Странно държание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124104)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14647)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Странно държание
преди: 2 месеца, 28 дни, прочетена 557 пъти
Здравейте,

Искам да разкажа скорошна история, която не ми дава мира напоследък…
На работа се запознах с колега, с който в началото доста ни вървеше приказката тъй като се оказа, че сме работили в една и съща фирма и имаме доста познати и общи теми на разговор.
Той е на по-висока позиция от мен в сегашната фирмата.
Преди около година бяхме командировани колеги в чужбина за около седмица и с него сме се засичали за закуска, говорили сме си и до там.
След като се прибрахме в България две седмици по-късно той ме добави в Facebook, писал е от време на време някакви глупости свързани с работа и до там.
Пролетта отново ни изпратиха заедно командировка, но този път целия екип бяха непознати и естествено ние, които се познавахме от преди-общувахме най-много.
Излязохме веднъж екипа на вечеря с екипа, но от всички жени общуваше само с мен, засичали сме се на закуска, но винаги сме били голяма група.
След това реши да ме добави и в Инстаграм.
Доста често в разговор е вмъквал колко съм умна и красива, как съм на доста по-високо ниво от другите колежки и т. н. Напоследък ми пише и доста често. Винаги той е инициатор. В офиса комуникира основно с мен. Винаги ме заговаря и казва нещо, искайки моето мнение.
Моето отношение към него смятам, че е колегиално, но хайде да кажем приятелско. Никога не съм си позволявала да го провокирам или да му пращам грешни сигнали. Аз съм сгодена и той дори познава приятелят ми. Като дори ме е питал защо не дойде да работи в нашата фирма.
А тези суперлативи през цялото време ми идват малко в повече. Държа да отбележа, че той рядко се изказва положително за някого.
Искам да попитам мъжката част както цели този човек?
Напоследък започнах да се замислям и започнаха да ми се изясняват някои неща. Моля мъжката част да кажат дали съм права.
Този човек има привличане към мен, но няма смелостта да го признае. Опипва почвата с комплиментите и гледа как ще реагирам. Аз не реагирам и той изобщо спира да комуникира. Въпросът ми е как да се държа с него на работа така, че да не го провокирам и да не бъде неловко. Защото ще бъде странно до сега да сме говорили и изведнъж да спра да му говоря?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 16269639d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   - Как да се държа с него така, че да не го провокирам? Ти чуваш ли се? Да се съобразяваш с някой щото знаеш ли можело да го провокираш. Дръж се точно както си се държиш по принцип. Всичко друго е преструвки, овъртания и повярвай ако има нещо, ще се усети веднага и може по-зле да стане. Като цяло от написаното според мен, се бъркаш и филмираш излишно. Ти вместо да се радваш, че има с кого да си говориш и то на общи теми, почваш да търсиш неща които сигурно не съществуват. Никъде не прочетох да си писала че той ти е давал намеци, освен че те е добавил в социални мрежи, което е абсолютно нормално. Ако се заговориш с жена и станете по-близки и ти прати покани в соц. мрежи не е проблем, но щом мъж го направи ееее това значи че иска нещо. Това мисля аз, върху написаното от теб!

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: eb6e5a9361
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   А ти сигурна ли си че не ти е приятно, че има интерес към теб:) Защото малко на там бие, че се правиш на незаинтересована обаче вътрешно ти се гали егото и ти харесва

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 83b433fc0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Дръж се нормално, но споменавай и хвали по-често годеника си. Това обикновено съсипва мерака на повечето мъже, защото ако си щастлива с друг, шанса да те свалят става близък до 0.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 78ad53203f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   От написаното от теб и аз оставам с впечатлението че "опипва почвата". Прилича на този тип мъже които непременно се пробват, пък където му отворят. Това което романтично настроена жена ще си помисли е че има вариант той наистина да си те е харесал точно теб и независимо че имаш приятел да се надява че въпреки това ти ще избереш него, затова се държи мило и добре с теб. Аз понеже вече съм патила и никаква романтика не ми е останала виждам друга възможност - вече да е почукал на вратите на другите колежки и да си останала само ти. Ако е второто, моят съвет е много да внимаваш, защото както казваш той е на по-висока позиция от теб. Ако изведнъж станеш груба ще засегнеш мъжкото му его и като нищо може да ти спретне някоя мизерия в службата. Продължавай да се държиш приятелски с него, но и по приятелски му покажи че ти си си Ок с твоето гадже и не търсиш друг.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 5e315fd491
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Напълно съгласна с коментар н 1.
Не преигравай.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 20c4a02fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Като не искаш да общуваш с него, спираш да му пишеш, да говориш извън служебно и се държиш студено. Никакви кафета, закуски, вечери при командировки. Като ти прави комплименти, го отрязваш, че не ти е приятно. Скоро ще си смени отношението към теб.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 3c83066273
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Като мъжка част ти казвам, човекът иска да те е*е. И това не знам как не ти е просветнало на втория ден, но някои жени сте зверски неориентирани в това отношение. То така е и най-удобно, да си все неразбрала. Като си сгодена, защо допускаш подобни сближавания?

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 51b1d13dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ох, честно казано не са ти дали много полезни коментари, с риск да засегна хората... Мисля че нищо от това няма да ти е полезно практически. Само номер 7 го е казал в прав текст.

Сега по същество - на 100% има мерак към теб, един мъж никога не добавя в социални медии, и не контактува така често с една жена, ако няма мерак. Докато не спи с нея, също самият той не знае дали иска нещо повече от секс.

На теб проблемите ти за решаване са следните, по-скоро въпроси, на които да си отговориш:

1. Защо ти допускаш такова сближаване с друг човек щом като си сгодена?
2. Кой от двамата всъщност искаш?
3. Склонна ли си да рискуваш с такъв избор (новото и непознатото или опитоменото)
4. Обичаш ли годеникът си?
5. Какво ще правиш с работата в случай че отговорът на горните е: оставам с годеника си

И производни сценарии
6. Каква стратегия ще трябва да предприемеш на работното място в случай че бъдещия ти годеник ти стане съпруг и би ли рискувала да работиш на място, на което потенциално ще изневериш? !?
7. Заслужава ли си да рискуваш брака си за едното е***е и тн и тн

Иначе за да решиш проблема с този, е като се дистанцираш, но да запазиш приятелско отношение, което не знам как точно че стане практически, като винаги ще го има риска да се натаковате. Май ще трябва да помислиш добре над всичките въпроси.
Ако държиш на мъжа си, по-добре потърси друга работа и повече не се сближавай така с други мъже. Ще ти създаде само неприятности и ей такива неща.
Представи си също колко не е ок самият факт, че пускаш тема и мислиш за друг мъж, докато си сгодена. Например представи си годеникът ти как би се почувствал ако види тази тема... Не те съдя, просто казвам че е много важно да вземеш правилните решения, защото в случая се касае за най-важните ти решения и стъпки в живота.
Не си постеляй така неразумно брачното ложе, защото много ще патиш. Сега може да ти е весело и забавно, но после ще е точно обратното. Много е важно да бъдеш най-първо честна и откровена със себе си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 545ef6eeac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, според мен пък коментарите до тук са много добри!

Хората са ти написали какво мислят, и са те предупредили за потенциалните опасности!

Аз смятам, че си права в предположенията си, но все още нищо фатално и непоправимо не се с случило!

Ще ти отговоря на въпросите, които задаваш - цитирам:
"Въпросът ми е как да се държа с него на работа така, че да не го провокирам и да не бъде неловко. Защото ще бъде странно до сега да сме говорили и изведнъж да спра да му говоря? "

За целта трябва да бъдеш много внимателна и тактична, и да се държиш по-дистанцирано и "обрано" с този човек - и така ще избегнеш проблемите!

Но същевременно не трябва да го игнорираш тотално и примерно да не му говориш изобщо! Не! Такова държание ще го разстрои и озлоби, и не се знае как ще реагира после...

Трябва постепенно и не толкова забележимо да се отдръпнеш от него! Относно комплиментите - може тактично да го пресечеш, като му кажеш(когато сте сами в офиса), че смяаташ, че след като си сгодена - не е удачно и уместно друг мъж да ти прави комлименти! Но това не трябва да го кажеш с гняв и раздразнение - а трябва да прозвучи като, че му споделяш някаква тайна и нещо съкровено, и да бъде казано простосърдечно.

По принцип не е лесно да постъпиш така като намериш точния баланс на нещата в тази ситуация, но жените си ги имате вродени тези неща - способността да лавирате и да правите такива "сложни пируети"!

Желая ти успешно създаване на семейство с годеника ти(и да сключите и църковен брак - за да има Божие благословение над семеството ви) и не се поддавай на чара на този човек!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker