Писна ми от ентри левъл позициите и от работата в София! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Писна ми от ентри левъл позициите и от работата в София!
преди: 3 месеца, 24 дни, прочетена 774 пъти
Гледам по сайтовете и с изключение на ИТ позициите за програмисти за София всичко е само ентри левъл. Обяви за по-важни и ръководни позиции се публикуват, да, но само за други градове. Писна ми да си плюя на образованието и да се задоволявам с ентри левъл позициики в някакви макар и международни фирми. И нека не се лъжем - много от тях не предлагат никакъв растеж. Аз не знам тези HR-ки защо се гаврят така с хората, та ме търсят за кол центрове?

Но в София сякаш само такива позици има във всеки отрасъл, по-високите явно са за наши хора. Поне като са ниски позиции да не те гърбят. Сега съм на такава - има таргет и част от колегите са токсични, но поне може да си ходя на работя и в 8, и в 9, и в 10. Някои дори идват в 10:30, никой не следи точно колко часа работим. А в други фирми хем таргети, хем глупости, хем те следят изкъсо като затворник. И защо няма изобщо обяви за креативни хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 1fe6f41821
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Какво означава обяви за креативни хора ?

Трудовият пазар в София се пръска по лева от програмисти, аутсооринг, кол центрове . За мениджърска позиция в някоя международна компания се бутат поне 2000 души.

Защо да изберат точно теб ?!

Много хора си помислиха, че като дойдат тук чуждите фирми и те ще стоят само в офиса ще се въртят като пумпали по цял ден на стола и ще им мятат по няколко хиляди евро!

Не се излагайте!

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: d3ecbebdf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Кефи как авторът иска обяви за "креативни" хора. По дефиниция, ако си "креативен", за чий изобщо ще работиш за някого?

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 89b589be92
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Авторе, креативните хора не можем да работим за други, още по-малко за Бг работодатели. Бг работодателя иска да изпълняваш, те не разбират дори креативният мозък, искат да му наредят как да работи, да заповядват на креативността... Минала съм през това, знам за какво говоря. И да плаща за креативността ми някаква заплатка, а аз да създавам нови неща, които стават негова собственост, не оценени за мен като създател, моите "бебета" моята фантазия и работа, ами няма как да стане.

В Германия обаче търсят много именно креативни хора. Ако ти можеш да създаваш на заплата, насочи се натам. Бяха ми предложили много добра заплата, но със сухите швабски разбирания- да работиш в тяхната сграда--офис, да не излизат никога материали/модели/дизайни от сградата (не знам за каква креативност говориш ти) но на мен дори ми стана смешно предложението, нямам нужда изкарвам извън офис това, което и в главата ми, мое при всички положения, ще им го пльокна на лист хартия ако аз искам, ще им изведа извън главата ми това, което аз искам... Като ще е на заплата и с шеф на главата, без свободата на креативният създател (не го разбират и т'ва е) ще им дам това, което един притиснат за срокове и от сухари работник ще им даде, а онова от "създателя/твореца" ще си го кътам в главата, или в къщи ще си го изкарам в материалния свят.
Креативен човек/ създател най-добре да работи за себе си или на свободна практика.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 6a101095a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ми може да е политика да се издигат хора вътрешно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: e104c1b294
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Има обяви за креативни хора. Такъв пример са позициите за графичен дизайнер. В повечето случаи е нископлатена и стресираща професия, и в същото време има по 100 кандидата за всяка обява, защото се води "модерна"...

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 0ff264eb88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Българина е роб и винаги ще бъде такъв.
Малцината мениджъри и ръководители на шепа дребни фирми лижат гъзовете на някакви диви селяни с образование от Канзас и Алабама. Те са най големите слагачи. Дават им едни жълти стотинки, с които в Бегето важат, че са си купили Нисан хибрид на изплащане.
Останалите като тебе кучетата ги яли. Вие сте просто един про-американски електорат

Не можахте ли да разберете че тази държава е съсипана напълно. Пълно е със псевдо типове, които вършат псевдо неща и ги обличат с нео-фашисткия етикет. " Ентри левъл"... ох, ще умра от смях. Вземи проноси цветовете на дъгата, та може и да те харесат за меринджей.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 3c6c2484ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   С този начин на мислене ще си останеш където заслужаваш. Наши, ваши хора, ако в това вярваш така е, аз от обява за изпълнителска позиция в Международна компания, стигнах до търговски директор, а после заминах за чужбина.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 35a76b1391
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Под креативни хора да разбираме, че имаш образование свързано с някакъв вид дизайн? Можеш да работиш freelance, може да си откриеш собствена фирма за такъв тип услуги. Но не разбирам защо сте изненадани, че не може да си намерите 9-5 работа в офис като "кафеварки", след като от години тези сфери на креативните професии се пръскат по шевовете от кадри. Търсенето е по-голямо от предлагането, прости сметки. Ако те успокоява, повечето хора след университета се принуждават да работят по кол центрове и магазини, защото не си намират работа, така че поне не си сам в това начинание.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 6a798c4782
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   3 става въпрос за актьорство и пеене. Явно там става само с познанството обаче. Не с обяви.

6 е прав. Ако ще съм офис планктон, то по-добре в чужбина, че там все има страни, където по-лесно се създават приятелства, от колкото в София. Италия и Испания например.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 6a798c4782
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   5 но няма обяви за актьори и певци на щат в пиано бар или театър. Там явно се търси на място или с връзки.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 6a798c4782
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   4 глупости. При нас постоянно за тим лидери идват отвън и то от съвсем други сфери. А никъде не са обявени позициите им, само вътрешно. Явно са познати на някой от шефовете.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 6a798c4782
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   8 не, искам ненатоварваща офис работа, но да виждам и обяви за певци и актьори по сайтовете. Уча актьорско майсторство и пеене и искам да се развивам там, но как да стане като кастинги не се обявяват отворено, само за статисти? Уви, нямам познати в сферата на изкуството.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 36cd84a2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   За актьор надали ще намериш работа от обява в сайт. След като учиш предполагам, че си вътре в тези сфери вече, опитвай да завържеш някакви контакти и да ходиш по прослушвания. Тегаво е, особено в България, но дано ти се получи. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker