Забогатях чрез измами - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Забогатях чрез измами
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 37645 пъти
Искам да споделя нещо. Нещо което не мога да споделя пред познати .
Бях беден мъж. Ужасно беден. Станах студент, дойдох в София и живеех с 200 лв на месец. Това беше всичко. Не ме интересуваше, бях щастлив - здрав, прав, млад мъж от години спортувам много, имам невероятно тяло и се гордея със себе си, купонясвах си, чуках здраво момичетата и си бях ОК... Докато тогавашната ми приятелка заяви, че е бременна. Стреснах се много - баща на 22 и без работа, без пари. Дори не вярвах, че детето е мое, но после резултатие показаха друго. Приятелката ми вече не ми беше приятелка и дори искаше да дадем детето в дом за сираци, тъй като то се роди с една ужасна болест. Все времена дето не искам и да си спомням. Аз отказах, но тя не искаше детето каза, че се отказвала от него и замина при родителите си в чужбина, които и до сега сигурно не знаят за това. От тогава нищо не знам за нея, а съм вече на 32 години.

Както и да е, родителите ми веднага поеха момчето ми, аз прекъснах ученето и започнах работа, но детето беше болно - все бяхме по доктори, все лекарства, все изследвания, вечно ни препращаха при специалисти дето бяха платено. Не можехме да го гледаме, майка ми отслабна драстично от тревогите и безпаричието, а аз се побърквах и дори понякога плачех за себе си, за болното си дете, за всичко.

В един момент ми писна да гледам как различни заможни господа си позволяваха да ме пререждат при лекаря. Да ми се подиграват на работа, да ме мачкат и така да мачкат и детето ми. Започнах да искарвам парите си по незаконен начин. Не искам да казвам как, ще кажа само, че не съм убиец, не крада от хората, на никого нищо лошо не съм направил. Крада от държавата, от различни институции и фирми и други неща. Но НЯМА вярвяйте ми НЯМА по-голям крадец от държавата, тя краде от всеки един. Доста бързо забогатях - 1вото, което направих е да изведа прекрасното си момче в чужбина, където му помогнаха и то сега расте живо и напълно здраво. Това е най-голямото ми щастие, след това помогнах на родителите си и вече и на себе си - купих си жилище, скъпа гъзарска кола и тн.

Не съжалявам. Щастлив съм и ще продържа така незаконно дори и да се водя измамник, лъжец и крадец- не ми пука. Направих го за сина си - да расте здрав и пълноценен и все още работя за него - за да се изучи, защото аз не можах, за да се весели с приятелите си, когато стане студент защото аз не можах, за да не му се налага да мине през това което аз. И не на последно място - така ми харесва - да съм с пари, да си позволявам всичко, да имам, да харча, да няма граници за мен. Все си мисля, че не съм толкова лош - вяpвам в любовта, в Бог в здравето, в детето си, но дори и да съм престъпник така ми е по-добре отколкото ако още си работех старата работа That's all

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 76

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 63d569e749
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Евалата, пич!
Не мисля, че някой има каквото и да било право да те критикува. Ти просто си намерил единствения възможен начин за теб и сина ти да оцелеете в тази и без това престъпническа държава...
Мога само да те посъветвам да се опиташ да продължаваш да се раздваш и на малките неща и да не изгубваш човешкото в себе си, какво правят повечето забогатяващи по този начин хора.

Next

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f8f1f5408f
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

2.   Браво на теб. Сега дори да влезеш в затвора - детето ти е здраво, така че си е заслужавало.
Между другото, ако се замислиш, повечето видове бизнес също са си вид измама. Фирмите оцеляват само и единствено, защото продават на нереални цени продукти с неизяснено качество и най-важното - не декларират истинските си доходи.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: eb3b592b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Човеко, повярвай ми, ти изобщо не си лош! Ще ти кажа по какво се определя дали вършиш добро и лошо - по крайния резултат от действията ти. А какъв е крайният резултат при теб? Ти си щастлив, че си се справил в една нелека борба, наречена живот. Без значение средствата и методите. Не знам след мен кой как ще те нареди, но за мен точно това е модела за истински мъж. Евала ти правя и ти желая само хубави дни. И не позволявай на онова чувство, наречено съзнание, да ти пречи да живееш с убеждението, че си отличник.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ce379a1835
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Абе ти да крадеш от държавата е добре, ама поне от народа да не крадеш. :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5ca3ebd16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Евала, че имаш акъл за това. Продължавай и си живей живота/ Не може всички да сме нещастници и роби в системата, някой трябва и да се радва на тоя живот - защо да не си ти. Да ти е жив и здрав сина и дано има по-щастлива младост от твоята.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c2e0278887
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   .... и сега започват критиките... аз съм с теб, човече! Държавата е вирус

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5f495e2c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Еми само мога да ти кажа едно голямо ЕВАЛА! Според мен си постъпил правилно. Щом държавата краде и не се интересува от нас, защо ние да си траем и да й отвръщаме с добро. Гледай себе си и близките ти, а за другите да не ти пука. Вие сте си най-важни! Аз ако имам такава възможност като тебе няма да се поколебая да сторя същото си. Не трябва да те преследват никакви чувства за угризения и не се обвинявай - ПРАВ СИ! Няма файда от това човек да е честен - поне на Земята. Нали знаеш поговорката "Няма ненаказано добро", така че действай си по същия начин и да не ти пука. За семейството се прави всичко възможно. Аз съм "ЗА" такива кражби като твоите. Против съм само за кражби от типа грабеж от апартаменти или такива дето засягат пряко някой невинен човек. А това да откраднеш нещо, което предстои друг държавен служител да открадне, това за мен не си е никакъв грях! И такова нещо може да го споделиш само на близки приятели и на роднини!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2a5e60db33
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

8.   Ха ха. Колко сте заблудени. Не крадял от вас. А да ви мина случайно наум, че тези държавни пари са от вашите данъци. Кой съставлава държавата? Ами просто е - народа. Ако го няма народа да работи и плаща данъци, за каква държава говорим? Много сте зле честно. Този човек краде от вас и вашите пари, но не може да го разберете май. Ето затова ще сте си вечно бедни и нещастни, защото сте пр*сти. Ще си живуркате с едната заплатка, а такива като автора ще ви демонстрират стандарт с ВАШИТЕ ПАРИ. Но вие ще си останете пр*сти докрай и ще им се възхищавате, чудейките защо в Бъгария е мизерия, а няколко богизбрани си живеят 5-звезден живот.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b756dd4bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

9.   Е кажи в какво по-точно се описва дейността ти, ще направиш още едно добро дело :))))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: a2fa93ed95
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Целта оправдава средствата :) И да искам не мога да те съдя, заради детето ти. Защото то заслужава този живот който сега води, а не този който щеше да води... Защото държавата ни смаза средната класа и сега тук живеят или много бедни или много богати. По- горе споменаха, че крадеш от хората. Ми нека е така... но ако не откраднеш ти, ще бъде друг. И той може би няма да помогне на болното си дете, а ще си позлати къщата. Ако аз имам избор бих направила същото като теб. Защото мисля че смелостта не се крие в това да се примиряваш с малко, а в това да си готов да рискуваш всичко в името на семейството си. Факт е, че много хора които вървят по твоя път, са забравили от къде са тръгнали. За това един съвет- запази човешкото в себе си, продължавай да правиш това, което правиш, за да осигуриш всичко нужно на семейството ти, но не се забравяй в охолността. Алчността е най-големият порок. И това да бъдеш истински човек, означава да знаеш и кога да спреш!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 854dd76b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   Номер 8, авторът наистина краде от нас, но не пряко. Да не би да си го видял в апартамента ти докато измъква телевизора ти? Не. Видял ли си го да бърка в чантата на стара жена? Не. Той простичко взима някакъв дял от парите ни, които така или иначе ще отидат за премии на министри и техни подчинени. Епа що да не си ги прибере той и да си отгледа детето?
Авторе, нека ти е опростено, че крадеш от мен. Да ти е живо и здраво детето, гледай си го, радвай му се, бъдете щастливи.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2a5e60db33
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

12.   До номер 11. Ами то по тая логика и политиците не са дошли да ви бъркат в чантите и апартаментите, ама тях ги плюете, че крадат. А автора е едва ли не светец, понеже си излекувал детето с откраднати пари. А колко ли деца са лишени от пари за лекарства, защото са откраднати от такива хитреци като автора. Е няма значние, нали той си е опекъл работата, излекувал си е собственото дете и е много благороден, за такива лапни шарани като вас. И жалкото е, че му се възхищавате, а му се възхищавате защото ако ви се отвори възможност бихте постъпили като него. Затова България няма да се оправи, защото всеки гледа далаверата и собственото си благо, а това, че ако 90% мислят така рефлектира върху цялата държава и неуредиците, които се създават няма значение. После се чудите защо живеете зле, ами ще живеете докато разсъждавате като селски хитреци и имате такива крадливи политици, защото и вие сте същите и ако бяхте на техния пост бихте крали още по-безогледно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 29774c1017
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

13.   Аз ще кажа - като крадеш от държавата - давай на хората, помагай на други деца. Мисли за тях като твои... прави добро на гражданите и бъди щастлив за себе си и за другите!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 854dd76b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

14.   До 12 (от 11): Виж, щях да се съглася с теб, по принцип, но имаме един фактор насреща и той е упоменат вече - политици! Ако управляващите взимаха, но не си личеше и си вършеха работата - пак нямаше да имам оплакване. Когато можеш да вземеш, ще вземеш. Или поне аз бих взела, да. Но важното за мен е хорицата, които сме избрали, да правят и нещо за народа, нещо, което да го зарадва... Ама те едно хубаво да вземат да направят и следват 10 отвратителни. Еми ей за това ги плюя и следвам масата от недоволни, които се възхищават на автора. В моите очи авторът взима едни пари, които така или иначе отиват в нечий джоб. Те не отиват за болните деца, не отиват за старите хора, не отиват за изтребването на уличните кучета, не отиват за НАС, отиват за да си построи някой къщата, а после и втората, докато стигне до десетата, да си купи Бентли, да купи на жената Мерцедес ама първо да си купи и жена, че то и това не е лесно, после да изпрати децата си да учат в някое училище за богаташи и да хвали държавата пред нас, докато подготвя визата на децата си, да се махат, че затъваме. Е, аз не искам да дам парите си на политика, предпочитам да ме окраде един нуждаещ се човек. А на теб като не ти приятно да те крадат... Ами просто премини на вълната, че точно твоите пари, които си дал на държавата, са отишли за каузата, която желаеш. :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5c0d1e8f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

15.   ЕВАЛА! ЕВАЛА за това, че не си изоставил детенцето!
няма какво друго да добавя, освен едно:
какво бих направил ако съм ан твое място в момента: казваш, че имаш пари - защо не започнеш законен бизнес
защото рано или късно може да те хванат/...

детето е без майка - не го оставяй и без баща!
Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5c0d1e8f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

17.   щом можеш да крадш от държавата то поне използвай част от парите за помощ на други деца
нямаш си на представа колко деца има тук в бг и нямат пари родителите да ги изведат от тази пуста държава да се излекуват и живеят нормално

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7fda87597c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   човек оправил си детето добре, но имай мярка. Защо крадеш вече като си уредил достатъчно, за да си харчиш без граници?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 387f1680c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   8- от нашите данъци са, но не отиват за наше благоденствие. Дали ще ги открадне той за да помогне на детето си, или някой дебел депутат ще ги открадне, за да си купи по голяма лодка, за нас данъкоплатците положението е еднакво.
Държавата мами нас, ние мамиме държавата.
Ако човека бъде полезен и на други хора освен на себе сии на семейството си, ще му дам едно голямо ЕВАЛА!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2cfea7fdb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Хм, нещо ме съмнява тази история. Авторът е оставил достатъчно данни, за да могат компетентните органи да го хванат.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d9ae9a86de
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   Не веярвайте на тази зле скалъпена история!
Злонамерена е тя!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 304b646b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Поздравления.
Шапка ти свалям за всичко, което си направил за детето си и за себе си. Някои от хората тук те упрекват, че крадейки от държавицата ни сиреч крадеш от нас. Ами просто си намерил вратичката, от която можеш да си вземаш сухо, създадена от вишите ешелони на властта. Поздравления, само така, но пази се най-вече за детето, мисли че ще му трябваш още дълги години.

450

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c29ef527d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   Здравей. Първо евала за смелостта и за всичко, което си преживял. Придобил си нужните неща и си променил живота си. НООО... Гледам, че всичко вече се е наредило. Затова- спри с незаконното. ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ЗНАЕ КЪДЕ ДА СИ СЛОЖИ СПИРАЧКАТА!!! ЗАЩОТО ВСИЧКО МОЖЕ ДА ГО ИЗГУБИШ ТОЛКОВА БЪРЗО, колкото си го придобил. Не те обвинявам. Успял си, намерил си как, но ако можеш да се измъкнеш от това го направи, защото според мен винаги ще дойде момент, в който НЕЗАКОННОТО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ. Желая ти успех и много щастие!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9220007945
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Нека да позная - започнал си работа като депутат?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ea54966446
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   Ако исторята е истинска, браво за това, че не си изоставил детето си! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a7a177c1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Дай тогава всички да почнем да крадем-само така ще се оправим! Аз ще крада от комшията, той от мен, други от други хора-верижно ще се избавим от мизерията! И чудно как всички казват браво на такива неща! Пак казвам това, което е казал Захари Стоянов-"Не сме народ, а мърша! "

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e01477f13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Добре стана ясно че си успял, уредил си се и най-вече помогнал си на едно същество да бъде щастливо. А сега ни открехни и нас че сме много на опашката като теб :)))

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d68a28f9c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Да да да. Ако беше толкова лесно да се краде от държавата нямаше да има просяци по улиците нали.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4288633bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Не ми се вярва много тая история. За да крадеш по на едро ти трябва як гръб, защото има и други играчи, които скоро ще те усетят и няма да те оставят да им кльопаш от канчето. Пък и най-малкото, за да си в системата трябва да имаш бизнес, дори и да е фиктивен.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 94e95b03dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   За любовта и щастието не беше задължение да си богат, нали?
Заради такива бащи и майки са ревали доста синове и дъщери, ако ме разбираш за какво говоря. Изобщо не си мисля, че си му направил услуга. Направил си му живота лесен и щастлив, а за бъдещето помисли ли? Знаеш, че като вземеш нещо от някой рано или късно то се връща пак на мястото си, но се опасявам, че няма да го връщаш ти. Не е хубаво да си мислите, че лесният живот е да мамиш, може би е по хубаво всеки да си работи каквото му позволява мозъка. Ти авторе си беден не само финансово, жалко.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2c7f91b5eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

38.   Човеко, аз също съм родител, на 18 родих едно прекрасно момиченце, не си позволих да остана дълго при родителите ми обаче. Изнесох се на квартира уж с бащата, но на втория месец останах сама с малката наем сметки детски градини.... храна евентуално. Много се мъчих, но не съм се предала. Обаче почва да ми писва, ако си измисля някаква схема искам да изкарвам пари, да си изуча детето, да си купя жилище, да я заведа на морето. Сега баща и е у нас при мен живееем помагаме си. Но.... след като един път ме заряза да се оправям сама вече ми е трудно да имам топли чувства, Искам истинска подкрепа, да мога да се доверя, защото аз смятъм, че давам всичко от себеси когато обичам и искам да мога поне да се доверя.
Много неясно напяисах тоя коментар, ама ти пожелавам да си намериш любов, детето ти е добре родителите сега и подкрепата на някой як човек до теб супер ;)

Пожелавам го и на себе си :)
хубав ден!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4b3ee60190
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

39.   Много зле!!! Да откраднеш, за да помогнеш на детето си да оздравее - да... но да продължаваш да крадеш за апартаменче, количка - дрънкулки.... Това нито е морално оправдано, нито трябва да буди възхищение в една трезвомислеща плащаща данъци глава.
Аман от нагляри и крадливи к*пелета в тая държава. Голям личен пример ще дадеш на горкото дете - здравословно си го оправил, но вече сиг. си го направил емоционален и нравствен Инвалид.
Съжалявам Ви!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 872684f03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

40.   Като прочетох заглавието си помислих, че си някакъв алчен мафийот на който не му пука за нищо и за никого и чак се очудих защо си писал, обаче като прочетох историяти... честоно бих ти стиснала ръката! Първо защото да крадеш от крадеца не е престъпление и второ защото си го направил от благородни подбуди за да спасиш сина си и трето, защото, ако недай си Боже, някой от близките ми има нужда от лечение, а няма пари и аз бих постъпила като теб!
Браво! А тая тъпа държава след като краде от нас безогледно и не и пука за хората точно това заслужава!
Да и го върнем! Кой както може! Ако ще и с неплащане на данъци, важена е идеята!
И довечера, пред Парламента, нали?
Да протестираме срещу поредното безумство, което пак ние ще трябва да плащаме.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: dfb9406333
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

41.   Абе тука тия където пишат "Евала" май са чели между редовете. Добре, борил се е да гледа болно дете от гадна болест(не разбрахме каква), не се е отказал от него - това е много, много похвално. Водил го е на лечение в чужбина и са го излекували - безценно, здравето на един човек не трябва да се мери в пари, има ли възможност да се излекува, трябва да се направи всичко възможно това да стане. За това не го упреквам, а напротив. Но историята не спира до тук, ако не забелязвате. Пича си е купил жилище(вероятно не малко и в скъп квартал), купил си е "гъзарска" кола, купува скъпи дрехи и техника, ходи по заведения и черпи и чука мацки и всичко това на гърба на нашите данъци, за които някои от нас ходят нощни смени, а тоя пич в същото време чука някоя проститутка платена с наши пари.
Е за мен си затвора и то за поне 10г., момчето нека си е живо и здраво, но ако те знам кой си и имам власт бих те вкарал веднага за 10 годинки в затвора.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 85ade269ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

42.   Най-напред Браво, че не си го изоставил и си издействал излекуването. Второ подкрепям номер 41 за всичко. Мога само да добавя, че след като сега вече детето му е излекувано, може да помогне и на други. Защо са му скъпи коли и апартаменти? Да се фука пред кого? Детето си? За хората, които казват, че той крадял нашите данъци и нямало нищо лошо в това, защото ако не е той, то депутата щял. Да, ама ако всички сме като него и депутатите нали се сещате, че няма да има пенсии, осигуровки, та дори и Улично осветление. Да не би Господ да ни пуска тока... пак ние го плащаме.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4288633bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

43.   Еми то за това сме зле, защото всеки гледа да хване далаверата. А който не може, прави "евала" на тия, които са успели. После защо няма пари за заплати, за здравеопазване, за нищо няма.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e68ef08777
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

44.   Кривнал си доста преди да станеш баща.
Леко, че ще вземеш да задминеш някой герой.
" Бях беден мъж. Ужасно беден. Станах студент, дойдох в София и живеех с 200 лв на месец. Това беше всичко. Не ме интересуваше, бях щастлив - здрав, прав, млад мъж от години спортувам много, имам невероятно тяло и се гордея със себе си, купонясвах си, чуках здраво момичетата и си бях ОК... ".
Този цитат е описал живота на много от съвременните гъзета. И как чука, как ти се навиваха? Те нали бягат момите от хора с проблеми и малко пари, поне така казват.
Какво ти правят четки тука, има борбени хора, жалко, но ти не си от тях.. Глупостите за гъзарската кола развалят историята. Иначе детенцето не е виновно, попаднало е в лошите ръце. Каква е неговата болест? При младите и безхаберни родители, може да има много причини за повреден плод. Масурчета пушил ли си? Или няма смисъл да те питам.. Можел си да научиш детето на много истински и мъжки неща, ако му беше показал и сивата част от живота. Много кадърни деца искат да имат парички и весело детство, не ти ли е гузно? Да не е Господ? Гледаш себе си, но това не е живота! Как помогна за болестта на детето си, а? Излекува ли го със закупуването на гъзарската кола? Лицемрено е да пишеш това, защото знаеш предварително, че ще получиш много пъти "Евала". Дегенератските похвали ще ти начешат яко егото, но ти знаеш, че си грешил. Дано историята е бъзик.
Ще му правите евала. Направил така, че детето му да се смее пред погледите на студенти, чиито родители едвам и събират за семестрите и джобните. А колко студенти не можаха да станат такива, каквито искаха и можеха, но паричните липси им попречиха? Поне отговори на номер 9.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c6d101e13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

45.   Само така.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d4e90af61c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   Няма ли и мен някой да ме научи как да крадна, от 3 години съм без работа и вече не се и надявам да намеря нещо, защото опитах всичко.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 97cf5c79c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

47.   Автора ще ти каже, нали е толкова добър и благороден, че тук някои го канонизираха за светец, нека каже как стават тънките работи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 93a1fe4678
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

48.   Презирам хора като теб авторе, и в живота нищо общо гледам да нямам с такива като теб; това, че си направил, заради детето ти, не те управдава.... И на баща ми му е било много трудно през 80- 90те ама не е крал, и пак ме е отгледал! Благодарен съм му и го обичам и уважавам, защото така са ме възпитали с майка ми, от мен крадец няма да стане, аз поне не мога да съм такъв, защото е извън морала ми. А от твоят син какъв ще стане като порасне, ти на какво ще го научиш, как ще му покажеш някакъв морал или също ще го изучиш за измамник и "няма да съжяляваш за това"?
А вие глупави хора, които сте му писали "евала пич". "браво" и подобни.. на кое точно му се възхиващате, че като е крал от държата всъщност е крал и от вас ли?

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 290fbdba1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

49.   Историята не е истинска в голямата си част. Но авторът явно иска отговор на въпроса - "оправдано ли е краденето за човешки живот от държавата"?
Отговорът е НЕ. Кражбата си е кражба. Нарушил си моралните си принципи и си разрушил личността си. Животът ти има нужда от осмисляне. Намери смисъл - отиди и паси овце на село. Помагай на гладуващите в Африка. Само така можеш да изчистиш името си и достойнството си пред себе си. Иначе.. не искам да ти го казвам, но много скоро здравето ти ще те напусне.. вече и годинките ще почнат да тежат.. Живей така както си живял досега - на един дъх. За това те бива - продължавай, млад си още. Сменяй сценария още веднъж за последната част от живота. То и ти си близо до тази идея.. мисля.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c5d7bbf3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

50.   До 49
Бягай бе паляк, кво пък разбираш ти? Морал, къ'в морал ВЕ!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0d1a2b7fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

51.   Ииииииииииии? Каква е драмата, ние какво се очаква да направим? Да ти пляскаме ли искаш или какво? Много хора забогатяват чрез измами, евала, че си успял дано поне сега ти не пререждаш по бедните хора при лекаря и да ги мачкаш и унижаваш.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9d9a6363ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

52.   Бих умрялa и бих убилa зaрaди детето си!!!
Aвторът е прaв, зaложил си е свободaтa, имaл е " големи топки" и си е отгледaл и излекувaл детето, по единственият му възможен нaчин, инaче шибaнaтa ни системa го осъждa( детето) нa живот, в който дa се моли дa умре.
Зa мен товa е просто родител, истинскa бaщинa любов.
Синът му трябвa дa е горд с тaкъв бaщa.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d96a9f1ad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

55.   Като прочета това "купонясвах си, чуках здраво момичетата и си бях ОК..." веднага ми става ясно какъв си ми боец. Детето е само оправдание, ти и без това щеше да се занимаваш с такива неща за да продължиш да тъпчеш по купоните. :)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0b73dcab99
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

56.   БРАВО, но не на историята ти и не на онези, които ти ръкопляскат тук, браво за повдигнатата тема - от коментарите веднага лъсна какво е мисленето на 90% от българите. Да крадеш от държавата не било кражба, да крадеш за да излекуваш детето си не било кражба, да крадеш от енергото ток не е кражба, да крадеш нафта или да купуваш крадена нафта не е кражба, че кое е кражба драги ми съселяни, пардон съграждани? После депутатите и "калинките" ви били виновни за плачевното състояние, в което се намирате, че те депутатите да не са се родили през г*зовете на майките си, да не са се самоизбрали, да не би да са расли в различна среда от тази, в която вие сте расли, средата на дребния селски хитрец дето затрил бирника, че да не плаща даъци, средата на преклонената главица, там където богаташът е на почит, а зад гърба му го плюят как незаконно забогатял. Държавата ни си е много хубава, ама за народа не бих могъл да кажа същото, докато кражбата е "народен спорт" не вярвам нещо да се промени и в държавата.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 41ecbdd908
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

57.   Не ми се вярна на историята, ама ако е истинска, поне помагай и на други хора? "купих си гъзарска кола, станах богат.."В един момент ми писна да гледам как различни заможни господа си позволяваха да ме пререждат при лекаря.". Та това си ти.. вече е ти си един от тези господа, със скъпи костюми и маркови коли, които пререждат средната класа.. Съгласен с номер 55!!!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8e99939864
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

58.   Я пак си прочети историята, дано осъзнаеш, че си използвал едно дете като извинение. Също и да си спестиш хвалбите за чукането, гъзарската кола и апартамента.. ЕЙ голяма жертва си направил. България е пълна с такива като теб, още 100 години ще живеем зле. После детето ти ще ми размахва мършавата си хартия, с която ще ми се нарича част от елита. Ето какъв ни е елита, детето ти ще връща с лихвите, спокойно. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d501834d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

61.   За любопитните какво точно прави той моето предположение по така даденото му описание е че източва ДДС от държавата или нещо близко до това но така или иначе в даден момент от живота си е срещнал някой който го е запознал с нещата и му е помогнал да ги задвижи като съвет за него обаче сега мога да му кажа че след като се е издигнал в йерархията да си смени дейността защото дори и да не го вижда пряко той вреди на обществото (заедно с още много) а вече няма същата нужда да го прави каквато е имал в началото когато е бил беден и съм напълно сигурен че щом е имал умът да не попадне под ударите на правосъдието до сега ще има и ума да намери бизнес който да му носи пари и да помага на хората защото това е най-важното

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d375fb0316
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

63.   В този политически свят, контролиран от политици и всякакъв вид учени - измамници, това е начинът! Много стрикто и внимателно съм гледал втората част на "Кръстникът". Или по-конкретно часта с дон Вито Корлеоне и начина, по който е започнал да се издига. Трябва да научиш другите да те уважават. Трябва да си безмилостен, но и умен, внимателен. Започваш от малко кафене или закусвалня, инвестираш в това, след няколко месеца или дори година вече си на печалба. Започваш да печелиш от този свой бизнес. Но тук идва големия проблем. Търсиш своето развитие, искаш повече. Започваш да залагаш, правиш разни сделки и печелиш в пъти повече. След 5-10 години си корав бизнесмен. Това е начинът, който аз виждам като правилен. И ако си умен, значи можеш да се задържиш жив, да опазиш семейството си и да умреш в съня си на 85 години, знаейки, че си оправил живота на внуците и пра-внуците си. Една интересна история, дами и господа. Засега нереализирана, но кой знае...?

 
  ...

1-50 от 76
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker