От къде сте тръгнали и докъде сте стигнали? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

От къде сте тръгнали и докъде сте стигнали?
преди: 16 дни, 6 часа, прочетена 730 пъти
Здравейте! От известно време усещам, че изпадам в депресия и то покрай работата ми, губя мотивация да се утвърдя като експерт в съответната област. Това е от части от трудовото възнаграждение, както и от колектива.
Бихте ли могли да споделите през какво сте минали в работата си за да се утвърдите като специалисти в съответната сфера? Имали ли сте трудни моменти? Как е тръгнал кариерният ви път? От къде сте тръгнали и докъде сте стигнали?
Историите ви са с цел да ме мотивират. Благодаря предварително на отзовалите се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 16 дни, 4 часа
hash: 33b3713565
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Работата не трябва да те определя, особено ако не е нещо свързано с изкуството, а е просто работа.

 
  ...
преди: 16 дни, 3 часа
hash: e71556e24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Работих 6-7 години каквото намеря, разбрах, че това да работя за хората не е моето и си направих собствен бизнес.

 
  ...
преди: 16 дни, 3 часа
hash: 2a1b2e34b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Моята история е с цел да мотивира някой, че мълчанието в работата не винаги е добро. Колектива е ужасен, но гледах да мълча, да не влизам в интриги, да проявявам дружелюбност. Една от екипа възрастна ми се е правила на приятелка, звънеше ми, а после всичко е клюкарила. От екипа приеха, че ако мълча, то може да ме имат като чираче и всеки да ми казва какво да правя, нищо, че сме на равни позиции. Не намирах друга работа още и мълчах. Влоши ми се здравето около тези вредни хора. Съжалих, че не напуснах още без друга работа, но нямах възможността да седя без пари. Когато мълчите на вредни хора им давате шанс да ви тъпчат. Моят съвет е да не се седи в подобни колективи.

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 3 часа
hash: f89e2e0e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Най-вероятно работиш някаква супер безсмислена работа както 98% от хората. Нормално е да ти липсва мотивация. За да е удовлетворен и мотивиран човек, той трябва да се занимава с дейност, която да го изпълва със смисъл и чувство за собствена полезност. Може би време да се замислиш за смяна на попрището.

 
  ...
преди: 16 дни, 1 час
hash: 684af941fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Честно казано тръгнах от нищото за да стигна пак до там. Вече не ми се работи по специалността ми, чудя се какво необременяващо нещо за захвана. Вече с хора не ми се занимава и не желая да работя в големи колективи. Искам спокойствие и ми е все тая за кариера и наливане от пусто в празно.
Не взимай нещата присърце, да не ти пука и не се оставяй да те тровят.

 
  ...


...
преди: 16 дни, 1 час
hash: 7c08accaae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако някъде те ти харесва, смени средата. Да стоиш на работното място, което не ти харесва не е нужно. Сменям с лекота, слушам само негативи, как ще ме питат на някое интирвю, защо толкова често си сменям работата и всякакви глупосхи.

 
  ... горе^
преди: 16 дни
hash: 6bfb6e5c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Няма лесна работа, само това ще ти кажа. Е, може и да има изключения.

 
  ...
преди: 15 дни, 23 часа
hash: c5781b03ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Е, аз не мога да се похваля с чак толкова забележилна кариера, но до сега съм сменила няколко работни места.
За работата си като студентка няма да пиша, ще почна направо с първата "сериозна" работа.
Започнах на ниска административна позиция в голям завод. После с години бях рецепционистка в хотел. След това (за кратко, че започна Covid), бях в туристическа агенция. После на две места бях офис мениджър (на първото почти 2 години, на второто няколко месеца). След това около година работих на летището на билетно гише, а от около половин година съм стюардеса и страшно ми харесва. Какво ще правя като спра с летенето още не знам. Сигурно накрая пак ще се върна на летището, но за сега "офисът" ми е на 10 хиляди метра. :)

 
  ...
преди: 15 дни, 22 часа
hash: 53e40cef6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Депрес, майна. Свръхквалифициран нишов експерт съм. Над десетилетие опит по образование от 8 лета. Имах самочувствието, че съм един от най-добрите в моята област. Обаче става въпрос за сфера с малко работодатели в световен мащаб и големи капитални разходи.

И ми сложиха за шеф жена, която няма никаква идея от сферата на работа. Напуснах веднага. Мислех си, че няма да имам проблеми. Кур. Принудих се да се съглася на 40% по-ниска заплата. Издържах две години.

Измъкнах се, защото имах сравнително добри спестявания, които ми позволиха да играя хазарт на борсата. Сега не работя, но ми е страшно депресирано, защото реално пропилях 20 години от живота си. Най-малкото научих, че няма незаменими хора.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 15 часа
hash: d00b0ebd7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз съм си изработил няколко правила в това отношение:
1. Компанията, фирмата в която работиш не те е наела за да те направи богат или някакъв супер специалист, а за да направи максимална печалба от теб. За останалото трябва ти сам да се погрижиш.
2. За максимум, най-много 3 години можеш да вземеш всичко, което една компания може да ти предложи като знания и умения. След това само си губиш времето в повторение на това, което вече добре знаеш и можеш. Затова, ако не са ти предложили нищо по-добро в този период, е време да си смениш компанията.
3. Никога не споделяй кариерните си планове и амбиции с колегите си. Колкото по-малко знаят те за това толкова по-добре ще си ти.

 
  ...

...
преди: 14 дни, 9 часа
hash: 9a6b99e5d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Не бих казала, че имам кариера, че нещо съществено в очите на други съм постигнала в този план.
Но за мен лично постигнах да съм си в моят център, да правя това, което не просто ми е хоби, а е моята същност, моята есенция, не е само работа, а начин на живот, който ме прави щастлива.
Работила съм неща, които не ме удовлетворяват, ме потискат, разболяват душата ми. За други хора, в екипи с хора, в България и няколко чужбини.
Не обичам да работя с други хора, не понасям лицемерие и интриги, а още по-малко някой да ми заповядва като да съм собственост на фирмата, в смисъл не просто да определя и следи за добре изпълнена работа, а да се държи като собственик на човека, а не трудът му.
Е, сега си работя най-после сама за себе си, имам си най-после не всичко, но най-важните неща поне за голяма част от нещата, които творя.
А как го постигнах? ! Като се заинатих като "костилка в г*з" и казах НЕ, дори на себе си. Отказах вече да работя за други, отказах дори с последствията от възможно гладуване (буквално) невъзможност да си плащам сметките т. н но бях категорична, че или вече ще правя каквото искам АЗ, или нищо!
И ще кажеш, че целият космос ме е чул и решил да съдейства.
Изведнъж започнаха да се появяват възможности, които преди нямах.
Пример: абсолютно невъзможен вариант беше в него момент да си купя 3 задължителни за работата ми машини. И познай! Излиза на оферта почти подарък една машина 3 в 1 с всичко, което ми трябваше от трите машини. Започнаха да се появяват материали от които се нуждаех, но не можех да си позволя да купя на достъпни за мен цени, а тогава съобразени с моите твърде скромни икономически възможности.
Някакви супер странни неща започнаха да се случват, които подпомагаха осъществяването на мечтата ми.
В началото бях по-скоро уплашена. Купувах каквото можех в него момент с мисълта "ох супер, ама другите неща като не мога да купя, на всичкото отгоре нямам приток на пари, а харча като знам, че само с това за никъде не съм". После обаче като излизаха все повече неща, започнах просто да приемам и благодаря, че ми се случва и малко по малко събирам нужните ми неща.
Ама нужните ми неща ги събрах за около два месеца (доста материали и машини са) и бях между шок и една такава щастлива радост, дето не знаеш по земята ли стъпва или летиш ниско.
Манифестирах съкровена мечта случайно. Явно съм го почувствала по най-правилния начин и се случи.
Ххаххаха в началото започнах да работя и въобще ползвам придобивките си с голям страх и икономии, да не свърши даден продукт, че не знам после къде ще намеря пак на по-ниска цена, да не се счупи някоя машина, че няма да мога да я поправя или купя нова, такива неща.
Не смеех дори предпазна покривка да си купя или ръкавици--задължителни за част от работата, останали капки от някой продукт грижливо съхранявах за следваща употреба. А не съм била преди такава, винаги съм била с по- широки пръсти, не ми е било важно нещо да пазя, съхранява, не е било никога нещо така специално за мен както няколко капчици от материал за работата ми, капчици щастие за мен.
Сега, докато пиша поглежда към част от труда ми срещу мен, не знам как точно да го опиша, но е като погалване отвътре на душата ми, радостно ми е.
Икономически не съм богата и може би никога няма да бъда, но душевно се чувствам истинска богаташка, какво повече ми трябва освен да продавам и споделям с други творчеството си.

 
  ...
преди: 14 дни, 2 мин.
hash: 1725842ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До н. 12- С какво точно се занимавате? Художник ли сте?

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 18 часа
hash: b8525bab0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Празни приказки на 3-та степен.... смислена работа няма, познавам достатъчно много хора които работят небивалици за огромни пари, както и хора които работят работа с добавена стойност за смешни пари... важното е баланса между това което влагаш, парите, здравето и свободното време...

 
  ...
преди: 13 дни, 7 часа
hash: 005152008a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе, успял в професионално отношение човек означава - човек, който работи това, което му доставя удоволствие и му е приятно, и се стреми да напредва и да се развива в него!

Аз лично съм минал през много неща. Като млад имах собствен бизнес - дребна търговия, но фалирах при финансовата криза с долара през 1996г.
Бил съм и безработен - което е най-лошо!
Работил съм и тежка физическа работа - за малко в строителството, после и в завод.
След това, слава Богу, едни мои роднини ми се обадиха за офисна длъжност(на компютър) при тях и вече много години работя това.
Работата ми не е тежка, нормална е, но е рутинна, не е креативна.

А аз по принцип съм човек - творец, обичам да създавам, да творя, да изграждам.

Затова завърши висше образование по това, което искам да се занимавам и вече от няколко години работя по този въпрос. Направих си и уеб сайт, работя по свои проекти. Засега все още финансово е колкото да си поддържам сайта и малко отгоре, но пък правя това, което ми е интересно и приятно!

Така, че съветът ми е да не се пренапрягаш, да не се филмираш и да се мъчиш непременно да постигнеш еди какво си!

Щом си сравнително добър в професията си - продължи да се развиваш и усъвършенстваш, но без да имаш някакви определени очаквания и болни амбиции!

Ако имаш възможност, направи си сайт и започни да предлагаш услугите си в извън работно време, и ако вече се окаже рентабилно - започни да работиш за себе си! Ако не - то поне ще имаш допълнително хоби, нещо с което да се занимаваш, да ти е приятно и да те увлича.

Въобще, вярвай, надявай се и се уповавай на Бога, като същевременно правиш и това, което зависи от теб!
(Но както ти казах - без конкретни очаквания и амбиции! В свое време нещата ще се получат! )

 
  ...
преди: 13 дни, 1 час
hash: e128618a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Н 13, да, рисуването е в основата на работата ми, но не само картини.

 
  ... горе^

...
преди: 12 дни, 11 часа
hash: afd9ac2202
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Няма значение от къде си тръгнал и къде отиваш.

Важното е да правиш велики неща според твоето възприятие и да си поставяш цел след цел.
Важно е да можеш да влагаш стотици часове труд в неща и да не ти пука особено дали ще ги продаваш накрая. Така си тренираш мозъка.
Важно е да си извън матрицата и човек който дава хляб, а не му дават.
Важно е да си човек, който създава, открива, експериментира, а не човек който бърза да отиде сутрин на спирката за да хване автобуса до безсмислената си работа.

Важно е да работиш точно това, което искаш.

Нещата са елементарни:
На първо място не трябва да имаш никакви кредити, за да не те стяга гърлото.
На второ място трябва да си създал технологична фирма, която генерира бруто поне 200-300 хиляди годишно с минимален ресурс. Иначе казано с акъл.
На трето място трябва да можеш да продаваш 3 часа труд като за 10.
На четвърто място трябва да си тотален айляк психически, защото в крайна сметка живота е просто една игра.
В един момент гейм оувър и толкова:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker