Дали постъпих правилно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Дали постъпих правилно?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2591 пъти
Здравейте! Имам нужда от съвет или поне мнение! Ето и какво се случи.

Снощи, тъкмо излизах за един ангажимент, който бях поел и телефона ми звънна. Колегата ме молеше да отида на работа (веднага), защото няма кой да поеме смяната, а другите колеги са заети. Единия не бил в града ( аз също вече бях на път ), другите и те нещо били заети и само аз можех да заема поста. Отказах! Не можех да пренебрегна ангажимента си. При което един от колегите ми се обади, че съм постъпвал зле, не можело да се разчита на мен, постъпката ми била един огромен минус за мен.. такива някакви. Казах, че ми създават проблеми в момента, а колегата каза "да не те храни тоз, който ти създава проблемите? "

Как мислите длъжен ли бях да за*ба всичко? Все пак не мога да съм 24 часа на разположение, ако се беше установило по рано, че няма кой да работи, щех да отменя ангажимента си и да отида да работя, нищо че по график почивам. Как мислите, зле ли постъпих? И за вас кое е по-важно личния живот или работата?

Да не казвам, че заплатата е толкова мижава, че ме е срам да ви кажа колко работя и колко взимам. По рано не беше така, иначе нямаше изобщо да се захващам на тази длъжност. Идват ми някакви факсове да напускам. Писна ми колегите да ми правят забележки за неща, който те самите никога не вършат. Да ме връткат... ела днес, ела утре. По всяко време не мога, предната вечер бях нощна. През деня не бях спал и как вечерта пак да карам нощна?? Да не съм робот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 657f86112b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, съвсем правилно си постъпил :))
Познато ми е това, и аз съм го преживявала. И в момента, в който реших, че ще уважавам и отстоявам себе си и започнах да го правя, започнах да се чувствам по-добре. Вече не ми пукаше особено кой какво мисли, и какво прави, дори и да ме уволнят :).
Много добре си направил, така е трябвало да постъпиш дори и да си нямал никакъв ангажимент и да си си лежал да си почиваш. Страха е лош съветник, от опит ти го казвам. Колкото повече им се подлагаш и им угаждаш, по-зле за тебе. Уважавай себе си, дръж си за правата, и за това, което ТИ смяташ за правилно и редно. На тия гадове /работодателите/ все повече ще им се налага да виждат, че колкото НИЕ зависим от тях, толкова и ТЕ от нас.
И да не ти излизат с номера, че НЯМА КОЙ, това не е твой проблем.
Казвам ти, нещата се обръщат, колкото и да не е за вярване - все повече ще става те на нас да ни се молят, а ние ще казваме: ще си помисля...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f999190bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз мисля като номер 1.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 79f30aa320
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   не си търси оправдание, не си виновен и аз бих постъпила така. Прекалено си съвестен изглежда и си личи и сега те чукат в слабото място, като те карат да се чувстваш виновен..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cee6316aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям изцяло номер 1, нямам какво да добавя, освен че те съветвам да си търсиш някаква друга работа. Бъди мобилен и бъди готов да напуснеш населеното си място, дори страната, защото си личи, че си млад човек - сега ти е моментът да се доказваш и реализираш, а в тази среда няма как да стане

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 60d6888e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Естествено, че правилно си постъпил. Кви са тия, ела сега веднага на работа? !? Както каза 1, дори да си лежал да гледаш телевизия, не си длъжен по всяко време от сега за веднага да си на разположение. Разбирам да ти кажат 1 седмица предварително, тогава ако нямаш ангажименти най-малкото не е колегиално да отказваш, защото и на теб може да ти се наложи, но пак си ДЛЪЖЕН! Тва което ти прилагат, са евтини психологически атаки, не се връзвай на тях!

На въпроса кое е по-важно работата или личния живот - за мен конкретно личния живот, но има и хора, които живеят за работата си (викат им работохолици). Като цяло най-важен е баланса между двете - няма универсален такъв, всеки както го усеща.

Само че в твоя случай изобщо не е въпроса кое е по-важно, а чисто и просто те баламосват!

Кубрат

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2aa03a770d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 1 е абсолютно права. Същото и аз бих ти казал. Една препоръка. Аз не бих им казал, че ми създават проблеми, защото звучи като обвинение към тях. Бих им казал "в момента не мога да дойда. " Ако не разбират, пак повтаряш същите думи.
Много добре си постъпил като си отказал, въобще не си затормозявай съзнанието с какво точно си казал и затова, че си отказал. В края на краищата не говорим за някаква работа от която да правиш кариера. А ония друг път може и да не посмеят да те притесняват повече. Гледай си напред.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 60d6888e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В номер 5 имам предвид "... , но пак НЕ си длъжен".

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6c69fa1dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз съм съгласна с 1.

Леле авторе, това нищо не е. Аз съм работила в чужбина кажи речи 24 часово за мижаво заплащане. Върших работа за 3ма служители и когато веднъж направих като теб, всички ме намразиха и станах лоша, мързелива, несериозна и какво ли още не. Но сама съм си виновна, че го позволих всичко това. Беше ми първата работа, а ме беше страх да не ме изгонят, защото много трудно си намерих работа. Чак последният месец разбрах, че са ме използвали през цялото време и са се подигравали с мен. Говорих с бившата служителка и разбрах, че тя е правила половината от работата, която върша, работила е 8ч. работен ден и е получавала по-голямо заплащане и е напуснала, защото не е достатъчно. Чак тогава прогледнах. Много ми стана унизително всичко това. Даваха ми непосилна работа, гледаха как се мъча, как плача, разболях се и чак се подхилкваха, не ми даваха и почивен ден. Пълна подигравка, не го пожелавам на никой. Но както казах сама съм си виновна.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 768260846a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Браво само така!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 92b165f535
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Правилно си постъпил. Всички били заети с нещо, а ти нямаш ли ангажименти?? !! Не ги учи, че си им винаги на разположение, защото после все теб ще търсят и ако 1 път кажеш "не" ще си само ти виновен, нищо, че има още 10, които обаче винаги ще са основателно много ангажирани. Аз съм преживяла това - все аз съм била свободна и трябвало да остана след работа, щото съм нямала деца - та явно и на личен живот нямах право тогава. Е, справих се със ситуацията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker