2 години стаж, май очакваш да се отнасят с теб като че ли имаш 20... 2 години са нищо.
2. Шефовете ти ще се отасят с теб както решат. Като не ти изнася, отиваш на друго място.

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 10 часа
hash: 9c0ccaa1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Търси си нова работа, някъде ще е твоето място, това е решението.

 
  ...

...
преди: 11 дни, 9 часа
hash: 2ae2fbf02a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Според мен прекалено много хора си мислят, че като работят ИТ или нещо по кол-центровете автоматично ще взимат 2-3 хиляди лева стартова заплата докато се въртят на стола в офиса и не вършат кой знае колко работа.

Реалността обаче изглежда е малко по-различна и точно тези офис длъжности тотално скапват. Разваляш си очите, дебелееш, започва да те боли кръст/гръб от висене по цял ден на стола.

Това НЕ е нормална работа, а всичко взе да се блъска да става "ИТ". Намерете си някаква нормална работа, където да се ДВИЖИТЕ през деня и ако шефовете ви са боклуци просто масово ги бойкотирайте, пускайте жалби и напускайте

Т. Т.

 
  ...
преди: 11 дни, 7 часа
hash: 84207da338
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Нормално кълване между жени, т. е. от по-висшестоящата към по-младата конкурентка.

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 7 часа
hash: 616df9114a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ти си си виновна, разсъждаваш като някоя баба, на младите давали повече работа, точно замисли се. Нашето отношение е резултат на това което е в главите ни, както и как се държиш. Когато не знаеш как да се държиш и живееш с такива вярвания да ме извиняваш ама това и на 50 да си пак ще ти случва. Да ми се карат и мъмрят, дума от речника на баба ми, държиш се иначе като 5 годишно дете.

 
  ...
преди: 11 дни, 7 часа
hash: d64ce25b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   11, за пореден път коментара ти е "по" темата. Голям трън в очите са ти тия IT, че ги дъвчеш във всяка тема.

 
  ...
преди: 11 дни, 7 часа
hash: d64ce25b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   11, за пореден път коментара ти е "по" темата. Голям трън в очите са ти тия IT, че ги дъвчеш във всяка тема.

 
  ... горе^

...
преди: 10 дни, 5 часа
hash: a9cf729427
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   ИТ звучи много общо.
Като цяло и децата знаят, че в тази сфера има много възможности.
Търси си активно работа по обяви. 2 години опит не е малко.
Направи си хубав профил в LinkedIn и прибави в контактите си разни hr-и и recruitеr-и. Оттам могат да дойдат добри оферти.
Не се примирявай с лошото отношение - има лоши и готини хора навсякъде. Въпрос и на късмет на какъв човек ще попаднеш.

 
  ...
преди: 9 дни, 13 часа
hash: c1180ab851
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Горкият автор, мисли си, че като е в IT сферата, ще му дават задачи с по 2-3 реда код и ще взима 5К.... ама реалността е друга нали? За тези пари се изискват жертви! Какво очакваш? Да те галят с перце, щото си уникален кадър ли? !? ! Има много като теб не се коси!

 
  ...
преди: 8 дни, 9 часа
hash: 9c0ccaa1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Хубаво е да имаш изисквания спрямо възрастта за работно време, така нещата са коректни, навик е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker